Max haalt keihard uit naar Red Bull: ‘Dit is niet “geen geluk” meer, dit is SLECHT’

Gelijk heeft ‘ie.

Na de race in België, waarin Max Verstappen weer uitviel door motorpech, had de Nederlandse topcoureur het overduidelijk helemaal gehad met zijn team Red Bull Racing. Tot nu toe koos hij zijn woorden altijd voorzichtig. Ja, er was soms iets van kritiek, maar altijd was zijn houding fundamenteel positief. Hij vertrouwde zijn team nog altijd, het zou uiteindelijk wel goed komen, zij deden hun best ook, etc.

Nou, vandaag was zijn reactie heel anders. Nu hij 6 van de 12 races is uitgevallen is Max er wel klaar mee. “Je kan wel zeggen,  ‘geen geluk’ en ‘dit en dat’, maar dit is niet ‘geen geluk’ meer. Dit is gewoon slecht.” Toen de Ziggo Sport verslaggever toen zei ‘niet goed,” antwoordde Max: “Slecht.” Niks geen dingen met de mantel der liefde bedekken. Red Bull Racing levert het hele seizoen al een wanprestatie en Max zegt dat gewoon hardop. Klaar.

“Het is gewoon een drama,” zei Max ook, die vervolgens uitlegde dat hij niet alleen teleurgesteld is voor zichzelf, maar ook voor de fans. “Je moet natuurlijk een duur ticket kopen om hier te kijken en dan na acht ronden val je al uit. Ja. Dat mag gewoon niet gebeuren voor een topteam.”

Dat klopt natuurlijk helemaal, maar we moeten ons onderhand maar eens afvragen of Red Bull nog wel een topteam is. Ferrari en Mercedes zijn duidelijk veel sneller. Vervolgens is er een gat met de rest, maar dat maakt Red Bull op zijn best een subtopper. Niet een topper. En als je naar de technische wanprestaties kijkt die het team keer op keer levert met Max’ bolide wordt dat nog duidelijker. Sterker nog, zelfs de slechtste teams op de grid maken er niet zo’n technische puinhoop van als de ingenieurs van Red Bull en motorleverancier Renault.

Aan het einde van het interview vroeg Ziggo Sport Max wat “we nu moeten doen.” Iets met kin omhoog, fans bedanken en weer verdergaan? Nou nee, zei Max. “Wat we moeten doen is zorgen dat dit niet meer gebeurt. Want dit mag gewoon niet voor een topteam. Dus. Ja. Natuurlijk naar Monza toe, maar dat wordt ook helemaal niks. Dus uh, ik weet niet wat ik moet zeggen.”

Op de vraag hoe lang hij dit nog volhoudt antwoordde een duidelijk en geheel terecht gedemotiveerde Max:

“Weet ik niet. Niet lang. Dat zeker niet.”

Zo doen we dat, inderdaad. Max heeft nu genoeg geleden. De tijd is gekomen om zijn tanden te laten zien aan zijn team. Red Bull kan wel net doen alsof Max heel dankbaar moet zijn dat hij voor dat team ‘mag’ rijden, maar Red Bull moet vooral in zijn handjes knijpen dat Max een contract bij hén heeft. Ieder ander team zou hem namelijk maar wat graag inlijven, ja, Mercedes en Ferrari ook.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Ben Zine

    Max ligt vast bij RB tot eind volgend jaar. Pas in 2019 is een eventuele overstap naar Ferrari of Mercedes aan de orde. Max zal zich een ware professional tonen door zich, ondanks de voortdurende mechanische pech, tot die tijd telkens weer 100% toegewijd en gemotiveerd te richten op een zo goed mogelijk resultaat, zowel tijdens de trainingen als tijdens de race. Dan zullen in 2019 alle deuren voor hem opengaan. Ik begrijp Max’ teleurstelling, maar in de media negatieve kritiek leveren op je team is gewoon niet handig en niet professioneel. Het bederft de sfeer in het team en Ricciardo lacht in z’n vuistje. RB heeft Max de grote kans gegeven, en dat mag hij nooit vergeten. Gewoon stug doorgaan Max, iedere keer opnieuw tot eind volgend jaar. Dan zal je harde werken uiteindelijk rijkelijk worden beloond.

  2. Tinneke

    @Ben Zine Niet helemaal mee eens…………..Verstappen senior zag ook dat zoon Max er moeite mee had dat hij uitviel voor het oog van de Nederlandse fans, die met tienduizenden waren afgereisd om hun landgenoot aan het werk te zien op Spa-Francorchamps “Hoeveel mensen waren er wel niet? Dat vreet wel aan hem. Hij weet ook dat de mensen allemaal in de file staan en veel geld betalen om te komen kijken. Natuurlijk had hij derde willen worden en het met de mensen willen vieren. Dit is extra moeilijk voor hem. “ondanks alles een geweldig weekeind gehad!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.