snapshot7

Hoera! DENK gaat zich eindelijk inzetten voor... zielige moslims in Myanmar

Geen categorieaug 31 2017, 16:00
Nadat de DENK-bobo's de hele zomer spoorloos waren op vakantie - drie keer raden waar - en in tegenstelling tot bijvoorbeeld Geert Wilders al die tijd vrijwel niets van zich lieten horen (wat een rust...) zijn ze nu weer helemaal terug.
Nu Kuzu, Öztürk en Azarkan hun zitjes in ons parlement weer mogen bekleden, gaan ze zich meteen met volle moed inzetten voor de mensen. Hoe je het ook wendt of keert, ze zijn verkozen om het Nederlandse volk te vertegenwoordigen, dus hun lot zich aantrekken zullen ze. Beetje jammer dus dat de eerste schreeuw om aandacht na het zomerreces dan ook niet is voor kinderen in arme gezinnen, joden die om hun geloof in elkaar geslagen worden of zelfs moslims die zich gediscrimineerd voelen, maar voor de Rohingya.
De Ro-wie? Juist ja.
Aangezien ik waarschijnlijk niet de enige ben die tot deze week niet bepaald veel wist van deze bevolkingsgroep, volgt hier een kleine uitleg over die mensen: de Rohingya wonen in het westen van Myanmar (overwegend Boeddhistisch), in het grensgebied met Bangladesh (overwegend islamitisch). Niemand schijnt precies te weten waar ze vandaan komen, maar inmiddels wonen er zo'n miljoen van hen in Myanmar. Dat land zegt zelf dat ze tijdens de onafhankelijkheidsoorlog van Bangladesh in de jaren '70 - waarbij de exclave 'Oost-Pakistan' begrijpelijkerwijs niet meer bij Pakistan wilde horen, en zichzelf omdoopte tot Bangladesh -illegaal de grens met het buurland zijn overgestoken, waardoor ze niet als burgers worden gezien en in feite stateloos zijn. De Rohingya zelf beweren dat ze altijd al in het gebied woonden.
Aangezien ik geen expert ben op het gebied van Zuidoost-Azie laat ik in het midden wie er gelijk heeft, maar feit is wel dat de Rohingya onlangs besloten genoeg te hebben van hun toestand, en aanvallen begonnen op politieposten. Dat werd hen niet bepaald in dank afgenomen: het leger sloeg hard terug, en sindsdien zijn de Rohingya op de vlucht. Oh, en ze zijn moslim.
DENK zou DENK niet zijn als dat niet de reden was dat ze zich opeens zo druk maken om deze aardig onbekende en voor Nederland nou niet bepaald héél relevante groep vragen te gaan stellen:
Oké heren: laat ik voorop stellen dat, wiens schuld dit conflict ook is, ik het allemaal erg vervelend vind voor de onschuldigen die er ook door geraakt worden. Maar hoezo is dit iets waar wij Nederlanders ons opeens stevig mee moeten gaan zitten bemoeien? Dit is een aangelegenheid die hooguit Myanmar en Bangladesh aangaat, en in tegenstelling tot plekken als Syrië of Noord-Korea heeft het nou niet echt invloed op ons. De harde waarheid is dat wij als klein land nu eenmaal niet alle zorgen van de wereld op onze schouders kunnen meezeulen: is dat zo gek, Tuna?
Prangender dan het feit dát ze hiervoor aandacht vragen, is echter de reden erachter. Het is natuurlijk niet voor niets dat DENK in een afbeelding over een vervolgde moslimgroep zoveel mogelijk uitspraken als "niemand wil ze hebben", "Who will help", "18,000 Rohingya flee" en "vluchtende Rohingya's" gebruiken: het beeld dat dit arme vluchtelingen zijn - wat ook best zo kan zijn - wil de islamiserende partij natuurlijk zoveel mogelijk pushen. Het ultieme doel is dan ook duidelijk: zoveel mogelijk van die mensen hierheen halen, want waar moeten ze anders heen, hè? Dat ze toevallig dezelfde religie als de achterban van deze opportunisten aanhangen, is daarbij natuurlijk volstrekt irrelevant. En dat allemaal over de rug en lijken van deze mensen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten