D66-pluisje Wassila Hachchi trad op bij ‘FuckUp Night’, maar wil alleen voor €7500 over haar Hillary-fuckup spreken

Letterlijk vertelde de afgehaakte D66-politica haar publiek: “Dé fuck up van vorig jaar is het verlies van de Democraten bij de Amerikaanse verkiezingen. Maar wie daar meer over wil weten moet me als spreker uitnodigen.” 

Ik zal de laatste zijn die ontkent dat falen af en toe heel erg gezond kan zijn. Het sluit levenspaden af die nergens naartoe leidden, en het houdt je als mens bescheiden en bewust van je eigen – letterlijke én figuurlijke – sterfelijkheid.

Iemand die die mening nu ook is aangedaan, is voormalig D66-Kamerlid Wassila Hachchi. Zij vertelde in Amsterdam bij een evenement genaamd de ‘FuckUp Night’ over de zogeheten ‘fuckups‘ die zij begaan heeft. Het komt er op neer dat ze vindt dat ze gefaald heeft doordat ze niet eerder was opgestapt als Kamerlid. Een blaffende hond heeft haar uiteindelijk toch doen besluiten om bij fractievoorzitter Pechtold haar onmiddellijke ontslag in te dienen.

Maar haar grootste fuckup is vermoedelijk toch wel de reden waarom ze bij D66 wegging: ze ging meehelpen aan de Democratische campagne van Hillary Clinton, die afgelopen november haar Republikeinse tegenstander Donald Trump had moeten verslaan. Had moeten verslaan, ja. Maar dat is dus niet gebeurd. Maar wat Wassila daarover te melden heeft? Nou ja, dat ze er niets over gaat vertellen tenzij je even bijna €8000 overmaakt naar haar rekening:

“Maar Hachchi helpt ‘in het kader van verwachtingenmanagement’ de verwachting op sappige inside stories uit de VS meteen uit de wereld: “Dé fuck up van vorig jaar is het verlies van de Democraten bij de Amerikaanse verkiezingen. Maar wie daar meer over wil weten moet me als spreker uitnodigen.”

Want ja: Hachchi verdient tegenwoordig haar geld als motivational speaker – 7500 euro per speech.”

Aldus Het Parool.

Fijne boel: koop je een kaartje voor het Icarus Festival – waar de FuckUp Night gehouden wordt – krijg je maar een half en halfslachtig verhaal te horen van mevrouw Hachchi. Om meer te horen moet je vervolgens meer geld betalen. Het lijkt op de trucs die waarzeggers uithalen aan de telefoon; ze vertellen je één detail over je ‘toekomst’, maar wil je meer weten dan moet je ook meer geld overmaken. En zo gaat het eindeloos verder totdat het slachtoffer platzak is, en de waarzegger steenrijk.

Wassila herhaalt die oude truc nu, maar dan met spreekbeurten over Amerika. Mooi is dat!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Ni28

  Misschien een leuke halfuurtje voor onze trollen die graag dat bedrag aan deze fuck up ex-parlementariër willen overmaken. De rest kan ze weinig wijsmaken.

 2. Ni28

  Misschien een leuke halfuurtje voor onze trollen die graag dat bedrag aan deze fuck up ex-parlementariër willen overmaken.

 3. buitenbeentje

  Wassila is Marokkaanse. Toeval?

 4. Christina

  Een `bescheiden` marokkaanse……hoe haal je het in je hoofd, ze zijn alles behalve bescheiden, en dat laat deze faaldoos ook weer duidelijk merken.
  En trouwens wie zit op dat `verhaal`van dit mens te wachten, domme trol!!

 5. Obiwokekenobie

  Mensen die naar het buitenland gaan om buitenlandse politici te ondersteunen zouden nooit meer aktief mogen zijn in de Nederlandse politiek…

  Iets met dubbele loyaliteit.

  Als je Clinton en haar pedo-bende ondersteund ben je sowieso fout.

 6. DolleDries

  Interessanter zou het verhaal zijn over de wip met Pechtholt en hoe ze toen gewipt werd uit de kamer bij D66.

 7. joost2

  Eh… vraagje aan ( nog) minister Dijsselbloem:
  “worden die inkomsten uit haar flutverhalen ook verrekend met haar riante wachtgeld??”

  Of worden we weer dom gehouden net zoals met die Eveline Herfkens ( pvda) die even een ton pikte uit onze staatsruif om riant in New York te wonen.
  Nóóit meer iets over gehoord, U wel?

 8. HaZ

  Lees net dat er vacatures vrij zijn in de Efteling; Laven gevraagd. Lijkt me een uitstekende job voor deze nitwit. Die 7500 euries klopt ook nog…….per jaar !

 9. Nasrani

  Ook een Marrokaan toch? Weer een die niet pluis is.

 10. meijer61200

  Super dit, ik lig in een deuk!

  “Een blaffende hond heeft haar uiteindelijk toch doen besluiten om bij fractievoorzitter Pechtold haar onmiddellijke ontslag in te dienen.”

  (Ze had het over een bijtende hond hoor, wat een racist dat beest trouwens Heeft ze wel een forse schadevergoeding geëist?)

 11. EllyD19

  Kan me niet voorstellen dat iemand haar verhalen interessant vindt.
  En hoelang gaat ze dan leugens uit zitten kramen voor 7500 euro en nog vooruitbetalen ook. Een uurtje ?

 12. Parestado4

  Als je in the picture staat;kun je roepen:Kassa!!

 13. Kodi

  Kan ze niet een 0900-koopnummerlijn opstarten?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.