Italië sluit geheime deal: wrede smokkelaars worden betaald om migranten tegen te houden

West-Europa kan wel weer heel boos worden, maar wat verwacht je anders van Italië? Dat land kan de instroom al lang niet meer aan.

Het Vlaamse De Standaard bericht vandaag ademloos dat die vervelende, nietsontziende, arrogante en egoïstische rot-Italianen een geheime deal hebben gesloten met “wrede” mensensmokkelaars. Het doel van die deal? Zoveel mogelijk migranten tegenhouden.

De krant legt uit:

Twee afgevaardigden van de Italiaanse geheime dienst zijn deze lente naar Sabratha in Libië afgereisd om te onderhandelen met mensensmokkelaars. Ze beloofden grof geld en ondersteuning in ruil voor het stoppen van migranten’, vertelt Samir. We spreken hem telefonisch vanuit het noordwesten van Libië en gebruiken een schuilnaam voor zijn veiligheid. Samir doet al zes jaar undercover onderzoek naar mensensmokkel in opdracht van een Europese lidstaat, zijn rapporten worden gerespecteerd door de Verenigde Naties. De geheime deal van de Italiaanse regering met de belangrijkste Libische smokkelbazen werd door vier goedgeïnformeerde bronnen bevestigd aan De Standaard.

Dan vraag je je natuurlijk af of het gewerkt heeft? Nou: dat kun je wel zeggen. Waar er vorig jaar augustus nog 21.294 nepvluchtelingen naar Italië kwamen waren dat er in augustus van dit jaar nog maar 3.000. Sterker nog, De Standaard moet toegeven dat het aantal immigranten sneller daalt dan na de veelbesproken deal met Turkije. Oh, en ja, dat heeft ook een positieve impact op het leven van migranten zelf. Zo zijn er de voorbije 22 dagen geen mensen verdronken op zee. Kortgeleden was dat heel anders.

De Italianen beweren publiekelijk dat er helemaal geen deal is gesloten en dat de Libische kustwacht er juist voor zorgt dat minder mensen naar Europa komen, maar volgens De Standaard is dat flauwekul:

Maar de daling begon al vroeger en de Libische kustwacht houdt minder mensen tegen dan twee maanden geleden. Migratie-experts zijn het erover eens dat de Italiaanse uitleg niet klopt. ‘Alle bronnen die ik ter plaatse heb gecontacteerd, bevestigen dat de smokkelaars van kant zijn veranderd in ruil voor Italiaans geld’, zegt migratie-expert Mattia Toaldo van de denktank ECFR. De rubberbootjes vertrekken gewoon niet meer.

De smokkelaars overleggen met elkaar op Facebook. Daar schrijven ze onder meer dat Italië hen verzocht heeft om een legertje op te zetten van “500 jagers” die er dus voor moeten zorgen dat immigranten niet meer op de boot naar Italië stappen. De kosten? Volgens de bronnen heeft Italië de smokkelaars 5 miljoen dollar betaald.

Dat is veel voor die smokkelaars, maar voor Italië is dat natuurlijk niets vergeleken met de kosten die het land maakt als er per maand 21.000 (nep-) vluchtelingen naar Europa komen.

Volgens De Standaard is de deal ethisch gezien niet je van het omdat de smokkelaars bekendstaan als “wreed.” Zo zouden ze mensen onder meer folteren, vermoorden en verkrachten. Dat is natuurlijk inderdaad vreselijk — en niemand die eraan twijfelt dat mensensmokkelaars het schuim der aarde zijn.

Maar wat kan Italië anders doen? De rest van Europa doet niets om ervoor te zorgen dat de instroom van nepasielzoekers afneemt. Niks. En dat terwijl Italië al diep in de problemen zit. Elke nepvluchtelingen die erbij komt brengt dat land een beetje dichter bij de afgrond. Als land kan je dat natuurlijk niet accepteren. Is de enige manier om die ramp af te wenden zaken doen met schimmige figuren? Jammer dan, het is niet anders.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. buitenbeentje

  De wrede smokkelaars houden de gelukszoekers tegen, schande, beter dat de wrede smokkelaars ze op de Middellandse zee overboord zetten?. Of zijn de smokkelaars minder wreed als ze de gelukszoekers vervoeren naar Lampedusa?.

  De smokkelaars zijn wreed, buiten kijf. Maar beter dat de gelukszoekers tegengehouden worden als dat ze verdrinken in de zee of hier het leven ontregelen.

 2. Punt50

  Italië krijgt het voor de kiezen en moet toch wat.. Van de EU moet je het blijkbaar niet hebben.

 3. Ni28

  Ongelooflijk, je draait gewoon de rollen om en de criminelen krijgen zowat een vaste dienst bij de overheid. Dit is het toppunt van wanhoop.

  1. Punt50

   @ Ni28

   Zo is het altijd gegaan. De nep-oranje’s waren ook roofridders die stelen en plunderen en zichzelf daarna tot edelen en hoofd van een volk benoemden. Het werkt, kijk maar, het zijn de grootste bijstandtrekkers van Nederland. Sterker nog, elk jaar staat er een horde debiel gepeupel met oranje vlaggetjes deze allochtone criminelen toe te juichen. Wat zullen ze elk jaar lachen in die gouden koets!

   WA is driekwart Duitser die het doet met de dochter van een (inmiddels dode) Argentijnse crimineel. Vandaar “ben ik van Duitse bloed” enzo in het volksverlaklied.

   1. Ni28

    Ik begrijp de Italianen wel die wanhoop nabij zijn. Het is wel van de gekke dat je tot dit soort maatregelen moet overgaan omdat de baas(EU) willens en wetens niet is staat is om echte maatregelen te nemen. Zo blijft misdaad zegevieren. Overheid dient de criminelen. Dat zien wij wel vaker.

 4. HaZ

  Nou, Juncker,Merkel,Rutte,Timmermans en consorten……kom er maar in !
  Italie zal binnenkort de rekening van de EU voor dit onbeschofte gedrag wel gepresenteerd gaan krijgen, zich niet beseffend dat er economische kanszoekers tegen worden gehouden en geen vluchtelingen. Maar ja, bij de EU kennen ze nu eenmaal alleen het woord vluchteling, zo is dat nu eenmaal democratisch in eigen gelederen beslist !

 5. Ritter

  De gevestigde media promoot (illegale) massa immigratie. Veel journalisten gedragen zich dan ook als pro-migratie activisten.

  Daarbij behoort dan ook het demoniseren en verketteren van maatregelen die deze illegale massa immigratie uit de islamitische landen probeert af te remmen.

  Zoals iedere keer weer blijkt zijn de meeste z.g “vluchtelingen” geen echte vluchtelingen maar illegale migranten die de asielprocedure misbruiken op kosten van de belastingbetaler

  Miljoenen Afrikanen willen naar Noord/West Europa omdat ze hier gratis uitkeringen krijgen en andere “goodies”. Ze weten dus precies waar de honingpot staat en reizen daarvoor door meerdere veilige landen.

  Nogmaals het is geen “vluchtelingen” probleem maar een migratie probleem. En deze massale illegale migratie uit Afrika moet worden gestopt anders gaat Europa ten onder.

  1. Marija

   Dat is ook de bedoeling.

 6. Ritter

  Voorheen was het Kadaffi die de illegale migranten tegen hield en de jihadisten er onder hield.

  Maar de EU en Obama (en vooral Clinton) vonden dat Kadaffi moest verdwijnen en dus werd hij afgezet. Daarna veranderde Libië in een chaos en werd het land een doorvoerhaven voor illegale migranten.

  Wat veel mensen niet beseffen is dus dat de huidige stroom illegalen vanuit Libië te “danken” is aan het eigen EU beleid en Obama (Clinton) die de motor waren achter de val van Kadaffi.

  En nu betalen ze in essentie het bedrag aan mensensmokkelaars wat eerst aan Kadaffi werd betaald om de stroom illegalen tegen te houden.

  Kadaffi was een dictatoriale boef……….maar dat zijn er velen in die regio. Ze hadden hem beter kunnen laten zitten. Dan had Europa deze illegale migranten toestanden kunnen voorkomen.
  —————————————–

  Weet u nog uit 2010? Toen er een deal werd gesloten tussen de EU en Kadaffi om de massa immigratie te stoppen.

  The EU is paying Libya to deal with refugees seeking a new life in Europe. Can we trust Gaddafi’s regime to look after them?
  https://www.theguardian.com/commentisfree/2010/oct/20/eu-refugee-libya-gaddafi

  1. Punt50

   @ Ritter

   Helemaal waar. Alleen moest die Khadaffie (of hoe is zijn naam correct?) weg want hij wilde een echte goudstandaard en dat konden de “powers that be” niet zo waarderen. Daarom moest-ie dood tegen elke prijs.

   1. toetssteen

    @Punt50
    Zo vergaat het elk land met deze wens. Do the math.

 7. Two Ravens Black Kettle

  Italië betaalt mensensmokkelaars (en dus terroristen) om gelukszoekers (en terroristen) buiten te houden.
  De EUSSR, de Deugende omvolkers en ‘mensenrechtenorganisaties (zoals Artsen zonder Grenzen) betalen mensensmokkelaars (en dus terroristen) om gelukszoekers (en terroristen) en masse binnen te harken.

  Beiden volstrekt immoreel maar vergeleken met de terroristen/Middeleeuwenvrindjes van groep 2 is de houding van Italië ronduit Verlicht te noemen.

 8. Two Ravens Black Kettle

  Ik zag het voltallig journaille nog met een strakke pantalon en vochtig jurkje dansen toen Libië bevrijdt werd door de Nato, de stoottroepen van de salafisten van Saoedi Arabia en Qatar.
  Wat hadden ze collectief lol.
  Alleen Arnold Karskens probeerde te waarschuwen maar werd logischerwijs doodgezwegen door de Deugers.

  De Deug Gemeenschap met hun Deug NPO
  Een Woestenij van Gelijkdenkenden waar tumbleweed door lege schedeldaken rol. Het historisch besef van een strontvlieg.
  En nu worden kinderen platgereden door de hersenchirurgen en cultuur-verrijkers.

  En geen Deuger die zich schaamt.
  Geen Deuger die bij zichzelf denkt; hè misschien kan ik de komende 50 jaar beter mijn snavel houden.
  Niets van dat alles
  Het zelf-reinigend vermogen van een verstopte riolering.

 9. Christina

  Ja Italië heeft groot gelijk en vooral omdat de EU #ulle#niets doen en er wederom een mof zit die heel Europa wil vernietigen, wir schaffen das…..not!!!!
  Maar de linksen zullen nu wel weer alles uit de kast gaan halen om er weer duizenden op te halen en ons er mee op te gaan zadelen met dat volk wat niet aan wil passen en meestal een `godsdienst` heeft die nog in de oertijd zit!!

 10. tomygun

  Nu weet je dus gelijk waarom er duizenden geluk zoekers
  ingevlogen moeten worden ! .
  De omvolking moet door gaan volgens landveraders .
  Ik mag hopen dat de geen waar ook maar een keer uit zijn
  mond komt dat dit nodig is
  direct een beroerte krijgd en in z,n eigen speeksel stikt ! .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.