Geweldige nieuwe Charlie Hebdo-cover na aanslagen in Barcelona: 'Islam, religie van de vrede... voor eeuwig!'

Geen categorieaug 23 2017, 17:00
De Franse satiristen van Charlie Hebdo hebben ook een mening over het moslimterrorisme dat 16 mensen doodde in Barcelona afgelopen week. Zoals we gewend zijn, winden ze er geen doekjes om en wijzen ze direct naar wat zij zien als de bron: de islamistische ideologie.
Als er één groep mensen is die het recht heeft alles te mogen zeggen over islamitisch terrorisme, dan is het het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo wel. Begin 2015 werd de redactie in Parijs zélf dodelijk getroffen door een aanslag van islamitische haatbaarden die een stel cartoons kennelijk als aanleiding zagen om een stel striptekenaars op leeftijd van het leven te beroven.
Maar Charlie Hebdo was niet het einde van een reeks bloederige aanslagen in Europa. Eerder het begin. We zijn er inmiddels aan gewend geraakt, en dat hebben velen gemerkt toen we kennis namen van de aanslag in Barcelona afgelopen donderdag. Waar woede, verdriet en een gevoel van ontreddering ons deel waren na 'Parijs', was er na 'Barcelona' veel schouderophalen: terrorisme is in Europa inmiddels ingeburgerd.
Charlie Hebdo is het echter nog lang niet vergeten, en antwoordde dus met een nieuwe coverfoto op de aanslagen in Parijs, ondanks dat de groep zich eigenlijk had voorgenomen zich minder op de islam te richten. Het tijdschrift roept de islam nogmaals sarcastisch uit tot 'religie van de eeuwige vrede', terwijl een slachtoffer van de aanslagen dood op de grond ligt. Overreden, door terrorist, Younes Abouyaaqoub.
Ik vind het moedig, en noodzakelijk. Het is belangrijk dat we als Westen blijvend laten zien dat we ons niet laten verslaan door geradicaliseerde sneue mannetjes die vanuit Noord-Afrika of het Midden-Oosten naar hier komen met de intentie om zoveel mogelijk narigheid aan te richten. Maar de reactie van het Midden-Oosten is weer precies zoals je hem verwacht: Charlie Hebdo is zogenaamd 'islamofoob'.
https://twitter.com/AJEnglish/status/900338121333755904
Natuurlijk: het zijn weer die gemene satirische cartoonisten die het gedaan hebben, en niet de terroristen. Heel erg typisch.
Het toont andermaal de noodzaak aan van het soort Charlie Hebdo-voorkanten zoals die over Barcelona. Want zolang beschuldigingen van islamofobie nog de standaardreactie zijn, moet het tijdschrift gewoon stug blijven doorgaan met hun cartoons. Net zolang totdat de islamitische wereld beseft dat hun religie niet boven kritiek of spot verheven is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten