Britse regering: na Brexit toch nog open grenzen. Nigel Farage bereidt zich voor op terugkeer in politiek

Een van de redenen waarom de Britten stemden voor een Brexit, was de Schengenzone, de opengrenzenpolitiek binnen de Europese Unie. Toch heeft de Britse regering gezegd dat na de Brexit er nog een tijd lang een douane-unie met de Europese Unie moet zijn.

Theresa May, de premier van het Verenigd Koninkrijk, heeft gezegd een ‘harde Brexit’ te willen. Geen open grenzen, geen vrij verkeer van personeel, goederen, en kapitaal. In tegenstelling tot de grootste oppositiepartij, Labour, die een ‘softe Brexit’ wil. Het is natuurlijk een semantische discussie, want een Brexit is een Brexit, daar valt niet echt een discussie over te voeren. Noem het dan geen Brexit, maar een veranderingen van het verwachtingspatroon binnen de Europese Unie met betrekking tot het Verenigd Koninkrijk.

Enfin, dat is een andere discussie. Deze discussie gaat over het feit dat de Britse regering een belofte breekt door toch voor open grenzen te willen gaan. Ze geven als reden dat het bedrijfsleven dan kan wennen aan de situatie, maar dat is natuurlijk een flut reden. Als je zegt als regering dat je geen open grenzen wil, dan heeft het bedrijfsleven nog een aantal jaar om zich daar op voor te bereiden.

Het gaat allemaal om transparantie en duidelijke verwachtingen. Nu blijft er alleen maar onduidelijkheid bestaan, want hoe lang duurt die periode waarin er nog open grenzen zijn? Wat komt daarvoor in de plaats? Wat is dan de regelgeving? Daar moet je iets tegen doen, niet met deze afspraken komen.

De Brexit moet een goed voorbeeld zijn voor wat er gebeurt als landen de Europese Unie verlaten. De regering heeft een grote verantwoordelijkheid en dat weet Nigel Farage ook, voormalig leider van UKIP. Hij heeft er mede voor gezorgd dat er een Brexit komt en hij zegt dat hij weer naar ‘frontlinie moet’ als de Britse regering niet met een echte Brexit komt. Dat scenario komt steeds dichterbij.

https://www.youtube.com/watch?v=6PfUPSKQCik

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. DutchDropveter

  Wat een grap. Ga vooral zo door Brussel met die druk op te voeren zodat je technisch gezien geen haar beter bent dat een dictatoriaal land/unie.

  En zo wordt elke kritische burger compleet mond dood gemaakt mooi man! Ik hoop op rellen van rechts (normaal recht) zoals in Hamburg. Deze worden namelijk door de media genegeerd gezien als recht. behalve als Rechts het doet.

  Kwestie van tijd dat er iemand met een wapen daar in brussel naar binnen wipt en die 850 neusvreters eens en vooraltijd opruimd NEE IS NEE!

  En voor die gene die zegt joh je roept op tot geweld, onzin; de overheid pakt elk wapen af om in verzet te komen tegen deze EU trein die met en zal anaal ingebracht worden. Op een gegeven moment kun je alleen nog maar geweld gebruiken om je punt te maken.

  Mijn maat is vol!

 2. Ni28

  Door de onnodige en fatale verkiezingen van May is er te veel ruimte ontstaan voor binnenlandse geharrewar. Dat is slecht voor het proces, eensgezindheid is nu juist nodig. Dat is niet bevorderlijk voor de Britten. Voor de geloofwaardigheid zou Farage nu in de frontlinie moeten staan.

 3. Punt50

  De Britten hebben het toch maar goed voor elkaar! Geen dictaten meer uit Brussel. Zalig toch, moeten wij ook naar streven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.