VIDEO Transgender-militairen spannen rechtszaak aan tegen president Trump: het is ongrondwettelijk

VIDEO Transgender-militairen spannen rechtszaak aan tegen president Trump: het is ongrondwettelijk

Vijf militairen stappen naar de rechter om te uitspraken van Donald Trump nietig te laten verklaren en ongrondwettelijk.

Ze vinden dat de uitspraken van Donald Trump, om niet meer te betalen voor transoperaties vanuit hetmilitair budget, een schoffering en ongrondwettelijk. Donald Trump lijkt in de uitspraken te suggereren dat transgenders helemaal niet in het leger mogen deelnemen:

https://www.youtube.com/watch?v=tDNsq3wH-Xw

Toch heeft het Pentagon aangegeven niets te zullen doorvoeren voordat er een officieel bevel is van Trump. Tot nu toe is die nog steeds niet gekomen, dus is er ook niets veranderd aan de situatie. Sommige mensen vinden het ongrondwettelijk wat er gaat gebeuren, maar er zijn ook mensen die juist vinden dat transgenders geen onderdeel kunnen uitmaken van het leger. Dat Donald Trump het dus goed zou doen om het in te voeren:

https://www.youtube.com/watch?v=41_Lfrf-RFw

Al met al is het debat moeilijk, omdat het nog niet lang geleden is dat transgenders in het leger mogen. Barack Obama heeft daar voor gezorgd en tot nu toe lijken er geen moeilijkheden te zijn met transgenders in het leger.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties