Kenia: christenen levend verbrand en onthoofd door jihadisten

Geen categorieaug 27 2017, 16:00
Nee, Syrië is bepaald niet het enige land waar radicale moslims regelmatig toeslaan.
In Kenia zijn vier christenen op bijzonder gruwelijke wijze vermoord door terroristen van Al-Shabaab. Dat is een Afrikaanse radicaal-islamitische organisatie die gelieerd is aan ISIS.
Die alliantie is bepaald niet gek. Al-Shabaab is namelijk net zo barbaars als ISIS. De enige reden dat wij daar minder over horen in het Westen is dat Al-Shabaab mensen om zeep helpt in Afrika, waar nu eenmaal minder aandacht voor is in Europa. Als de groep in, zeg Libanon, opereerde zouden we dagelijks geconfronteerd worden met het enige schrikverhaal na het andere.
Want ja, de manier waarop de arme christenen naar het hiernamaals zijn geholpen is werkelijk schrikwekkend. Eén van de drie christenen werd levend verbrand, de andere drie werden onthoofd. De reden? Al-Shabaab terroristen eisten dat Joseph Kasena (42), Changawa Muthemba (ergens in de veertig) en Kadenge Katana (17) de islamitische geloofsovertuiging reciteerden, wat hen officieel moslims zou maken. Toen ze dat weigerden werden ze vastgebonden en vervolgens met hakmessen onthoofd. Zelfs de oudere broer van Joseph, de verstandelijk gehandicapte Charo, moest eraan geloven.
Pastor Henry Divayo van de Wit African Inland Church legt uit dat veel christenen hun woonplaats ontvlucht zijn vanwege Al-Shabaabs terreur:

"Een van de doden studeerde sinds kort aan een hogeschool. Zijn familie is onder ons. In de vakantie ging hij terug naar zijn woonplaats om voor het land te zorgen. Hij werd geadviseerd om voorzichtig te zijn, maar toen Al-Shabaab binnenviel werd hij gedood."

Ondertussen begraaft links natuurlijk liever het hoofd in het zand, doet het net alsof het islamistisch extremisme helemaal geen gevaar voor ons vormt, en laten ze onschuldige, christelijke Afrikanen dus liever afslachten door jihadisten dan dat ze de werkelijkheid erkennen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten