Eurofiele globalist Frans Timmermans in video: “Nationalisten zijn on-patriottisch!”

Gekker dan dit wordt het niet. 

Zo. Die Frans Timmermans heeft ze dus echt niet helemaal op een rijtje. In een video die hij vandaag op zijn Facebookpagina heeft gezet valt de eurofiele globalist “nationalisten” aan. Volgens hem zijn die namelijk on-patriottisch. Wat dan wél patriottisch is? Eurofilie, natuurlijk. Jawel, globalisme is het nieuwe patriottisme:

Nationalisten zijn on-patriottisch. Een echte patriot is trots op zijn natie, wil dat die sterk, vreedzaam, voorspoedig en op waarden gebaseerd is. Een patriot weet dat daarvoor eenheid nodig is, openheid, samenwerking met anderen, en ziet de voordelen van afspraken, debat en solidariteit. Vandaag, op de Europese herdenkingsdag van slachtoffers van alle vormen van totalitaire en autoritaire regimes, wil ik een duidelijke boodschap uitdragen: een patriot is een Europeaan, een Europeaan is een patriot.

Europese samenwerking, patriottisme en onze waarden maken ons tot wie we zijn. Laten we extreem nationalisme, dat onze lidstaten individueel en collectief zwakker maakt, afzweren.

Patriottisme betekent vaderlandsliefde. Die idioot van een Timmermans beweert dus dat Europa ons vaderland is. Wat? Ja. Echt. Dat Europa geen land is maar een continent en geen verenigde cultuur, laat staan een verenigd volk, heeft zal hem worst zijn.

Het ergste is dat hij de miljoenen slachtoffers van de Tweede én Eerste Wereldoorlog gebruikt om zijn globalisme te verkopen. Deze eurofiel heeft echt geen schaamte. Hij gaat letterlijk over lijken. Alles om zijn eurofiele wensdroom in vervulling te zien gaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Ben Zine

  Timmerfrans kent inderdaad geen schaamte. Maar ja, daar wordt hij dan ook heel dik voor betaald. Voor 23.000 euro per maand (!) wil ik dat ook wel roepen. De stereotype Brusselse graaier… Hij vreet er goed van zo te zien.

  1. Winandus

   En die linkse maar medelijden hebben met de arme mensen, bah graaiers,
   Denken alleen aan zichzelf en houden de goede mensen voor de gek

 2. Punt50

  Franske heeft veel te lang in de EU-soep gezwommen. Daar krijg je narigheid van.

 3. Ni28

  Timmermans spreekt duidelijk voor zichzelf en niet voor de mensen. Wie gelooft deze man nog? Wie vertrouwt de EU top nog? Daar zou hij zich meer zorgen over moeten maken dan mensen voor hun patriottisme aanvallen. Een Nederlander wilt liefst een Nederlander blijven en niet een vaag te omschrijven wereldburger die toevallig hier woont. Dit zijn geen Verenigde staten van Amerika maar gewoon Europa. Geschiedenis uitvlakken zal niet lukken.

  1. Ni28

   Wrang is dat hij deze uitspraak doet juist op Europese dag ter herdenking van de slachtoffers van totalitaire en autoritaire regimes. Ziet hij dan niet dat de EU zelf in die richting gaat? Hij is verblind door zijn doel.

 4. DolleDries

  De man wiens carrière gebouwd is op bijna 300 dode landgenoten.

  1. Kees

   Niet alleen de MH17 slachtoffers, denk ook maar aan de duizenden die verdronken zijn, na valse beloftes van deze proleet.

 5. Ritter

  Timmermans zegt maar wat. Of hij begrijpt niet wat patriottisme inhoud.

  Patriottisch zijn de Oost- Europese leiders en hun bevolking. Die verdedigen hun landen en cultuur.

  Neem nu b.v Hongarije.
  ———

  Hongaarse minister: ‘We beschermen grenzen voor kinderen en kleinkinderen’

  “Niets kan de waarde van ons vaderland vervangen”, zo zei de Hongaarse minister van defensie, István Simicskó, dit weekend bij een ceremonie voor nieuwe officieren. Op de feestdag van St. Stefanus, dat de stichting van de Hongaarse Staat herdenkt, prees hij het Hongaarse leger en trok hij van leer tegen immigratie.

  “Om Hongarije te bewaren voor onze kinderen en kleinkinderen, en hier te leven als Hongaren moeten we onze grenzen beschermen”, zo sprak Simicskó volgens een officieel communiqué. Volgens hem moet er opgetreden worden tegen “gevaren zoals massamigratie en terrorisme”.

  Op de feestdag worden nieuwe officiëren beëdigd. De defensieminister sprak hen toe en stelde dat er zolang er jonge mensen die voor een carrière in het leger kiezen, en zelfs hun leven willen opofferen voor het land, er een nationale toekomst is.”

 6. Peter Loosduinen

  Deze goed doorvoede man die zijn zakken flink aan het vullen is , meent de morele superioriteit te hebben om Europa vol te laten lopen met lieden die hier NIET thuis horen.
  Hij brengt meer schade aan dan ons lief is.

 7. HW

  De linkse indoctrinatie is bij hem al zover, dat hij Europa alleen nog ziet zitten.
  In de economische wereld van Franske en Europa is groei de enige motor. Die moet koste wat kost bereikt worden.
  Helaas houdt deze groei met de bestaande bevolking een keer op en dat zien we nu de baby-boomers tegen hun pensioen lopen. Je ziet dit trouwens overal in Europa.
  Om de groei te handhaven heeft men meer mensen nodig en die worden daarom maar geïmporteerd uit andere werelddelen. Zo wordt de groei bevorderd, maar komen de inheemsen steeds meer onder druk te staan.
  Je ziet het met alle maatregelen van Rutte 2. De bestaande bevolking wordt leeggezogen om de opvang van nieuwelingen te kunnen betalen en ze zeggen, dat ze alleen maar HBO-ers en mensen met een opleiding aan de universiteit aantrekken.
  Aan mijn hoela, de meesten zijn totaal niet opgeleid en zorgen voor extra kosten en dragen niet bij aan een groei. Een deel van de verstrekte uitkeringen gaat zo richting het vaderland (echt patriotisme).

  Dit alles dient maar een doel, het politieke en ambtelijke bestel in de benen houden, want als de bevolking minder wordt, moet er aan dit bestel ook iets gedaan worden en dat willen de heren niet.

  De consequenties zijn, dat lonen niet meer groeien, want er is voldoende aanbod en de bevolking zo langzamerhand een slaaf van de staat wordt.
  Frans, juist dat willen we niet. Trouwens wie ben jij, want je bent niet eens democratisch gekozen.
  De overheid hoort er voor ons te zijn en niet andersom.

 8. K.Dopper

  Op dit zijn reaguurders in de meerderheid die zichzelf patriot en nationalist noemen en een fascistische dictator als Putin hoger achten dan de eigen democratisch gekozen bestuurders en onze Grondwet en rechtsstaat verwerpen.

  Timmermans heeft dus een zeer terecht punt.

  1. Feit

   Ah, Doppertje is een Drittes Reich Nationalist. Heil Frans (klap)!

  2. sjun

   Timmermans is niet democratisch gekozen K.Dopper.

   1. corfo

    @ sjun.
    U haalt me de woorden uit m’n mond !!
    Dit is weer een moedwillige onjuistheid van de extreem linkse wegkijkers in hun niet aflatende “blinde vinken gedrag”.
    Op een andere site probeerde een reaguurder hetzelfde te verkondigen betr. Van Baalen en Verhofstadt, ook deze beide graaiers zijn niet “democratisch” gekozen.

   2. K.Dopper

    In de logica van Sjun is onze Ministerraad ook een ondemocratische instelling want ze zijn niet democratisch gekozen.

    😉

    1. Vit

     Timmermans in ieder geval niet.

  3. Nasrani

   Op dit? Ha ha, inderdaad…..

  4. Mart

   Dirty SOB’s de dopperd en franske!!

  5. swetsnek

   knip en plak goed bezig dop

 9. Guus Geluk

  Het rechts-nationalistische sentiment wat hier in Nederland heerst (“we moeten ons land terugveroveren”), gelukkigerwijs enkel uitgedragen door een kleine minderheid in deze samenleving, is niet bijster prettig.

  1. Feit

   Stop met islam te faciliteren is de enige oplossing. Het nationalisme zal anders groeien zoals je nog nooit tevoren heb kunnen aanschouwen. Het werkelijke probleem zijn mensen als jij Guus. Jullie zullen ter verantwoording geroepen worden dus denk na wat je doet en zegt. Je zal met een goed argument moeten komen en ik heb die nog niet gezien dus hou me hart vast voor jullie.

   1. K.Dopper

    Wie gaat volgens Feit Guus ter verantwoording roepen?

    1. Feit

     Je gaat kaal dopper, geloof me maar…

     1. K.Dopper

      Wie gaan dat doen, Feit, de dappere patriotten van het FvD?

      🙂

     2. Feit

      Heeft niks met FvD te maken Dop.

      Je zal versteld staan. Kaal.

   2. Guus Geluk

    De islam wordt niet gefaciliteerd. De vrijheid van Godsdienst blijft gehandhaafd. Het rechts-nationalisme leeft gelukkig onder een klein gedeelte van onze bevolking en hoogstwaarschijnlijk ook klein blijven.

    “Jullie zullen ter verantwoording geroepen worden dus denk na wat je doet en zegt”

    Precies waar ik op doel. Nationalistisch sentiment: de landverraders gaan eerst.

    1. Feit

     Op landverraad staat de doodstraf.

     1. K.Dopper

      Ben je wel goed snik?

     2. Guus Geluk

      Je bewijst mijn punt: nationalisme is gevaarlijk.

     3. ayreonaut

      Op landverraad stond de doodstraf (deze is inmiddels afgeschaft). Nee, na landverraad krijg je een leuk baantje in Brussel.

    2. Feit

     Van je land houden is niet gevaarlijk Guus. Het kapot maken van je land is gevaarlijk. Daar staat de doodstraf op.

     1. Guus Geluk

      Van je land houden heet vaderlandsliefde. Vies nationalisme is aangeven dat de ander wordt kaalgeschoren, Feit. Ik vind dit soort nationalisme levensgevaarlijk.

     2. J.C.

      @Guus Geluk

      “Van je land houden heet vaderlandsliefde”

      Daar is de door jou gekozen vieze Frans Timmermans het niet mee eens: Laten we extreem nationalisme, dat onze lidstaten individueel en collectief zwakker maakt, afzweren. (Vaderlandsliefde heet bij Frans Timmermans “extreem nationalisme”. Zo doen de liberale socialisten dat al 80 jaar).

     3. Guus Geluk

      J.C., persoonlijk vond ik de toespraak niet zo handig. Timmermans had beter een verbindende speech kunnen houden. Desalniettemin, vind ik, heeft hij gelijk als hij zegt dat we de excessen van extreem-nationalisme moeten afzweren. Ik heb hierboven aangetoond hoe extreem, vies, nationalisme er uit ziet.

    3. swetsnek

     Val dood oei oei wordt ik nu onthoofd ??????

  2. Nasrani

   Je kletst tegen beter weten in. Ik denk dat de meerderheid de islam, de marrokaantjes en het linkse pappen en nathouden spuugzat zijn. Wanneer er alleen op die onderwerpen een referendum gehouden zou worden waren we snel klaar. Dat mag helaas (nog) niet.

   1. Guus Geluk

    Nasrani, de meerderheid van het volk is radicale moslims, criminele Marokkanen en pappen en nathouden zat. De minderheid van het volk streeft naar deportaties en godsdienstvervolging. Kijk maar eens in welke minderheid de Partij van de Vrijheid zich bevindt.

    1. corfo

     @ Guus G.
     Gezien uw reacties betr. de Islam, heb ik het gevoel dat u bezig bent elke realiteit uit het oog te verliezen.
     De door u genoemde PVV heeft zetels gewonnen terwijl de VVD en en de PvdA er “enkele” heeft verloren; ik neem aan dat dat mede te danken is aan het “beleid” van die twee geminimaliseerde clubjes. (Voordat u begint te zeiken over “bronnen” en meer van die onzin, mijn “bron” ben ik zelf !!)

   2. swetsnek

    Daar is geen zal aan te verstijken nasrani laat mooi die idioten zullen nooit iets toe geven

  3. swetsnek

   WEN ER MAAR AAN GUUSKE

 10. poldi

  Er was he-le-maal NIETS aan de hand tot de EU Oekraïne zo nodig voor zich alleen moest hebben. Er door een ophitsend spuugschreeuwende Verhofstad, Van Baalen en Timmermans een burgeroorlog ontketende die Poetin dwong zijn marinebasis op de Krim zeker te stellen. DAT zijn de feiten. Het is een aperte leugen te stellen dat de Oekraïners gebaat zouden zijn bij de VS/EU-machtspolitiek, het enige dat die gedaan heeft en doet is de situatie aan de Oostgrens ernstig destabiliseren.

 11. HaZ

  Frans heeft een nieuwe term gecreeerd : het raaskalisme !

  1. van Urk

   Ach , zo zie je maar hoeveel mensen de betekenis van een bepaald woord niet echt begrijpen of aan iets anders denken. I.p.v Timmerfrans die denkt dat een Patriot een Europeaan is zijn er ook mensen die denken dat “Patriot” een Zuid Afrikaans motormerk of een luchtafweersysteem is. In het algemeen betekent Patriot dat iemand trots is op zijn vaderland (goed vaderlander), nooit zal emigreren en bereid is zijn land te dienen. Dat betekent dus ook dat soevereiniteit bij een Patriot voorop staat.

 12. Ecoshaarlem

  Een wel denkend mens heeft geen enkel vertrouwen in het Brusselse graaiende nest.
  De Euro heeft ons alleen maar geld gekost, en blijft zeker niet in deze vorm bestaan!
  Wij Nederlanders hebben in 40/45 gevochten voor ons land en niet voor Europa.
  Wij worden ook nu geregeerd door frouw Merkel en Timmermans en co zijn haar schoothondjes!

 13. ayreonaut

  Freude, schöner Götterfunken,
  Tochter aus Elysium!
  Wir betreten feuertrunken,
  Himmlische, Dein Heiligtum.

  Deine Zauber binden wieder,
  Was die Mode streng geteilt,
  Alle Menschen werden Brüder,
  Wo Dein sanfter Flügel weilt.

  Tot zover de tekst van het Europese volkslied.

  Alle Menschen werden Brüder,

  Deze zin heb ik er maar ff tussen uitgehaald. (en staat me niet aan, doet me ergens aan denken).

  Nu terug naar Frans zijn natte droom.
  Alle Europeanen zouden dus nu trots moeten zijn op hun Europese afkomst. Want echte patriottisme.

  De nabij toekomst ziet er als volgt uit. Vanwege het op één hoop gooien van Europeanen worden er op sportief gebied géén Europese kampioenschappen meer gehouden in welke sport dan ook. Het is namelijk door Frans verboden om nationale keuzes te maken. Men mag niet meer voor een nationale ploeg zijn, deze worden dan ook afgeschaft.

  Nu trekken we deze lijn van Frans ff door naar het globale gebeuren. Wereldkampioenschappen, Olympische spelen e.d. worden eveneens afgeschaft.

  De reden: het is wel erg nationalistisch om een voorkeur te hebben voor een continent, toch Frans, even de woorden herhalen.

  Alle Menschen werden Brüder,

  GADVERDAMME

 14. Duckday

  Wanneer NLexit zo snel mogelijk Weg van die zakken vullers die over lijken gaan

 15. Tinneke

  Het gaat Frenske maar om een ding…….en jullie kunnen schrijven c.q. reageren wat jullie willen……hier gaat het om en anders nergens om!

  Vice-voorzitter van de Europese Commissie

  Geboren: 1961 Nederland

  Getrouwd

  Kinderen: 4
  Jaar: € 277,767.00
  Maand: € 23,147.00
  Week: € 5,341.00
  Dag: € 761.00

  Earnings overview:
  ec.europa.eu May 2014: Salary € 23.147,26 per month or € 277.767,12 annually
  On top of that: 15% residence allowance of the basic salary = € 41.665,07,
  And a monthly allowance for representation expenses of € 911,38 = 10.936,56
  That makes a total annual compensation of: € 330.368,75 Over Patriot gesproken!

 16. Christina

  Kom schele vervelende landverrader, ga maar weer wat krokodillentranen wegpinken!!
  Schele irritatie, jij bent een irritante vervelende schele europeaan en wij zijn NEDERLANDERS in hart en ziel en europa is een continent en Nederland is een land ons land, gekke beppie!!!

 17. Floris

  Europese samenwerking is prima.

  Het is echter jammer dat die klootzakken in Brussel werkelijk alles verkeerd hebben gedaan wat ze maar verkeerd konden doen.

  Dus Franslulletje, DAAROM is er een hang naar nationalisme ontstaan. Dat hebben jij en en je politiek correcte vrindjes dus ZELF veroorzaakt.

  1. K.Dopper

   Waarom kun je nooit een bijdrage plaatsen zonder hysterisch gescheld, Floris?

   1. Ben Zine

    @Dopper
    Wat Floris hier bedoelt, maar wat jij met je dwangmatig linkse tunnelvisie nooit zult kunnen begrijpen (het is je niet aan te rekenen, je kunt er gewoon niks aan doen), is dat het uitgangspunt van de EU (nooit meer oorlog) TOTAAL averechts heeft uitgepakt met hun opgelegde dictaten van monetaire unie, het op één hoop gooien van het rijke Noord-Europa en het arme Zuid-Europa, en natuurlijk de moeder van alle mislukkingen… De massa-immigratie en de illusie van de “multiculturele” samenleving. Dat heeft de oude demonen van nationalisme en oorlog in Europa juist dichterbij gebracht dan ooit. DAAROM zijn Juncker, Verhofstad, Timmerfrans en al die andere zakkenvullers in Brussel zulke onvoorstelbare NON-VALEURS. WAARDELOZE KLOOTZAKKEN. Probeer het eens voor één keer te begrijpen Dopper, al is het maar voor die ene keer.

    1. Floris

     Dat is inderdaad wat ik bedoel. Ik wil er nog wel aan toevoegen dat sommigen het met de beste bedoelingen hebben gedaan, maar dat is geen excuus voor de enorme stommiteiten die ze hebben uitgehaald en waar ze tot op de huidige dag nog in volharden ook.

    2. K.Dopper

     Ook deze bijdrage bevat meer invectief dan argument.

   2. HaZ

    Waarom voel jij je toch verplicht om een reactie te plaatsen ?

    1. K.Dopper

     Omdat Ben Zine me aansprak. Helaas deed hij dat zodanig dat een inhoudelijke reactie goed mogelijk is.

 18. Ni28

  Klets geen onzin Dopper.

 19. Ali Yas

  “Laten we extreem nationalisme, dat onze lidstaten individueel en collectief zwakker maakt, afzweren.”

  Ik vraag me af wat onze Eurofiele politicus bedoelt met “extreem nationalisme”. Is dat het opblazen van de gebouwen van de EU? Het vermoorden van globalisten? Uiteraard niet, want die dingen komen niet voor. Het omgekeerde wel.

  Wat moeten we hieruit opmaken? Dit: dat Timmermans gematigde nationalisten, patriotten die het democratische bestuur in hun eigen land beter vinden dan een ondemocratische superstaat, graag in het verdomhoekje zet. Het is groepsbelediging. Voor de rechter met die man.

  1. Floris

   “Ik vraag me af wat onze Eurofiele politicus bedoelt met “extreem nationalisme”.”
   ———————————————————–
   Daarmee doelt hij op mensen die de euvele moed hebben het wanbeleid van de EU te bekritiseren.

 20. Bes Tolen

  In het Nederland van de tachtiger jaren zochten vooral maar niet alleen linkse politieke partijen naar lieden met een buitenlandse achtergrond voor het Tweede Kamerlidmaatschap. Wat op zich breed werd uitgelegd. Als je met een vrouw of man uit de derde wereld was getrouwd, was dat ook een pré. Als je voor een ”organisatie voor buitenlanders” werkte, zoals dat toen nog heette, was dat ook een pré. Zo rolden allerlei lieden de Tweede Kamer in, die er anders nooit een plek had gekregen. En vooral niet hadden mogen krijgen. Misschien ook wel eens niet omdat helemaal onduidelijk was hoe iemand het Nederlanderschap had verkregen en vermoedelijk is dat op het hoge niveau ook helemaal niet gecontroleerd. Want, nou ja dat laat ik maar aan andermans fantasie over. In ieder geval was er spoedig een oververtegenwoordiging in de Tweede Kamer van dat soort buitenland. Denkelijk zelfs groter dan nu heden ten dage. Terwijl het nu toch ook een probleem vormt. We hebben als Nederlanders veel last. Ook van sommige huidige bewindslieden met hun anti-Nederland ideeën. Ook van die gepromoveerden naar functies op internationaal niveau naar blijkt. Zoals Timmermans. Voor de uitverkoop van Nederland.

 21. Winandus

  Nederlanders word wakker, laat die linkse lui liggen en strijd voor je land

 22. Kodi

  Top Russian Writer Nikolai Starikov Explains Who Is Behind Europe’s Refugee Crisis
  https://www.youtube.com/watch?v=VTDlY4o23XA

 23. corfo

  Naarmate Franske’s lijfje dikker wordt, gaan z’n hersenen verschrompelen.
  Eén en ander is duidelijk op te maken uit z’n zéér merkwaardige opmerkingen.
  Deze man verkwanselt Nederland ten faveure van z’n portemonnee !
  Bewoners van Nederland mogen patriottisch en nationalistisch zijn, natuurlijk !!
  Een land waarvoor ónze voorouders hebben gestreden en zijn gedood, dat wordt ff verkwanseld door een nietsnut als Timmermans. Die vent moest zich kapot schamen, maar mensen van dat “niveau” zijn veelal de schaamte voorbij.

 24. BramPater

  https://youtu.be/9ed_41T-07U Ook hij zal dat vast nog wel gezongen hebben op de kleuterschool.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.