Is Self-Storage een slecht idee?

Een aantal weken geleden is er in de V.S. een artikel uitgebracht door het bedrijf Consumer Affairs. In dit artikel zijn de gevaren van het huren van een opslagruimte beschreven. We kunnen wel stellen dat de conclusie die getrokken werd, toch wel erg overdreven was.

Op deze site zijn er verschillende artikelen te vinden over dit onderwerp. Zo kun je bijvoorbeeld terug lezen of het nu wel of niet verstandig is om als zelfstandig ondernemer een opslagruimte te huren. Alle voor- en nadelen zijn terug te vinden. Er zijn natuurlijk verschillende redenen om een opslagruimte te huren. Het is een feit dat mensen nu eenmaal enorm veel spullen hebben en vaak niet weten waar al deze spullen moeten blijven. Voor een bedrijf kan het om deze reden een goed idee zijn om (eventueel tijdelijk) een opslagruimte als een Self-Storage te huren. En niet alleen voor bedrijven met spullen te veel is het een goed idee, ook in verschillende andere situaties kan het een erg goed idee zijn. Denk bijvoorbeeld aan scheidingen of juist samenwonen of wanneer de spullen van een overleden dierbare plotseling ergens opgeslagen moeten worden.

Waar de meeste mensen de meeste angst voor hebben is wel het kwijtraken van alle spullen die in de Self-Storage zijn opgeslagen. Dit idee wordt aangedikt door Mark Huffman, een schrijver die een artikel heeft geschreven waarmee hij vele mensen bang maakt. Het gaat namelijk over een artikel waarbij verwijst wordt naar Storage Wars (een serie die gebaasd is op het idee dat er goederen worden verkocht via een veiling op het moment dat de klant niet betaald). Niet alleen het kwijtraken van de goederen is een angst, ook de kans op ongedierte zoals muizen en ratten is een idee dat vele mensen de stuipen op het lijf jaagt. In dit artikel worden er tips gegeven hoe je een ruimte vindt die veilig en schoon is en waarvan de eigenaar te vertrouwen is.Verantwoordelijkheid ligt ook bij de klant zelf

Natuurlijk is er ook een groot deel verantwoordelijkheid voor de klant. In vele gevallen is te zien dat op het moment dat er iets misgaat, dit vaak niet perse de schuld is van de Self-Storage eigenaar. Soms kunnen er dingen gebeuren die niemand had kunnen voorzien, zoals waterschade of brand. Deze schade is een vorm van overmacht. Ook diefstal is iets wat onvoorzien gebeurd. Het kan wel zo zijn dat de huurder vergeet om het pand goed af te sluiten wanneer hij het pand verlaat. Er moet ook goed opgelet worden of de opgeslagen spullen wel verzekerd zijn. Meestal worden contracten maar half gelezen en gaat men er automatisch vanuit dat de spullen verzekerd zijn. Wanneer dit niet het geval is, kan dit in deze gevallen erg zwaar op het dak vallen.

Je kunt dus wel zeggen dat de klant grotendeels zelf verantwoordelijk is voor de veiligheid van zijn of haar opgeslagen spullen. De klant hoort zelf te zorgen dat alle spullen netjes worden neergezet en dat de opslag goed afgesloten wordt. Ook moet de klant het contract aandachtig doorlezen en moet hij of zij ervoor zorgen dat er een aanvullende verzekering wordt afgesloten.

Er valt te discussiëren over de mening van Huffman, hij vindt dat mensen veel te veel eigendommen hebben. Nu is zijn mening vooral gebaseerd op de Amerikanen en zijn wij Nederlanders misschien wel iets minder materialistisch. Wij willen jullie een belangrijke tip meegeven: ben je van plan om een Self-Storage te huren? Zorg er dan voor dat je als klant zelf initiatief neemt om de ruimte zo veilig mogelijk te houden, zodat je met een gerust hart jouw spullen in de opslagruimte kunt achterlaten. Dus, al met al vinden wij het opslaan van spullen in een Self-Storage een goed idee. Wel vinden wij dat je als klant goede voorzorgmaatregelen moet nemen, zodat je zelf de eventuele risico’s kunt inschatten en ze vervolgens probeert te voorkomen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Lex

    het is big business je huurt een oud gebouw je kalt deze vol kleine containers en klaar ben je. als het goede verhuurder is is er een conciërge die alles afhandelt en alles in de gaten houd en/of een elektronisch toegang systeem met pas en camera bewaking.

    Daar in Amerika kan iedereen naar binnen lopen veelal geen toezicht en geen camera bewaking. Dus daar speel je roulette als je een container huurt.

    Een groot paradijs voor dieven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.