Rode Asscher ‘is niet uit op val van het kabinet,’ zwijgt over resultaat begrotingsoverleg met VVD

Ach ja, waarom zou je de kiezer informeren over wat er afgesproken is met elkaar he?

Zo, die gesprekken tussen PvdA en de VVD zitten er alweer op. Het resultaat? Nou, dat weten we niet. De heren onderhandelaars vinden het namelijk helemaal niet nodig om de belastingbetaler te informeren. Die heeft zijn geld elke maand af te dragen en moet voor de rest vooral niet zeuren. Punt.

Wat we wel weten? Nou, dat ook Asscher ‘niet uit is’ op ‘de val van het kabinet.’ Want dat willen de Haagse heren ten koste van alles voorkomen. Ja, ook als ze hun eigen achterban daarvoor moeten verraden.

Wat zijn het ook een ongelooflijke heikneuters daar in Den Haag. Nou ja, misschien valt dat in het geval van Asscher toch nog een beetje mee. Halbe Zijlstra impliceerde immers eerder vandaag al dat de VVD alsnog bereid was om water bij de wijn te doen en de PvdA toch iets te geven wat betreft lerarensalarissen.

Als dat zo is, is het nogal wiedes dat Asscher geen haast maakt om het kabinet onderuit te schoffelen. Ondanks dat hij maar een magere negen zetels heeft in het parlement is hij dan tóch de grote winnaar van vandaag.

En de VVD-kiezer? Die kijkt ernaar en verbaast zich erover dat het feit dat de VVD toch echt de grootste partij van het land is op geen enkele manier dan ook het kabinetsbeleid beïnvloedt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. K.Dopper

  Asscher is goed bezig door de noodzakelijke verhoging van de lerarensalarissen naar vermogen af te dwingen. Het is bijzonder Kleingeestig van VVD en CDA om dit op formele gronden te blokkeren.
  Ik verwacht overigens dat Asscher zijn zin zal krijgen: Rutte laat dit Kabinet echt niet op de valreep over deze kwestie struikelen.

  1. Punt50

   Doperwt is dus een Pvda figuur, zielige psychopatische deugautist toch…

 2. Ni28

  De gewone poppenkast zoals soms een boze Tweede kamer. De beoogde persoon wordt hele dag gefileerd om dan later op de dag ongeschonden uit te komen, gefeliciteerd wordt door zijn aanvallers en men gaat over tot de orde van de dag. Dat die vier jaar niet gladjes zijn verlopen weet iedereen maar het pluche is ook weer zo heerlijk en is altijd te koop. Een grote voorstelling voor de bühne.

 3. Blue monday

  Hier is de PvdA de terechte winnaar en vreemder ik juich het ook toe.

  Leraren verdienen veel te weinig en de huidige kwaliteit van de onderwijzers schiet ernstig te kort.
  Daarnaast veel te veel lieve juffen met gebrek aan autoriteit.

  Het wordt weer tijd dat je trots kunt zijn om leraar te zijn.

  1. Kodi

   Decannia lange lange arm van de PvdA en D’66 in het onderwijs hebben het onderwijs geen goed gedaan, zoveel is duidelijk.

 4. HaZ

  Asscher en zijn PvdA clubje zijn momenteel de trekpoppetjes in de onderhandelingen.
  Het zou me niet verbazen als de VVD in ruil voor verhoging van de lerarensalarissen een onvoorwaardelijke gedoogsteun ( niet publiekelijk natuurlijk, stel je voor) aan het nieuw te vormen kabinet zal geven. We worden genaaid waar we bij staan !

  1. HaZ

   geven = eisen

 5. Duckday

  Hij heeft in Amsterdam al een troep nagelaten dus dat zal de PVDA voorman ook hier wel doen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.