Klaas Dijkhoff: afvallige moslims en sjiitische moslims uit Iran krijgen sneller asiel

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (VVD) heeft besloten dat afvallige moslims en sjiitische moslims uit Iran sneller asiel krijgen in Nederland. Niet alleen deze twee groepen, maar ook journalisten, politici en activisten die tegen de overheid zijn krijgen sneller asiel in Nederland. Dijkhoff zegt dat deze groepen systematisch onderdrukt worden en worden vervolgd. 

Alhoewel Dijkhoff benadrukt dat elk geval apart bekeken wordt en dat het aannemelijk moet zijn dat ze gevaar lopen in Iran, blijft het een moeilijk onderwerp om daar goed beleid op af te stemmen. Mensen die asiel aanvragen en menen dat ze gevaar lopen in Iran, valt het moeilijk bij te ontkennen door de Nederlandse overheid.

Stel je voor je meent homofiel te zijn, of een activiste in Iran, hoe valt dan het tegendeel te bewijzen dat je het niet bent? Een activist zijn tegen de regering kan al snel en als er een streng beleid is tegen activisten dan loop je al snel gevaar. Dan kan je als Nederlandse overheid niet zeggen dat je geen gevaar loopt.

Dit is het hele principe met dit soort immateriële zaken betreft ‘gevaar’. Het valt moeilijk te bewijzen, maar het valt aan de andere kant ook moeilijk te bewijzen van het tegendeel. Het meten van gevaar is daar een wezenlijk onderdeel van, aangezien het moeilijk is om in Nederland op een objectieve basis gevaar te meten voor individuen.

Hoe goed bedoeld dit beleid ook weer is, het valt praktisch gezien gewoon moeilijk uit te voeren en te realiseren. Het gevaar is dan ook dat mensen worden toegelaten die heel goed kunnen liegen. Dat is het probleem met ‘voorrang’ verlenen in dit soort beleid. Iedereen wil die voorrang natuurlijk krijgen en benutten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. DutchDropveter

  Oke nu is dus opeens elke iranees homo.
  https://www.youtube.com/watch?v=ylZqvNHRHzI

  Klaas je bent serieus niet goed snik! het wordt hoog tijd dat dergelijke beslissingen op een later tijdstip onderzocht moeten worden en dat de verantwoordelijke personen gewoon gestraft moeten kunnen worden.

  Is klaas al die rellen om de AZC’s vergeten? men wil het niet, men pikt het niet, men is er helemaal klaar mee. En maar klagen dat ze worden bedreigd door het Nederlandse volk maar te achterlijk zijn de oorzaak-gevolg situatie in te zien.

 2. Ni28

  Met de afvallige moslims zou ik kunnen instemmen die gaan ook integreren maar de sjiitische zullen voor probleem met de soennitische zorgen. Je haalt oorlog in huis. De hele moslimellende staaft op deze twee groepen.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Afvallige moslims; mee eens.
  Mochten ze echter ‘terugvallen’ (s, gelogen hebben) moeten ze direct worden teruggestuurd
  Voor de rest hebben we genoeg islam
  Dus altijd de voorkeur aan afvalligen en christenen en exact zero ruimte voor soennieten
  Opvang eigen regio is natuurlijk het allerbeste
  Daarnaast als de donder beginnen met een actief remigratie beleid, inclusief het uitleveren aan inlandse terroristen aan het wetmatig regime in Irak en Syrië.

 4. Ni28

  Niemand heeft problemen met echte politieke vluchtelingen die door hun status en dankbaarheid bereid zijn om te integreren en aan hun werkzame toekomst te werken. Het voorbeel van A. Elian is hierin sprekend, de Deense moslima Nadia tegenover de Amsterdamse moslima Fatima. Prestaties tegen hoofdoeken. Dag en nacht verschil. Denemarken is een persoon rijker en wij armer.

  1. poldi

   Ondanks je goede bedoelingen met politieke vluchtelingen,
   Nederland met zo’n 17 miljoen inwoners is VOL VOL VOL VOL VOL maw PROPVOLen wij hebben geen behoefte aan nog meer moslims, kopvodden, zwarte tenten, boerka;s jonge meisjes van 3 jaar met kopvodjes en in zwarte tenten gehulde puur Hollandse vrouwen gedwee lopend achter huin moslimman.

   Vooral van die gehersenspoelde moslima;s krijg ik kormme tenen van.

  2. DutchDropveter

   Dit is niet onze verantwoordelijkheid, we betalen contributie aan de VN die er blauwhelmen kan neer zetten die een paar hectaren grond beschermen waar we ze op kunnen vangen. zo moet het gaan niet anders.

   Probleem is dat het steeds duidelijker wordt dat de politiek een totaal andere agenda heeft. En met de huidige bevolking weinig te schaften heeft… mooi man democratie tot aan de voordeur…

 5. Rust

  In mijn dorp wonen geen moslims. Dit wil ik zo houden, dankjewel.

  1. sjun

   Je hebt er ook wel goeie onder…

  2. K.Dopper

   Tolerantie is in Nederland bepaald geen vanzelfsprekendheid.

   1. Rust

    Klopt dankjewel dat je dit bevestigd! Wat moet ik zonder jou Dopper.

   2. DutchDropveter

    Nee klopt links dwingt dit af en legt dat op, over vrije mening en keuzes gesproken…. tollerantie gaat al mis tussen Nederlanders zelf.

   3. Kodi

    Met al die geïmporteerde intolerantie wordt tolerantie vanzelf minder vanzelfsprekend in Nederland.

  3. Kodi

   Dat kan ik me voorstellen. Want waar de Islam verschijnt, is het de leefbaarheid die verdwijnt.

 6. sjun

  Een demissionaire regering wordt geacht op de winkel te passen. Kennelijk grijpt demissionair staatssecretaris Klaas Dijkhoff zijn huidige positie aan om nog even over het graf van Rutte II verder te regeren en een volgend kabinet voor voldongen feiten te plaatsen.

 7. Ritter

  “sjiitische moslims uit Iran”

  Waarom worden die toegelaten???

  1. Rust

   Is weer wat nieuws , leuk voor in de multiculti kookpot.

 8. Ritter

  “Het gevaar is dan ook dat mensen worden toegelaten die heel goed kunnen liegen”

  Verreweg de meeste asielzoekers “liegen” want de meesten zijn geen echte “vluchtelingen” maar komen vooral uit economische en financiële overwegingen naar Noord/West Europa.

  Ze doen zich voor als “vluchtelingen” en misbruiken de asielprocedure.

  Volgens Karkens is maar hooguit 10% van alle asielzoekers echte vluchtelingen.

  Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’
  https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

  1. Rust

   Hoe meer zielen hoe meer vreugd!!!!!!!!!!!!

 9. HaZ

  Sinterklaas bestaat; Hij heet Dijkhoff ! Waarom moet Nederland hierin nu weer het braafste jongetje van de klas zijn en zich ( alweer) als eerste melden om die gasten op te willen vangen ? Heeft Iran geen buurlanden soms ? Ook voor Dijkhoff geld : Neem
  eerst zelf eens zo’n afvallige Iranees in heus en kom na een paar jaren van experimenteren daarmee ons “verblijden” met de resultaten.

 10. Punt50

  Dacht dat Klaas zo slim was? Nu gaat iedereen die uit Iran weg wil natuurlijk beweren dat zij/hij afvallige moslim en/of sjiitische moslim is. Hoe ga je dat controleren?

 11. Peter Selie

  Klaas Dijkhoff: afvallige moslims en sjiitische moslims uit Iran krijgen sneller asiel. Wahahahahhahahahahahaa K. Dijkhoff de VVD politicus die voor alle islam gerelateerde ellende een excuus achter de hand heeft. Het maakt niet uit wat voor soort moslims hij hier naar binnen haalt als het maar moslims zijn, geef de onderdrukte christenen een kans zou ik willen zeggen. Van elke 100 geïmporteerde moslims werkt er maat grofweg 3%, de VVD en het economische verhaal is 1 grote leugenachtige consensus, de slimste mens (Kots)…

 12. Peter Selie

  Ja Klaas dit doe je óók goed!

  Jihadisten komen dus met enkelband simpelweg vrij

  https://twitter.com/OmeFoXX/status/895601607357984770

 13. Duckday

  Hij kan beter roepen welkom je zoekt het maar uit Ook dank zei de VVD komen hele kudde binnen Het land van de Wal Halle voor nu weer de afvallige kost

 14. Chauvinist

  Ze krijgen sneller asiel omdat ze in hun eigen islamitische land gevaar lopen. Maar wacht… in hun eigen ISLAMITISCHE land gevaar lopen? Ik meen toch dat partijen als de VVD al jaren steevast roepen dat de islam vredelievend is? Het is Rutte die na elke ISLAMITISCHE aanslag roept dat het niets met islam te maken heeft… door o.a. afvallige moslims sneller asiel te verlenen omdat ze in hun eigen islamitische land niet veilig zijn, zegt Dijkhoff van de VVD dus eigenlijk dat de islam helemaal niet vredelievend is, dat de islam zeer gevaarlijk is! Maar ondertussen wel de grenzen wagenwijd open laten voor tienduizenden islamitische indringers per jaar (door gezinshereniging vele malen meer!) waarvan bekend is dat een groot deel van dit volk openlijk IS steunt en daarnaast IEDERE (!!!) moslim, conform de ideologie islam, ongelovigen haat en niets anders wilt dan deze ongelovigen uit roeien… ‘Onze’ politici werken mee aan de toekomstige genocide jegens ons volk!

  1. J.C.

   @Chauvinist

   Als ze in Nederland komen wonen zijn ze dubbel slachtoffer, volgens Mark Rutte

 15. J.C.

  De VVD (Klaas Dijkhoff) verwacht zeker nieuwe verkiezingen?

  Vlak voor verkiezingen zwakken de partijkartelleden de door hen gesteunde omvorming van de Nederlandse bevolking gewoonlijk af. Of ze doen net of ze streng zullen zijn voor illegalen, of dat zij de immigratiestroom zullen indammen, of dat zij een betere integratie zullen afdwingen. Ammehoela. De VVD (en de andere partijkartelleden) doen steeds gewoon slaafs wat hen opgedragen wordt door de NWO (en hun trekpopjes, de EU). Al het andere is gezwets voor de bühne.

 16. Kodi

  ‘Wees niet naïef. In elke moslim zit de mentaliteit van Islamitische Staat.’”

  http://www.eo.nl/geloven/nieuws/item/elke-iraakse-christen-waarschuwde-ons-de-islam-kent-geen-genade/

  1. Hetzalwelweer

   Ach Peter Selie….niemand neemt het u kwalijk natuurlijk….

 17. Peter Selie

  Vraag mij af waar blijft G. Wilders dit is toch een kolfje naar zijn hand, de realisten worden in de steek gelaten alles gaat sinds 1848 zijn gangetje, verwacht geen spectaculaire prestaties van ‘onze’ politieke partijen zoals FVD en de PVV ze zijn in mijn optiek leeggebloed en opgebrand alles voor de bühne, all show no go!

 18. WWW

  Klopt dit wel? Hij zal soenitische moslims bedoelen. In Iran wonen voor 90% sjiitische moslims en om die allemaal op te nemen lijkt me een beetje vreemd.

  1. sjun

   Bovendien moeten die soennitische moslims nadat hun verwanten van IS nogal los gingen in Irak de reactie op die terreur vrezen. Te verwachten valt daarom dat Klaas Dijkhoff uitgerekend die terreur naar ons land zal importeren opdat er ook hier slachtoffers zullen vallen die als vruchten van de leer van Mohammed meekomen. Islam is (rust in vrede) als de graven van de slachtoffers eens niet geschonden zullen worden. We enig idee wil hebben van wat ons nog te wachten staat kijkt eens rond in Egypte, Noord-Cyprus en Kosovo. Want islam is islam. Je kunt de mensen gemakkelijker uit de woestijn halen dan dat je de woestijn uit deze mensen haalt. Of mag ik dat niet zeggen omdat het de politiek historicus Ewout Klei (1981) tot alweer een moraalclaimende zeurcolumn vanuit de ivoren toren op Jalta zou kunnen verleiden?

 19. sjun

  Zo te lezen overweegt Erdogan een snellere manier van Europees asiel: http://www.yenisoz.com.tr/sabah-fethe-ciksak-avrupa-yi-uc-gunde-aliriz-haber-23826
  Met een dag of drie denken ze Europa wel veroverd te hebben. Ik waag dat evenals de verhalen over Mohammed en vrede te betwijfelen. Zo’n poging maakt elke Europeaan definitief wakker en zal Turkije voor eeuwen op achterstand zetten. Het zal de dan teruggestuurde vijfde colonne de pis dermate lauw maken dat ook Erdogan zijn langste tijd wel gehad heeft.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.