Peiling van Duitse krant Die Welt: Meerderheid Duitsers vindt moslims slecht geïntegreerd

Peiling van Duitse krant Die Welt: Meerderheid Duitsers vindt moslims slecht geïntegreerd

In Duitsland heeft de "Religionsmonitor" van de Bertelsmann-Stiftung de discussie over integratie van moslims weer in alle hevigheid doen oplaaien.

De Bertelsmann-Stiftung is een private organisatie die te boek staat als Duitslands grootste denktank. De stichting staat in hoog aanzien bij de Duitse regering. Dat betekent natuurlijk een invloedrijke positie voor de dames en heren bij Bertelsmann.

De Bertelsmann-Stiftung deed de afgelopen tijd veel onderzoek naar demografische veranderingen in Duitsland en West-Europa in het algemeen. De cijfers zijn opvallend. Als we kijken naar de visie van moslim-migranten zelf: die voelen zich over het algemeen erg verbonden met het gastland. In Duitsland voelt wel 96 procent van de moslim-migranten zich verbonden met het land waarin zij leven. Aldus de Bertelsmann-Stiftung.

Een peiling in opdracht van Die Welt wierp een totaal ander licht op de zaak. Door gerenommeerd onderzoeksbureau Civey werd de Duitse bevolking de vraag voorgelegd hoe ze dachten over de mate van integratie van moslims in de Duitse samenleving.

Dan blijkt de liefde toch niet helemaal wederzijds. Dat zal wel komen door de verschillende eisen die migranten en autochtone Duitsers stellen aan wat nu een goede integratie is. Uit de peiling van Welt blijkt namelijk dat een grote meerderheid van de Duitsers vindt dat moslims slecht geïntegreerd zijn in hun land. Een dikke 65 procent van de Duitsers vindt dat moslims zelfs slecht geïntegreerd zijn in hun samenleving.

Bij de peiling is ook bijgehouden met welke politieke partij de ondervraagden sympathiseren. Van alle partijen stemden de aanhangers grotendeels voor 'slecht geïntegreerd', behalve één partij: de Groenen. Wie had dat nu gedacht!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties