Lieve help: zaken ‘afgetikt’ aan de formatietafel en Rutte is in Litouwen bij de soldaten

De Telegraaf meldt ‘positieve’ geluiden van de formatietafel.

Het is vrijdag. Tijd voor een terugblik op de week. Ook in Den Haag zijn ze weer bijna toe aan weekend. Aan de formatietafel zijn volgens Halbe Zijlstra al diverse zaken ‘afgetikt’. Nee toch. Alsof het ze op een paardenmarkt staan. Principes worden blijkbaar vrolijk uitgewisseld voor een setje andere principes.

Met zulke berichten van de formatietafel is het natuurlijk geen wonder dat het vertrouwen in de kartelpolitiek enorme deuken heeft opgelopen. De peiling van Ipsos gisteren loog er niet om. Terwijl het draagvlak voor een kabinet van deze vier partijen qua zetels in de peilingen steeds verder terugloopt, onderhandelen Sybrand, Alexander en Gert-Jan er vrolijk op los. Met Halbe Zijlstra als vertegenwoordiger van de VVD. Waar is Mark? Die staat grotesk te doen in Litouwen. Naast tante Dalia Grybauskaite, de Litouwse president. Daar bezoekt hij deze week de Nederlandse militairen in Litouwen. Want ja, de cyberaanvallen door Rusland zijn zo dreigend, dat wij militairen met vuurwapens sturen. Dat is natuurlijk het perfecte antwoord op cyberaanvallen.

Met Dalia en een paar militairen staat Mark Rutte op een wagen. Alsof ze een lied gaan zingen samen.

Hier staat Rutte te speechen voor een paar legervoertuigen. Terwijl dus zijn collega’s in Den Haag principes aan het uitwisselen zijn en de formatie vlot proberen te trekken door niet meer voor de achterban te gaan maar vooral te proberen om persé een nu al hopeloos kabinet te vormen van VVD, D66, CDA en CU, bemoeit Rutte zich met buitenlandse kwesties. Het is maar waar je prioriteiten liggen, nietwaar?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Domtoren52

  Tja, de prioriteiten van de Brusselse trekpop Rutte liggen altijd buiten onze landsgrens. Dat hij zich echt 500 % zal gaan inzetten voor de eigen inwoners van Nederland zal niemand gaan meemaken. Het respect voor die gast is zoooooo erg gedaald

 2. Ngatimoto

  Gelukkig hoeft Rutte niet met zijn mooie schoenen in de modder te staan. Er zijn een paar platen gelegd. Ja, echt een man van het volk die Rutte.

 3. K.Dopper

  Een echte leider houdt zich bezig met de hoofdlijnen en de belangrijke details.
  Dat is Rutte wel toevertrouwd.

  Ik ben bijzonder in mijn nopjes over het feit dat deze man de koemende vier jaar weer premie zal zijn.

  1. K.Dopper

   premie = premier

   1. ayreonaut

    koemende = kemende neem ik aan?

  2. Guus Geluk

   Hear, hear!

  3. sjun

   Het ziet er meer naar uit dat Mark Rutte vast een uitweg naar Brussel plaveit. In geval van een NExit zodra de cumulerende meerkosten van Brussel bij een meerderheid van het Nederlandse electoraat op het netvlies staat kan dat nog naar voor die jongen uitpakken.

 4. Duckday

  Hoogmoed waanzin en belust op macht Partijbelangen Principes worden verkwanseld alleen voor het pluche en eigen belang

  1. K.Dopper

   Als dat waar zou zijn ligt de fout bij de kiezer. Die kan al deze politici namelijk eenvoudig naar huis sturen.

   Ik denk dat de kiezer overwegend goed bij zijn hoofd is.

   1. Punt50

    @ K.Dopper

    Onzin, het systeem is fout zolang een tweede partij van Nederland kan worden overgeslagen bij de formatie.

    1. K.Dopper

     Ook dat was de wil van de kiezer: men stemde in meerderheid op VVD, CDA en D66 die de keiharde belofte deden niet met de PVV te zullen samenwerken.

     Ik vraag me soms af of men hier de elementaire spelregels van de democratie doorgrondt.

 5. Ni28

  In Den Haag wordt een smakeloze taart gebakken terwijl Rutte in Litouwen pang pang helpt te roepen. En dan op naar het weekend. Even de formatie rekken tot de Duitse verkiezingen want dan worden de Nederlandse standpunten weer bepaald.

 6. Ni28

  Premie en premier is een toepasselijke verspreking.

 7. Nasrani

  Tja, de CU en het CDA zijn beiden van oorsprong Christelijke partijen die hun principes nu heel gemakkelijk ‘ uitruilen’ om maar mee te mogen regeren. Christenen zonder ruggegraad, als Christen wil ik d’r niet bij horen. Dat wordt weer 4 jaar afzien met een beleid vol laffe compromissen. Bah.

  1. Guus Geluk

   Dit geschreeuw op het CDA en de ChristenUnie mist wederom elke grond, evenals de suggestie dat er een beleid met slappe compromissen volgt.

 8. corfo

  “Onze” nationale Broer Konijn, alias Pinokkio, zal wel eens ff aldaar gaan kijken hoe ’t de militairen vergaat. Weggestuurd zónder voldoende bewapening, maar ach : een kniesoor die daar op let. Hij zal van Merkel opdracht voor dit bezoek hebben gekregen, die k.ntkruiper.

 9. corfo

  Op de boven dit artikel staande foto van Koolmees en Pechtold zie ik plots, tot mijn grote schrik, dat de jongens elkaar niet meer aan de hand vasthouden, zoals onlangs nog wél het geval was. Zou de “liefde” over zijn, of is dit een gevolg van het genderneutraliteits-beginsel ? Of is dit wéér een nieuw toneelstukje ?

 10. Ni28

  Naast het laffe gezicht van Rutte zullen wij nog het vernederende blik van Pechtold moeten aanschouwen. Hopelijk veel korter dan vier jaar.

 11. Two Ravens Black Kettle

  Rutte ?
  Dat is toch dat oneindig tandeloos lap Merkel-kauwgum dat Nederlandse militairen het ‘bevel’ heeft gegeven om zich niet langer te vertonen met hun (dienst-)kledij op omdat ze anders de betere De-platforming/triggerWarning/MSMmenschen en hun favo Religie-(mondjetoeofkoperaf)Troetelkinderen voor het hoofd zoude kunnen stoten ?
  Die Rutte ?
  In het pré-Cambrium hadden ze meer rechte ruggen dan anno 21ste eeuw.

 12. J.C.

  Zakkenvullersprincipes zijn wel inwisselbaar.

 13. Guus Geluk

  Men verlangt van een premier dat hij het contact houdt met zijn volk. Het is meer dan logisch dat hij in dát kader de in Litouwe gestationeerde troepen bezoekt.

  Het is echter nooit, nooit, goed.

  1. van Urk

   Inderdaad Guus. Onze troepen horen ook bij het volk. Uitgerekend dat zij nu tijdens de vakantieperiode in Litouwen gestationeerd zijn. Fijn dat Rutte even een bezoekje bracht.

   1. Guus Geluk

    Exact, daar hoeven we niet zuur om te wezen.

  2. corfo

   @ Guus G.
   Ik kan me ff niet meer beheersen.
   Ik heb die man, Rutte dus, nog nóóit in een Nederlandse Voedselbank gezien; dat is een bank die kennelijk nodig is om behoeftige Nederlanders, in dit “RIJKE” landje, in leven te houden.
   De man maakt mij steeds opnieuw aan het lachen, met z’n eeuwige, geniepige grijns !

   1. Guus Geluk

    Corfo, het kabinet en de Kamercommissies leggen maandelijks talloze werkbezoeken af. Sla de twitter-accounts van de desbetreffende ministers er maar op na. Het is een goede zaak dat hij zich onder onze militairen in Litouwen mengt. Of vind jij van niet?

    1. sjun

     Zitten er zoveel migranten rondom Litouwen die moeten worden tegengehouden?

     Voor Pechtold wordt het zo onderhand tijd dat hij het zaakje aan Koolmees overdoet. Dat stemadvies vanuit Ankara http://bit.ly/2vMqX1Z garandeert toch nog wel electorale voorkeur.

     1. Guus Geluk

      De 270 militairen verblijven er in NAVO-verband, Sjun.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.