Islamisering? Nee joh: Lidl photoshopt kruisjes op Griekse tempels weg van verpakkingen

Geen categorieaug 31 2017, 15:00
Ik weet dus wel waar ik mijn fetakaas en moussaka in het vervolg niét meer haal.
Ooit was islamisering iets van overactieve linkse medemensen met iets teveel politieke correctheid in zich, en natuurlijk van mensen met een zeker achtergrondje - ik gaan natuurlijk niet benoemen wát, want dat zou dik discriminerend zijn - die denken na aankomst hier meteen het recht te hebben om dit land onherkenbaar te veranderen.
Nou die tijden zijn voorbij, want veel gevaarlijker nog dan islamisering is zelfislamisering: de praktijk waarbij men, meestal zonder dat ook maar één moslim erom gevraagd heeft, allerlei stevige aanpassingen doorvoert om een groep die (nog...) slechts 4% van onze bevolking uitmaakt, het hof te maken.
Wie maar al te graag meedoet aan die smerige praktijken, is supermarktketen Lidl. Werd Zwarte Piet met al zijn attributen vorig jaar al de supermarkt uitgesinterklaasd, inmiddels is het de beurt aan Griekse dorpjes met kruisjes op daken. Deze beroemde en zeer herkenbare foto van het Griekse eiland Santorini vrolijkte al tijden de pakjes Moussaka bij de Lidl op:
[caption id="attachment_173213" align="aligncenter" width="767"]Bron foto: Shutterstock Bron foto: Shutterstock[/caption]
Inderdaad, als je goed kijkt zie je een klein aantal kruisjes terug op en naast de blauwe koepels op deze prachtige, typische foto. Niet zo gek dat de supermarkt dit beeld ooit koos voor haar Griekse producten: dit is nou echt een foto waarvan iedereen meteen ziet dat het in dat gastronomisch rijke land is genomen. Prima keuze dus destijds - als je van clichés houdt. Helaas maakt men daar op kantoor tegenwoordig mindere keuzes, want in ieder geval sinds deze week zijn de miniscule kruisjes opeens spoorloos, zoals een Belgische klant ontdekte. Jawel, Lidl heeft de Christelijke symbolene ordinair weggebonjourd met Photoshop, zoals hier te zien is wanneer je het vergelijkt met bovenstaande foto:
Lidl_1
Niet veel meer dan enkele zielige stompjes blijven daarmee over op de koepels: een regelrechte schande.
De reden laat zich natuurlijk wel weer eens raden: volgens de supermarkt 'willen ze geen religieuze symbolen op hun producten.' Nou, maak daar maar niet-Islamitische symbolen van: ik kan wel raden hoeveel minaretten er waren verdwenen op een pak Halal-vlees met een moskee erop ofzo: dan zou de directie waarschijnlijk met een verhaal van 'verdraagzaamheid en diversiteit' ofzo gekomen zijn, of een ander zielig excuus dat blijkgeeft van de eerder besproken zelfislamisering.
Het is gewoon te triest voor woorden: als je écht geen enkel religieus symbool op je producten wilt - ik zou niet weten wat het probleem daarmee is, en betwijfel of iemand die mini-kruisjes ooit zag, laat staan zich eraan stoorde - kies dan gewoon een andere foto, of haal desnoods het hele product weg. Maar ga nou toch niet stiekem een paar symbooltjes verstoppen (zoals Real Madrid eerder ook al deed met het kruisje in haar logo): als er iets is dat 'knieval' schreeuwt, dan is dat het wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten