Gevangen ISIS-strijder onthult massale trainingsprogramma’s voor Europese jihadi’s: ‘En ze gaan nu weer naar huis!’

Angstaanjagend: er komt een ware golf van in aanslagen getrainde jihadisten naar Europa.

ISIS wordt momenteel effectief opgeruimd door manschappen van Irakese, Syrische en Koerdische origine. Dat vordert over het algemeen vrij gestaag, maar er zit ook een keerzijde aan. De YPG heeft onlangs een Britse jihadi gearresteerd, en die vertelt weinig opbeurende zaken over hoe het ISIS-kalifaat omging met Europese strijders.

Hij vertelt dat iedere uit Europa afkomstige ISIS-ganger een uitnodiging kreeg om mee te trainen met de zogenaamde al-Kharsabrigade. Dit was een soort terroristische elitetraining waar slechts ongeveer een kwart van de aanmelders voor slaagde. Maar degenen die slaagden, worden weer uit het ‘kalifaat’ weggestuurd en mogen terug naar Europa. Om aanslagen te plegen. Lees en huiver:

“They were subjected to a gruelling training programme at a secret camp in Syria before being sent home to carry out attacks. He said the programme was still under way in February this year.

“Training in the Al-Khars brigade lasts seven months, which is very difficult: every European who crosses the border of Syria is invited to join in. If 20 people start training, only five finish them, then they go back to Europe and commit terrorist attacks” , – quotes the publication of the statement of the captured militant, made during interrogation by the Kurdish militia.”

Maar daar eindigt het niet, want eenmaal in Europa is een commandocentrum actief dat deze jihadisten blijft aansturen, aldus de gevangen ISIS-moordenaar. Hij vertelt: “Ze blijven in hun thuisland en in contact. En wanneer ze klaar zijn, zullen ze explosies veroorzaken in Europa en Libanon.”

Volgens de gevangene zijn er zo’n vijftig jihadisten uit onder meer Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland en België “geslaagd” voor het eliteprogramma voor zelfmoordterroristen. Ook de daders van aanslagen in Parijs en Londen zouden getraind zijn door de al-Kharsabrigade.

Europa kan z’n borst dus natmaken voor deze ongure types, van wie er ongetwijfeld inmiddels nog véél meer rondlopen op ons continent. Onze “verloren zonen”, zoals een naïeve expert dat onlangs omschreef? I think not!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Homo erectus

  Zoeken, vinden en zonder ophef verwijderen. Zoveel mogelijk. Hopelijk gaan de moeilijk te vinden dan fouten maken en kunnen we verder gaan met operatie sluikstort.

 2. Punt50

  Beste is al het islamvolk over de grens zetten. Waar de islam verschijnt, daar de vrede verdwijnt.

  1. Steve Van der Vekens

   Dat is de enige doeltreffende, jammerlijke beslissing die we moeten nemen. De Islam eruit, de politieke correctheid voorbij. De Islam moest hier in de eerste plaats niet zijn, het kleurt ons straatbeeld donker, alsof er onheilswolken in de lucht hangen. Al kan het ook gewoon aan die kopvodden liggen. Ik laat het in het midden.

   1. Steve Van der Vekens

    Ik wil hier graag nog iets aan toevoegen…
    Waarom worden wij verantwoordelijk gesteld voor de hongersnood in Afrika en moeten wij ons daar voor inspannen?
    Als je meer dan twee hersencellen bezit, waarom kweek je dan als konijnen?
    Dat is eigen verantwoordelijkheid, egoïstisch volkje. Ocharme die kinderen die in hun eerste levensjaar sterven door die vrouwen dat de benen niet kunnen dicht houden.

  2. Kodi

   Geheel mee eens.

 3. Ni28

  Daarom moeten de terugkerende jihadisten gelijk voor een tribunaal die hun daden beloont met hoge straffen en daarna per land het afnemen van verkregen nationaliteit. Helaas vrees ik dat onze serieuze en fatsoenlijke politici hun liever zacht toespreken en over de bolletje gaan aaien. Want wij zijn zo menselijk dat wij genocide plegende misdadigers liever vrijlaten.

  1. Steve Van der Vekens

   Eentje om in te kaderen. 🙂

 4. Guus Geluk

  De laatste stuiptrekkingen van een vergaan schip.

  1. Nasrani

   Maar mochten ze alsnog ontploffen, dan graag bij de linkse wegkijkers.

   1. Guus Geluk

    Wat een dom commentaar, Nasrani. Moet je soms naar bed?

    1. Kodi

     Zie je de brandoffers van Islam terroristen dan liever onder het volk vallen dan bij die linkse landverraders wiens schuld het is dat zij hierheen komen en door hen zelfs als verloren zonen worden beschouwd? Vermoord godverdomme je eigen kinderen in plaats van die van anderen te brandofferen ten behoeve van tot mislukken gedoemde linkse experimenten!

    2. Kodi

     Meestal zijn het de onschuldigen die de brandoffers moeten opbrengen voor de speeltjes van het linkse goedvolk, maar nu voelt die EU-functionaris wiens schuld het is dat die Islamieten hier zijn eindelijk zelf ook eens wat al die andere ouders van verkrachte en vermoorde kinderen door asieleisers hebben moeten doorstaan. Ik heb ook geen medelijden met hem.
     ______________________________________________

     Afghaan verdacht van moord op dochter Duitse EU-functionaris
     http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2016/12/afghaan-verdacht-van-moord-op-dochter-duitse-eu-functionaris-411243/

     Een 17-jarige Afghaanse asielzoeker is gearresteerd op verdenking van moord en verkrachting van een 19-jarige medicijnenstudent uit Freiburg. Maria Ladenburger kwam in oktober om het leven toen ze terugkwam van een feestje en werd overmeesterd op een fietspad.

     Ladenburgers lichaam werd op 16 oktober aangetroffen in de Dreisam-rivier. Volgens een onderzoekscommissie van de politie is zij om het leven gekomen door verdrinking, meldt Deutsche Welle.

     Zijn haar deed vermeende dader de das om

     Onderzoek moet nog uitwijzen of zij na de verkrachting bewusteloos in het water is gevallen, of dat de dader haar met geweld heeft doen verdrinken. De vermoedelijke dader is een 17-jarige Afghaanse ‘onbegeleide vluchteling’, die sinds zijn komst naar Duitsland in een gastgezin verbleef in Freiburg, aldus de politie.

     De verdachte kon worden opgespoord dankzij DNA van een haar die op het lichaam van Ladenburger werd gevonden. De Afghaanse migrant werd vrijdag opgepakt. De recherche vond onder meer een 18,5 centimeter lange zwarte haar en een zwarte shawl bij de plek waar de fiets van de vrouw werd aangetroffen.

     Dochter hoge EU-functionaris

     Ook op de rem van de fiets zat bruikbaar DNA-materiaal. Het slachtoffer is de dochter van ‘een hoge EU-functionaris’, weet de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Het zou gaan om Clemens Ladenburger, de rechterhand van de directeur-generaal juridische dienst van de Europese Commissie‘ in Brussel.

     Of de twee elkaar kenden of dat Ladenburger willekeurig het slachtoffer is geworden, moet nog worden uitgezocht. De politie onderzoekt nu of er ook een verband is met de moord en verkrachting van de 27-jarige Carolin G. in november in Freiburg. Zij vertrok van huis om te gaan joggen maar kwam niet meer terug. Zij werd later verkracht en vermoord aangetroffen. Volgens de politie is er nog niets bekend over een mogelijk verband.

 5. Marija

  Beter dan Jan Roos is het niet te vertellen.

  Het GEVAAR is dus hier en onderweg naar hier.

  1. corfo

   @ Marija.
   Bij de “gewone” man was dit toch reeds lang bekend ?
   Alleen de Haagse Bende weet van niks.

 6. HaZ

  Het is (helaas) niet anders. Onze “competente” regering kan alleen maar wakker geschud worden als de zelfmoordterroristen en aanslagplegers hun daden daadwerkelijk gaan uitvoeren. Het bloed aan hun handen zal rood zijn, donkerrood en pas dan zal ook het Nederlandse volk ontwaken uit een nooit voor mogelijk gehouden nare en zieke droom.
  Zeg nooit dat er niet gewaarschuwd is !

  1. Kodi

   Deze visionair Enoch Powell zag het in 1968 al juist:

   Enoch Powell’s Rivers Of Blood Speech
   https://www.youtube.com/watch?v=mw4vMZDItQo&ab_channel=AnonimusdiAnonimi

  2. Kodi

   Een enkele keer keert het bloed aan hun handen ook bij henzelf terug. Zou deze EU-functionaris nu ontwaakt zijn uit zijn mierzoete droom van multikul en Islam?
   http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2016/12/afghaan-verdacht-van-moord-op-dochter-duitse-eu-functionaris-411243/

 7. Pjotter

  Den Haag zal zeggen, “met de kennis van nu zouden we het anders hebben gedaan” ik zeg, “met de kennis van 1200 jaar geleden was het niet zo ver gekomen” en regeerders worden geacht de geschiedenis te kennen en vooruit te zien.!

 8. Parestado4

  Trainingskamp versus slagers vakschool!

 9. Two Ravens Black Kettle

  Nederland is het Argentinië van 1946-1950.
  Opvanghuis voor slagers.
  Het hals afsnijden levert op:
  a) uitkering
  b) bewondering cq. morele zuiverheid
  c) een gratis huis
  Dat noemen ze in de Orwelliaanse Staatmedia; Solidairiteit.

  Ze hadden ook een
  d) gratis wijf

  Maar die was zes jaar oud en die hebben ze de kop afgesneden.

  Daarvoor zijn in NL geen consequenties.
  Nee die hebben het te druk met iemand als Wilders voor de rechtbank te slepen vanwege gedachten ‘fouten’
  Maar genocide plegers aanpakken ?
  Ben je mal !

  En de Kaaskop ind het allemaal prima.
  Slechts 20 % van de bevolking is wakker
  De rest is Ich habe ess Nicht bladibla

  1. K.Dopper

   Wat een warrig betoog!

   1. IJscoman

    Kadopper, voor iedereen is dit glashelder leesvoer. Alleen in jouw hoofd, waar flink wat stekkers loszitten, levert dit warrigheid op.

    1. K.Dopper

     Trol alert

 10. Kodi

  73 % van de Moslims in Nederland ziet Syriëgangers als helden. Wilt u dit percentage even tot u laten doordringen?

  1. K.Dopper

   Op welke peiling baseert Kodi zich ?

   1. Kodi

    Jij leest toch de Volkskrant welke jij als kwaliteitskrant bestempelt? Zomaar uit de Volkskrant gescheurd:

    Door een overgrote meerderheid (73 procent) van de moslims worden de Syrië-gangers zelfs gezien als helden. Autochtone Nederlanders zijn het met deze visie absoluut niet eens. 70 procent kan zich niet vinden in dergelijk heldendom.

    Dit blijkt uit een onderzoek dat Motivaction in opdracht van het NCRV-televisieprogramma Altijd Wat heeft uitgevoerd. Motivaction heeft alleen de grootste en het meest bij het conflict betrokken groepen moslims, Marokkaanse en Turkse Nederlanders, gepeild – dus geen islamitische Surinamers of Indonesiërs. Om een zuivere vergelijking te kunnen maken, zijn autochtone bekeerlingen uit de representatieve steekproef gefilterd.

    De meeste moslims vinden dat potentiële Syrië-gangers geen strobreed in de weg moet worden gelegd. Zij willen niet dat ze preventief worden opgepakt en vervolgd. Bij terugkeer moeten de strijders weer worden opgenomen in de Nederlandse samenleving. Hun Nederlandse nationaliteit mag niet worden afgepakt.

 11. Two Ravens Black Kettle

  Het enige waar we no op kunnen hopen is dat de slagers geen onschuldigen slachten.
  Maar tot nu toe is die hoop ijdel gebleken.
  Ze slachten kinderen, concert bezoekers, islam-critici, cartoonisten
  Hun gedogers, hun goedpraters blijven buiten schot, diegenen die mede-verantwoordelijk zijn voor de golf van terroristische aanslagen
  Logisch natuurlijk.
  Want zonder de Europese politici en hun lakeien in de MSM hadden we nooit terror gehad.
  Zonder de Europese Gutmenschen hadden honderden mensen nu geleefd, waren duizenden niet verminkt, ontelbare meisjes nooit verkracht.

  Het einde van het Avondland is nakende
  En 80% van de Schaapheid (sic) stemt op clubs die hun lammeren naar het leven staan.
  De toekomst van Wes-Europa is inktzwart.
  Niet voor ons.
  Wij zijn dan al een tijdje aan het hemelen
  Maar de toekomst voor zij die jong zijn en zij die komen gaan heeft deze generatie hardvochtig ver*neukt.
  Uit morele eigenpijperij.
  Dat noemen ze progressie.
  En medemenselijkheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.