Straatterroristen zorgen ervoor dat man doordraait en molotovcocktail gooit. Hij wordt opgepakt, zij niet

Je kunt een hele buurt straffeloos terroriseren. Maar als een buurtbewoner een keer terugslaat komt de politie meteen langs.

In Nieuwegein is een normaal rustige, 60-jarige man opgepakt omdat hij onlangs een molotovcocktail gooide naar een stel jongeren. Als je dat leest concludeer je natuurlijk meteen dat meneer niet helemaal goed bij zijn hoofd is, of een tokkie eersteklas. Nou, dat valt mee. Volgens buurtbewoners is deze man een bijzonder goede buur… en draaide hij door omdat zijn buurt al tijden geterroriseerd wordt door een groep allochtone hangjongeren die iedereen lastigvallen, de man zelf keer op keer bedreigen, en vrouwen stelselmatig intimideren.

“Ze hebben hem tot waanzin gedreven”, zegt een mede-flatbewoonster zichtbaar aangeslagen. De vrouw, die uit angst niet met met haar naam in de krant wil, woont op dezelfde galerij als de 60-jarige man. „Die bende hangjongeren heeft hem net zo lang getreiterd tot hij doordraaide”, verklaart ze. „Ik heb het zien gebeuren. Die avond stonden ze voor zijn deur te dreigen. Ik wil zijn actie niet goedpraten, maar normaal is het een rustige man.”

De straatterroristen noemen zichzelf “Nijpels Bende.” En ja, die naam proberen ze echt eer aan te doen. Iedere normale buurtbewoner moet het ontgelden. Hoewel ze niet veel ouder dan vijftien zijn, aldus een buurtbewoonster, zorgen ze voor enorm veel overlast. “Elke nacht hoor ik ze voor mijn flat. Ze dealen drugs, vernielen auto’s en terroriseren voorbijgangers. Ik durf niet meer zonder mijn hond naar buiten.”

Een andere vrouw noemt de bende “echt gemeen.” Als twee jongens met een “Noord-Afrikaans uiterlijk” langs haar lopen begint ze opeens te fluisteren: uit angst. “Je kan hier niks zeggen, want dan pakken ze je,” aldus deze dame in De Telegraaf.

De 60-jarige man had er uiteindelijk zo genoeg van dat hij doordraaide en een zelfgemaakte molotovcocktail op straat gooide. Hoewel de politie precies weet welke groep jongeren deel uitmaken van de ‘bende’ worden zij met rust gelaten. Maar de man? Die werd meteen meegenomen en zit nog steeds vast.

De politie moet haar hand maar eens in eigen boezem steken. Deze arme 60-jarige man is lettergelijk gek gemaakt door straatterroristen, en dat kon alleen maar gebeuren omdat Vadertje Staat zijn verantwoordelijkheden niet serieus neemt. Straatterroristen pak je aan. Punt. Als dit soort tuig drugs dealt, vrouwen seksueel intimideert (of erger) en brave burgers bedreigt dien je ze op te pakken en te vervolgen. Dat dit niet gebeurd is is puur en alleen te wijten aan de zwakheid, lafheid en, wellicht, de onderbemanning bij de politie, wat natuurlijk weer de schuld is van de politiek. Je kunt het de 60-jarige man nauwelijks kwalijk nemen dat hij enigszins te ver is gegaan — hij was tot het uiterste getergd en stond er alleen voor omdat de autoriteiten niets deden om hem en zijn buurtgenoten te helpen. Probeer je hoofd dan maar eens koel te houden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. DutchDropveter

  Met een paar mensen de grootste opjutter eruit pakken, vast leggen met touw en kettingen midden op een druk plein en trek zijn broek maa eens naar beneden zo dat iedereen kan zien dat jij een moslim bent met je besneden lul.

  Wordt in het oh zo geliefde thuis land wat ze telekens aanbidden ook gedaan dus waarom nu niet? Voordelen niet de lasten?

  Deze besneden testostoronbommen zijn een zegen voor rechts, elke dag bezorgen ze ons duizende extra stemmen. Jullie graven je eigen massagraf 🙂

  1. swetsnek

   Mogen er dan ook nog een paar stenen tegenaan ?????

   1. DutchDropveter

    Ik vind persoonlijk het niet bij de Nederlandse cultuur horen maar ik kan vanuit de diversiteit van culturen in Nederland best begrijpen dat dit gewenst is 😛

    Mes snijd aan twee kanten, als je de cultuur importeert dan zal dat ook op langer termijn regelgeving en wetten zijn. Mooi man…

 2. poison

  God zij dank zijn er in mijn wijk geen hangjongeren. Ik kan mij goed voorstellen dat je door het lint kan gaan als je slachtoffer bent van dergelijk terreur, daarom zie ik het als een vorm van zelfverdediging, zeker omdat die snotapen te jong zijn om vervolgd te worden. NB. in Valkenburg een man vorige week doodgeslagen door zulks tuig, omdat politie niets onderneemt tegen de overlast, dat is vragen om dit soort taferelen.

  1. DutchDropveter

   Ik denk dat als ik bij de rechter sta en ik heb iemand perongelijk een klap gegeven en deze staat niet meer op (dit terwijl ik voldoende bewijs heb dat ze al weken aan het terroriseren zijn) Ik toch heel makkelijk kan zeggen, ik vertrouw niet meer op het rechtsysteem omdat deze dusdanig is uitgekleed dat ze niet komen / actie ondernemen.

   Daarmee schiet de overheid te kort in de basis van haar functie; “inwoners beschermen”.

   Geen berscherming? dan heb je ook geen wet die dit kan handhaven.

   Zegt de rechter dan heb je pech, dan wordt het toch echt eens tijd een enclave te gaan stichting in dit land. Weer eigen baas en met als basis de bevolking beschermen. (daar ligt de basis van belasting betalen)

 3. Ni28

  Straatterroristen pak je op en straft zo hoog mogelijk. Allochtone straatterroristen, tja dat wordt lastig want als je ze aanpak wordt het snel discriminatie. En dan bent je racistisch en fascistisch. Dus allochtone straatterroristen laat je begaan. En zo kweek je discriminatie. Discriminatie van autochtonen en dat is positief, zeggen zij dan.

 4. Vit

  De grootste oproerkraaier laten verdwijnen is de beste oplossing, als dat niet helpt de volgende.

 5. Kodi

  Willen we meer of willen we minder Marokkanen?

  1. Tinneke

   Minder☺

 6. Domtoren52

  Dat soort gasten zijn nog lager dan ratten
  Meteen een paar lachgas-ampullen in hun muil en reet stampen

 7. HaZ

  Typisch een “verplaatsen van de problemen beleid” van de politie. Deze Marokkaanse reljongeren zorgen al veel langer voor overlast/bedreiging/treiterij etc. in het naburige City Plaza winkelcentrum. Daar zijn ze dus uitgebonjourd ivm overlast voor de winkeliers en publiek. Het heeft zich dus alleen maar verplaatst, maar nu heeft de middenstand er geen last meer van, zo lijkt de interpretatie van de gemeente/politie. Puur oorzaak en gevolg; deze man is een held in mijn ogen en een molotovcocktail is een nog milde reactie. Geen bescherming van politie (lees overheid) ? Dan zelf aan de bak. Vraag & aanbod !

 8. Christina

  Man man man wat een land zijn we geworden, die etter allochtonen komen overal mee weg en de autochtoon mag niks doen of anders word hij wel opgepakt door een stel nietszeggende diendertjes.
  En ik ben blij dat ik 2 grote honden heb, daar schijten die islamietjes nog altijd hun broekje van vol, en dat vind ik prima.
  Ja inderdaad Domtoren52, ook hier elke dag volop van die ampullen op de grond bij de parkeerplaatsen, en tegenwoordig zijn niet alleen die jonge kerels [ ze rijden auto dus boven de 18] maar ook de hoofddoekjes doen volop mee!
  Maar ja je moet hersens hebben om die te kunnen laten ontploffen, en bij de meeste van dat ras ontbreken er hier en daar een paar hersencellen!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.