Forum voor Democratie eist harde aanpak: “Minister Blok, trek NU paspoorten van jihadisten in!”

Thierry Baudet en Theo Hiddema hebben het helemaal gehad met de softe aanpak van terreur van het kabinet Rutte.

De aanslag in Barcelona was de zoveelste terreurdaad door moslimterroristen in Europa. De lijst van ISIS-bloedbaden wordt alleen maar langer, maar onze regering blijft hetzelfde slappe beleid voeren richting jihadisten. Op die manier is het natuurlijk wachten tot er een aanslag in Nederland wordt gepleegd – en onze regering staat erbij en kijkt ernaar.

Forum voor Democratie is de softe aanpak van terreur helemaal zat. In Kamervragen eist de partij dat minister Blok van veiligheid en justitie keiharde maatregelen gaat nemen tegen terroristen. De partij van Baudet en Hiddema eist dat de paspoorten van jihadisten worden ingetrokken: ISIS-terroristen plaatsen zich buiten onze maatschappij en hebben geen enkel recht op een Nederlands paspoort.

Op grond van Artikel 14 van de Wet op het Nederlanderschap kán de minister het paspoort van terroristen al intrekken. Dit gebeurt echter zelden – het kabinet Rutte is te huiverig om dit soort rigoureuze stappen te zetten. Toch is dat precies wat we nodig hebben. De tijd van softe maatregelen is voorbij, we hebben nu een harde aanpak nodig. Forum heeft het dan ook volledig bij het rechte eind: het is tijd om jihadisten hun paspoort af te nemen zodat ze niet meer terug kunnen keren naar Nederland.

Een softe aanpak van terreur is niet alleen slecht voor onze veiligheid, maar schaadt ook het vertrouwen van Nederlanders in de overheid. Forum voor Democratie legt de vinger op de zere plek en vraagt minister Blok:

Mocht u nog geen concrete stappen hebben gezet in het kader van bovenvermelde wet, begrijpt u dan dat het vertrouwen van de bevolking in uw aanpak om jihadstrijders te weren en de speciaal recent daarvoor aangenomen wet uit te voeren, enorm zal afnemen en tot groot onbegrip zal leiden? Realiseert u zich wel voldoende dat de nationale veiligheid hier in het geding is?

Een zeer terecht punt. Hopelijk leiden de Kamervragen van Forum voor Democratie er toe dat onze regering eindelijk écht harde maatregelen gaat nemen tegen terroristische ISIS-strijders met een Nederlands paspoort.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Ritter

  De politici en media lijken zich niet druk te maken over deze islamitische aanslagen. Ze zeggen de gebruikelijke dingen en gaan dan verder waarmee ze bezig waren.

  Heel anders dan die dode in de VS. Daarop reageerden de media hysterisch en moest het “extreem rechtse” gevaar benoemt worden. Al gebeurde dat niet in Europa maar ergens in een klein stadje in de VS.

  Maar kennelijk hoeven de islamitische aanslagen niet benoemt en besproken te worden en zie ik bij de politici en media lang niet die verontwaardiging en ophef als bij de dode in de VS.

  Geeft weer aan hoe hypocriet de media zijn.

 2. DolleDries

  Ik denk dat de oplossing een eitje is voor Rutte.

 3. nienke

  Laat geen 1 jhihadist nog het land binnen, direct terug sturen naar het land van herkomst mogen of niet mogen, gewoon doen.
  Dat slappe gedonder in Europa, pak die troep nu toch eens aan en stuur ze weg desnoods met de hele fam. misschien leren ze het nog een keer.
  Hoeveel onschuldige burgers moeten nog vermoord worden voordat men er ECHT wat aan gaat doen.
  En onze politici maken zich druk om eieren,hoeveel vaders en moeders een kind mag en kan hebben, euthanasie problemen terwijl er weer zoveel onschuldige burgers vermoord en verminkt worden door deze woestijnratten.
  Ze moesten zich toch dood schamen.
  Gewoon schoonschip houden alle jhihadisten het land uit donderen, opruimen die barbaren.

  1. Paaldanseres

   Verder, niks meer aan toe te voegen. +100

 4. Nasrani

  Lijkt me niet meer dan logisch! Waarom is dit niet allang gebeurt?

 5. Ritter

  Het echte gevaar voor Europa is niet “extreem rechts” maar de illegale massa immigratie vanuit de islamitische landen.

  Het zijn moslims die nu de aanslagen plegen en het is extreem links die vaak aan het rellen is (zie rellen bij de G20)

  Ook vanuit de Joodse gemeenschap bestaan er grote zorgen over de massa immigratie van moslims naar Europa.

  Opperrabbijn van Barcelona: “Europa is verloren”

  “De opperrabbijn van Barcelona heeft de Joden in de stad opgeroepen Spanje te verlaten. De opperrabbijn van Barcelona, Meir Bar-Hen (foto), heeft de Joden in Barcelona na de aanslag van afgelopen donderdag opgeroepen het land te verlaten. Zoals de “Times of Israel” bericht, zei de rabbijn tegen de “Jewish Telegraph Agency” (JTA) dat de Joden in Spanje niet de fout van de Joden in Algerije of Venezuela zouden mogen herhalen: “Ga liever op tijd weg dan te laat.” Bar-Hen riep de Joden van Spanje op grond in Israël te kopen en te emigreren: Ik zeg tegen mijn gemeente: wij zijn voor de ondergang bestemd. Europa is verloren.”

  Spanje zou al jaren een “middelpunt voor terroristen voor heel Europa” zijn geworden. Het probleem zou zijn dat er een grote groep “radicale randfiguren” in Spanje zou bestaan: “en deze wordt steeds sterker.”

  http://www.jta.org/2017/08/18/news-opinion/world/following-terrorist-attack-barcelonas-chief-rabbi-says-his-community-is-doomed

 6. poison

  Wakkere jongens bij FvD. Ben benieuwd hoe Blok zich hier uit lult.
  Van mij mag het. Paspoort intrekken van die hufters.

 7. Lex

  Het zal tijd worden dat ze in Den Haag een keer hun verstand gaan gebruiken inplaats van de goedheid in elk syriëganger te geloven.

  Ach het komt wel weer goed met die jongen. Helemaal niet de kans dat deze jongen een aanslag gaat plegen is meer dan 50%.

  Dus paspoort afpakken een prima plan dat hadden ze inderdaad al veel eerder moeten doen.

 8. Obiwokekenobie

  “Zeg Yasser, laten we een aanslag plegen.”
  “Ik zou wel willen Abdoel maar ze hebben mijn paspoort ingenomen”

 9. Mickeyhil

  Zolang er verborgen symphatie is onder moslim Europianen voor deze aanslagen, kan je beter geen Wilders en Baudet hebben om het veilig te houden.
  Iedereen met een beetje verstand snapt dat je deze lui niet kan uitzetten naar land van herkomst, want dat is Europa.
  Het is een mogelijke materie waar hier door gebrek aan verstand aan voorbij gegraan wordt.
  Het liefst zou ik die terroristen ook levend pakken en aan een infuus van varkens bouillon liggen, en opsluiten in 1 cel met mannelijke zedendelinquenten om de weg naar de beloofte hemel te blokkeren, maar dat gaat nu eenmaal niet.

  Polen en Hongarije om dat voorbeeld te nemen hebben nog geen moslim inwoners, dus geen nieuwelingen toelaten is daar de oplossing. Dat geld hier niet, dus domme oplossing.

  1. Punt50

   De oplossing is een totaal verbod op de Islam in Europa.

   1. K.Dopper

    Eerst even de grondwetten aanpassen, Puntje.

    Voor jouw info: daarvoor is een tweederde meerderheid nodig in twee lezingen in beide Kamers der Staten Generaal. En dat moet dan in alle lidstaten worden gerealiseerd.

    Dat gaat hem dus, Gode zijn geloofd, niet worden

    1. Punt50

     Naarmate er steeds meer slachtoffers als gevolg van die ellendige Islam vallen in Europa, komt het punt dichterbij dat er voor weerstand geen politiek meer nodig is maar veel Punt50’s.

     1. Marija

      Moslima gisterenavond op TV: Aanslagen hebben niets met Islam te maken”.

    2. Vit

     Mettertijd weten we jouw soort te vinden Ceteris.

     1. Top

      Maak je niet druk over dat stuk onbenul. Heeft geen nut. Veilig achter zijn PC, maar oh wee, als het er op aankomt.
      Dit komt omdat deze “man” zo gefrustreerd is. hij is, voor zijn eerste studierichting gesjeesd. Daarna geprobeerd om in het sociale circuit iets te bereiken, maar door zijn opvoeding, is hij niet in staat om te reduceren deduceren en zeker niet te communiceren. Heeft geen baan, omdat hij niet eens door zijn proeftijd heen komt. Leeft van de staat en heeft niks beters te doen, dan hier te trollen. Soms heb ik medelijden met hem, als ik weer eens een stukje onmacht uit zijn bijdragen filter. Het moet voor hem een dagelijkse hel zijn. Leven met ongenoegen en niemand die echt iets om hem geeft. Zelfs zijn naasten niet

     2. swetsnek

      Tegen die tijd heeft die angsthaas zich allang verhangen Vit

 10. joost2

  Ik ben het Baudet eens.
  Maar gezien het feit , dat hij nu nog en kleine partij is, geef ik hem weinig kans om tegen het over het algemeen bestaande politieke linkse protectionisme ook maar iets te bereiken.
  Hij kan dus alleen signaleren en er aandacht voor vragen.
  De linkse partijen zoals vvd,cda,d66,cu, etc. zullen hem negeren.

  Nederland wordt bestuurd door een over het algemeen linkse elitaire kliek, ondersteund door linkse topambtenaren, linkse hoogleraren en de linkse NPO. Kom daar maar ooit eens tussen! Een Augiasstal die blijkbaar niemand kan schoonvegen.
  ( Ja Fortuyn, die had dat gekund).
  Daarnaast is er het tegen het fascisme aanzittende links radicale anti-Nederland clubje mensen in dit land die:( tegen sinterklaas/zwarte piet feest, maar aandacht vragen voor 400 jaar oude slavernij en nu hun volgende diversiteit linkse projectje: “de standbeelden”. (Let maar eens op de komende tijd) en waarvan de politiek in dit land bang is en niets tegen durft te ondernemen.
  Het zelfde geldt voor al de jihad moslimaanhangers, en bepaalde groepen Turken en Marokkanen, haatpredikers etc. Niets durft de politiek. Maar het tast wel de kwaliteit van ons leven aan, dat vergeten ze.
  DE ASIELZOEKERS KWESTIE:
  De asielzoekers industrie is een schandelijk weggepoetste kwestie in dit land.
  Er wordt gegooid met geld aan salarissen en onkosten.
  Het Centraal Opvang Asielzoekers (COA) – die vakantieparken, boten, gebouwen heeft geclaimd en daarvoor ondernemers moet betalen , maar wel voor lege bedden en die allemaal hun zakken vullen zonder enige contra prestatie.
  Geen journalist in Nederland weet blijkbaar dat het COA thans verzwijgt, dat er
  40.000 bedjes leeg zijn, omdat zij veel teveel bedden in die accommodaties hebben aangebracht. Maar de teller voor de ondernemers loopt wel door!

  Het COA moet daar €15,– ( vijftien euro) PER DAG voor betalen.
  Rekent U even mee: 40.000 x € 15,– = € 600.000,00 per dag!! Voor niks!
  Geen hond zegt er wat van in dit dwaze land. Maar let wel het gaat wel van uw en mijn belastingcenten.
  Waarom houdt men dit zo stil ??

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.