Extreemlinkse Anne Fleur Dekker verdedigt Noord-Korea: de VS is juist de agressor!

Geen categorieaug 11 2017, 16:45
De marxistische activiste uit Blaricum springt in de bres voor dictator Kim Jong-Un. Volgens haar is niet Noord-Korea, maar Amerika de agressor in de recente escalatie.
Noord-Korea is de meest brute dictatuur ter wereld. De streng stalinistische staat kent geen enkele vrijheid. Iemand die niet in de pas loopt met de ideologie van de Leider wordt hard gestraft, en zelfs familieleden van dissidenten worden in concentratiekampen opgesloten. Ook hooggeplaatste functionarissen zijn niet veilig: zo liet Kim Jong Un een minister executeren omdat hij in slaap was gevallen tijdens een kabinetsvergadering.
Kim Jong Un is niet alleen een bedreiging voor zijn eigen bevolking, maar ook voor de wereld: de dictator dreigt regelmatig met aanvallen op de VS en op buurland Zuid-Korea. Die bedreigingen worden steeds serieuzer nu Noord-Korea een kernkop ontwikkeld schijnt te hebben. Daarmee kan de stalinistische dictatuur kernwapens afvuren op de Verenigde Staten. Noord-Korea komt steeds dichter in de buurt van een raket die de VS kan bereiken. Een stad als Los Angeles zou volledig in de as kunnen worden gelegd als de totaal gestoorde Kim Jong Un dat zou willen.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Amerikaanse president Trump woedend reageerde op de Noord-Koreaanse provocaties. Hij belooft Noord-Korea "vuur en woede" wanneer Kim Jong Un de Verenigde Staten blijft bedreigen. "En nu kappen!", zegt Trump tegen de stalinistische heerser. Een volkomen normale reactie: hopelijk houdt Kim Jong Un zich nu eindelijk gedeisd!
Maar natuurlijk kan de dictator rekenen op de steun van Anne Fleur Dekker. De extreemlinkse activiste vindt dat niet Kim Jong Un, maar Trump de agressor is. Ze toont haar sympathie met het "zielige" Noord-Korea middels een cartoon op Twitter.
https://twitter.com/annefleurdd/status/895651779106426880
De cartoon zet Noord-Korea weg als het slachtoffer van de agressieve Verenigde Staten. De VS, zo stelt de cartoon, heeft een enorme hoeveelheid kernwapens. Het land heeft dan ook geen recht van spreken om Noord-Korea kernwapens te ontzeggen.
Dat klinkt natuurlijk heel "eerlijk" en leuk, maar het slaat volkomen nergens op. De VS is geen stalinistische dictatuur, en bedreigt geen andere landen met vernietiging. Noord-Korea is een gestoorde schurkenstaat die zijn eigen burgers in concentratiekampen laat verhongeren. Het is dan ook volledig gestoord om een vergelijking te trekken tussen de twee landen. Een nucleair Noord-Korea is een serieuze bedreiging voor de wereldvrede, de VS is dat niet.
Anne Fleur laat zich weer van haar extreemlinkse kant zien: ze vindt Thierry Baudet een enorme bedreiging, maar neemt Kim Jong Un in bescherming. Totaal de weg kwijt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten