Voor criminelen is deze zomer één groot feest: door demissionair kabinet zijn er te weinig agenten om in te grijpen

Deze zomer laat de politie criminelen lopen. De reden? Er zijn niet genoeg agenten. Zo worden er in Amsterdam alleen al wekelijks tientallen dossiers op de plank gelegd. Dit terwijl er een dader in beeld is.

Dat bericht het Algemeen Dagblad:

Nu veel agenten met zomervakantie zijn, liggen aangiftes weken, zo niet maanden, te verstoffen. Tips over hennepkwekerijen worden tijdelijk niet in behandeling genomen. Ook gevallen van doorrijden na een ongeval belanden op de plank. Oorzaak: de zogenoemde ‘robuuste basisteams’ van de politie lopen op hun tandvlees.

Veel mensen zullen niet veel problemen hebben met ‘weinig acties’ tegen hennepkwekerijen — wat drugs betreft zijn Nederlanders nogal ruimdenkend — maar wat te zeggen van tokkies die doorrijden na een ongeval? Dat zijn gewoon mogelijke moordenaars. Juist dat soort types moeten hard bestraft worden.

Deze zomer geldt niet alleen dat zij ‘weinig’ straf krijgen; ze hoeven zich zelfs helemaal geen zorgen te maken.

En dat is niet alles: hetzelfde geldt voor ordinaire dieven. Ook zij komen nu weg met hun misdrijven omdat er gewoon niet genoeg agenten zijn om ze aan te pakken.

De Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg bevestigt dat in de hoofdstad alleen al wekelijks tientallen criminelen vrijuit gaan. “Het gaat om zaken met daderindicatie,” aldus Aalbersberg, “waarbij je vooral moet denken aan inbraken en diefstallen. Die zaken pakken we niet op, tot grote frustratie van onze mensen.”

Ja, het is logisch dat agenten zelf daar enigszins gefrustreerd door zijn, maar wat te denken van de daadwerkelijke slachtoffers: burgers? Mensen die elke dag hard werken en vervolgens bestolen worden (of aangereden worden!) door een egoïstische gek die het veel gemakkelijker vindt om een ander te bestelen dan om een baan te nemen?

Geen wonder dus dat PVV-Kamerlid Lilian Helder witheet van woede is:

Dit is hoe de heren van het CDA, VVD, D66 en de ChristenUnie rollen. De burger kan probleemloos bestolen worden, maar de hoge dames en heren van de Haagse kaasstolp gaan lekker op vakantie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Ni28

  De enige die van politie te vrezen heeft is de automobilist want er moet geld verdiend worden.

  1. Sniper666

   @ Ni28

   Eens. Lazen we onlangs niet een bericht over een troela die beweerde dat er meer bekeuringen uitgeschreven moeten worden om aan meer geld te komen? Dus als de politie dat braaf gaat (=MOET van hogerhand) doen is er minder oog voor de kerntaak van de politie, de bescherming van de bevolking. Logisch toch?

   1. Ni28

    Precies, dat had ik ook nog in de achterhoofd.

 2. Kodi

  Voor de Iftarmaaltijd bezoeken hebben ze manschappen in diensttijd en in dienstuniform te over, dus het lijkt mij dat personele (onder-)bezetting een vals alibi is voor de verkeerde prioriteiten die gelegd worden.

 3. corfo

  Voor criminelen is niet alleen deze zómer één groot feest; voor criminelen is het gedurende het gehele jaar één groot feest in dit door de Grote Graaiers Groep “geregeerde” landje. Het gehele landje moet wékenlang berichten horen/zien betreffende het Passage-proces, waarmee Justitie én het OM willen betonen hoe goed ze wel bezig zijn. Maar wilt u aangifte doen van bijv. een aanranding, diefstal e.d. dan moet u over een paar weken terugkomen, want de “heren agenten” hebben nu ff geen tijd.
  NL-politie ? Een wassen neus, papieren tijger.

 4. Paaldanseres

  Ja toch… Rutte heeft inderdaad gelijk. Ik moet het hem nageven… hij heeft er echt lang over na moeten denken, maar het klopt waarachtig ook nog. Dit is inderdaad een “gaaf” land.

