Waarom niet: terreurfan Abbas geeft dit jaar doodleuk miljoenen extra salaris aan opgesloten terroristen

Het budget van het Palestijnse Ministerie voor Terreurverheerlijking en Jodenhaat is in 2017 weer omhoog geschoten.

Keer op keer is het weer raak: ‘Palestijnse’ terroristen steken, schieten, knallen of maaien Israëli’s neer met wat ze dan ook voor handen hebben. De reacties zijn ook altijd hetzelfde: Israël rouwt en verscherpt de veiligheidsmaatregelen, de rest van de (linkse) wereld wordt boos omdat Israël zo streng doet. En de Palestijnen? Die vieren feest om de dood van de joodse slachtoffers te verheerlijken. Om te kotsen.

Het blijft helaas echter niet bij volksfeesten: ergens héééél ver weg zou je misschien nog kunnen redeneren dat die mensen ‘niet beter weten’ omdat ze, net als in Arabische landen, jodenhaat met de paplepel ingegoten hebben gekregen. Wat echter op geen enkele manier ‘goed te praten’ valt, is de houding van Mahmoud Abbas en zijn volgelingen, die het regeringsapparaat van de autonome regio misbruiken om terreur te verheerlijken. Pleinen en straten worden naar kindermoordenaars vernoemd en er wordt nooit ook maar één slecht woord gerept over terreuraanslagen.

Misschien wel het meest misselijkmakende beleid, is dat van de ‘martelarensalarissen’. Terroristen die in Israëlische gevangenissen terechtkomen en hun families, worden namelijk dik betaald, direct vanuit de staatskas van de Palestijnse Autoriteiten. Omdat het een doodnormale uitgave is, gelijk aan het aanleggen van nieuwe straten of het onderhouden van pleinen die dan weer naar massamoordenaars vernoemd kunnen worden, staat dit ook gewoon in het budget. Dat budget tot nu toe voor 2017 is nu gepubliceerd, en wat blijkt nou: in vergelijking met 2016 is de financiering van terroristen doodleuk met 13% omhoog gegaan! Palestinian Media Watch heeft de belangrijkste cijfers op een rijtje gezet:

PMW_1

PMW_2

Samengevat: veroordeelde terroristen krijgen dus sowieso een eenmalige ‘dank-je-wel-dat-je-een-jood-vermoord-hebt’-betaling, plus nog een berg aan extra royale bonussen die omhoog gaan naarmate de straf hoger uitviel. Ter vergelijking: een plofbaard die drie jaar moet brommen krijgt ‘slechts’ 401 dollar per maand (14.436 in totaal), terwijl eentje die 30 jaar of meer zit, 3438 dollar per maand krijgt (1.237.680 in totaal!) Al met al geeft men daar zo’n 355 miljoen dollar uit aan het bekostigen van islamistisch terrorisme. Gewoon, omdat het kan, en wij dat maar toestaan.

En ja, als zo’n vetpot je te wachten staat, zijn dit soort daden natuurlijk geen verrassing…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ni28

  Als de Arabieren zouden leren bouwen in plaats van vernietigen zou er ook geen conflict tussen Israël en Palestijnen zijn.

 2. SlimK1nd

  Een hele zinvolle manier van geld besteding, zeker gezien het jaarverslag 2016. https://twitter.com/SlimK1nd/status/887970590342213632

 3. Peter Selie

  Mahmoud Abbas in gesprek met misschien wel de meest naïeve Amerikaan ooit Wahahahahahahahahahahahaahaaaa, voormalig moslim president Barry Soetoro.

 4. sjun

  Het wordt tijd om in het Westen politici te gaan vervangen. Dan schiet er veel geld over voor samenlevingsopbouw, selectiever toelatingsbeleid en de daarbij meekomende handhaving en het stoppen van structureel geworden solidariteitsovervraging. Niet enkel in eigen land maar ook daarbuiten kunnen hele andere politieke keuzes gemaakt worden. Leefbaarheidsbevordering vraagt politieke wil en visie die tot op vandaag niet of nauwelijks in Nederland kon worden waargenomen. Een goed begin in dit proces is de verschuiving van het narratief. http://tinyurl.com/y9vutn4y

  1. Sniper666

   Hallo Sjun. Het hele spul moet weg. De Haagse kaasstolp uithooien, nep-oranje’s weg, uit de EU. Streep eronder.

   Weer opstarten met een bestuur van ervaren mensen. Dus bijv. geen Hennissen-Plasgraag meer op een departement als defensie, alwaar ze geen kaas van gegeten heeft. Gewoon vaklui neerzetten waar ze het best tot hun recht komen.

   1. corfo

    @ Sniper666.
    De gehele “bovenlaag” van het “bestuur” moet worden weggevaagd, zoals daar zijn : Rutte + aanhang, Loek Hermans, Henri Keizer, Kamp, Feras (Klaver), ik vergeet er nu een groot aantal. Mevr. Hennis-en-Plasgraag, óók al zo’n Botox-figuur, nét als Nelie Smit, noemt zich “minister van Defensie” ! Ontkent aanvankelijk in alle toonaarden dat er misstanden zouden zijn bij het Korps Mariniers/Commandotroepen, tótdat er een eerlijke militair opstaat en haar duidelijk maakt dat ze er een zooitje van heeft gemaakt; ineens geeft mevr. Botox de misstanden toe ! Hoezo……….geloofwaardig ? Voor de extreem linkse reaguurders : waar zijn die “bekwame bestuurders” toch ???

    1. Sniper666

     @ corfo

     Precies wat ik bedoel, weg met al die graaiers en mensen met normaal verstand terug.

 5. henk vintage

  En wij betalen daar vrolijk aan mee. Hoe lang pikken we dit nog van de EU?
  Er uit zo gauw mogelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.