Europees Hof houdt de uitzetting van een potentiële terrorist tegen

Zoals de autoriteiten vaak te laat actie ondernemen om potentiële terroristen te stoppen als het moet, heeft vandaag het Europees Hof het uitzetten van een potentiële terrorist tegengehouden. in Duitsland zou een ‘staatsgevaarlijk persoon’ het land uitgezet worden, maar dat werd op het laatste moment tegengehouden.

Met het laatste moment wordt ook letterlijk het laatste moment genoemd. De autoriteiten waren al met de man onderweg naar het vliegveld van Frankfurt, toen ze ineens te horen kregen dat het Europees Hof een streep had gezet door de uitzetting. Niet dat dat het laatste oordeel is, want die wordt pas de komende maanden verwacht.

Genoeg tijd dus nog voor de man om een laatste slag te slaan. Alleen of vanuit zijn netwerk. Het constitutioneel hof van Duitsland had al toestemming gegeven voor de uitzetting, omdat hij in staat werd geacht om een aanslag te plegen op Duitse bodem. De man zelf wist het systeem goed te gebruiken en heeft dat toen aangekaart bij het Europees Hof van Justitie. Alles om tijd te rekken natuurlijk.

Niet dat we altijd moeten geloven wat de staat zegt, maar als het Duitse constitutionele hof ‘ja’ zegt, dan kan je het strenge en humane systeem van de Duitsers wel vertrouwen. De kans dat het Europees Hof ‘nee’ zegt, is ook niet zo groot, maar daar gaat het niet om. Het gaat natuurlijk om tijd rekken. Laten we dan maar hopen dat het tijd rekken niet een concreet doel heeft dat betrekking heeft op een aanslag. De man heeft natuurlijk niets meer te verliezen op dit moment.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. HaZ

  Een cc’tje aan Frau Färkel graag !

 2. van Urk

  Dan hoop ik dat het Europese Hof van justitie opgeblazen wordt. Misschien dat ze dan twee keer goed nadenken om terroristen nog hier langer te laten blijven.

  1. K.Dopper

   Het valt me op dat als uitspraken van de onafhankelijke rechter hier niet goed vallen er subiet wordt aangedrongen op het afschaffen van de onafhankelijke rechtspraak.
   Dat is de Poolse benadering, die hier ook niet toevallig zeer wordt toegejuicht.

   1. DutchDropveter

    Zeg Dopper de lidstaten zijn technisch gezien nog steeds vrije landen.
    Het Poolse volk wil het niet nou dan doet hun volksvertegenwoordiger het niet.

    En dan gaat daar een door het volk niet gekozen net predsident een uitspraak over doen? Hoeveel waarde denk je dat daar aan gehecht wordt?

    Polen staat in zijn recht. Niet iedereen wil naar de ondemocratische regels van de Europeese Dictatuur luisteren.

    Rechters zijn overigens 9 van de 10 keer pro eu en dus niet neutraal en daarmee ongeschikt.

   2. DutchDropveter

    Toevoeging; als je dit niet toejuicht ben je dus eigenlijk klaar voor een dictatuur want dat is waar je helemaal warm van lijkt te worden. Het volk moet zo weinig mogelijk te vertellen hebben dan pas ben jij tevreden?

   3. sjun

    Het klinkt verstandig wat de Polen doen. Tenslotte is daar nog geen aanslag geweest. Ook in deze contreien wordt het tijd om weerstand te bieden aan de decreten van ongekozen Brusselse politici. Stuur die mensen naar huis, ze vertegenwoordigen niemand maar doen forse aanslagen op publiek budget en ondergraven de democratie.
    http://tinyurl.com/ybkbmles

 3. Ni28

  De volgende spijker aan de doodskist van de EU geven de EU rechters zelf. Is het eindelijk zover dat een crimineel het land uitgezet wordt dan slaan deze officiële witte boord criminelen toe en is Europa een crimineel rijker. Wat een ongelooflijke domheid heerst toch in Brussel. Een potentiele moordenaar kan niet uitgezet worden en straks mag hij nog vrijgelaten worden. Er kleeft echt bloed aan de onverantwoordelijke instanties. Niet te geloven. Een normaal mens kan dit niet meer bevatten.

 4. Ni28

  De rechters mogen zich onafhankelijk noemen maar dan zijn ze niet kleurloos. In ieder geval zijn zij blind en doof voor de samenleving.

  1. Guus Geluk

   Dat is ook de bedoeling. Zij dienen immers onafhankelijk te wezen. Vooralsnog heb ik bij het EHRM geen ideologische kleur kunnen ontwaren.

   1. Ni28

    Die kunt je zo raden, lijkt mij, niet echt moeilijk.

    1. Guus Geluk

     Er is geen aanwijzing om te denken dat het EHRM politiek gekleurd is.

 5. ayreonaut

  Vraagje, hoe zit het met de rechten van de potentiële slachtoffers van deze potentiële terrorist?

  1. Ni28

   vraag het Guus Geluk!

   1. ayreonaut

    wel reëel blijven

 6. henk vintage

  Het Europese Hof voor de rechten van de mens is slechts een adviesorgaan.
  Een papieren tijger dus.
  Duitsland kan dit advies zonder problemen naast zich neer leggen.

 7. Peter Selie

  Elke utopie is in theorie mooi, de EU is een centralistisch, corporatistisch en totalitair orgaan, de EU zal eindigen in een dystopie net zoals Hitlers nationaal socialisme.

 8. poldi

  Opmerkelijk? Bezopen naiief!!
  Europesche Hof…wake up!

  Engeland geeft aan hoe het moet en niet de EU of het Europesche Hof m.i. Jammer jammer maar Nederland buigt voor dit hof! Dus…binnenkort ex jihad terroristen welkom in Nederland, kunnen de linkse knuffelaars hun heerlijk knuffelen! Waar gaan wij heen?

 9. poldi

  Plagiaat (aangepast)
  ————————-

  Universal Declaration of Human Rights:
  – Article 3 “Everyone has the right to life, liberty and security of person”
  – Article 13 “Everyone has the right to freedom of movement”

  Dus iedereen heeft het recht op veiligheid en vrijheid van verplaatsing.

  Dit geldt uiteraard niet voor Europese burgers. Deze mogen naar harte lust geterroriseerd worden als ze b.v.: naar een popconcert gaan, op een boulevard of in een winkelstraat een stukje lopen. Als ze een Kerstmarkt of braderie bezoeken. Als ze met de metro, bus, trein of vliegtuig willen reizen. Als ze een voetbalwedstrijd bezoeken etc etc. Zelfs na een paar honderd slachtoffers in de afgelopen 2 jaar is dit geen enkel punt.

  En als klap op de vuurpeil hebben we doodseskaders voor critici van mohammed.

  Maar gelukkig weten wij ons beschermd door het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.

 10. WWW

  Je kunt toch ook oorlogsrecht toepassen. In feite zijn we in oorlog met het terrorisme. Vraag me af of het Europees hof dat kan overrulen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.