5 tips voor een onvergetelijke dag in Eindhoven

Als je vroeger bij topografie een beetje hebt opgelet, dan weet je dat Eindhoven in de provincie Noord-Brabant ligt. Helaas is dat ook vrijwel alles wat de meeste Nederlanders ervan weten. Eindhoven is niet echt een grote toeristische trekpleister voor Nederlanders. Wel komen er flink wat Duitsers en Belgen over de grens om de stad te bezoeken. Zij weten meestal nog beter dan de Hollanders wat er zoal te doen is in de stad. Het wordt tijd dat ook Nederlanders erachter komen hoe leuk Eindhoven eigenlijk kan zijn. Wij geven 5 tips voor een onvergetelijke dag in Eindhoven.

1. Culinaire hoogstandjes
Eindhoven is een absolute topper als het gaat om eten. Uiteraard vind je er veel plaatselijke specialiteiten. Bourgondisch eten wordt er ook hoog aangeschreven. Maar Eindhoven wemelt van de leuke restaurants, uit alle denkbare landen en werelddelen. En ben je met je kids op vakantie en wil je niet naar een restaurant? Je kunt zelfs sushi in Eindhoven laten bezorgen op elk adres. Het wordt vers gemaakt en is van absolute topkwaliteit!

2. De langste café-straat van Nederland
Hou je van het uitgaansleven? Dan zit je goed in Eindhoven. Deze stad heeft namelijk de langste café-straat van Nederland: er zitten in één straat meer dan 50 aaneengesloten cafés, kroegen en bistro’s. Het aanbod varieert van oude bruine kroegen tot moderne dancegelegenheden. Heb jij zin in een woeste avond, bijvoorbeeld voor een vrijgezellenfeest? Dan is Eindhoven jouw bestemming.

3. Monumenten bezoeken
Wil je liever een wat rustigere dag in Eindhoven, dan kies je voor het bezoeken van monumenten. En ook die zijn er meer dan genoeg. Je zult ze zelfs nooit op één dag allemaal kunnen bezichtigen. Want het zijn er meer dan 140! Een groot aantal daarvan zijn historische bouwwerken. Denk daarbij aan gotische kerken of het allereerste gloeilampfabriekje van Philips.

4. Dag activiteiten
Er zijn tal van dagactiviteiten te doen in Eindhoven. Wat dacht je bijvoorbeeld van het bezoeken van een Dark Room? Ook kun je in Eindhoven een bierbrouwerij bezoeken. En wat dacht je van een sportief uitje? Je kunt er bijvoorbeeld quad rijden, offroad rijden en driften. Dergelijke sportieve activiteiten zijn perfect voor (een groep) jongeren.

5. Varen in Eindhoven
Eindhoven heeft veel water in de vorm van lange waterwegen. Hier kun je een rondvaart regelen, maar je kunt ook zelf gaan varen. Het vaarwater van Eindhoven is aangesloten op meerdere waterwegen, waardoor je ook de gebieden rondom de stad kunt verkennen. Heerlijk wanneer je even een dagje wilt relaxen en ontspannen!

Eindhoven heeft veel verschillende zaken te bieden. De stad behoort niet voor niets tot de vijf grootste steden van Nederland. Naast deze activiteiten is er natuurlijk nog veel meer te doen. Zo is er in Eindhoven een groot winkelcentrum en zijn er diverse kleinere winkelcentra waar je dus altijd uitgebreid kunt shoppen. Wil jij een leuk dagje uit met een vrijgezellenfeest? Of wil je liever een cultureel uitje regelen? In Eindhoven ben je van alle markten thuis!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. Babaji538

  Zojuist, (nog) niet zó heel lang geleden (!),
  begaf de eigenaresse van de cafetaria, in haar roze wintertrui,
  zich naar buiten in de winterkoude, om vier kroketten
  hierneffe, bij de huisarts af te leveren.
  De arts-assistent raakte met vinger even, kortstondig
  zijn oor aan, bij mijn binnenkomst, al staande op witte gympen.
  Petra Hermans

  1. corfo

   @ Babaji538.

   “Laten we elkaars mening respecteren, hoe fout die van jou ook is”.
   Ruud Johan Hermans.
   (broer van Petra H.)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.