In elkaar geslagen homo-stel wordt niet geholpen door het OM: ‘we horen niets meer’

In homo-land Nederland wordt het geweld jegens homo’s minder serieus genomen dan wat kan worden verwacht. Het homo-stel in Arnhem dat onder andere werd aangevallen door een betonschaar hoort helemaal niets meer van het Openbaar Ministerie (OM).

Er was veel commotie toen bekend werd dat een homo-stel in Arnhem in elkaar was geslagen door een groep jongens. Sterker nog, het was een minderjarige groep jongens van veertienjarigen en zestienjarigen, onze hoop der natie in de nabije toekomst. Als die hoop gerepresenteerd wordt door dit soort jongetjes, dan is er veel mis in dit land.

Internationaal werd deze aanval ook groot nieuws en niet veel later was er een ‘manifestatie tegen homogeweld’. De minderjarigen werden later vrijgelaten, omdat het minderjarigen zijn. De manifestatie heeft niets geholpen en het onderzoek naar de jongens leidt ook nog nergens heen. Sterker nog, het lijkt alsof er helemaal niets mee gebeurd, want het homo-stel heeft nog niets gehoord volgens de advocaat:

Het lijkt er een beetje op dat het Openbaar Ministerie de zaak op de lange baan schuift, want we horen niet veel meer van het OM. Dat is zwaar voor mijn cliënten, die nog psychologische ondersteuning krijgen voor wat er is gebeurd.

Als samenleving moet je normen stellen en rechtvaardigheid serieus nemen. De cohesie binnen een samenleving is daarvan afhankelijk. Op het moment dat de fundamentele normen (in Nederland worden homorechten neergezet als fundamenteel) aangevallen worden, dan vraagt dat om rechtvaardigheid in de strengste zin van het woord. Gebeurt dat niet, dan sta je als samenleving niet voor die rechten en zorgt de sociale frustratie voor mensen die zelf ‘het recht gaan zoeken’. Dat moeten we met zijn allen niet willen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Peter Selie

  Dit heeft geen prioriteit voor de nationale politie, het lijkt er veel opdat ze alleen nog maar High Impact Crimes aan gaan pakken, maar gezien het voortschrijdend inzicht in het verleden zullen deze acties van de hermandad in de nabije toekomst ook minder voorkeur hebben. Ja een wijkagent wordt langsgestuurd wanneer u al te enthousiast bezig bent geweest op Facebook. De maatschappij heeft een punt bereikt dat deze niet geheel meer onder de controle van de bestuurlijke elite staat, dus daaraan moet wat gedaan worden (Kuch)..

  1. meanstreak2099

   komt dat ook niet doordat ze mensen te kort hebben bij de politie

 2. Peter Selie

  Tim Hofman ziekenhuis in geslagen door boze huisjesmelker

  UPDATEBNN-presentator Tim Hofman (29) is vandaag tijdens de opnamen van zijn reportagereeks Boos het ziekenhuis in geslagen door een pissige huisbaas. Het incident vond plaats in Nijmegen waar Hofman probeerde te bemiddelen in een slepend conflict tussen een huurder en een huiseigenaar.

  http://www.ad.nl/show/tim-hofman-ziekenhuis-in-geslagen-door-boze-huisjesmelker~aceff0f4/

  1. DolleDries

   Wat ik begreep kwam hij het kantoor binnen en spoot een lading confetti.
   Bij mij thuis had ik die man er ook uitgeslagen met zijn onbeschoft gedrag.

   1. DolleDries

    Hofman kwam maandag onaangekondigd het kantoor van Hendriks binnen lopen om beelden te maken voor zijn programma #BOOS. Bij binnenkomst omstreeks elf uur ’s ochtends werden onder meer een confettikanon afgeschoten. ,,Ik wist niet wie Tim Hofman was en ik wist niet waarom het ging. Het hele kantoor voelde zich overvallen’’, vertelt Hendriks. Hofman en consorten liepen vervolgens door naar de ruimte van de secretaresses. ,,Ook daar werd weer confetti afgeschoten
    Bron Gelderlander

 3. DolleDries

  Normaal is één tot twee jaar ,of de aangeklaagden moeten een varkenskop muts op hebben, dan gaat het sneller

 4. Bloem

  Maar we hebben wel genderneutrale toiletten!

 5. sjun

  Misschien hebben die jongens gewoon de verkeerde kleur?

  1. Seneca

   inderdaad sjun! als zij een kleurtje hadden dan was de complete msm, openbaar ministerie en overige idioten van het ministerie van (dis)justitie allang opgetreden.

 6. Beukman

  “Alle vijf verdachten van mishandeling van het homostel dat zondag in Arnhem is aangevallen, verklaren dat één van de homoseksuele mannen de eerste klap uitdeelde. Zij zeggen dat het geweld niets met de geaardheid van de twee te maken had en dat er geen betonschaar als slagwapen is gebruikt. Dat zeggen twee advocaten van de verdachten.

  Donderdag zijn alle verdachten in de zaak vrijgelaten. Ze blijven wel verdachte, maar de onderzoeksrechter ziet geen reden om ze langer in voorlopige hechtenis te houden. De kans op herhaling van hun gedrag acht de rechter-commissaris klein en een onderzoeksbelang om ze langer vast te houden ontbreekt. Ook speelt een rol dat alle verdachten minderjarig zijn en geen strafblad hebben, aldus een woordvoerder van de rechtbank.”

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/04/06/mishandeling-verdachten-zaak-homostel-geaardheid-speelde-geen-rol-7995532-a1553621

  De vraag is wat het OM dan nog eigenlijk kan doen, zolang zich geen getuigen melden.

  1. sjun

   En zo wordt langzaam de vraag opgeworpen of eigenrichting middels lik op stuk niet veel beter werkt om ontsporenden in het gareel van een leefbare samenleving te krijgen en slachtofffers in elk geval enige genoegdoening te verschaffen in plaats dan hen na verloop van tijd nog schuld aan het issue verweten wordt.

 7. jowyajax

  Tja wat wil je met een gemeentebestuur en burgermeester wat voor de Islam is, en tegen homo’s en joden zijn

 8. Punt50

  De Islam heeft het niet zo op homo’s. Zelfs niet als het linksche gutmensch homo’s zijn die zelf dol op moslims zijn. Etc… Ik bedoel, vul maar aan. Voorbeeld?

  De Islam heeft het niet zo op christenen. Zelfs niet als het linksche gutmensch christenen zijn die zelf dol op moslims zijn.

 9. Hetzalwelweer

  Zijn jullie dan echt blind? Is je fiets gejat? ingebroken in je auto of je huis? Ze zouden wel kunnen komen maar gelieve eerst online te melden. Dus diegene die de misdaad pleegt krijgt voorrang omwille het slachtoffer, want dat is de rechtsstaat van tegenwoordig. Maar is dat de schuld van de politie? Nee, deze bevelen komen rechtstreeks uit Den Haag. Hoeveel criminelen lopen er op straat tegenwoordig? Dat weten ze niet want elke week wordt er wel ergens een cellen complex gesloten. Behalve in Zaanstad, daar is een mega justieël pand opgetrokken terwijl er juist door bezuinigingen in NL heel veel moesten sluiten. De media laten weten….kom naar NL….want de politie heeft geen tijd om inbraken op te lossen….want iedereen is met vakantie…..komt allen hier en breek in….is geen uitnodiging maar alleen een feit…..wij doen niks en zijn laf tegen inbrekers….ongeacht uit welk land ze komen.

  1. toetssteen

   Leuk hè, Geen Stijl….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.