Libische milities maken een eind aan migratiestroom, sluiten migranten op in kampen

Vandaag meldt de NOS dat Libische milities potentiële migranten opsluiten in kampen.

Het artikel begint met de vaststelling dat plotseling veel minder bootvluchtelingen de oversteek naar Italië wagen en dat het onduidelijk is waarom.
Wij hebben inmiddels een idee waarom dat was: dit.

En het beleid van Libië begint dus vruchten af te werpen. Eerst werd hoofdsponsor van de massamigratie Artsen zonder Grenzen al gedwarsboomd door het Noord-Afrikaanse land, nu de migranten zelf. Boze tongen beweren dat Italië achter het plan zit. Italië zou extremistische groepen in Libië betalen om migranten ervan te weerhouden de oversteek te maken naar Europa. De Italiaanse regering ontkent dat stellig. En al was het wel zo geweest, dan hadden ze het ook ontkend, dus daar worden we niets wijzer van.

Hoe het ook zij, in Libië maak je als gelukszoeker niet veel kans meer om in een rubberbootje terecht te komen. Het is beter voor iedereen. Zonder de mensensmokkel op de Middellandse Zee zijn we heel wat problemen armer.

Alle vreselijke berichten over de detentiecentra in Libië ten spijt ben ik nog steeds van mening dat het stoppen van massa-immigratie in Europa hard nodig is. Ik zie de boze berichten alweer tegemoet, dat ik onmenselijk zou zijn en wat dies meer zij. Mijn antwoord geef ik ze nu alvast:

Weet je wat het is? Het is de schuld van de EU en de NGO’s die met hun slappe beleid al die arme mensen naar de Libische kust hebben gelokt. Als je wil klagen over Eritreeërs in Libische gevangenissen, moet je bij onze eigen Europese overheden zijn. Die zijn er namelijk verantwoordelijk voor dat Europa zo’n aantrekkelijke plek is voor migranten!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Peter Loosduinen

  Ik ben het roerend eens met Guido !
  Het is de schuld van de EU en de NGO’s die met hun slappe beleid al die arme mensen naar de Libische kust hebben gelokt.
  Fijn dat het hele taxiverkeer gestopt is en NGO’s zoals Artsen zonder Grenzen en Safe the children zich wellicht met andere taken kunnen gaan bezighouden.
  Safe the children bracht honderden viriele negers die al lang geen kind meer waren en geen enkele kans op verblijf in Europa hebben naar ons continent.
  Ik hoop dat de weldenkende Nederlanders geen geld meer overmaken aan de organisaties die onder het mom van liefdadigheid schade toebrengen aan onze samenleving.

  1. toetssteen

   @Loosduinen
   Eens. Vraag rest: zijn ze zo dom of zo kwaadaardig?

   1. buitenbeentje

    Daar is maar één antwoord op: verdienmodel voor de NGO´s, afleiding van federalisering voor de EU.

  2. john1952

   Wat mij betreft houden deze NGO’s zich nergens meer mee bezig!! Onder het mom medische hulp in de meest desolate gebieden te bieden, gaat zo’n club “GroenLinks XXXL” uithangen. Dat artsen die over het algemeen met een behoorlijk IQ behept zijn, zich niet realiseren hoezeer een migratie van kansarmen in deze omvang ontwrichtend werkt, is ontluisterend. Zij zijn onverantwoordelijk bezig geweest, en dienen van verdere schenkingen en/of subsidies verstoken te blijven.

 2. buitenbeentje

  Het zal (vloekwoord) tijd worden dat er eindelijk iemand iets doet. De EU commissie praat en zuipt alleen maar en leidt de aandacht af door te katten op “populisten” (lees: mensen die voor zichzelf denken) en landen die de buitengrenzen bewaken en om Erdogan van geld voor zijn onmenselijke beleid te voorzien. Het EU parlement zit er, behalve voor spek en bonen, om hun eigen portemonnee te vullen en de raad van regeringsleiders zit er om amechtig Merkel te aanbidden in de hoop op een gouden baantje in de toekomst.

  Het enige kwalijke is dat de macht nu in handen komt van onbetrouwbare en gewelddadige milities, maar misschien dat de angst potentiële gelukszoekers nu tegenhoudt op pad te gaan.

 3. Bloem

  Het wordt eens tijd om de NGO’s zoals AZG de rekening te presenteren voor alle gemaakte kosten van opvang en verblijf van alle kansenparels die ze naar Europa hebben gebracht. Een calculatie is niet moeilijk, men presenteerd immers trots cijfers van de aantallen die ze “gered” hebben. Zo sla je 2 vliegen in 1 klap. Je verlicht de kosten voor de belastingbetaler en AZG kan de brandstofrekening niet meer betalen

  1. Ni28

   Goed voorstel.

 4. Peter Loosduinen

  De suggestie van Bloem om de NGO’s de rekening te presenteren voor alle gemaakte kosten van opvang en verblijf van alle kansenparels die ze naar Europa hebben gebracht kan rekenen op mijn steun !
  Zij hebben willens en wetens schade aan Europa aangebracht door de geredde drenkelingen niet terug te brengen naar Libië maar door hen naar ONS continent te vervoeren.
  Ik hoop dat er hier een rechtszaak over komt en dat de NGO’s flink moeten gaan dokken zodat het over en uit is met hun politieke en maatschappelijke invloed.

  e

  1. van Urk

   Is er geen kamp beschikbaar in Lybie voor onverstandige NGO,s?

 5. Ni28

  Beste Guido, natuurlijk zullen je nu een aantal mensen voor fascist uitmaken maar die hebben gelukkig een kronkel in hun hersenen. Zij zien Europa liever overspoeld met islamitische Arabieren en Afrikanen zodat de Europese cultuur verdwijnt en Europa ontwricht wordt. Zij vinden hun huidige leven kennelijk niet deugen e dromen over een socialistische utopie waar alle kleurtjes samenleven in het grootste geluk. Dit zijn communisten want het is een communistische droom die met het val van het communisme gelukkig verdween. Deze mensen zien het val als een tijdelijke uitstel en zo zijn ook bezig. Ik hoop dat de Midden Europese landen hun verzet tegen verplichte quota’s zo hoog opspelen dat het de huidige Westerse(Duitse) asielpolitiek helemaal verstoort en tot nadenken leidt.

 6. Pjotter

  Zijn gelukkige Guus en de doperwt soms met vacantie ?

 7. Pjotter

  Zijn gelukkige Guus en de doperwt misschien met vakantie ?

 8. EllyD19

  Dat ben ik helemaal met jou eens. Het zwakke beleid van de EU is de schuld hiervan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.