D66-pluisje Wassila Hachchi trad op bij 'FuckUp Night', maar wil alleen voor €7500 over haar Hillary-fuckup spreken

D66-pluisje Wassila Hachchi trad op bij 'FuckUp Night', maar wil alleen voor €7500 over haar Hillary-fuckup spreken

Michael Vaudreuil en zijn vrouw. © Screenshot CBS

Letterlijk vertelde de afgehaakte D66-politica haar publiek: "Dé fuck up van vorig jaar is het verlies van de Democraten bij de Amerikaanse verkiezingen. Maar wie daar meer over wil weten moet me als spreker uitnodigen."

Ik zal de laatste zijn die ontkent dat falen af en toe heel erg gezond kan zijn. Het sluit levenspaden af die nergens naartoe leidden, en het houdt je als mens bescheiden en bewust van je eigen - letterlijke én figuurlijke - sterfelijkheid.

Iemand die die mening nu ook is aangedaan, is voormalig D66-Kamerlid Wassila Hachchi. Zij vertelde in Amsterdam bij een evenement genaamd de 'FuckUp Night' over de zogeheten 'fuckups' die zij begaan heeft. Het komt er op neer dat ze vindt dat ze gefaald heeft doordat ze niet eerder was opgestapt als Kamerlid. Een blaffende hond heeft haar uiteindelijk toch doen besluiten om bij fractievoorzitter Pechtold haar onmiddellijke ontslag in te dienen.

Maar haar grootste fuckup is vermoedelijk toch wel de reden waarom ze bij D66 wegging: ze ging meehelpen aan de Democratische campagne van Hillary Clinton, die afgelopen november haar Republikeinse tegenstander Donald Trump had moeten verslaan. Had moeten verslaan, ja. Maar dat is dus niet gebeurd. Maar wat Wassila daarover te melden heeft? Nou ja, dat ze er niets over gaat vertellen tenzij je even bijna €8000 overmaakt naar haar rekening:

"Maar Hachchi helpt 'in het kader van verwachtingenmanagement' de verwachting op sappige inside stories uit de VS meteen uit de wereld: "Dé fuck up van vorig jaar is het verlies van de Democraten bij de Amerikaanse verkiezingen. Maar wie daar meer over wil weten moet me als spreker uitnodigen."

Want ja: Hachchi verdient tegenwoordig haar geld als motivational speaker - 7500 euro per speech."

Aldus Het Parool.

Fijne boel: koop je een kaartje voor het Icarus Festival - waar de FuckUp Night gehouden wordt - krijg je maar een half en halfslachtig verhaal te horen van mevrouw Hachchi. Om meer te horen moet je vervolgens meer geld betalen. Het lijkt op de trucs die waarzeggers uithalen aan de telefoon; ze vertellen je één detail over je 'toekomst', maar wil je meer weten dan moet je ook meer geld overmaken. En zo gaat het eindeloos verder totdat het slachtoffer platzak is, en de waarzegger steenrijk.

Wassila herhaalt die oude truc nu, maar dan met spreekbeurten over Amerika. Mooi is dat!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties