Voor criminelen is deze zomer één groot feest: door demissionair kabinet zijn er te weinig agenten om in te grijpen

Geen categoriejul 03 2017, 10:00
Deze zomer laat de politie criminelen lopen. De reden? Er zijn niet genoeg agenten. Zo worden er in Amsterdam alleen al wekelijks tientallen dossiers op de plank gelegd. Dit terwijl er een dader in beeld is.
Dat bericht het Algemeen Dagblad:

Nu veel agenten met zomervakantie zijn, liggen aangiftes weken, zo niet maanden, te verstoffen. Tips over hennepkwekerijen worden tijdelijk niet in behandeling genomen. Ook gevallen van doorrijden na een ongeval belanden op de plank. Oorzaak: de zogenoemde ‘robuuste basisteams’ van de politie lopen op hun tandvlees.

Veel mensen zullen niet veel problemen hebben met 'weinig acties' tegen hennepkwekerijen -- wat drugs betreft zijn Nederlanders nogal ruimdenkend -- maar wat te zeggen van tokkies die doorrijden na een ongeval? Dat zijn gewoon mogelijke moordenaars. Juist dat soort types moeten hard bestraft worden.
Deze zomer geldt niet alleen dat zij 'weinig' straf krijgen; ze hoeven zich zelfs helemaal geen zorgen te maken.
En dat is niet alles: hetzelfde geldt voor ordinaire dieven. Ook zij komen nu weg met hun misdrijven omdat er gewoon niet genoeg agenten zijn om ze aan te pakken.
De Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg bevestigt dat in de hoofdstad alleen al wekelijks tientallen criminelen vrijuit gaan. "Het gaat om zaken met daderindicatie," aldus Aalbersberg, "waarbij je vooral moet denken aan inbraken en diefstallen. Die zaken pakken we niet op, tot grote frustratie van onze mensen."
Ja, het is logisch dat agenten zelf daar enigszins gefrustreerd door zijn, maar wat te denken van de daadwerkelijke slachtoffers: burgers? Mensen die elke dag hard werken en vervolgens bestolen worden (of aangereden worden!) door een egoïstische gek die het veel gemakkelijker vindt om een ander te bestelen dan om een baan te nemen?
Geen wonder dus dat PVV-Kamerlid Lilian Helder witheet van woede is:
https://twitter.com/lilianhelderpvv/status/881769886242021376
Dit is hoe de heren van het CDA, VVD, D66 en de ChristenUnie rollen. De burger kan probleemloos bestolen worden, maar de hoge dames en heren van de Haagse kaasstolp gaan lekker op vakantie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten