Lieve help: zaken 'afgetikt' aan de formatietafel en Rutte is in Litouwen bij de soldaten

Geen categorieaug 11 2017, 12:00
De Telegraaf meldt 'positieve' geluiden van de formatietafel.
Het is vrijdag. Tijd voor een terugblik op de week. Ook in Den Haag zijn ze weer bijna toe aan weekend. Aan de formatietafel zijn volgens Halbe Zijlstra al diverse zaken 'afgetikt'. Nee toch. Alsof het ze op een paardenmarkt staan. Principes worden blijkbaar vrolijk uitgewisseld voor een setje andere principes.
Met zulke berichten van de formatietafel is het natuurlijk geen wonder dat het vertrouwen in de kartelpolitiek enorme deuken heeft opgelopen. De peiling van Ipsos gisteren loog er niet om. Terwijl het draagvlak voor een kabinet van deze vier partijen qua zetels in de peilingen steeds verder terugloopt, onderhandelen Sybrand, Alexander en Gert-Jan er vrolijk op los. Met Halbe Zijlstra als vertegenwoordiger van de VVD. Waar is Mark? Die staat grotesk te doen in Litouwen. Naast tante Dalia Grybauskaite, de Litouwse president. Daar bezoekt hij deze week de Nederlandse militairen in Litouwen. Want ja, de cyberaanvallen door Rusland zijn zo dreigend, dat wij militairen met vuurwapens sturen. Dat is natuurlijk het perfecte antwoord op cyberaanvallen.
https://twitter.com/Jorn/status/895913941758595072
Met Dalia en een paar militairen staat Mark Rutte op een wagen. Alsof ze een lied gaan zingen samen.
https://twitter.com/fonslambie/status/895926291769286656
Hier staat Rutte te speechen voor een paar legervoertuigen. Terwijl dus zijn collega's in Den Haag principes aan het uitwisselen zijn en de formatie vlot proberen te trekken door niet meer voor de achterban te gaan maar vooral te proberen om persé een nu al hopeloos kabinet te vormen van VVD, D66, CDA en CU, bemoeit Rutte zich met buitenlandse kwesties. Het is maar waar je prioriteiten liggen, nietwaar?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten