Iraanse president waarschuwt Europa: Trump pleegt politieke zelfmoord, kies niet zijn kant!

De president van de Islamitische Republiek heeft een onheilspellende boodschap voor Europa: als wij de kant van president Trump kiezen, staat ons veel ellende te wachten.

De Iraanse president Rouhani is verkozen voor een tweede termijn. Dat betekent dat de geestelijke weer vier jaar mag regeren over de islamistische dictatuur. Hij moet daarbij overigens wel rekenschap aanleggen aan ayatollah Khamenei, de “opperste leider” van Iran. Bij zijn inauguratierede sprak de Rouhani felle woorden over de Amerikaanse president Trump, en waarschuwde hij Europa om vooral niet zijn kant te kiezen.

De Amerikaanse president toont zich namelijk kritisch over de Iran-deal, het akkoord waarin wordt gesteld dat Iran nucleaire technologie mag ontwikkelen “voor vreedzame doeleinden”. Critici, onder wie Trump, menen dat de Islamitische Republiek allesbehalve vreedzame plannen heeft met zijn kernprogramma. Ze vrezen dat de dictatuur bezig is met de ontwikkeling van een atoomwapen.

Als Iran een atoombom krijgt, wordt het land nóg machtiger in de regio. De ayatollahs dan zonder problemen terroristische groeperingen in het Midden-Oosten blijven steunen om andere landen te destabiliseren, zonder dat er consequenties tegenover staan. Niemand zal immers ingrijpen tegen een land dat kernwapens bezit. Het risico bestaat dan ook dat een Iraanse kernbom een wapenwedloop in heel het Midden-Oosten zal teweegbrengen. Ook Saoedi-Arabië, een vijand van Iran, zal immers een atoombom willen. En Egypte. En ga zo maar door…

Rouhani wil dat het nucleaire akkoord tussen zijn land en het Westen in stand blijft. Hij waarschuwde Europa dat Trump “politieke zelfmoord” pleegt als hij het verdrag opzegt. Bovendien vermaande hij Europese landen om niet de kant van Trump te kiezen, maar juist hechtere betrekkingen met Iran te zoeken. Als Europa de kant van Trump kiest, staat ons niets dan ellende te wachten aldus Rouhani:

“Degenen die het nucleaire verdrag willen verscheuren, moeten weten dat ze hun eigen politieke leven verscheuren.”

Het is de vraag of Europa ingaat op de waarschuwing van Rouhani. Iran is immers een dictatoriaal land dat een slechte invloed heeft op heel het Midden-Oosten en regelmatig Israël en Amerika met vernietiging dreigt. Aan de andere kant staan veel Europese leiders, zoals Merkel en de Franse president Macron, te popelen om een gebaar te maken tegen Trump. Zouden ze liever in zee gaan met een Iraanse ayatollah dan met de Amerikaanse president?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Ben Zine

  Merkel zie ik overal voor aan, van dat geesteszieke opgewarmde DDR lijk kun je alles verwachten.

 2. Ni28

  Een raad van de beste adviseur die je kunt bedenken. De geit gaat overleggen met de wolf. Dit was de slechtste akkoord die het Westen ooit kon sluiten met de grootste bedriegers. Hebben wij te danken aan de slappe buitenlands beleid van Obama. Van de opstelling van de EU hoeven wij ook weinig goeds te verwachten. Zoals altijd wordt gekozen voor afwachtende houding in de hoop dat slechte dingen overwaaien. Europa zal ooit toch voor zichzelf moeten opkomen en niet hopen op hulp van een ander.

 3. van Urk

  We moeten de kant van de islamitische en communistische schurkenstaten of volkeren gaan kiezen. Daar komt het eigenlijk bij het linkse volk op neer. Volg nu een documentaire van ex-CIA Bob Bear die met verrassende feiten komt over de moordenaar Lee Harvey Oswald. Anne Fleur zou er trots op zijn.

 4. Steve Van der Vekens

  Als ze zo zot zijn, word ik Amerikaan.

 5. Peter Selie

  Tja, Europa zit nu letterlijk tussen twee vuren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.