Daar gaan we weer! Mannelijke medewerker kinderopvang pleegt ontucht met 2 kinderen

www.audio-luci-store.it (bron: Flickr)
Foto: www.audio-luci-store.it (bron: Flickr)

Dit gebeurt veel te vaak.

Tegenwoordig moeten we net doen alsof er geen genderverschillen zijn — alsof mannelijkheid en vrouwelijkheid een uitvinding van de cultuur is, en niet biologisch bepaald — maar gelukkig hebben wij van DDS daar al tijden lak aan. Daardoor kan ik namelijk gewoon zeggen wat ik vind, ja, ook van dit soort walgelijk nieuws:

Dit is nou al de zoveelste keer dat een mannelijke medewerker van een creche zich schuldig maakt aan kindermisbruik. Maar nog steeds grijpt niemand in; er is niemand met de moed om te zeggen dat het eigenlijk toch een beetje vreemd is als mannen een ‘carriere’ nastreven waarin ze puur en alleen voor de kinderen van andere mensen zorgen. Ja, dat je als man voor je eigen kind zorgt is normaal. Maar dat je voor ‘vreemde’ kinderen wilt zorgdragen? Sorry, maar dat is echt atypisch en gaat in tegen het hele mannelijke instinct (om zichzelf voort te planten en de eigen genen te beschermen). Een man die het op zich neemt om voor de kinderen van een ander te zorgen, en daar 5 dagen per week, 8 uur per dag mee bezig wil zijn, is in mijn ogen gewoon verdacht.

Ik weet het, dat mag ik niet vinden. Nou, ik vind het tóch.

Het is voor kinderen van het grootste belang dat mannen een actieve rol in hun leven spelen. Maar dat moeten dan hun eigen vader, grootvaders, broers of ooms zijn. Andere mannen, die geen bloedband met het kind hebben, moeten wat mij betreft op een afstand gehouden worden.

Mijn baby (ze is nu 16 dagen oud) zou ik nooit toevertrouwen aan de ‘zorgen’ van een andere man — een man die geen familieband met haar heeft. En als een man meldt dat hij maar wat graag voor d’r wil zorgen jaag ik hem mijn huis (of straat) uit. Noem me bevooroordeeld of ouderwets, maar zoiets zit me écht niet lekker.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

9 reacties

 1.   

  gefeliciteerd met het verse vaderschap. je hebt ook een pakkend artikel geschreven. Ik ben het in grote lijnen met je eens, maar er zijn echt wel mannen die het gewoon leuk vinden om met kinderen bezig te zijn zonder dat daar een nare bijsmaak aan hangt.

  ik zou het liefst zien dat kinderen helemaal niet naar de opvang hoeven, net als ik vroeger. mijn moedertje was thuis en voedde me op. het door anderen laten opvoeden van je kinderen is tegennatuurlijk. kijk, dat ze naar school gaan, ok, maar alsmaar naar de opvang, dat klopt ook niet. je haalt de samenhang ermee uit een gezin. dat raakt in onbalans en we zien steeds meer gebroken gezinnen en kinderen die de normen ne waarden van hun voorouders niet eens kennen. ze leren op de opvang en op school wat ze moeten denken in plaats van hoe…

 2.   

  Het is heus niet de RK kerk alleen waar je dit soort weerzinwekkende praktijken tegenkomt. Men weet het aan de celibaat maar dan moet je ook nog pedofiel zijn. En die zijn er te vinden bij alle instanties waar veel kinderen zijn. Crèches, scholen, internaten en noem maar op. Als je je kind uit de handen geeft bij deze loop je altijd risico.

 3.   

  In een land wat kind bruidjes toelaat is alles mogelijk.
  Het is maar de vraag of je familieband te vertrouwen is, juist in die relaties komt misbruik het meeste voor.

 4.   

  Ik vind het niet kunnen, deze kop boven het artikel. Dat het om een mannelijke verdachte gaat doet niet terzake! Graag de volgende keer gender neutraal spreken van persoon. Ik voel me tekort gedaan als man.

 5.   

  Men zal de kat niet op het spek moeten binden.
  Ik begrijp MvG wel.
  Als jonge vader je dochter koesteren is heel natuurlijk.
  Toch begrijp ik die instanties niet die verantwoordelijk zijn voor kinderen.
  Bestaat er geen screening voor kandidaten die andermans kroost verzorgt?
  Verder ben ik ook de mening toegedaan dat iemand zijn nageslacht zelf opvangt.
  Wat ouderwets en rechts, beste mensen!

 6.   

  Ik meen te weten dat het meeste kindermisbruik plaatsvindt door ouders.

 7.   

  Mooi geschreven, ook leuk dat de auteur gewoon zijn mening durft zeggen. Dat is wat anders dan HLN.
  On topic: Ik denk dat men bij al deze gevallen – ook de kindermishandelingen – van beroepsmisvorming kan spreken.

 8.   

  Ik heb 20 jaar voor andermans kinderen gezorgd !!..Dit waren kinderen met heftige gedragsproblemen, of kinderen/jongeren die door een psychische/verstandelijke/lichamelijke/sociale beperking of aandoening niet door ouders/familie kunnen of willen verzorgd worden..En ja, ik heb gesmeekt en gepleit voor camera’s op de afdeling voor de tijden dat ik als enige medewerker op zo’n locatie was…Zeer zeker ook voor mijn veiligheid. Het is nooit mijn ambitie geweest om zoals meneer hierboven lekker kortzichtig neerzet “om als man eens voor andermans kids te zorgen”…ik ben hier ingegroeid en ben er verdoemde goed in !!..Zoals je zelf zegt wil je wel je eigen kids opvoeden en vindt mannelijke invloed blijkbaar toch belangrijk, je doet waarschijnlijk andere dingen die je vrouw doet met de kids, je leest voor op een andere manier, je stoeit anders, je neemt ze misschien mee vissen,voetballen of de natuur in en vertelt ze daar andere dingen dan dat je vrouw dat zou doen…Allemaal erg belangrijk om een gezond, evenwichtig kind groot te brengen toch ???….dat er zo’n sick f*ck niet met zijn poten van een kind kan blijven maakt mij net zo woest als jou , ik ben verre van een mietje of watje..mensen kijken eerst raar op als ze horen wat ik doe en geen automonteur of kroegbaas blijk te zijn..ik ben op en top kerel die van tijd tot tijd met zijn maten zuipt en over wijven lult of uit zijn auto stapt om zo’n pis wielrenner duidelijk te maken dat ie met zijn pis vingers van mijn auto moet blijven om dat ik anders zijn kop onder zijn helm vandaan klap..ik begrijp wat je bedoelt, ik snap dat je opkomt voor kids..maar dat doe ik ook..en als iemand dit zo tegen mij zou zeggen kan die ook een klap op zijn muil krijgen, dwars door die balk die voor je kop hangt..als jij namelijk je kinderen opvoedt met haat en vrees ontneem je hen de vrijheid die je zelf zo koestert ..en maakt jou in mijn ogen een beetje een foute pappa !! alstublieft en succes ..

 9.   

  Bolke de Beer.

  Petra Hermans

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!