Hoera! DENK gaat zich eindelijk inzetten voor… zielige moslims in Myanmar

Nadat de DENK-bobo’s de hele zomer spoorloos waren op vakantie – drie keer raden waar – en in tegenstelling tot bijvoorbeeld Geert Wilders al die tijd vrijwel niets van zich lieten horen (wat een rust…) zijn ze nu weer helemaal terug.

Nu Kuzu, Öztürk en Azarkan hun zitjes in ons parlement weer mogen bekleden, gaan ze zich meteen met volle moed inzetten voor de mensen. Hoe je het ook wendt of keert, ze zijn verkozen om het Nederlandse volk te vertegenwoordigen, dus hun lot zich aantrekken zullen ze. Beetje jammer dus dat de eerste schreeuw om aandacht na het zomerreces dan ook niet is voor kinderen in arme gezinnen, joden die om hun geloof in elkaar geslagen worden of zelfs moslims die zich gediscrimineerd voelen, maar voor de Rohingya.

De Ro-wie? Juist ja.

Aangezien ik waarschijnlijk niet de enige ben die tot deze week niet bepaald veel wist van deze bevolkingsgroep, volgt hier een kleine uitleg over die mensen: de Rohingya wonen in het westen van Myanmar (overwegend Boeddhistisch), in het grensgebied met Bangladesh (overwegend islamitisch). Niemand schijnt precies te weten waar ze vandaan komen, maar inmiddels wonen er zo’n miljoen van hen in Myanmar. Dat land zegt zelf dat ze tijdens de onafhankelijkheidsoorlog van Bangladesh in de jaren ’70 – waarbij de exclave ‘Oost-Pakistan’ begrijpelijkerwijs niet meer bij Pakistan wilde horen, en zichzelf omdoopte tot Bangladesh -illegaal de grens met het buurland zijn overgestoken, waardoor ze niet als burgers worden gezien en in feite stateloos zijn. De Rohingya zelf beweren dat ze altijd al in het gebied woonden.

Aangezien ik geen expert ben op het gebied van Zuidoost-Azie laat ik in het midden wie er gelijk heeft, maar feit is wel dat de Rohingya onlangs besloten genoeg te hebben van hun toestand, en aanvallen begonnen op politieposten. Dat werd hen niet bepaald in dank afgenomen: het leger sloeg hard terug, en sindsdien zijn de Rohingya op de vlucht. Oh, en ze zijn moslim.

DENK zou DENK niet zijn als dat niet de reden was dat ze zich opeens zo druk maken om deze aardig onbekende en voor Nederland nou niet bepaald héél relevante groep vragen te gaan stellen:

Oké heren: laat ik voorop stellen dat, wiens schuld dit conflict ook is, ik het allemaal erg vervelend vind voor de onschuldigen die er ook door geraakt worden. Maar hoezo is dit iets waar wij Nederlanders ons opeens stevig mee moeten gaan zitten bemoeien? Dit is een aangelegenheid die hooguit Myanmar en Bangladesh aangaat, en in tegenstelling tot plekken als Syrië of Noord-Korea heeft het nou niet echt invloed op ons. De harde waarheid is dat wij als klein land nu eenmaal niet alle zorgen van de wereld op onze schouders kunnen meezeulen: is dat zo gek, Tuna?

Prangender dan het feit dát ze hiervoor aandacht vragen, is echter de reden erachter. Het is natuurlijk niet voor niets dat DENK in een afbeelding over een vervolgde moslimgroep zoveel mogelijk uitspraken als “niemand wil ze hebben”, “Who will help”, “18,000 Rohingya flee” en “vluchtende Rohingya’s” gebruiken: het beeld dat dit arme vluchtelingen zijn – wat ook best zo kan zijn – wil de islamiserende partij natuurlijk zoveel mogelijk pushen. Het ultieme doel is dan ook duidelijk: zoveel mogelijk van die mensen hierheen halen, want waar moeten ze anders heen, hè? Dat ze toevallig dezelfde religie als de achterban van deze opportunisten aanhangen, is daarbij natuurlijk volstrekt irrelevant. En dat allemaal over de rug en lijken van deze mensen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Rust

  vieze moslims

  1. Neworder

   Vieze christen 🙂

   1. Rust

    Dat ook

    1. van Urk

     Vergeet de smerige atheist ook niet. 😉

 2. meijer61200

  Ha mensen van denk,

  Ik weet toevallig dat er vorige maand in swahililand bij een moslima het kopvod is afgerukt. Kunnen jullie hierover eens vragen stellen in de 2e kamer? Fijn hoor!!

 3. K.Dopper

  In dit artikel wordt de genocide jegens de Rohingyas goedgepraat met als impliciet argument dat het slechts moslims betreft.

  Je gelooft hier soms je ogen niet.

  1. nogmaals

   @dopper
   Onderbouw svp met feiten dat er
   genocide wordt gepleegd?
   Hoezo goedgepraat door sybren?
   En waar in zijn tekst een impliciet argument dat het niet erg is omdat het moslims betreft?

   1. K.Dopper

    Je meent dat de term ‘zielige moslims’ hier is ingegeven door compassie met moslims?

    1. nogmaals

     @dopper
     Als dit de enige reactie is die jij kunt geven op mijn vragen, kruip dan nog dieper weg in je geblindeerde kelderkast, en verdwijn maar bij DDS.

     1. K.Dopper

      Je hebt er dus weer weinig tegen te brengen, nogmaals.

      Is de discussie op DDS voor jou wel een goed idee?

   2. Floris

    Aspergerman Dopper is niet zo goed in begrijpend lezen. Wel heeft hij zeer veel fantasie en een dikke duim.

    1. K.Dopper

     Ik vind dat we de dikke duim van Floris ook niet moeten onderschatten. Gisteren beweerde hij hier nog met droge ogen dat het blanke Europa waar Teddy Boudoir naar zegt te streven niets met huidskleur te maken heeft.

     😉

     1. Punt50

      Doppie je bent ziek in je koppie. Neem nou eens goede raad aan en zoek hulp. Je spoort niet, en ik heb oprecht medelijden met je instabiele psychotische toestand. Ga naar de dokter!!!

     2. Floris

      De aspergerman geeft weer z’n geheel eigen draai aan de zaken.

      Hij begrijpt de wereld om zich heen maar half. Je vraagt je af wat zo iemand op een forum komt doen. Is figuurzagen niet iets voor jou?

     3. Punt50

      @ Floris

      Ja het is gewoon aandoenlijk zielig om te lezen hoe doppie telkens draait en liegt en kronkelt. Hij zet zichzelf hier op DDS graag voor aap. Doppie, zoek hulp.

  2. IJscoman

   De Rohingyas zijn begonnen met geweld Dopper. Niet alleen tegen politieposten maar ook tegen boeddhisten en christenen. Zoals overal ter wereld waar de islam neerstrijkt. Waarom vertel je dat niet?

   1. van Urk

    IJscoman@ En waarom worden daarover geen kamer vragen door de heren van Denk gesteld? Wat moet ons land trouwens dan gaan doen? Foei gaan zeggen tegen een land dat ooit een van de meest gesloten landen van de wereld was en nog veel moet leren over democratische vrijheden en waarden?

   2. K.Dopper

    IJscoman zou met betrekking tot deze genocide kunnen beginnen met de basisfeiten tot zich te laten doordringen. Als dat gelukt is praat ik hem verder bij.

    https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Rohingya_(volk)

    1. K.Dopper

     Hoodstuk 2 in het bijpraten van IJscoman die het bij het moreel beoordelen van genocide belangrijk vindt wie er is begonnen.

     http://www.nu.nl/dvn/4902140/achtergrond-waarom-tweederangs-rohingya-nergens-welkom.html?redirect=1

     1. IJscoman

      Nu.nl! Je durft wel! Staatspropaganda gevat in policor meningen.

      Dopper wil je alsjeblieft met een serieus medium aankomen? Dit is barre onzin in de orde van grootte het zielige Palestijnenverhaal door Antifa-leden laten vertellen.

     2. K.Dopper

      IJscoman, ik weet wel dat je inhoudelijk geen hoogvlieger bent maar zou, al is het voor de eerste keer, eens een poging kunnen doen inhoudelijk te reageren?

     3. Punt50

      Doperwt, wat hebben wij nou met die Rodinges lui te maken… Echt ver van mijn bed show. Of zijn die EU mafklappers soms van plan ze hierheen over te vliegen?

     4. IJscoman

      Dopper, mijn reactie is hoogst inhoudelijk. Jij weet net zo goed als ik dat Nu.nl een knip-en-plak medium voor mavo-klantjes is dat uitsluitend nieuws in Jip en Janneke taal brengt. Jij diskwalificeert jezelf volkomen door dit als serieus kanaal op te voeren en het toont overduidelijk jouw inhoudelijke onvermogen aan.

     5. K.Dopper

      Punt50 komt er tenminste eerlijk voor uit, hij heeft geen idee waar het over gaat.
      Mijn indruk is dat dat dit meer regel dan uitzondering is.

    2. IJscoman

     Ach ja, Wikipedia. Samengesteld door lezers van NRC, Volkskrant en Trouw. Doe dus niet anders weten dan de voorgekookte mening en ingekleurde feitjes.

     Boeddhisten zijn vreedzaam en tolerant door hun wereldbeschouwing. Waarom denk je dat ze tegen dat pokke-moslimvolk ten strijde trekken? Precies, omdat de Rohingyas steeds verdergaande eisen stelden, overvallen pleegden, aan gewelddadige gebiedsuitbreiding deden en boeddhistische kloosters overvielen.

     De islam de wereld uit. Te beginnen in Nederland en Myanmar.

     1. K.Dopper

     2. Beukman

      “De vreedzame Boeddhist” is een mythe, @IJsblok. Overal waar mannen zijn is geweld, zo simpel is het. Aangezien Boeddhisten doorgaans mannen zijn (“Men hoede voor vrouwen. Op één verstandige vrouw bestaan er duizend domme en slechte vrouwen. Het karakter van de vrouw is net zo onduidelijk als de weg die een vis in het water gaat. Zij is wild en achterbaks als een struikrover en spreekt zelden de waarheid; voor haar zijn waarheid en leugen hetzelfde”, vandaar)….

      https://www.trouw.nl/home/moordende-boeddhisten~a571dc9d/

     3. IJscoman

      Overal waar Dopper is, is Beukman. Helaas is Beukman een zeldzame nitwit die doet of hij van alles af weet en graag met een belerend vingertje wappert.

      Alleen al Beuk’s zinnetje “De vreedzame Boeddhist” is een mythe, @IJsblok. Overal waar mannen zijn is geweld, zo simpel is het” roept kotsneigingen op.

      Nee Beukman, zo simpel is het niet. Zo simpel ben JIJ!

     4. Beukman

      En ook hier moet jij worden beleerd, @IJsmeid. Ik ben weliswaar zeldzaam, maar beslist geen nitwit.

      En verder: dat de waarheid jou doet overgeven lijkt me een symptoom van een levensgevaarlijke kwaal. Zit er een soort van GGD in jouw land? Ga daar morgenochtend als de sodemieter naartoe voor het te laat is!
      En denk erom: pasje mee want anders word je niet geholpen.

     5. IJscoman

      Beuk, de kwaliteit van je posts loopt hard achteruit. Bovendien geef je er blijk helemaal niets van het boeddhisme te weten en te begrijpen. Sukkel.

     6. K.Dopper

      Waaruit blijkt volgens IJscoman dat Beukman niets van het Boeddhisme begrijpt?
      Beukman toont een bron waaruit blijkt dat Boeddhisten, als het zo uitkomt, in dezelfde mate tot geweld geneigd en in staat zijn als moslims, atheïsten en christenen. Dat blijkt uit de feiten en die kunnen lastig worden betwist.
      Een aparte en en er causaal kennelijk niet bij betrokken factor is de inhouden van levensbeschouwingen van de verschillende religies en ideologieën; die hebben kennelijk weinig met het moordgedrag te maken. Dat is dus ook een hier los van staande discussie.
      Vandaar de vraag: Beukman sprak over het gedrag van sommige boeddhisten niet over het Boedhisme, dus van een gebrek aan inzich in het Boeddhisme kon hier ook niets blijken.

     7. Beukman

      De naieve IJsco meent dat Boeddhisme de religie van de vrede is.
      In theorie valt daar best iets voor te zeggen. De praktijk echter is weerbarstiger. Zoals gezegd: de meeste Boeddhisten zijn mannen, en die hebben nu eenmaal een natuurlijke neiging tot afslachtgedrag.

      Voor een schier eindeloze lijst met voorbeelden:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Buddhism_and_violence

     8. toetssteen

      Sow hé, doppie en beukie happy samen lulkoek debiteren en mijn link pal onder hun scrollduim negeren. Hé lui hoe is het nu leven in zo’n bubble onzin? Weet u, gaat u daar eens heen en spreek met de mensen…..

      Die mossels is tuig! Net zoals op de Filippijnen!!!

     9. Beukman

      En zo is het @Steenmans, join the club and…. thumbs up!

  3. Ngatimoto

   Hé vriend, wanneer hebben de mensen van Denk zich druk gemaakt over christelijke groeperingen in een land als Syrië?

   1. K.Dopper

    En de Papoea’s, hoe zit het eigenlijk met de Papoea’s ?

    1. corfo

     @ Dobber.
     Met de Papoea’s zit het goed Dobberman, je moet de groeten hebben en het opperhoofd vroeg of je na een algeheel herstel van je psychose weer bij hen kwam wonen.

 4. Nasrani

  ‘T zouden ook eens geen moslims zijn die herrie lopen te schoppen.

 5. Ni28

  Nederland zou een mooie primeur halen door de Rohingya’s hier naar toe te halen. Die hebben wij nog niet. Weer een andere soort, toch? Nederland, de menselijke Openluchtmuseum.

  1. Ni28

   primeur hebben i.p.v. halen.

 6. Ni28

  Dopper zit te blaffen maar hij is hier niet weg te slaan zoveel geniet hij ervan.

 7. Ni28

  12@ Dopper wat ben je toch een galbak. Jij verdraait de feiten en probeer je een ander van te betichten. De “zielige moslims” lees je zo zoals je zelf wilt. Jij geeft het zelf een negatieve lading die je op een ander wilt projecteren. Op cursus bij Pauw geweest? Dat blijkt. Dat is ook een galbak.

 8. corfo

  Ik lees o.a. :
  vieze moslim, vieze christen, smerige atheïst.
  Maar ik lees nergens : smerige Beukenoot, Doppie enz.

  1. K.Dopper

   Het is een beschaafd blog.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.