Over en voorbij. Max Verstappen valt WEER uit met motorpech

Dit is écht ongelooflijk.

Ja, nou is het klaar hoor. Als er geen sabotage wordt gepleegd bij Max Verstappen weet ik het ook niet meer. Voor de zoveelste keer dit seizoen heeft Max de race voortijdig moeten verlaten vanwege motorproblemen. Dit keer hield zijn motor er na acht ronden mee op.

En dat voor eigen publiek. Want, ja, op de tribunes zaten vooral heel veel Nederlanders.

Van de 12 keer dat Max dit seizoen aan een race begon viel hij zes keer voortijdig uit. Ondertussen lijkt het wél prima te gaan met Daniel Ricciardo, die hoegenaamd in precies dezelfde wagen rondrijdt als Max. Als iemand dat even kan verklaren, heel graag. Voorlopig lijkt het er namelijk op dat Ricciardo’s ingenieurs wél goed in hun werk zijn, en die van Max niet.

“Ongelooflijk. Ik kan dit niet geloven,” zei Max over de boardradio toen zijn bolide er weer mee ophield. Nou, ik wel. Helaas. Het is namelijk elke keer raak. Ik roep nu pas ‘ongelooflijk’ als zijn wagen voor de verandering eens heel blijft. Dat is schokkender dan dat hij uitvalt.

Het moet maar eens klaar zijn. Het is tijd voor Max om met zijn vuist op tafel te slaan en resultaten te eisen van zijn team. Als ze dat niet willen of kunnen moet hij nu al aankondigen dat hij als zijn contract erop zit meteen op zoek gaat naar een ander team. Want dit is écht belachelijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Marija

  Max zal overstappen, is dit ook spuugzat.

  1. RobertMarsman

   Waar moet die heen dan? Alleen Mercedes en Ferrari zijn interessant voor Verstappen de rest zijn nog mindere teams als Red Bull. Uiteindelijk zit hij bij de 3e ploeg. Ferrari gaat door met Vettel en Raikkonen, en Mercedes met Hamilton en hoogstwaarschijnlijk ook Bottas. Dus Max kan nergens heen of hij moet een stap terug doen.

   Dit hoort nu eenmaal bij de topsport.Het ene jaar heb je succes en het andere alleen maar pech. En ja je kan beargumenteren dat een topteam als Redbull ook goed materiaal moet hebben, dat is waar maar dat hebben ze niet. En daar moet Max mee dealen voorlopig. En dat heeft niets met een complot of sabotage te maken hoor. is gewoon domme pech.

   1. Marija

    Ik veronderstel dat zowel Ferrari als Mercedes geen ogenblik aarzelen, dit grote talent in hun team op te nemen. Men vindt wel een manier.

    1. RobertMarsman

     Maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Op zijn vroegst pas in 2019 en niet eerder. Buiten dat om is het ook niet zo slim om je dus negatief in de media uit te laten over het team. En al zeker niet als je in aanmerking wil komen bij Ferrari of Mercedes daar zijn ze niet gediend. Een voetballer die zich negatief uitlaat over de ploeg bij een nederlaag zal uiteindelijk op de bank belanden en kan een toptransfer vaak vergeten omdat hij het label lastpost opgeplakt krijgt.

     Als Max gefrustreerd is wat natuurlijk begrijpelijk is in zijn situatie dan uit je je kritiek intern en niet in de media. En dan doet zijn vader ook nog een duit in het zakje. Die moet al helemaal zijn mond houden.

     Tegenslag hoort nu eenmaal bij de topsport en daar dien je ook als professional mee om te gaan. Max is pas 19 jaar en zijn tijd komt nog wel. Als een voetballer 19 jaar is en hij loopt zich negatief te uiten in de media over de ploeg zit hij binnen een paar weken weer in de jeugd. Doe eerst maar leren professional te worden.

  2. Fiji

   Max en Jos zijn er wel beetje klaar mee nadat ik interviews zag, ook toevallig dat elke keer dat Max uitvalt Daniel 3de wordt. Ik geloof zeker niet in een complot maar als RBR voor volgend jaar niks beters heeft en er geen plek is bij Mercedes of Ferrari dan zie ik hem wel naar Amerika verdwijnen.

 2. A3aan

  Wat een haast, Max is net van de pot af, die komt er wel. RB maakt best een goede auto, ’t zijn de motoren die het hem niet doen. Renault krijgt het maar niet voor elkaar een betrouwbare machine te fabriceren. Misschien moet RB eens met een andere motorfabrikant BMW b.v. om de tafel gaan zitten.

 3. Ben Zine

  Max kan hier uiteraard niks aan doen, maar het dreigt wel een patroon te worden. En als het imago van pechvogel eenmaal aan je kont hangt, zie dat dan maar eens kwijt te raken. Als dit tot eind 2018 zo doorgaat voor Max zie ik het somber voor hem in.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.