VIDEO! PVV-Kamerleden gaan los op Ahmed Marcouch, terwijl Lodewijk Asscher huiliehuilie doet

“Ik vind het niet eerlijk.”

Ernst Lissauer van Zoomin.TV sprak gistermiddag met twee Kamerleden van de PVV over de (aanstaande) benoeming van PvdA’er Ahmed Marcouch als burgemeester van Arnhem. De hele wereld vindt dat te gestoord voor woorden omdat zijn partij juist helemaal weggevaagd is bij de meest recente verkiezingen, maar de PVV heeft er ook om andere redenen ernstige problemen mee.

PVV-Kamerlid en partij-ideoloog Martin Bosma legt uit dat hij niet meegaat protesteren tegen de benoeming van Marcouch omdat hij een “belangrijk plenair debat” heeft “over discriminatie”:

“Daarbij ga ik meneer Marcouch ter sprake brengen want meneer Marcouch wil Nederland islamiseren. Eén van de manieren waarop hij dat wil is: hij wil géén PVV’ers bij de politie. Dus meneer discrimineert. Dus hij mag absoluut geen burgemeester worden.”

Screen Shot 2017-07-05 at 11.26.55

Ook Kamerlid Machiel de Graaf doet een duit in het zakje:

“Hij [Marcouch] is een groot fan van Moslimbroeder Yusuf al-Qaradawi. Die heeft hij ook naar Amsterdam willen halen. Gelukkig heeft hij die subsidie niet gekregen van anderhalve ton. Maar uit de mond van meneer Al-Qaradawi, daar komen de meest vreselijke dingen uit.”

En nee, dat is geen overdrijving:

“Hij vindt bijvoorbeeld doodstraf voor homoseksuelen goed, zelfmoordaanslagen vindt hij prachtig, en ja, als dat dan de gematigde Marcouch genoemd moet worden, of de gematigde Moslimbroeder ofzo, ja, die moet toch geen burgemeester worden lijkt me.”

Screen Shot 2017-07-05 at 11.26.13

PvdA-leider Lodewijk Asscher vindt dat allemaal onzin. “We leven in 2017,” huilt hij, wat blijkbaar betekent dat homohaat en het goedpraten van terrorisme maar geaccepteerd moet worden. Vervolgens begint hij echt te grienen:

“Blijkbaar heeft die hele gemeenteraad, want iedereen zit erin, gedacht ‘Marcouch is de beste.’ Zullen we die daarin dan vertrouwen? Hoe gemeen is het dan eigenlijk om op zo’n dag zijn integriteit en zijn identiteit ter discussie te stellen, te zeggen we gaan er demonstreren, we halen er van alles bij, omdat je eerder in een debat je zin niet hebt gekregen?”

“Ik vind dat niet eerlijk,” huilt Asscher nog, “ik vind ook niet dat je zo hoort om te gaan met een proces waar de gemeenteraad van Arnhem voor verantwoordelijk is.”

“Niet eerlijk,” “gemeen,” het moge duidelijk zijn dat de PvdA zich de identiteit van Calimero heeft aangemeten. Leuk en aardig hoor, maar als Marcouch een PVV’er was zou de PvdA nu echt helemaal gek worden. De partij heeft de PVV zelfs uitgesloten van mogelijke regeringsdeelname, laat staan dat ze akkoord gaan met één individuele PVV-burgemeester van een Nederlandse stad. Daarnaast heeft die partij een lange historie van het demoniseren van rechtse politici, van Geert Wilders tot Pim Fortuyn. Als iemand geen recht van spreken heeft over een “onaardige behandeling” dan is het de PvdA.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. dutchbrabant

  Zelden zo een hoop onzin bij elkaar gezien. Het begint al bij de vermeende uitspraak dat Marcouch geen PVV’ers bij de politie wil. Dat heeft hij helemaal niet zo gezegd. Dat is wat Wilders cs er nu van maken. Het is hoogst kwalijk dat de schrijver niet eens de moeite doet dat recht te zetten. Wel een kwalificatie bij de uitspraken van Asscher zet. Doe je journalistieke plicht eerst!

  1. buitenbeentje

   Marcouch bij Pauw eind november 2016:
   ‘Je kunt stemmen wat je wil, maar het gaat mij erom dat als je de ideologie van de PVV aanhangt – dus als je mensen ongelijk behandelt en voor moslims geen plek is in Nederland – dan hanteer je waarden die niet passen bij de politie,’ aldus Marcouch. ‘Dan heb je er dus niets te zoeken.’

   Geen woord Marokkaans bij.

   1. nogmaals

    @buitenbeentje: Dank voor je reactie.
    Het is duidelijk dat dutchbrabant het, zoals trollen eigen is, niet zo nauw neemt met de waarheid.

    1. dutchbrabant

     hahahaha U vermoedt trollen hier… Wauw klasse…. U bent allen nog niet zo sterk om de juiste trollen eruit te halen…lachwekkend dat je vindt dat de commentaren op rode sites zo gekleurd zijn. U vindt natuurlijk wat hier allemaal gezegd wordt dat dat de waarheid is….Het is eerder een anti PvdA sitetje dan een objectief rechts gekleurde site……

   2. Beukman

    @buitenbeentje
    Uitstekende argumenten van Marcouch.

   3. Erasmianus

    Marcouch had gelijk met die uitspraak. Veel standpunten van de PVV zijn in strijd met de Grondwet. Als je de Grondwet niet respecteert kun je de eed bij de politie niet afleggen.

    1. IJscoman

     Het merendeel van de moslims prefereert en respecteert de Sharia boven onze Grondwet. Dus dan ook geen moslims met een smeris-pet op.

     1. Sniper666

      @ IJscoman

      Is Erasmianus de nieuwe nick van Simon?

     2. Beukman

      @IJsje
      Niet waar. De meeste moslims aanvaarden de facto de Grondwet als bindend. Grappig genoeg biedt de koran hiertoe ook de ruimte.

     3. IJscoman

      Sniper, ik ben er nog niet helemaal achter of onze Erasmiauw de nieuwe Simon-nick is, maar gezien zijn onderwerpkeuze, woordkeus en zinsbouw heb ik wel een donkerbruin vermoeden.

     4. Sniper666

      @ IJscoman

      Ziet er trolachtig uit ja..

    2. dutchbrabant

     Dat geldt trouwens gewoon voor iedereen.. Niet alleen voor PVV aanhangers…

    3. sjun

     Misschien is het interessant om de ideologie van de PVV eens te vergelijken met de ideologie van Mohammed als opgetekend in koran, hadith en soenna en eens te kijken wat dat zoal in de maatschappij uitwerkte waar het de agenda bepaalde.

 2. DutchDropveter

  Je hoort Assher niet over wat het volk wil… je hoort hem alleen praten over raadsleden welke over 6 maanden allemaal weg zijn. Lekkere democratie Assher zo kennen we die knalrode partij voor het domme achterlijke volk weer.

  Op naar de nul zetels!

  1. dutchbrabant

   Het volk heeft de gemeenteraad gekozen en die hebben gekozen Dropveter…Jij stond ook te juichen toen Trump was gekozen…. De anderen moesten niet zeuren…Dat geldt ook nu! Wat mij betreft de PVV naar nul!

   1. DutchDropveter

    Onzin, de we hebben een demisionair kabinet (was niet in de vs) de gemeenteraad is voort gekomen in tijden dat de PvdA nog wel in het linkse arnhem voet aan de grond heeft, dit is door de ontwikkelingen van de afgelopen 3 jaar drastisch veranderd.

    Wetende dat we over 7(!!) maanden gemeenteraadsverkiezingen hebben deze actie en jou uitspraak nogal hypocriet. Als je dan ballen hebt wacht dan tot die verkiezingen voorbij zijn.

    Maar zoals Hiddema al zei ‘Hij zou wel van de PvdA moeten oprotten uit Amsterdam’

    Dus wat betreft democratie heeft het lijkt erop maar is het allemaal net niet. Daarnaast kijk even om je heen bij mij zijn de reacties allemaal negatief. Als de overheid dan ècht volk gaat vertegenwoordigen doe dan even een test referendumpje in Arnhem eens kijken of ze nou werklijk zo achterlijk zijn van de Pvda en denken het volk te vertegenwoordigen (of juist enkel hun zelf)

   2. DutchDropveter

    Bel Artis wel even of ze een struisvogel kwijt zijn. Tjonge jonge (wat doe je hier eigenlijk? buiten trollen en proberen je linkse zin door te dramen kun je hier helemaal niks)

 3. dark hole

  Helaas, helaas…en jammer dat ook de PVV zich weliswaar terecht opwindt..maar toch met zijdelingse argumenten de spijker steeds mist. De spijker die voor eens en altijd volledig in het hout geramd dient te worden is de grondwettelijke schending.
  Het door de overheid verlenen van het Nederlandse staatsburgerschap [ ongeacht de situatie ] naast het behouden van de met name turkse c.q. marokkaanse nationaliteit is en blijft een flagrante schending van de Nederlandse grondwet. Ambtelijke functies verstrekken aan lieden met een dubbele nationaliteit is derhalve een dubbele schending van de Nederlandse grondwet.

  Dit is de enige spijker waarop geramd zou moeten worden…al het andere is slechts demagogisch en semantisch geneuzel.

 4. Guus Geluk

  Dat hoeft ons niet te bevreemden. De PVV wil immers minder Marokkanen. Een waarde die overigens niet overeenkomt met de tolerante normen en waarden binnen onze rechtsstaat.

  1. HW

   Guus, niet onze rechtsstaat, maar jouw rechtsstaat.
   Als je onze schrijft, spreek je voor iedereen, maar helaas moet ik constateren, dat links allang geen meerderheid meer heeft.
   Het volk wil een rechtsstaat die iedereen gelijk behandeld en een positieve uitstraling voor een minderheid, beschouw ik als een negatieve uitstraling van de meerderheid.
   Er zijn voldoende voorbeelden, die mijn stelling onderschrijven.

   Een groot deel van de Marokkanen heeft bewezen aangetoond, dat zij niet onze normen en waarden aannemen, maar de normen en waarden van Marokko hier introduceren.
   Daar geldt nog steeds de natuurwet “het recht van de sterkste”

   Dat jij deze normen mee wilt nemen, is jouw verantwoording, maar haal het niet in je hoofd de goedkeuring van iedereen te hebben door het onze rechtsstaat te noemen, want dat is allang niet meer zo.

   1. sonar

    HW Guus = Gekke en Geluk= Gerrit wat een onzin kraamt die idioot uit hier op het forum ,wordt tijd dat hij opgenomen gaat worden en tot bezinning komt.En stop gelijk Kogelbert bij hem in de inrichting,dat geeft de normaal denkende mensen een beetje rust.

    1. dutchbrabant

     Ah dus je vindt andersdenken niet normaal… Gelukkig zegt dat meer over jou.

     1. DutchDropveter

      Anders denkend of feit ontkennend? Me dunkt het laatste.

     2. dutchbrabant

      Tsja DutchDropVeter als je foute voorstelling van zaken al als feit ziet ben je niet meer de helpen. Bijvoorbeeld je haalt het woord cordon sanitaire aan. Wat het feitelijk niet eens is. In de 2e kamer wordt de PVV gewoon zijn als een van de partijen en worden haar voorstellen naar waarde beoordeelt en aangenomen of afgewezen. Zoals het hoort. Dat partijen niet met deze partij in een regering willen zitten is geen cordon sanitaire. Feit!

   2. dutchbrabant

    Hmmm HW…..Ik ben benieuwd naar je commentaar zodra iemand schrijft over het volk. Als je het volk schrijft heb je het over iedereen. Helaas moet ik constateren dat niet iedereen zich verbonden voelt met hetgeen het volk zou willen volgens sommigen..
    Wat is het belang dat links geen meerderheid heeft. Dat ze dan niet voor hun mening uit mogen komen? Erg vreemd voor een PVV aanhanger die dat juist het grootste goed vindt…Erg gemakkelijk wordt ervan uit gegaan de rechts die meerderheid wel heeft… Terwijl 1/3 van de Nederlanders geeneens met die ene partij wil samenwerken uit het rechtse blok!
    In artikel 1 staat…. Allen die zich in Nederland bevinden worden in gelijke gevallen gelijk behandeld……Dat zegt genoeg…Onze normen en waarden zijn ook aan de tijd en omstandigheden onderhevig. Waar is de waarde en norm over fatsoen naar anderen gebleven en respectvol omgaan met anderen…. Die geldt ook voor iedereen.. En daarop dient IEDEREEN aangesproken te worden…

    1. HW

     He. Dutchasiel,
     Links hanteert die opvattingen niet, die ik zoals je juist zegt het grootste goed vind. Andersdenkenden worden met name door hen weggezet als fascisten, terwijl jij jou beroept op Art 1.
     De rest van Nederland wordt gediscrimineerd worden ten voordelige van een minderheid. Dat lezen wij, toch?
     De overheid doet dit dus wel met zijn positieve discriminatie, waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen te kiezen personen. Als je maar een kleurtje heb, ben je bevoorrecht.
     De overheid, toezichthouders van onze wetten, schendt Artikel 1 van de grondwet, want ze behandelt in gelijke gevallen een minderheid boven een meerderheid.
     En wie zijn/waren verantwoordelijk – De regeringspartijen zijnde de VVD/PvdA. Daar mogen we IEDEREEN volgens jou op aanspreken.
     Nu doen we dat en is het weer niet goed.

     Maar ja, links en VVD-CDA hebben een arrogantie over zich en menen dat zij altijd gelijk hebben. Zij overtreden hier echter net zo goed de wet.

  2. DutchDropveter

   Klopt en zo ver ik weet is Marokkaans nog steeds geen ras.
   En geloof en staat zijn mijlen van elkaar vandaan? Dus wat is het probleem?

   – Meeste Jihadisten; Marokanen
   – Meeste geweldplegers; Marokanen
   – Meeste aanrandingen; Marokanen
   – Minst geintregeerd; Marokanen
   – Stellen keer op keer geloof boven wet; Marokanen
   – Extremisme van geloof opzoeken; Marokanen stelen de kroon
   – Uitkering in het buitenland; Marokanen (regeling!?)

   Wensen;
   – Marokaanse / islamitische wijken
   – PVV weg
   – christelijke feesten foetsie
   – partij (9) zetels levert deze gek!

   nee wie nog niet in ziet dat dit gewoon zeer ongezonde keuzes zijn heeft nog geen druppel visie laat staan een kijk in de toekomst, 1 + 1 =2.

   1. Guus Geluk

    DutchDropveter schreef:

    En geloof en staat zijn mijlen van elkaar vandaan? Dus wat is het probleem?

    Volledig mee eens. Daarom kan Marcouch hier geen kalifaat bouwen of moslimwijken neerplanten. Er is immers scheiding van moskee en staat. Is dat probleem uit de weg.

    1. HW

     Neen, want dan zou je ook een cordon sanitaire kunnen uitspreken tegen Marcouch, want in Amsterdam was hij er voor een deel voorstander hiervan.

    2. DutchDropveter

     Wilders roept ook een hoop (technisch gezien niet uitvoerbaar (heb ik ook al velemalen aangegeven) maar toch krijgt hij een cordon sanitaire aan zijn broek.

     Dus het probleem is, de scheven weegschaal en dus de scheve verhoudingen! Maar niemand die dat wat boeit kennelijk.

     Laten we ons druk maken om tabak… zucht.

     1. Guus Geluk

      DitchDropveter, ik zie geen scheve verhoudingen. De welbespraakte Marcouch is gekozen op basis van zijn CV – verzorgende, politie-officier, politicus. Elke werkgever zou een persoon met zo’n goede reputatie een baan toedelen.

     2. DutchDropveter

      @Guus, Hij heeft in zijn hele leven nog geen reet uitgevoerd. Hoezo kun je dan een cv hebben MET competenties?

      – Midden kader van de politie zijn neus vreters (vandaag nog in het nieuws)
      – Politicus van de partij die nog harder kelderden dan de nasdaq in 2001.

      Dus hoezo ideale CV?

      Technisch gezien zouden de burgermeesters gemiddeld gezien een afspiegeling van de tweedekamer moeten zijn. Zal je vast verklappen het zijn voornamelijk 3 partijen die mogen leveren, D66, Pvda en VVD de rest komt niet aanbod!

      Eerlijk he deze democratie en nu weer snel met je kop het zand in want dit is de democratie die ik (Guus) blijf toejuichen! joehoeee!

     3. Guus Geluk

      DutchDropveter, lees het volgende epistel is door.

      https://www.parlement.com/id/vidmm35hm6yx/a_ahmed_marcouch

      Je ziet dat Marcouch veel heeft gedaan. Als ik een wergever zou zijn, zou ik hem aanstonds aannemen.

  3. nogmaals

   Guus geluk is de hele dag aan het tikken om dds te verzieken met zoveel mogelijk policor-praat. Maar hij ziet geen kans om antwoord te geven op de hem al vaak gestelde vraag waarom het goed is voor de gewone burger om in Nederland te volharden in het binnenhalen van al die kansloze, geldverslindende, niet in onze westerse maatschappij passende allochtonen. Hij beseft kennelijk dat hij geen fatsoenlijk antwoord kan bedenken. Maar toch is hij hier die invasie steeds maar weer (argumentloos!) aan het verdedigen.
   Guus, blijf weg bij DDS totdat je de al zo vaak gestelde vraag durft te beantwoorden ! !

   1. Guus Geluk

    Nogmaals, gisteren ben ik met Nederland-op1 uitgebreid in discussie gegaan over het thema Migratie en heb daar zijn vragen beantwoord. Ik zie niet in waarom ik op elk artikel, off-topic, dezelfde vraag moet beantwoorden c.q. discussie voeren.

    En ik word door niemand betaalt.

    1. nogmaals

     @guus
     Misschien kun jij een link geven met jouw gisteren gegeven antwoord op die vraag.
     Daarna ben je van al mijn gezeur af.

     1. Guus Geluk

      Nogmaals, ik ben niet voor onbeperkte immigratie van talloze kansloze migranten. Ik vind dat we burgers uit veilige landen best terug kunnen sturen. Maar dat is ook het beleid van de Europese Unie. Waar ik wel voor ben, is het opvangen van vluchtelingen uit de landen Syrië, Irak en Libië. Die worden al zoveel mogelijk in de regio opgevangen, maar soms sijpelen ze Europa in (in 2015 was deze vluchtelingencrisis op z’n hoogst).

     2. nogmaals

      @guus, je geeft weer geen antwoord op de gestelde vraag. En gisteren deed je dat ook al niet in je discussie met nederland-op-1. Dus je liegt en draait dat je barst. ! !

     3. Guus Geluk

      Ik meen heel duidelijk te wezen, nogmaals.

   2. Kees

    Je moet medelijden hebben met zo iemand! Hij is iemand die zich erg ongelukkig voelt en de hele dag op een site zit die hem niet aanstaat en daar commentaar geeft. Stel je voor dat ik de hele dag op een site als Joop zou moeten gaan zitten letten op mensen die dingen schrijven die me niet welgevallig zijn en daar op in moeten gaan……Gelukkig heb ik het beter getroffen en durf ik me gelukkig te noemen, ik heb geen dwangneurose zoals onze trol. Laten we toch proberen een beetje aardig te doen tegen hem, hij heeft het al zwaar genoeg.

  4. Ecoshaarlem

   Donald duck je zit op deze site namens de linkse elite, maar je hoort thuis in het kinder blad van Donald Duck!

 5. nienke

  H EBBEN WE IN NEDERLAND GEEN FATSOENLIJKE BESTUURDERS MEER DIE TOT BURGEMEESTER AANGESTELD KUNNEN EN WILLEN WORDEN, MOET HET NU WEER EEN MAROKKAAN WORDEN?
  WIJ LEVEN IN NEDERLAND EN NIET IN MAROKKO, HEB DEZE MAN ALTIJD AL EEN WOLF IN SCHAAP KLEREN GEVONDEN, HIJ IS SLIM, GEWIEKST, EN TOTAAL ONBETROUWBAAR.
  ENFIN ZO GAAN WE IN RAP TEMPO NAAR DE ONDERGANG VAN ONZE DEMOCRATIE EN BINNEN DE KORTST MOGELIJKE TIJD IS HEEL EUROPA VERISLAMISEERT.
  DANK HEEL VEEL DANK PVDA.

  1. dutchbrabant

   Waarom is hij totaal onbetrouwbaar? Waarom vindt je hem een wolf in schaapskleren…Waarom dank PvdA?.. De voordracht is gedaan door de gemeenteraad van Arnhem. De voordracht is gedaan door alle partijen die daar in zitten. Waar D’66 de grootste is….Krijg ik nu ook weer een schreeuwantwoord?

 6. Erasmianus

  Ik meen dat we de keuze van de Gemeenteraad van Arnhem moeten respecteren.
  Als de PVV burgemeesters wil leveren zal ze geschikte kandidaten moeten opleveren.

  1. Guus Geluk

   Erasmanius schreef:

   Ik meen dat we de keuze van de Gemeenteraad van Arnhem moeten respecteren

   Respect is niet de sterkste kant van de PVV.

  2. Robert Leiden

   Hebben ze geen tijd voor.
   Staan in een bruin overhemd met een oranje-wit-blauwe vlag in Arnhem te mekkeren.

   1. IJscoman

    Haha, die Robje. Wat een leuke vondst! Zo origineel en creatief! En zo waar ook. Bedankt voor je humor om te lachen op deze zonovergoten dag. Je bent me der eentje.

 7. Ecoshaarlem

  Lodewijk Asscher huilt, het zit in de genen net zijn opa, maar die liet mensen huilen, en was zeer selectief, maar dat moet onder de pet blijven!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.