Het is officieel: Ahmed Marcouch is burgemeester van Arnhem. En Geert Wilders is niet blij

Leuk hoor voor Ahmed. Maar wel een beetje gek dat een electoraal irrelevant clubje als de PvdA nog steeds burgemeesters mag leveren.

De PvdA is bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen weliswaar weggevaagd, maar dat weerhoudt prominente socialisten er niet van om het ene topbaantje na het andere binnen te slepen. Vandaag was ‘de eer’ aan Ahmed Marcouch, voormalig Tweede Kamerlid. Meneer Marcouch is vandaag namelijk officieel benoemd tot burgemeester van Arnhem.

En dat zit Geert Wilders absoluut niet lekker.

Wilders tweette zijn kritiek op de benoeming dus in het Engels zodat zijn internationale volgers het ook konden begrijpen. Die zijn het stuk voor stuk eens met zijn kritiek.

“Oh shit,” schrijft eentje. Een ander: “This is scary af” (as fuck). En weer een ander: “Looking like you guys are ‘toast’ … (not good).” Ook Robin Poe vindt het alles behalve goed nieuws: “It sucks to be Dutch today.”

Ondertussen is Marcouch zelf natuurlijk bijzonder in zijn nopjes met deze benoeming. De bevolking van Arnhem was er niet in gekend, maar dat boeit hem helemaal niet. Net als elke andere PvdA’er is deze man alleen maar uit op macht, invloed én geld. Als de democratie daarvoor omzeild moet worden, so be it. Meneer heeft wat hij wil. Dáár gaat het hem om.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

90 reacties

 1. Janna47

  Wel handig om deze man n de gaten te houden….en vooral welke adviseurs hij
  aanstelt….gezien de situatie in Amsterdam…we zijn gewaarschuwd!

 2. K.Dopper

  Als Geert Wilders blij is zijn fatsoenlijke mensen in de regel niet blij. Wilders meent dat een moslim geen burgemeester mag worden. Dat racistische standpunt mag hij van mij hebben maar hij vormt op dat punt, Gode zij geloofd, slechts een kleine minderheid.

  1. Nasrani

   Ha ha, een kleine minderheid…..weet je hoeveel zetels de PVV heeft? Wat een dom commentaar.

   1. Guus Geluk

    13,06% van het electoraat. Een kleine minderheid.

    1. K.Dopper

     Hier zijn elementaire feiten niet altijd bekend.

     1. Guus Geluk

      Juist.

     2. Nasrani

      Als ons guusje gelijk heeft met 13,06 % kunnen we er dus vanuitgaan dat deze stemmers in ieder geval een moslim niet als burgemeester wil. Reken daarbij een groot aantal stemmers van de VVD, de SGP, FvD en het CDA die dat ook niet willen en we praten over een groot deel van de Nederlandse bevolking. Dus ons dwaze trouw lezertje en ons linkse christentje schrijven een groot gedeelte van de Nederlanders af als onfatsoenlijk. Hun mening is natuurlijk wel fatsoenlijk en superieur. Ah, ook dat kennen we uit het verleden.

     3. Guus Geluk

      Er zijn veel moslims in de politiek en de achterbannen van de fatsoenlijk rechtse partijen VVD, CDA, SGP hebben daar nooit een probleem van gemaakt. De kwestie-Marcouch was waarschijnlijk ook ongemerkt voorbij gegaan, ware het niet dat Geert en diens kameraden stennis gingen schoppen. Zoals K.Doppem terecht opmerkt bestaat het electoraat dat moslims bepaalde posities wil ontzeggen, maar uit een kleine minderheid. 13,06%.

     4. Nasrani

      Je trekt een optimistische conclusie en volgens mij weet je dat. Volgens jou zou dus, wanneer er een referendum gehouden zou kunnen worden, 87 % van de Nederlandse bevolking ja zeggen op de vraag of een moslim burgemeester zou mogen worden. Dat is niet alleen naïef, dat is gewoon dom. Ik denk dat jij, en doppertje, zich rijk rekenen. Jullie behoorden ook vast tot degenen die Clinton en niet Trump president zagen worden.

     5. Guus Geluk

      Nee, het leeuwendeel van de bevolking zou de benoeming gewoon aan zich voorbij laten gaan, Nasrani. Er zou niet eens een referendum over worden gehouden. De enige die zich een beetje debiel staat te gedragen is Geert en zijn achterban. Net als bij de Joden in ’40-’45, zij kregen ook geen banen meer.

      Maar jij bent toch meer een PVV-er dan iets anders, Nasrani.

    2. Zwelbast

     De enigen die de feiten niet kennen zijn dwazen Guus en Doppertje. Als je geen PVV hebt gestemd, betekent dat niet automatisch dat je voor de benoeming van Marcouch bent. Die zogenaamde minderheid is meer waarschijnlijk een grote meerderheid, uitgaande van de verkiezingsuitslag.

     1. Guus Geluk

      Jawel, dat betekent het wel, Zwelbast. PVV-ers vinden, net als de moffen in de jaren ’40 dat bij Joden vonden, het geen goed idee dat Marcouh burgemeester wordt vanwege zijn afkomst. Het leeuwendeel van het volk haalt gewoon zijn schouders op. Er is wel kritiek op de manier van benoeming en partijkleur.

     2. K.Dopper

      Zwelbast beseft dat de PVV een kleine minderheid is dus hij gaat fantaseren over mensen in andere partijen die ook geen allochtone burgemeester zouden willen. Het zijn echter scheten in een netje: de democratisch gekozen Arnhemse Gemeenteraad gaat er over en die koos er in in meerderheid voor.

    3. buitenbeentje

     Als we praten over een kleine minderheid, dan praten we over de PvdA, 5,7% van de stemmen. Ruim minder dan de helft van de PVV. Desondanks krijgt de PvdA de nodige benoemingen van burgemeesters en de PVV geen een. Dus het zijn van een minderheid schijnt dan geen invloed te hebben.

     Maar links gevoel voor democratie is in jouw ogen een andere democratie als in de mijne, begrijp ik.

     1. Guus Geluk

      De PVV-ers die Marcouch geen burgemeester willen zien worden, vanwege zijn afkomst en geloof, zijn nu eenmaal een kleine minderheid in onze samenleving. De fatsoenlijke partijen hebben enkel kritiek op de manier waarop. Zo menen zij dat een PvdA-er geen burgemeester mag worden en rechtstreeks moet worden gekozen.

      Dat is een argument wat steek houdt. Het gebrul van de PVV niet.

     2. buitenbeentje

      @Guus Geluk
      Het feit dat je een democratisch gekozen partij met bijna 1/7 deel van de kiezers achter zich als onfatsoenlijk neerzet maakt elke discussie vast overbodig. Op links gedemoniseer en gebral ga ik niet inhoudelijk antwoorden.

     3. Guus Geluk

      buitenbeentje, ik ben op dit forum veel uitgemaakt voor landverrader en leugenaar, omdat ik geen PVV stem. Hoe bedoel je gebrul van links?

      De PVV predikt tolerantie, maar laat hier de ware aard zien. Marcouch mag omwille van zijn afkomst en geloof geen burgemeester worden. Er moet een verbod komen op de islam. Er moet worden ingezet op re-immigratie.

      Het spijt me, ik kan de standpunten niet fatsoenlijk noemen.

    4. Kodi

     Hoe kwalificeer jij dan die sneue 6 % voor jouw kanker PvdA?

  2. Kodi

   Zijn Moslims dan een ras? Ideologie is een keuze, niet aangeboren.

 3. HaZ

  De slag om Arnhem is begonnen. Wij wensen de Arnheimers veel kracht,sterkte en wijsheid toe in deze moeilijke tijden.

 4. HaZ

  BRUSSEL – Militairen in Brussel hebben vrijdagavond een man doodgeschoten die hen aanviel. Volgens Belgische media had hij militairen benaderd met een mes. Twee militairen zouden lichtgewond zijn.

  Rond 20.20 uur vond de schietpartij plaats op de Émile Jacquemainlaan. De man is aan zijn verwondingen overleden. Volgens de krant Dernière Heure zou de man niet bekendstaan om terroristische feiten.

  De politie is massaal ter plekke. De buurt is afgezet.
  Telegraaf.

  1. DolleDries

   Niets aan de hand het was Kuifje.

 5. DolleDries

  Arnhem is onder aanvoering van de SP al een bestuurlijke puinhoop.

 6. Peter Loosduinen

  In Elsevier stond op 6 jul 2017 het arikel :
  “Waarom Ahmed Marcouch ongeschikt is als burgemeester ” vab journalist SYP WYNIA

  Het artikel eindigde met de volgende alleszeggende zin:
  En daarom moet ik helaas van mening zijn dat Ahmed Marcouch geen burgemeester moet worden. Niet van Arnhem – van geen enkele gemeente. Niet omdat hij onaardig is, want dat is hij niet. Niet omdat hij geen capaciteiten heeft, want die heeft hij wel. Maar voor de rol van burgemeester, een ‘bindende’ burgemeester nog wel, van een Nederlandse gemeente is Ahmed Marcouch ongeschikt.

  1. K.Dopper

   Wynia kan een interessante mening debiteren, maar de gemeenteraad van Arnhem waarin mensen zitten met meer bestuurlijk inzicht dan Wynia gaan er over en die kwamen in grote meerderheid tot deze conclusie.

   1. ayreonaut

    Dopper, hoe kom jij aan die “grote” meerderheid?
    Er zitten 39 raadsleden in Arnhem, een meerderheid van 20 is voldoende. Maar vanwege jouw stelling “grote”meerderheid, zou ik graag willen weten waar jij dit hebt terug kunnen vinden. Stemmingen zijn geheim en worden nooit gespecificeerd vrijgegeven.

    1. K.Dopper

     Formeel heb je gelijk, de stemming over de voordracht van de Gemeenteraad is niet bekend maar je had even naar de samenstelling van de Raad kunnen kijken en je boerenverstand kunnen gebruiken: https://www.arnhem.nl/Bestuur/gemeenteraad/De_raadsleden

     1. ayreonaut

      Grappig Dopper, overal claimen dat de man zeer geschikt is vanwege zijn capaciteiten en nu aangeven dat de samenstelling van de gemeenteraad de doorslag geeft voor “grote” meerderheid die hem als burgemeester willen hebben.

      Is hij nu gekozen vanwege zijn capaciteiten of vanwege het feit dat de gemeenteraad in meerderheid links is? (v.w.b. mijn boerenverstand, ik pas mezelf aan, aan mijn gesprekspartner)

  1. K.Dopper

   Ritter nam kennis van het kwaliteitsblog Breitbart.

   Het verklaart veel van de bijdragen die hij hier neerkalkt.

   1. Ritter

    K.Dopper

    Wat is er mis met Breitbart? Het is een informatieve website die onderwerpen belicht die andere , meer politiek correcte nieuwsmedia, laten liggen.

    Overigens de berichtten die ik heb gepost van Breitbart over de aanslagen zijn ook in andere media te lezen.

    B.v over de aanslag in Engeland.

    BREAKING NEWS: Buckingham Palace on lockdown as police arrest man after two officers are ‘attacked with a sword’ in front of terrified tourists
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-4824420/Man-armed-sword-attacks-police-officer.html

   2. Nasrani

    Zoals jij het je informatie uit het blaadje trouw haalt.

   3. marco1

    Ik vernam die van Brussel via de radio “studio Brussel”. kwam bij het nieuws. Betrouwbaar genoeg? Er werd ook verteld dat er van een aanslag uitgegaan werd. Dus zonder uitsluitsel kan het in uw voordeel werken en was het een verwarde man uit somalie.

 7. nogmaals

  Dopper is blij met marcouch als burgemeester van Arnhem.
  Is dat omdat marcouch een moslim is?
  Of omdat hij Marokkaan is?
  Of omdat hij pvda-er is?
  Of omdat Dopper niet in Arnhem woont, en het hem niet interesseert als het slecht zou gaan met die stad?

 8. poldi

  De voortetterende islamisering woekert gestaag voort.
  Met instemming van onze “onvolprezen” @K.Dopper en @Guus Geluk.

  1. K.Dopper

   Nee hoor, de islamisering is zowel ongewenst als een product van islamofobe fantasie.

   Een zinnig mens weet dat het een rare mythe is.

   1. Mariposa78

    Ik weet wat het woord fobie betekent, ofwel een fascinatie ergens over.
    Maar betekent het woord islamfobie?
    Een zinnig mens zoals jij? jij bent hier de rare mythe?

    1. K.Dopper

     Het woord islamofobie is synoniem met moslimhaat. Mogelijk helpt je dat wat verder.

     1. Mariposa78

      Wat kan jij jokken, je kan ergens een fobie voor of tegen hebben en dat hoeft helemaal niet iets negatiefs te zijn.
      Xenofobie wel.
      En nog steeds geen antwoord op mijn vraag, het komt ook niet voor in de Dikke van Dale.
      Het is een niet bestaand woord dat opeens zijn intrede deed in de Nederlandse taal.

   2. nogmaals

    Ook bij Dopper dus eindelijk voortschrijdend inzicht : hij vindt islamisering ongewenst. Hoe denkt hij dan over de motie van Halsema inzake het niet tegengaan van islamisering?

    1. K.Dopper

     De motie van Halsema bevestigde slechts wat er in de Grondwet staat. De motie had de functie iedereen daar even aan te herinneren. De Regering beschouwde de motie derhalve als overbodig. Dat was juist.

 9. Floris

  De samenstelling van de gemeenteraad in Arnhem: D66 8, de SP 8, de PvdA 5, VVD 4, GroenLinks 4, CDA 3, Arnhem Centraal 2, ChristenUnie 2, Verenigd Arnhem 1, Arnhemse Ouderenpartij 1 en de Partij voor de Dieren 1.

  Een bloedrode stad dus. En wie kiezen ze als burgemeester? Een fan van de Moslimbroederschap.

  Whoehahaha. Ik hoor de haatbaarden van hieruit lachen om zoveel linkse stupiditeit.

  1. Guus Geluk

   Kun je aangeven waar Marcouch er blijk van heeft gegeven de sympathiseren met het Moslimbroederschap?

   1. Floris

    “Nogmaals: Marcouch kan moeilijk worden verweten dat hij heimelijk was over waar hij zijn inspiratie vandaan haalde, want die haalde hij naar eigen zeggen bij zulke lieden als wijlen Said Qutb (de oprichter van de fundamentalistische Moslimbroederschap) en Yusuf al-Qaradawi, de huidige internationale leider van de Moslimbroederschap.Marcouch had al-Qaradawi, een notoir antisemiet, in 2005 nog met een subsidie van 150.000 euro van de gemeente Amsterdam naar de hoofdstad willen halen.

    ‘Een boegbeeld in de islamitische samenleving,’ vond Marcouch van de religieuze leider uit Qatar. Al-Qaradawi, zo stelde Marouch instemmend, wendde ‘zijn autoriteit aan om in Europa de westerse islam van de grond te tillen.’ En de Moslimbroederschap, dat was naar zijn idee ‘een in ideologisch opzicht politieke, evenwichtige stroming van de islamitische wereld.”

    http://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2017/07/waarom-ahmed-marcouch-ongeschikt-is-als-burgemeester-520882/

    1. Guus Geluk

     Wat het Moslimbroederschap betreft: dat loopt wel los.

     https://www.volkskrant.nl/binnenland/de-week-dat-wilders-protesteerde-tegen-marcouch-wat-klopte-er-wel-en-niet-van-zijn-beschuldigingen~a4504979/

     “In zijn latere functies als stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Slotervaart en lid van de Tweede Kamer maakte Marcouch geen geheim van de ontwikkeling die hij als moslim heeft doorgemaakt. Hij werd zeer religieus opgevoed en zat bij een studentenvereniging die affiniteit had met de Moslimbroederschap.

     ‘Los van de problematische geschiedenis vormt de Moslimbroederschap in ideologisch opzicht een politieke, evenwichtige stroming in de islamitische wereld’, zei hij daarover in 2008 in Het Parool. ‘Ik werd begeleid in mijn religieuze ontwikkeling en denken. Tegelijkertijd volgde ik een studie (hbo lerarenopleiding maatschappijleer, red.), waarin ik leerde standpunten in twijfel te trekken. Hoe kan een religie barmhartig zijn en tegelijkertijd een moordmachine? Elke kennis begint bij twijfel.’

     Marcouch voer mee in de Canal Parade en organiseerde een voetbalwedstrijd tussen homoseksuele en Marokkaanse jongeren

     Toen Marcouch eenmaal stadsdeelvoorzitter was, presenteerde hij in 2009 zijn veelbesproken ‘homonota’, waarmee hij discriminatie van homoseksuelen binnen de islam bespreekbaar wilde maken. In de nota stelt hij dat de acceptatie van homoseksualiteit een van de toetsstenen van tolerantie is. ‘Homo’s moeten zelf weten of ze uit de kast willen komen, maar de overheid moet faciliteren dat dit mogelijk is.’

     Hij voer mee in de Canal Parade en organiseerde een voetbalwedstrijd tussen homoseksuele en Marokkaanse jongeren. Als Kamerlid maakte hij een initiatief-wetsvoorstel om verbale intimidatie van vrouwen en homo’s op straat strafbaar te stellen. Ook bepleitte hij een verbod op salafistische organisaties.”

     Syp Wynia tekent enkele zaken op over de islam. Het toenemend aantal moslims in Nederland deed Marcouch de islam de ruimte geven. Daarin verschilt hij niet van andere PvdA-politici.

  2. Kodi

   Dan wordt het tijd voor een nieuwe slag om Arnhem. Want het stoepje wat eens na de slag om Arnhem schoon geveegd was, is al weer behoorlijk vervuild geraakt.

 10. toetssteen

  In democratische landen wordt een burgemeester m/v gekozen.

  1. marco1

   Dat komt nog zodra de moslimgemeenschap ruim in de meerderheid is.

 11. marco1

  Zo weer 1 die de moslimgemeenschap wat sterker in het zadel kan krijgen. Ben benieuwd hoeveel van de oorspronkelijke Nederlanders er over 10 jaar nog een bestuurdersbaan heeft.

 12. nienke

  Wie is de volgende islamitische burgemeester van een grote stad? zal me niet verbazen als het Amsterdam wordt!!
  Er zijn over heel Nederland waarschijnlijk geen geschikte Nederlandse burgemeesters te vinden, complete waanzin.

 13. Adriaan

  Nederland is ten dode opgeschreven.

 14. poldi

  Off topic maar wel interessant (Telegraaf)
  ———————————————-
  Amsterdam – De politie heeft onmiddellijk ’de angel’ uit de aanrijding bij Amsterdam CS willen halen, omdat de media te graag wilden dat het om een aanslag ging.

  Die opmerkelijke verklaring geeft politiewoordvoerder Frans Zuiderhoek voor de publicitaire chaos rond het ongeval, waarbij een diabetespatiënt diverse mensen aanreed.
  Met de aanhouding van een politiemedewerker die persoonsgegevens van de Marokkaanse bestuurder lekte naar GeenStijl, krijgt de soap een nieuwe wending.

  Niet alleen door ’complotdenkers’, maar zelfs BINNEN het politiekorps wordt getwijfeld aan de officiële verklaringen over het ongeval !!!!

  1. poldi

   Donderdag is een interview door Heere Heeresma met een ooggetuige, Fien Ekelschot, op GeenStijl gezet onder de kop:
   ” Ooggetuige verklaart : politie wilde mijn getuigenverklaring niet.”

   Deze mevrouw is conductrice bij de NS en verteld op zeer professionele wijze nauwgezet wat ze op enkele meters afstand van de zwarte geblindeerde auto heeft gezien.

   Een onthutsend verhaal, waarmee ze de Amsterdamse politietop compleet voor gek zet.

   1. poldi

    http://www.telegraaf.nl/reportage/article29041085.ece

    Wat ook voeding geeft aan de geruchtenstroom, is het feit dat camera’s bij het Centraal Station de gebeurtenis niet gefilmd hebben, terwijl de politie eerst meldde dat dit wel het geval was, stelt een ooggetuige. Sommige camera’s in de directe omgeving filmen in een andere richting. Andere camera’s stonden volgens de politie in een ’preset-modus’, waardoor er op dat moment niet werd opgenomen.

    Ooggetuige Fien Ekelschot, in een eerder interview met website The Post Online: „Mij is gezegd: ’Mevrouw, maakt u zich maar niet ongerust. Alles is op camera opgenomen’.” Volgens Ekelschot had de politie haar getuigenverklaring daarom niet nodig.

    Ook de onduidelijkheid over de camera’s voedt geruchten op internet dat er misschien tóch meer aan de hand is. Sommigen zien er zelfs een complot in, waarbij de politie krampachtig zou hebben geprobeerd de Marokkaanse afkomst van de ’dader’ te verdoezelen.

    Maar zelfs binnen de politie lijken agenten te twijfelen aan de lezing van het eigen korps. Afgelopen week werd vanuit het korps de naam van de bestuurder van de auto gelekt aan website GeenStijl. „Dat is fataal”, zegt Wilting. „Daardoor krijgen mensen toch de impliciete boodschap mee, dat agenten zelf de zaak ook niet helemaal vertrouwen.”

    1. HaZ

     Beste meneer Akerboom,

     U heeft een probleem.

     Dat probleem is niet dat de man die op 10 juni op het plein voor het Centraal Station in Amsterdam met zijn Peugeot 307CC gas gaf en zeven mensen verwondde Khalif Karmaoui heet en een Marokkaan is.

     Dat probleem is ook niet dat de politiewoordvoerders weigerden naam, initialen en geboorteplaats van de man te noemen.

     Dat probleem is evenmin dat alle 369 beveiligingscamera’s rond het Centraal Station die avond toevallig allemaal de verkeerde kant op keken.

     Dat probleem is zelfs niet dat de lokale krant, de voormalige verzetskrant Het Parool, wist wie de verdachte was en dat niet schreef.

     Want a) ook Marokkanen mogen auto rijden, b) je kunt van beveiligingscamera’s niet verwachten dat ze alles zien, c) de politietop en -woordvoerders zijn al jaren gewillig instrument in handen van politici die de multiculturele samenleving verheerlijken en d) er werkt niemand meer bij Het Parool die snapt dat je niet moet knipmessen voor de zittende macht.

     Uw probleem is van een heel andere orde.

     Uw probleem is dat de naam en geboorteplaats van de verdachte zijn gelekt door één van uw eigen medewerkers én dat die naam en geboorteplaats zijn gelekt aan uitgerekend het weblog Geenstijl.

     Dit betekent dat er eindelijk binnen de politie mensen beginnen op te staan die het wegmoffelen van de politiek onwelgevallige feiten zat zijn. En die bovendien wéér niet naar gezagsgetrouwe ouderwetse media als de NOS, RTL Nieuws, NRC Handelsblad, De Volkskrant en De Telegraaf stappen, maar naar een medium dat wel echt aan waarheidsvinding doet.

     De man en vrouw in het blauw zijn het zat, meneer Akerboom. Ze kunnen het niet langer aanzien. Ze kotsen op de Pieter-Jan Aalbersbergen, de Ellie Lusten en de Fatima Elatiks.

     De geest is uit de fles.

     Dát is uw probleem. En ik hoop, in het belang van onze kinderen en kleinkinderen, dat uw probleem nog véél groter wordt.

     Die beerput moet open.

     Groet,

     JanD

 15. DolleDries

  Als je alle toevalligheden op een rijtje zet dan moet er wel en complot zijn om wat te verdoezelen door de politie zie bestuur.
  Dat die Akeligboom nu zegt de dader is geschaad hierdoor, let wel de dader die 8 mensen in de vernielingen reed is beschamend en een zeer verwerpelijk .
  Hoe is het met de slachtoffers.

  1. K.Dopper

   Het verlangen dat hier sprake was van een islamistische aanslag is zo groot dat de complottheorietjes als paddestoelen uit de grond omhoog blijven schieten. De feiten zijn daarin minder belangrijk dan de theorie.

   1. DolleDries

    Feiten
    Het is een islamiet.
    Hij reed hard rijdend 8 mensen de vernieling in.(duidelijk kenmerk van een aanslag).
    Stond op een plek waar geen auto mag komen.
    Hoe is het mogelijk door suikerspiegel slapte deze actie te maken.
    Protesteerde heftig bij de aanhouding, was hij nog kwaad?
    Toevallig wat Israëlisch die aangereden werden. Vraag hadden ze een keppeltje op?
    Getuigen verklaringen worden niet opgenomen.
    Camera’s waren toevallig niet in werking. Dit is in tegenstelling met wat tegen getuigen gezegd wordt
    Vlak daarvoor gesprek met politie , wat is er gebeurd waarom iemand die laag suikerspiegel vertoond door laten rijden.
    Waarom totaal geen berichtgeving meer over de slachtoffers.
    Enz.

    1. K.Dopper

     Houd het maar stug vol, DolleDries, en bedenk dat als de feiten niet overeenstemmen met je theorie dat slechts vervelend is voor de feiten.

     1. DolleDries

      Ja zolang je zulke bekrompen reacties geeft , geef dit alleen maar aan dat ik je niet serieus kan nemen.

 16. DolleDries

  Afgelopen zaterdag 10 juni 2017 reed er een zwarte Peugeot over het Amsterdamse stationsplein, schepte acht voorbijgangers en reed daarna tegen de ingang van de metro. Een aanslag? De politie houdt het op een onwel geworden chauffeur. Wat weten we feitelijk? En wat kunnen we daaruit afleiden?
  Wat we weten
  Zaterdagavond rond 21.00 uur meldt de Amsterdamse politie dat er bij het Centraal Station een incident heeft plaatsgevonden. ‘Auto tegen muur gebotst. Toedracht nog onduidelijk.’ Deze auto heeft acht mensen geschept. De politie is snel en met veel mankracht ter plaatse en de man wordt, als hij met zijn auto tegen een muur tot stilstand is gekomen, aangehouden. Een uur na het incident meldt de Amsterdamse politie dat er van opzet geen sprake lijkt en dat het ongeluk is veroorzaakt door een onwel geworden automobilist. De man zou volgens de politie eerder die avond zijn aangesproken toen hij op een plek stond waar dat niet mocht. Hierna ging hij er plots vandoor. Rond 22:30 uur is de auto weggesleept bij het Centraal Station. Het plein voor het station is daarna weer vrijgegeven voor het publiek. Ook het tramverkeer gaat langzaam weer over op de normale dienstregeling.
  De volgende dag wordt meegedeeld dat het om een 45 jarige man, een Amsterdammer, gaat, die een bekende van de politie is. Hij werd aangesproken, omdat hij over de trambaan reed en hem is een bekeuring aangezegd. Hij werd verzocht rustig de trambaan te volgen en van het plein af te rijden. Volgens de politie deed de man dit in eerste instantie ook, maar gaf hij vervolgens ineens gas. De politie blijft erbij dat er géén opzet in het spel is. ‘Hij heeft een medische achtergrond en is mogelijk door een lage bloedsuikerspiegelwaarde onwel geworden. Hij geeft aan zich niets van het voorval te kunnen herinneren. De politie heeft in verband met dit ernstige incident de zaak verder in onderzoek‘ . Daarnaast weten we dat het om een zwarte Peugeot gaat.
  Getuigen
  Er zijn verschillende getuigenverklaringen en die komen met een andere versie dan de politie. Zo weet AT5 een getuige te melden die zegt dat de auto eerder al met hoge snelheid vanuit westelijke richting naar de tramhalte aan de westzijde van het CS reed. Een andere getuige, die op het moment van het incident overstapte op tram 26, zegt: ‘Ik zag de auto staan op de tramrails en dacht nog, goh, als er een aanslag komt, dan is dit het.’ Later hoorde hij dat de wagen er vandoor scheurde. Volgens de getuige is de man opzettelijk gevlucht voor de politie en hij vindt het vreemd dit niet in het statement van de politie terug te horen. Een andere getuige, die er minder dan tien meter vanaf stond, zag hoe de politie met de man sprak en dat deze bestuurder ‘een geïrriteerde indruk’ maakte en het rijbewijs uit de hand van de agent griste, met een telefoon in zijn hand startte en vol gas de menigte in reed. ‘We zagen mensen letterlijk door de lucht vliegen.’ Deze getuigenverklaringen trekken de lezing van de politie in twijfel. De getuigen gaan er van uit dat de bestuurder opzettelijk is gevlucht en dat het niet zomaar een ongeluk was. Ook de NRC twijfelt: ‘ … het is op zijn minst buitengewoon opvallend dat de politie meteen liet weten dat de man ‘onwel’ was geworden, dit terwijl er eigenlijk nog geen tijd was geweest om gedegen onderzoek te verrichten naar het drama. Daarom is het niet zo gek dat steeds meer mensen de officiële lezing van deze gebeurtenis in twijfel trekken.´
  Gewonden
  Later wordt gemeld dat er van de acht gewonden nog vier in het ziekenhuis zijn. Twee slachtoffers worden in coma gehouden, twee anderen zijn geopereerd. Volgens de politie zijn de aangereden voetgangers ‘voornamelijk toeristen’. Van de slachtoffers worden geen namen vrij gegeven en ook staan er geen foto’s van slachtoffers op het internet.
  Bijzonderheden
  Ondanks de summiere informatie is er toch wel een aantal bijzonderheden op te merken. Allereerst maakt de politie vrij snel bekend dat er geen camerabeelden zijn, hoewel er wel 15 camera’s op het stationsplein staan. Ten tweede is het merkwaardig dat er een auto kan komen op het stationsplein, dat is nog niet eens eenvoudig. Ten derde is het verhaal van het onwel worden een vreemd verhaal. Er zijn heel wat diabetespatiënten in Nederland, maar bewust acht mensen scheppen op het stationsplein? Verder is het vreemd dat de man wegreed met een telefoon in zijn hand. En het is ook vreemd dat van de acht slachtoffers er drie Israëli’s zijn (“toeristen” in Newspeak). Naast het verhaal van het onwel worden, is het vreemd dat er niets over de identiteit van de dader naar buiten komt. In deze tijden van aanslagen is het voor de bevolking toch relevant om te weten of het om een aanslag gaat, of de dader een moslim is. Kortom, er zijn eigenlijk meer vragen dan informatie en dat is een slechte zaak voor de politie. Laten we eens nader stilstaan bij deze opgeroepen vragen.
  Geen camerabeelden
  Camerabeelden van het incident in Amsterdam zijn er niet, zegt een politiewoordvoerder tegen AT5. ‘Je kan niet iedere vierkante meter in beeld brengen. En dit stukje, waar de aanrijding heeft plaatsgevonden, heeft buiten de camera’s gezeten.’ Na de vrijlating van de automobilist op dinsdag legt de politie nog eens uit waarom er geen beelden zijn. ‘De camera’s zijn beweegbaar en filmden een vooraf ingestelde kant op. Zo viel de aanrijding net buiten het zicht.’
  Rondom het stationsplein in Amsterdam hangen 15 camera’s die 24/7 worden gemonitord. Men is in realtime op de hoogte van wat er zich afspeelt. Ook de NS heeft camera’s hangen. Het stationsplein is een groot plein zonder verstoring door hoogbouw en camera’s hebben er vrij uitzicht. Niettemin brengt de politie heel snel naar buiten dat er geen camerabeelden zijn. Het is volstrekt ongeloofwaardig dat er geen camerabeelden zijn. De hele rit van de auto moet op beelden te volgen zijn. Esther Voet, oud-directeur van het CIDI, vraagt: ‘Waar zijn de camerabeelden? Die hangen op dat plein overal.’ Ook Leon de Winter gelooft er niets van: ‘Is de politie gek geworden? Of wil men dat wij dat zijn?’ Merkwaardig is dat de NS, die op en rondom het station ook camera’s heeft, zegt camerabeelden te hebben en dat dan een uur later intrekt. Het feit dat er geen camerabeelden zijn, is een indicatie dat dit zaakje stinkt.
  De onwelwordingstheorie
  De politie was er snel bij om vast te stellen dat de man diabetes had en een te lage bloedsuikerspiegel. De eerste vraag die dat oplevert, is of dat zo snel door de politie is vast te stellen. De volgende vraag is of het waar is. In een tweet wordt gemeld dat de automobilist zou zijn weggescheurd nadat de politie hem aansprak. Maar de bestuurder was toch onwel? Je zou zeggen als je je niet wel voelt, dat je de auto aan de kant zet. Welk persoon die zich onwel voelt, rijdt acht personen aan – op een plek waar je met de auto helemaal niet mag komen?
  “Aangesproken, ervandoor gegaan en ‘opeens’ onwel geworden. Geloof er niets van”, twittert freelancejournalist Arnoud Veilbrief. Volgens de eerder genoemde getuigen kwam de auto met een noodgang uit westelijke richting, werd toen staande gehouden en reed daarna weer met een noodgang weg. Kan dat allemaal met een lage bloedsuikerspiegel?
  Anderen suggereren dat de lage bloedsuikerspiegel betekent dat de verdachte meedeed aan de ramadan en dus moslim is. Leon de Winter vraagt zich eveneens af of onwelwording leidt tot harder rijden. ‘Getuigen geven ander beeld dan politie. Jokt de politie beetje?’. Of is de onwelwordingstheorie een opvolger van de ‘verwarde man’? In elk geval is de onwelwordingstheorie dubieus en een tweede signaal dat deze zaak stinkt.
  Geen identiteit
  Over de dader is enkel gezegd dat het een man is, een Amsterdammer, 45 jaar, en dat het een bekende van de politie is voor een klein vergrijp. Daaruit kun je weinig afleiden, en dat zal wel de bedoeling zijn. De grote vraag is nog steeds of het een moslim betreft. Nu is het wel goed gebruik in Nederland dat als de dader een blanke is, dat er dan al snel tussen de regels door wordt vermeld dat de dader Marc R. of Peter de V. heet. Aangezien er zelfs geen afgekorte naam wordt gegeven, doet dit vermoeden dat het gaat om iemand die geen blanke naam heeft. Dit is een derde signaal dat het zaakje stinkt.
  Geen namen van slachtoffers
  Er worden ook geen namen van de slachtoffers gegeven. Die handelwijze kennen we van andere attacks. Namen van slachtoffers worden niet gegeven, omdat men het leed zo onzichtbaar mogelijk wil houden. Het drama mag vooral niet persoonlijk worden. Maar slachtoffers van whatever welk ander ongeval mogen altijd ruimschoots en tot in den treure uithuilen bij de media. Er zijn gek genoeg ook geen gruwelijke foto’s van slachtoffers op internet te vinden, terwijl er toch veel mensen met een mobieltje rondlopen, die dat soort dingen op het internet kunnen gooien. Dit is een patroon dat we bij alle aanslagen zien. Een bekend voorbeeld is dat van het meisje Ebba Åkerlund bij de aanslag in Zweden, van wie een been was afgereden. Die foto heeft nauwelijks een dag op internet gestaan, op meerdere sites, en was daarna ‘ineens’ verdwenen. Dus ook dit is een signaal dat het om een aanslag gaat.
  Het telefoontje
  Een merkwaardig detail is dat de bestuurder wegreed met een telefoon in zijn hand. Waarom?
  Israëli’s
  En weer een merkwaardig detail: van de acht aangereden personen, voornamelijk toeristen, zoals de politie meldde, blijken er drie Israëliër te zijn. Dit ‘werpt een ander licht op de zaak’, schrijft de Dagelijkse Standaard. ‘We weten van bijvoorbeeld aanslagen in Parijs, Kopenhagen en Brussel dat terroristen zich bij voorkeur verzekeren dat er Joden onder hun slachtoffers zullen zijn.’ Is er een verband met het telefoontje? Was er iemand op de look out om aan te geven wanneer er Israëli’s aankwamen? In de Israëlische media is er niet zo veel twijfel over de vraag of het hier om een aanslag gaat.
  Wat we denken
  Nadat in het bovenstaande is besproken wat we weten komt nu de vraag aan de orde wat we er van denken. Wat is de conclusie? We hebben een incident gezien bij het centraal station in Amsterdam, een van de drukste plekken in Nederland, waarbij een zwarte Peugeot acht mensen heeft geschept en daarna tegen de ingang van de metro tot stilstand is gekomen. Ondanks deze drukke, centrale locatie zegt de politie dat er geen camerabeelden zijn. De NS die zegt over beelden te beschikken, trekt dat later weer in. Het incident zou zijn gebeurd omdat de bestuurder een te lage bloedsuikerspiegel zou hebben. Het is waarschijnlijk de eerste keer in Nederland (of in de wereld) dat dit op deze manier is gebeurd. De versie van de politie wordt door getuigen op verschillende punten tegengesproken. Ook wordt er in dit geval geen naam aanduiding van de dader gegeven. Dat is vreemd, want er zijn momenteel veel islamitische aanvallen met auto’s in Europese steden. Opvallend is dat 3 van de 8 slachtoffers Israëli’s zijn. Om kort te zijn, de lezing van de politie schiet op veel fronten te kort en is daardoor aanleiding voor ongeloof en speculaties. Het is dus geen wonder dat de lezing van de politie op sociale media door grote groepen in twijfel wordt getrokken.
  De eerste consequentie van de twijfel is, laten we die redenering eens volgen, dat het om een Amsterdammer gaat met islamitische roots die tijdens het feest van de ramadan zijn God wil dienen door met opzet onschuldige Nederlanders de dood in te rijden. De meeste moslims in Nederland zijn Marokkanen en Turken. Het is een bekend feit dat de meeste ISIS-gangers Marokkanen zijn. Het is eveneens een bekend feit dat ISIS oproept tot dit soort aanslagen met auto’s. Wat als het hier om een Amsterdammer met Marokkaanse roots gaat die zijn stadgenoten opzettelijk probeerde te vermoorden?
  Een tweede consequentie van deze lezing zou zijn dat de politie opzettelijk onder de pet houdt dat het om een terroristische aanslag gaat van een geradicaliseerde medelander op onschuldige burgers. Dat de politie de bevolking voorliegt en camerabeelden achterhoudt. Het volk wordt een stom smoesje van bloedsuiker opgedist en het woord islam is niet eens gevallen. De bloedsuiker-smoes is de opvolger van de verwarde man smoes. Eveneens een consequentie is dan dat de media het spelletje van de politie gehoorzaam meespelen. Het feit dat er geen getuigen op tv komen en dat er geen reconstructies worden gemaakt, maakt duidelijk dat het geen gewoon ongeval is. Een mogelijke terroristische aanslag in hartje Amsterdam zou toch door de media bericht moeten worden, maar in plaats daarvan blijft het stil. Is dat de prijs van het politiek correcte vernisje?
  Een derde consequentie van deze lezing zou zijn dat de “Amsterdammer” die “toeristen” schept een moslim blijkt die (onder andere) Israëli’s schept. In een artikel in een ISIS-tijdschrift wordt gesuggereerd dat jihadi’s met behulp van een auto aanslagen kunnen plegen in mensenmenigtes.
  Een vierde consequentie zou zijn dat er een draaiboek klaarligt voor dit soort aanslagen, en wel als volgt: de gebeurtenis framen als een incident, geen aanslag, we geven geen beelden vrij, het is een verwarde man – in dit geval iemand met een lage bloedsuikerspiegel – geen namen en geen afkortingen, noch van de dader, noch van de slachtoffers, geen foto’s en we verwijderen alle onwelgevallige beelden en teksten van internet, de media mogen hierover slechts onder zeer beperkte voorwaarden schrijven, geen getuigen op tv, geen reconstructies, en vooral de woorden islam en moslim niet uitspreken.
  Gevolgen in breder perspectief
  Voor wat de gevolgen in een breder perspectief zijn, kan gedacht worden aan de commerciële belangen, het Amsterdamse politiekorps, de formatie en de multiculturele samenleving. Het is wel duidelijk dat een aanslag slecht nieuws zou zijn voor de commerciële positie van Amsterdam als toeristische magneet. Er zijn dus zakelijke belangen gemoeid met het onder de pet houden van een aanslag.
  En terwijl Pieter-Jaap Aalbersberg, korpschef van de Amsterdamse politie, nog een rondje door de wijken maakt om zich te verontschuldigen voor zijn hoofddoekjesaffaire en het korps zich daarnaast moet weren tegen beschuldigingen van fraude, wordt zij door grote delen van de bevolking nu gezien als het korps dat een islamitische aanslag onder de pet – of zal ik zeggen het hoofddoekje – houdt. De hem adviserende ‘diversiteitsmanager’ Elatik is een moslima, die ook al van fraude werd beschuldigd.
  En dan de formatie. Er hoeft vast niet opgemerkt te worden dat een aanslag de toch al niet zo vlottende formatie in de wielen zou rijden. Gaat de politiek nog wat doen, of staan de heren weer interessant met hun handen in hun zakken naar elkaar te kijken? Waar blijft het kordate optreden van Rutte, zoals toen bij die Turkse minister? Nee mensen, het was een “bloedsuikertje”, want Blonde Geert zou er eens electorale winst uithalen. En waar blijft de boze burger? Of vindt die het wel fijn, even geen regering?
  Tot slot: de multiculturele samenleving is failliet, dat is al jaren bekend. De integratiedroom is voorbij, maar Nederland wil niet ontwaken. Waarom is het zo moeilijk om over de dark side van de islam te spreken? Zachte heelmeesters…

  Bron E.J.Bron

 17. Peter Selie

  Het is officieel: Ahmed Marcouch is burgemeester van Arnhem. En Geert Wilders is niet blij. Tja daar blijft het dan ook bij. De populistische partijen zijn net zoals de vliegtuigmotoren van de Amerikaanse firma Pratt & Whitney die pruttelen en niet echt willen.

  1. DolleDries

   In Arnhem worden miljoenen kosten beslissingen genomen op basis van een berekening op en bierviltje door de koning van de SP in Arnhem

   1. Peter Selie

    In alle rode bolwerken is duidelijk veel mis, Arnhem vormt daarop geen uitzondering beste.

 18. Ruud562

  .Dopper    11 uur ago    Login om te reageren
  “Nee hoor, de islamisering is zowel ongewenst als een product van islamofobe fantasie.
  Een zinnig mens weet dat het een rare mythe is.

  Een zinnig mens weet dat het een rare mythe is, islamofobe fantasie.

  Tja, maar dit zinnig mens signaleert al jaren dat wegens en door de islam er mensen zijn vermoordt, dat wegens en door de islam doodsbedreigingen zijn en worden gedaan, dat wegens en door de islam cultuuruitingen hier niet meer kunnen, dat wegens en door de islam de emancipatie én het tegengaan van onderdrukking van de vrouw, waar wij westerlingen hier miljarden in hebben gestoken, volledig teniet wordt gedaan, dat wegens en door de islam wij ‘ongelovigen’ nergens meer veilig zijn, dat er wegens en door de islam corruptie is in overheidsdiensten, dat wegens en door de islam ons beleid ten aanzien van dierenwelzijn teniet is gedaan. Dat een vergelijking met de Jodenvervolging en nu met de islam totaal absurd is, de joden waren puur slachtoffer, terwijl de islamieten door hun walgelijk en gewelddadig ideologisch gedrag daders zélf verantwoordelijk zijn voor alle afkeer omtrent hun persoon!

  Daarom nogmaals Dopper, waar en onder welk hunnebed vertoef jij in jouw dagelijks leven? Wellicht moet je eens in de échte wereld stappen, als je dat tenminste durft!

  1. K.Dopper

   Ruud vindt dat de Joden ten onrechte slachtoffer waren van vervolging en moslims terecht slachtoffer van vervolging.

   I rest my case.

   1. Kodi

    Dat is toch niet zo moeilijk? Ik heb de Joden nog nooit terrorisme zien etaleren. De Moslims daarentegen wel. En ook zijn de Moslims oververtegenwoordigd in de criminaliteitsstatistieken. Kan je van de Joden niet zeggen, want die gebruiken hun gezond verstand en steken hun handen uit de mouwen. Ook wel werken genoemd. Dus wat is het probleem met de Moslims kritisch te volgen? Het is nodig. Ze vragen er zelf om als gevolg van hun eigen geëtaleerde terrorisme en criminaliteit.

  2. Guus Geluk

   Vroeger mochten de Joden niet meer meedoen in de maatschappij, nu worden moslims uitgesloten van politieke functies. Het is vies, onfatsoenlijk nationalisme.

 19. poldi

  Heel vreemd, dat mijn link naar het Telegraaf artikel (2 uur ago)over de gebeurtenissen bij het Centraal Station en dat ook binnen het politiekorps getwijfeld wordt over de ware toedracht, nu plotseling verdwenen is !

  Zou de Telegraaf soms zijn geschrokken of van hogerhand de opdracht hebben gekregen om dit artikel te verwijderen ?

  1. Peter Selie

   Je moet je dat niet afvragen poldi dit is mij óók menig maal gebeurd, dit is dus het veel geroemde democratische hoor en wederhoor van de MSM.

 20. Ruud562

  Dopper “Ruud vindt dat de Joden ten onrechte slachtoffer waren van vervolging en moslims terecht slachtoffer van vervolging.”

  Hebben de joden in de jaren voor hun vervolging in de jaren dertig vorige eeuw uit hun religieuze overwegingen mensen gedood, verminkt of onderdrukt en als minderheid een dominante en intolerante dwang uitgeoefend waardoor samenlevingen overhoop liggen?
  Hebben de joden dat toen allemaal gedaan net zoals nu die moslimaanhangers deden en doen?

  Dacht het, ergo, weet het zeker van niet! Wat ik wél weet is dat de joden een volk van handelaren is, dat keihard zaken kan doen! Al eeuwen lang.

  Dus een onbenoembaar groot en totale wereld van verschil met de islamieten!

  Daarom nogmaals Dopper, waar en onder welk hunnebed vertoef jij in jouw dagelijks leven? Wellicht moet je eens in de échte wereld stappen, als je dat tenminste durft!

  1. Kodi

   In de werkelijke wereld moet je gaan werken en dat gaat bij de beroepswerkschuwe K.Dopper niet lukken. Hij kan enkel aan de uitkerings- of subsidietiet lurken.

  2. Guus Geluk

   Ruur, Marcouch is goed geïntegreerd, zoals de Joden in de jaren ’40 uitstekend waren geïntegreerd. Niettemin wil Wilders & co hem de toegang tot een politieke functie ontzeggen. De geschiedenis herhaalt zich. In de jaren ’40 moesten de Joden het ontgelden, nu zijn de moslims aan de beurt.

   1. ayreonaut

    Guus, je kan blijven proberen de moslims op één ijn te zetten met wat de joden is overkomen in de jaren ’30 en ’40 ik zie het verband niet.

    Kan jij me nog eens uitleggen waarom de Duitsers zo een aversie hadden tegen de joden?

    1. Peter Selie

     Volgens de Israëlische premier Benjamin Netanyahu was het de grootmoefti Haj Amin al-Husseini, die Hitler op het idee bracht om de joden uit te roeien.

     Volgens de Israëlische eerste minister Benjamin Netanyahu wilde Hitler de joden alleen maar uitzetten, maar Mohammad Amin al-Hoesseini -de toenmalige Grote Moefti van Jeruzalem- zou de Führer overtuigd hebben om ze te uit te roeien.

     In een filmpje uitgezonden door de grote Israëlische krant Haaretz, beweert de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dat ‘Hitler de joden niet wou uitroeien maar dat hij ze enkel wou uitzetten.’

     Maar de Grote Moefti van Jeruzalem, Mohammad Amin al-Hoesseini, is dan op bezoek geweest bij Hitler om hem uit te leggen dat ‘als hij de joden uitzet, ze allemaal naar Palestina zullen komen.’ ‘Wat moet ik ermee doen dan’, zou Hitler gevraagd hebben. ‘Verbrand ze’, zou de Moefti geantwoord hebben.

     https://youtu.be/XnXS146cxLE

    2. Guus Geluk

     Ayreonaut, de Joden werden uitgesloten van de samenleving. Wilders en kameraden willen Marcouch een belangrijke positie ontzeggen, louter omdat Ahmed Marcouch moslim is. Hou in je achterhoofd dat Wilders voorts wil overgaan tot het verbieden van moskeeën en korans.

     Het is maar goed dat hij niet in een kabinet zit,

     1. ayreonaut

      Geen antwoord op mijn vraag Guus. Ik ga het nog een keer proberen. Waarom werden de Joden volgens jou uitgesloten van de Duitse samenleving?

     2. Guus Geluk

      Je oorspronkelijk vraag was: de reden naar de aversie jegens de Joden. De volstrekt irrationele aversie jegens goed geïntegreerde moslims als Marcouch, komt overeen met de absoluut irrationele aversie jegens de Joden.

     3. ayreonaut

      Je (mijn dus) oorspronkelijk vraag was: de reden naar de aversie jegens de Joden.

      Jouw antwoord.
      De volstrekt irrationele aversie jegens goed geïntegreerde moslims als Marcouch, komt overeen met de absoluut irrationele aversie jegens de Joden.

      WAT is/zijn de redenen voor de aversie naar de Joden toe, door de Duitsers?

      Zo moeilijk is de vraag niet te begrijpen.

     4. Guus Geluk

      Ayreonaut, je hebt nog steeds niet gereageerd op mijn stelling dat de manier waarop Joden in de aanloop en tijdens de Tweede Wereldoorlog werden uitgesloten, overeenkomt met de manier waarop Marcouch om zijn afkomst en geloof wordt uitgesloten. Argumenten?

     5. ayreonaut

      Ehh, ik heb nog geen boekverbranding gezien van islamitische boeken?
      Mis de islamitische “sterren” op hun kleding
      Géén verbod op het aannemen van islamitische arbeiders

      En het stomste van jou vraag:

      Gewoon om ff aan te geven dat islamieten wel kansen hebben in de huidige maatschappij t.o.v. de Joden in de jaren ’30 en ’40. Wie is er burgemeester van Arnhem?

      Je vergelijking gaat volkomen mank. Iedereen heeft nog steeds de mogelijkheid om zijn mening naar voren te brengen in dit land. (zonder direct opgepakt te worden)

      Islam gelijk aan het Jodendom, nee vriend en dan heb ik het nog niet eens de argumenten aangedragen over jouw opmerking om argumenten aan te dragen voor de periode Tijdens de tweede wereldoorlog. (ik neem aan dat je deze zelf in kan vullen)

      Nu alleen nog even mijn vraag aan jou, wat is/zijn de redenen van de aversie van de Duitsers t.o.v. de Joden?

     6. Guus Geluk

      Ayreonaut,

      “Ehh, ik heb nog geen boekverbranding gezien van islamitische boeken? Mis de islamitische “sterren” op hun kleding. Géén verbod op het aannemen van islamitische arbeiders. En het stomste van jou vraag: Gewoon om ff aan te geven dat islamieten wel kansen hebben in de huidige maatschappij t.o.v. de Joden in de jaren ’30 en ’40. Wie is er burgemeester van Arnhem?”

      Voor het leeuwendeel van het volk is dit inderdaad het geval. Moslims mogen naar de moskee, kunnen hun korans lezen, komen aan een baan; zelfs een burgemeestersbaan.

      Voor de PVV – en dat punt maak ik – mogen moslims niet uit de koran lezen, niet naar de moskee, mogen ze geen burgemeester worden, moet er belasting worden betaald voor de hoofddoek en moeten we “ons land terugveroveren”. De motie van de PVV in het parlement om de minister te vragen de benoeming linea recta te verhinderen, is een teken aan de wand. Ik vind dit uitsluiten vergelijkbaar met hoe Joden in de jaren ’30 werden uitgesloten.

      “Nu alleen nog even mijn vraag aan jou, wat is/zijn de redenen van de aversie van de Duitsers t.o.v. de Joden?”

      Daar speelden verschillende factoren mee, maar in het bijzonder ook vanwege de Goebbels-propaganda. Hetgeen me weer terugbrengt naar Marcouch: de PVV legde een aantal leugenachtige verklaringen af, om het vuurtje nog wat aan te wakkeren. Hoewel dat vast niet opzettelijk is gedaan, ging niemand eens even factchecken.

     7. ayreonaut

      Guus,

      Het valt niet mee hè om inhoudelijk antwoord te geven?

      Daar speelden verschillende factoren mee, maar in het bijzonder ook vanwege de Goebbels-propaganda.

      Gewoon benoemen Guus zo moeilijk is het niet.

      “Voor de PVV – en dat punt maak ik – mogen moslims niet uit de koran lezen, niet naar de moskee, mogen ze geen burgemeester worden, moet er belasting worden betaald voor de hoofddoek en moeten we “ons land terugveroveren”. De motie van de PVV in het parlement om de minister te vragen de benoeming linea recta te verhinderen, is een teken aan de wand. Ik vind dit uitsluiten vergelijkbaar met hoe Joden in de jaren ’30 werden uitgesloten.”

      De vergelijking kan ik nog steeds niet maken, nog géén antwoord op mijn vraag.

      Ten aanzien van de belasting op hoofddoekjes. Compliment je bent nog maar één van de weinige mensen die schijnbaar weet waar dit over gaat. Maar jij weet net zog goed als ik dat dit te maken heeft met een onderwerp dat totaal géén raakvlak had met religie. (puur als voorbeeld voor de belachelijke invoering van verpakkingsbelasting).

     8. Guus Geluk

      “Maar jij weet net zog goed als ik dat dit te maken heeft met een onderwerp dat totaal géén raakvlak had met religie.”

      Hm, interessante invalshoek. De zogenaamde hoofddoekjesbelasting zou natuurlijk ook als batterij kunnen dienen, teneinde z’n economisch linkse programma te bekostigen.

      “De vergelijking kan ik nog steeds niet maken, nog géén antwoord op mijn vraag.”

      Ik wel en ik zie meer overeenkomsten. Bijvoorbeeld het uitsluiten en vervolgen van gelovigen in het Midden-Oosten en andere Afrikaanse landen. Daar mogen bepaalde gelovigen eveneens geen hoge posities bekleden.

 21. Peter Selie

  Marcouch is voorgedragen als burgemeester van Arnhem. Wie is Ahmed Marcouch?

  In 1979 komt de dan tienjarige Ahmed Marcouch (Beni-Boughafer, 2 mei 1969) naar Nederland, zijn moeder die overleden is toen hij 3 was, had 9 kinderen. In Nederland wordt hij herenigd met zijn vader die ook nog eens 5 kinderen uit zijn tweede huwelijk heeft. Vanaf 1993 wordt Marcouch brigadier bij de Amsterdamse politie, in die periode doet hij de hbo lerarenopleiding maatschappijleer en krijgt bekendheid als woordvoerder en bestuurslid van de Unie van Marokkaanse Moskeeën in Amsterdam en Omstreken (UMMAO). In 2006 wordt hij stadsdeelvoorzitter van Slotervaart en in 2010 lid van de Tweede kamer. In 2005 vraagt Marcouch tevergeefs een subsidie aan van 150.000 euro om de Egyptische imam Yusuf al-Qaradawi naar Amsterdam te laten komen.

  Qaradawi is de geestelijk leidsman van de moslimbroederschap. De moslimbroederschap wordt in veel landen gezien als een terreurorganisatie. Na de moord op de oprichter van de moslimbroederschap Hassan al-Banna in 1949, wordt Said Qutb de belangrijkste ideoloog tot die in 1966 geëxecuteerd wordt.

  In een interview met Vrij Nederland journalist Thijs Broer zei Marcouch:

  Marcouch loopt naar de boekenkast, en haalt een fraai vormgegeven band te voorschijn, goud op snee, fonkelend in het zonlicht. “Dit is het verzamelde werk van Said Qutb, de Egyptische geleerde die in de jaren zestig door Nasser is geëxecuteerd. Hij wordt door de AIVD bestempeld als de peetvader van de islamitische extremisten en de inspirator van de Takfir al Hizjra, navolgers die zeggen dat moslims zich moeten isoleren. Maar wat Qutb bedoelde, is dat hij de echte islam, de islam van sociale gelijkheid en gerechtigheid, niet meer in de samenleving herkende. Dat is in wezen een verlichte opvatting.’
  …De grootste fout is dat de overheid vanaf 2008 geen imams uit het buitenland meer wil toelaten. Je moet juist islamitische zwaargewichten uit het buitenland uitnodigen om hier lezingen te geven, als tegenwicht voor de Afshin Ellians. Bijvoorbeeld Yussuf al-Qaradawi, de voorzitter van de Europese Raad voor de fatwah. Zulke figuren moet je gebruiken om met gezag de boodschap van maatschappelijke participatie naar voren te brengen.’ ” [Uit: Roodkoper, 10e jaargang, nummer 4, oktober 2005]

 22. Christina

  En zo hebben we een 2e marokkaanse burger`vader`in ons mooie Nederland!!
  Hoe diep kunnen we zinken!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.