Schokkende Duitse reportage onthult: misschien wel 100.000’en migranten met vals paspoort hier

‘Het zouden er zelfs miljoenen kunnen zijn’.

Vandaag in de categorie ‘eigenlijk kan het niemand verrassen’: paspoortfraude. Volgens een reportage van het Duitse ZDF vindt er zulke fraude plaats in Duitsland en Europa, en niet in kleine hoeveelheden ook.

Dat er aardig wat gefrauderd wordt met paspoorten door migranten die hopen hier te mogen blijven, is natuurlijk geen nieuws. Dat is namelijk gewoon hartstikke logisch: we nemen hier in Europa ruimhartig (en vooral domweg) zowat alle vluchtelingen die we aan de deur krijgen op, dus als je vluchteling bent zit je op rozen hier. Een slimme migrant doet dan ook wat – laten we eerlijk zijn – iedereen zou doen: een paspoort regelen van een land waaruit vluchten redelijk normaal is. Niet zo gek dus dat Syrische paspoorten en masse nagemaakt worden: het zou me niets verbazen als er al veel meer Syrische paspoort in omloop zijn dan er überhaupt Syriërs zijn.

Veel hoeft dat niet te kosten: volgens de reportage heb je er al eentje voor 350 euro. Dat is even een investering, maar je hebt het er met één maand bijstand trekken alweer lang en breed uit, moet je maar denken. Dit wordt dan ook massaal gedaan, en deze onderzoek van de recherche in Berlijn kan dat beamen:

„Ich wage zu behaupten, dass hier Hunderttausende Menschen, vielleicht sogar Millionen mit falscher Identität rumlaufen“, sagt Thomas Simmroß, leitender Kriminaldirektor beim LKA in Berlin.

Jawel: honderdduizenden, misschien wel miljoenen, lopen hier rond met een valse identiteit. Dat zijn dan zeker niet enkel recente gelukszoekers uit Noord-Afrika – de reportage noemt het voorbeeld van een Turk die zich jarenlang als Griek voordeed in Berlijn – maar het is natuurlijk duidelijk dat ook zij deze weg ontzettend vaak nemen.

En waarom ook niet? De pakkans is namelijk ontzettend klein. De neppaspoorten zijn alleen met speciale apparaten van echt te onderscheiden, en slechts 5% van de Duitse gemeentes heeft zulke dingen in huis. Bij de overige 95% heeft men dus geen enkele manier om überhaupt het paspoort te checken, laat staan het verhaal die de migranten daar ophangen. Hoewel er geen cijfers over zijn, is het goed mogelijk dat dit getal in Nederland hoger ligt. Probleem is: dat maakt helemaal niets uit. Zodra ze eenmaal ergens in de EU geaccepteerd zijn als vluchteling, kunnen ze overal heen, hoe goed de controles hier ook zijn – en daar twijfel ik sowieso sterk aan. Eén zwakke plek en het hele systeem is waardeloos, en dat is nou net waarom het hele vluchtelingenbeleid niet werkt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Ngatimoto

  Nou ja, is dit echt waar?

 2. Ritter

  Het is alleen “schokkend” voor degene die niet hebben opgelet.

  Iedereen die heeft opgelet weet dat de meeste z.g “vluchtelingen” geen echte vluchtelingen zijn maar illegale immigranten die de asielprocedure misbruiken op kosten van de belastingbetaler.

  Deze illegale immigranten ,die onder het mom van “vluchteling”naar Noord/West Europa reizen, komen om de ruime uitkeringen die hier zijn te krijgen. En andere voorzieningen. Daarvoor reizen ze door meer dan 6 veilige landen.

  Oost Europese landen zijn zo verstandig geweest om hun grenzen te sluiten voor de illegale massa immigratie. Daarom hebben ze ook een last van dingen die verbonden zijn met de massale illegale immigratie uit de islamitische landen. Zoals islamitische terreur aanslagen; eerwraak; kinderhuwelijken; vrouwenbesnijdenissen; Sharia rechtbanken; no-go zones; enzovoorts.

  Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’
  https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

 3. Ritter

  Het is al lang bekend dat b.v Libanezen naar Noord/West Europa komen en zich voordoen als Syriërs. Want ze spreken ongeveer dezelfde taal.

  Ook Libanezen komen als Syrische vluchteling naar Europa.

  Onderstaand bericht is uit 2016

  “In Europa komen ze niet in aanmerking voor de vluchtelingenstatus. Toch wagen Libanezen de gok: ze doen zich voor als Syriër en mengen zich onder de stroom ‘echte’ vluchtelingen. In Europa wordt hun verhaal zelden doorgeprikt.”

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/ook-libanezen-komen-als-syrische-vluchteling-naar-europa

  Overigens zijn ook de Syriërs die voornamelijk uit Turkije komen geen echte vluchtelingen meer. Immers Turkije is een veilig land. Als ze dus vanuit een veilig land naar Noord/West Europa reizen om economische redenen ( lees ruime sociale voorzieningen die in Noord/West Europa zijn te krijgen_ zijn het immigranten en geen “vluchtelingen.

 4. Ni28

  De Westerse naïviteit maakt dit alles goed mogelijk. Kunt je eigenlijk dit nog naïviteit noemen? Mensen maken misbruik van situatie en hoe meer mensen hier komen hoe makkelijker het is om de instanties te belazeren. Wir schaffen das, helaas, nicht!

 5. van Urk

  Nigerianen behoren tot de grootste vervalsers. En bij niemand viel het kwartje toen een zwarte man met een Syrische paspoort op het Griekse strand aan kwam drijven.

 6. van Urk

  En illegalen terugsturen zonder geldige documenten werkt ook niet. Sterker nog: Nederland (ministerie van veiligheid en justitie) heeft zelf ooit terugkeerdocumenten vervalst om illegalen uit het West-Afrikaanse Guinee terug te kunnen gaan sturen. Dat werd ontdekt omdat er op de vervalste documenten een verkeerde ministerie stond afgedrukt. Sinds 2010 heeft Guinee geen ministerie van binnenlandse zaken meer maar een ministerie van veiligheid en burgerbescherming.

 7. Punt50

  Nou zeg nooit gedacht dat dit zou gebeuren.

 8. Duckday

  Verast ongeloof KAMER VRAGEN orde van de dag en het dutje gaat gewoon verder

 9. Kodi

  Daar zouden wel eens best een boel zelfontbrandende Jihadi’s tussen kunnen zitten.

 10. poldi

  Off topic
  ———
  Nederlandse ambassadeur Gajus Scheltema wekt tijdens zijn afscheidsspeech de van woede Hongarije na zijn uitspraak:
  ‘Nederland is een open samenleving ‘.

  Ja, helaas wel.
  Kijk maar naar bepaalde scholen, bepaalde wijken, bepaalde steden waar je als autochtone Nederlander inmiddels al ver in de minderheid bent. En waar de hoofddoeken met wanstaltige lange soepjurken het straatbeeld bepalen.

  Nederland is geen open samenleving, maar een samenleving die zichzelf aan het opheffen is.
  En dat allemaal ten koste van de autochtone bevolking.

 11. Bes Tolen

  De politiek in de diverse landen weigert al tientallen jaren het geschetste probleem aan te pakken. Hoewel ze er bij herhaling op herhaling op zijn gewezen. Daarom zijn veel politici daarop te veroordelen. Ondertussen openbaart zich een grote ramp voor de autochtone volken.

  1. Hetzalwelweer

   Eigen risico gaat weer is omhoog. De vraag waarom?? Steeds meer architecten en artsen uit het buitenland komen hier in Nederland als “vluchteling”. Ze eisen vooral gratis zorg. Dat betalen wij…en de heren bestuurders moeten nog meer winst maken om hun jacht te kunnen kopen. Die villa in het Gooi….die 3de auto…het grote graaien gaat gewoon door. Stop met betalen voor deze nep zorg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.