53% van de Nederlanders wil een rookverbod "op openbare plekken." We zijn weer lekker dictatoriaal!

Geen categorieaug 10 2017, 20:00
Ah, Nederland compromissenland... waar 'compromissen' vooral inhouden dat betweters hun zin steeds krijgen en ieder ander persoon zich maar heeft aan te passen.
Een schokkende peiling van EenVandaag: maar liefst 53% van de Nederlanders is tegenwoordig voor een rookverbod op "openbare plekken." "We" willen namelijk niet lastig worden gevallen door de rook van een ander. Want dat is slecht. Roken. Daarentegen hebben we er natuurlijk helemaal geen probleem mee om anderen stress te bezorgen met ons aso-gedrag, wat hen stress bezorgt... wat juist weer gevaarlijker is dan per ongeluk een beetje rook inademen omdat iemand met een sigaret voorbij je loopt.
https://twitter.com/eenvandaag/status/895601139474759681
Op dit moment is maar liefst 83% van de Nederlanders voorstander van een rookverbod bij speeltuinen. 74% vindt dat er zo'n verbod moet komen rond sportvelden. Jawel, die amateurvoetbalwedstrijden worden binnenkort dus een heel stuk minder leuk, als het aan deze professionele betweters ligt. En daar eindigt het niet. 53% van de mensen wil ook dat er een verbod komt op terrassen van horecagelegenheden. Het is dus niet voldoende voor deze zielige types dat je al bijna nergens meer binnen kunt roken, nee straks mag je je biertje ook niet meer buiten met een sigaret combineren.
Ongelooflijk genoeg wil zelfs 44% een verbod in stadsparken. Dat houdt dus in dat je niet eens rustig een sigaretje kunt roken als je door het park wandelt of fietst. Gelukkig is 53% daar voorlopig nog op tegen.
Het slechte nieuws? De antirook-Gestapo is duidelijk in opkomst. Toen EenVandaag in 2013 de vraag stelde of roken op het terras verboden moest worden was maar 28% hiervoor. Nu is dat dus al 53%... en het einde van de opmars van de antirooklobby lijkt nog lang niet in zicht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten