Aboutaleb spreekt zich veel te vroeg uit over terreurverdachte afgelast concert Allah-Las

Aboutaleb spreekt zich veel te vroeg uit over terreurverdachte afgelast concert Allah-Las

De Amerikaanse rockband Allah-Las zou woensdag hebben opgetreden in de Maassilo in Rotterdam. Dat ging niet door vanwege terreurdreiging.

Via een tip van de Spaanse politie kwamen de veiligheidsdiensten in Nederland een 22-jarige Brabander op het spoor. De Dienst Speciale Interventies van de Nederlandse politie viel vervolgens diezelfde nacht nog het huis van de jongeman binnen. Alles werd overhoop gehaald.

In Rotterdam werd vervolgens een bestuurder van een busje staandegehouden. In het busje stonden gasflessen. Volgens de politie had dit busje, met Spaans kenteken, 'niets met de mogelijke aanslag op de Maassilo te maken.' De chauffeur zou teveel hebben gedronken en daarom zijn opgevallen door zijn slingerende rijstijl.

Toen kwam GeenStijl met dit item op de proppen. De 22-jarige Brabander zou helemaal geen aanslag hebben voorbereid en de melding waar de Spaanse politie de tip vandaan haalde zou niet echt zijn geweest maar fictief.

Wat is er nu allemaal van waar, vraag je je af. Volgens de Rotterdamse burgervader Ahmed Aboutaleb is het in elk geval geen storm in een glas water. Hij zei vanmiddag in het radioprogramma 'Kamerbreed' dat er wel degelijk reden was om het concert af te gelasten. Omdat de jongeman uit Brabant nog steeds vast zit, meent Aboutaleb dat er wel degelijk iets aan de hand was.

Ondertussen buigen verschillende media zich allemaal over dezelfde vraag: Is Jimmy een clown of een online IS-infiltrant?
Wie dit artikel heeft gelezen vraagt zich met mij af waar Aboutaleb de bronnen vandaan haalt om te stellen dat er wel degelijk iets aan de hand is geweest.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties