Bombs away! Nederlandse F16's trekken weer ten strijde tegen ISIS

Geen categorieaug 29 2017, 12:00
De jihadisten moeten er weer aan geloven. Mooi!
Kijk, dit is nog eens een reden om trots te zijn op ons kleine landje:

Nederland gaat opnieuw F-16’s inzetten in de strijd tegen Islamitische Staat. Begin volgend jaar zijn de vliegers weer voldoende getraind om vanaf de Jordaanse basis Al Azraq IS-stellingen te bestoken in Irak en Syrië.

Natuurlijk is het dieptriest dat we niet genoeg piloten en vliegtuigen hebben om zo'n terreurclub continu kapot te bombarderen, maar hé, iets is beter dan niets. En dat is niet alles. Ook in andere landen blijven Nederlandse militairen de vijand actief bestoken. Bijvoorbeeld op Mali.
Ook daar moet natuurlijk weer een kanttekening bij worden gezet:

zij het met minder manschappen dan de huidige driehonderd.

En ja, dat is reden voor kritiek op het kabinet, dat het leger stelselmatig kapotgemaakt heeft, maar wat onze dappere militairen zelf betreft, die doen hun werk nog altijd heel goed. En leveren op die manier dus een belangrijke bijdrage aan de uiteindelijke vernietiging van ISIS en vergelijkbare extremistisch islamistische terreurclubs.
Weg met ISIS! Bombardeer ze kapot, F16-piloten! En zorg ervoor dat die walgelijke terroristen nooit meer een bedreiging kunnen vormen voor onze vrede, welvaart en veiligheid!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten