GroenLinks-politica preekt: "Ik betwijfel dat Jezus voor onze zonden gestorven is. We moeten letten op de symboliek"

Geen categorieaug 29 2017, 11:00
Noem jezelf dan vooral géén christen, alsjeblieft.
Lisa Westerveld werd op 23 maar geïnstalleerd als Kamerlid. Hoewel ze uit het christelijk gereformeerde Aalten komt zit ze in de Tweede Kamer voor GroenLinks, bij uitstek één van de meest anti-christelijke partijen van het land.
Waarom Westerveld dan wel getolereerd wordt bij de milieufreaks? Nou, eigenlijk is ze helemaal niet zo christelijk. Ja, ze riep weliswaar "Zo waarlijk helpe mij God Almacht," maar haar visie op "God" is duidelijk niet die van het christendom:

Wat het christelijk geloof betreft, ik twijfel erg of het verhaal dat Jezus voor onze zonden gestorven is, de goede uitleg van de Bijbel is. Volgens mij moeten we veel meer letten op de symboliek die achter al die Bijbelse verhalen zit en die we nog altijd maar heel beperkt doorgronden. Een belangrijke boodschap van de Bijbel is volgens mij dat we ons bewust moeten worden van goed en kwaad. Op het moment dat je ervan uitgaat dat er geen God is, en dus ook geen verschil tussen goed en kwaad, zet dat volgens mij je hele leven op losse schroeven.

Dat is natuurlijk hartstikke leuk -- en ja, ik ben het ermee eens dat het ontkennen van een God tot relativisme leidt, wat één van de grote ziekten van de moderne tijd is -- maar als je dit zo leest is mevrouw helemaal niet christelijk. Een voorwaarde voor 'christelijk zijn' is namelijk het geloof dat Jezus gestorven is voor onze zonden en opgestaan is uit de dood voor onze verlossing. Dát is de kern van het christendom. Als zij wil geloven dat dit allemaal puur symboliek is, prima hoor, maar pretendeer dan geen christen te zijn. Dan ben je, weet ik veel, meer iets als een Deïst. Daar hoeft niets mis mee te zijn -- Benjamin Franklin was ook een Deïst -- maar verwar het christendom niet met zo'n wereldbeeld.
En dan de uitsmijter:

Al kan God voor mij ook best ”de natuur” zijn.

Ah. Daarom is mevrouw dus lid van GroenLinks. Een mystieke christen gelooft dat de natuur deel uitmaakt van God, maar zou De Natuur en God nooit aan elkaar gelijk stellen. God is Groter dan De Natuur. Maar Westerveld houdt er dus ernstig rekening mee dat De Natuur precies hetzelfde is als God. De ene is niet groter dan de andere. Het zijn verschillende woorden voor hetzelfde.
En dat past natuurlijk prima bij GroenLinks. Dat verklaart immers waarom zo'n dame helemaal gek wordt als de mensheid iets doet wat in haar ogen niet goed is voor de natuur. Dat is, letterlijk, een doodzonde! Een aanval op God zelf! Volkert van der Graaf zou dat idee ongetwijfeld omarmen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten