Aboutaleb spreekt zich veel te vroeg uit over terreurverdachte afgelast concert Allah-Las

Geen categorieaug 26 2017, 17:00
De Amerikaanse rockband Allah-Las zou woensdag hebben opgetreden in de Maassilo in Rotterdam. Dat ging niet door vanwege terreurdreiging.
Via een tip van de Spaanse politie kwamen de veiligheidsdiensten in Nederland een 22-jarige Brabander op het spoor. De Dienst Speciale Interventies van de Nederlandse politie viel vervolgens diezelfde nacht nog het huis van de jongeman binnen. Alles werd overhoop gehaald.
In Rotterdam werd vervolgens een bestuurder van een busje staandegehouden. In het busje stonden gasflessen. Volgens de politie had dit busje, met Spaans kenteken, 'niets met de mogelijke aanslag op de Maassilo te maken.' De chauffeur zou teveel hebben gedronken en daarom zijn opgevallen door zijn slingerende rijstijl.
Toen kwam GeenStijl met dit item op de proppen. De 22-jarige Brabander zou helemaal geen aanslag hebben voorbereid en de melding waar de Spaanse politie de tip vandaan haalde zou niet echt zijn geweest maar fictief.
Wat is er nu allemaal van waar, vraag je je af. Volgens de Rotterdamse burgervader Ahmed Aboutaleb is het in elk geval geen storm in een glas water. Hij zei vanmiddag in het radioprogramma 'Kamerbreed' dat er wel degelijk reden was om het concert af te gelasten. Omdat de jongeman uit Brabant nog steeds vast zit, meent Aboutaleb dat er wel degelijk iets aan de hand was.
Ondertussen buigen verschillende media zich allemaal over dezelfde vraag: Is Jimmy een clown of een online IS-infiltrant?
Wie dit artikel heeft gelezen vraagt zich met mij af waar Aboutaleb de bronnen vandaan haalt om te stellen dat er wel degelijk iets aan de hand is geweest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten