Hans Wiegel leest VVD-fractie de les: politici moeten duidelijke taal spreken, geen grijze muis zijn

Geen categorieaug 25 2017, 20:00
Daar kan de huidige VVD-fractie het één en ander van leren.
Hans Wiegel is weliswaar een opportunist pur sang -- die bereid is om met iedereen zaken te doen om een coalitie te vormen -- maar hij zegt met enige regelmaat toch ook heel verstandige dingen. Case in point:
https://twitter.com/TonElias/status/900957958573400066
"Ik heb veel liever dat mensen over mij zieden 'ik ben het met die vent oneens, maar hij spreekt tenminste duidelijke taal' dan dat ze denken 'wat is dat voor grijze muis met teksten waar ik niks mee kan'," aldus het Orakel van Ljouwert.
Natuurlijk zou meneer de partijbons het zelf nooit hardop zeggen, maar dit is tussen de regels duidelijke kritiek op de huidige VVD-fractie, die louter en alleen uit grijze muizen bestaat. Ton Elias, die Wiegel instemmend citeert, was niet mijn soort politicus (veel te elitair), maar de man had wel een mening als Kamerlid. Juist daarom noemt hij zich nu, na de verkiezingen van maart, "toezicht, advies, dagvoorzitter, commentator" en "voormalig Kamerlid." Want nee, Mark Rutte en Halbe Zijlstra hadden totaal geen behoefte aan een Kamerlid "met een mening." Zij eisen juist dat fractieleden "een beetje klootloos piepen."
En dat noemt zich dan de liberale partij van het land. Je zou erom lachen als het niet zo dieptriest was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten