Bombs away! Nederlandse F16’s trekken weer ten strijde tegen ISIS

De jihadisten moeten er weer aan geloven. Mooi!

Kijk, dit is nog eens een reden om trots te zijn op ons kleine landje: 

Nederland gaat opnieuw F-16’s inzetten in de strijd tegen Islamitische Staat. Begin volgend jaar zijn de vliegers weer voldoende getraind om vanaf de Jordaanse basis Al Azraq IS-stellingen te bestoken in Irak en Syrië.

Natuurlijk is het dieptriest dat we niet genoeg piloten en vliegtuigen hebben om zo’n terreurclub continu kapot te bombarderen, maar hé, iets is beter dan niets. En dat is niet alles. Ook in andere landen blijven Nederlandse militairen de vijand actief bestoken. Bijvoorbeeld op Mali.

Ook daar moet natuurlijk weer een kanttekening bij worden gezet:

zij het met minder manschappen dan de huidige driehonderd.

En ja, dat is reden voor kritiek op het kabinet, dat het leger stelselmatig kapotgemaakt heeft, maar wat onze dappere militairen zelf betreft, die doen hun werk nog altijd heel goed. En leveren op die manier dus een belangrijke bijdrage aan de uiteindelijke vernietiging van ISIS en vergelijkbare extremistisch islamistische terreurclubs.

Weg met ISIS! Bombardeer ze kapot, F16-piloten! En zorg ervoor dat die walgelijke terroristen nooit meer een bedreiging kunnen vormen voor onze vrede, welvaart en veiligheid!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Vit

  Ahh we hebben blijkbaar gespaard, als wij nu maar geen aanslagen krijgen toch?

 2. Ngatimoto

  Die toestellen vielen toch uit elkaar van ellende?
  Nu toch weer inzetten?
  Hier in het noorden wordt al dagen lang geoefend door diverse luchtmachten.
  Pas maar op, het spul slijt heel erg hoor.

 3. Arka

  Prima hoor dat ze IS kapotschieten, maar gaan ze dan in Syrie opereren met toestemming van de democratisch gekozen regering van Assad? Nee? dan vliegen ze daar net als de VS illegaal en misschien ook nog zonder VN mandaat, ze kunnen het dan ook nog aan de stok krijgen met de Russen die daar op verzoek van Assad vliegen en bombarderen, wie kan hier meer over vertellen?

 4. Parestado4

  Hak je de tentakels af in Syrie;Irak,dan steken ze hun tentakels wel weer uit in Europa!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.