  VOOR CRIMINELEN!!! …

 5. Paaldanseres

  De pliesie is het uithangbord van de samenleving.
  Kun je nagaan wat voor samenleving we gecreëerd hebben. #kots#

  1. corfo

   @ Paaldanseres.
   U zegt : “Kun je nagaan wat voor samenleving WE gecreëerd hebben. #kots#”
   Helemaal met u eens, maar …………………..wie bedoelt u met “we” ?
   Ik voel me absoluut niet verantwoordelijk voor de gigantische wanorde in dit landje.
   Dat hebben niet “we” gedaan maar “zij”; u weet wel ; ónze “elite” in den Haag.

   1. Paaldanseres

    @corfo,

    Uiteraard… We = Zij.
    Zij… de elitaire volksverlakkers in Den Haag, de MSM en het linkse gepeupel en nog meer van dat linkse grachtengordel gereutel… laten we zeggen… “de gutmensch”

    Mijn welgemeende excuses voor de foutieve benoeming en uiteenzetting van het woordje “we” voor diegenen, die het WEL goed voor hebben met ons kikkerlandje.

 6. Wim Vreeswijk

  Omdat dit ruziënde kabinet al bijna 4 maanden plat ligt en binnenkort ook nog eens beloond wordt met een doorbetaalde 2 weken vakantie wordt er niks meer uitgegeven, blijft er zowiezo al 38 miljard op de plank liggen en hebben criminelen steeds meer vrij spel.

 7. h_keur

  Ik ben tegen burgerlijke ongehoorzaamheid, maar dat wil natuurlijk ook weer niet zeggen, dat onze regeerders en formeerders lekker vakantie kunnen gaan vieren en de burgers stuurloos achterlaten. Als de kapitein en stuurman hun niet werk niet doen, moeten de passagiers dan maar rustig afwachten tot het schip vergaat, omdat het zo in de voorschriften staat? Ik dacht het niet. We zijn dicht bij het punt beland in Nederland, dat burgers de boel gaan overnemen. Anarchie dus. Daar zal niemand gelukkig van worden, maar het zal ons gewoon overkomen, als we zo doorgaan.

 8. Hetzalwelweer

  Het is een vrijbrief voor alle binnenlandse en buitenlandse criminelen, komt allen naar Nederland. Roof, steel of verkracht….Het kabinet is met vakantie zoals ook onze rechtsstaat. Nederland staat in de verkoop….en Rutte lacht alles weg. Door al die onderste stenen die door hem naar boven gehaald zouden moeten worden kun je een nieuwe Berlijnse muur aanleggen. Trump zou schepen hier naar toe sturen om al die stenen op te halen voor zijn Mexicaanse muur.
  Het Nederlandse kabinet is een lachertje…..sorry…welk kabinet? Je zou bijna denken dat er opzet in het spel is…niet? Nog geen 2 maand geleden kopt de msm, of de nos, groots in het nieuws dat het Nederlandse volk tot het gelukkigste volk van de wereld behoort. Dat klopt….als je een netto inkomen van € 500.000 per jaar hebt en alles via ons prima belastingvrije land kan wegsluizen.
  De PVV kan niet meer goedmaken wat de VVD kapot heeft gemaakt. Geloof niet in sprookjes. Maar er is 1 zekerheid….ga met de VVD in zee en je hebt bij de volgende verkiezingen 20 minder zetels, zo niet meer. Ga zo door Rutte…U en uw achterban zijn zo corrupt dat zelfs ratten er dood niet gevonden willen worden…maar dat is mijn mening. Welterusten……

 9. Bes Tolen

  Als we de Nederlanders laten schatten hoeveel de politie met het eigenlijke werk bezig is, dan, ja wat verwacht u dan voor percentage? Het lijkt me zo leuk om zulke prijsvragen te organiseren. Met hoog prijzengeld. Maar ik krijg helaas geen toestemming van de autoriteiten. Zou wettelijk niet kunnen. Hé, wetshandhaving!

  1. Hetzalwelweer

   Dat lijkt me niet wenselijk want dan kunnen illegalen wedden op percentages die niet behaald kunnen worden…is dus weer een win win voor belastingvrije kansspelen…moet je niet in kaart spelen

 10. kciusclay

  ach, de zomer in nederland…het waren drie leuke dagen…tis zo weer over

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.