“Superslap kabinetsbeleid”: maar 1 jihadist raakt zijn Nederlandse paspoort kwijt

Waarschijnlijk. Misschien. Hopelijk.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister Stef Blok (van de ruggengraatloze VVD natuurlijk) dat één Nederlandse Syriëganger zijn Nederlandse nationaliteit zal kwijtraken. Waarschijnlijk. Misschien. Hopelijk.

Sinds afgelopen maart kan Blok het paspoort intrekken van jihadisten, ja, ook als die nog niet veroordeeld zijn door een rechter. Een normale minister zou dankbaar gebruiken van die mogelijkheid om Syriëgangers massaal hun identiteit af te pakken, maar niet Blok. Nee, die ligt op koers om het in slechts één geval te doen.

Oh ja, en “in enkele andere gevallen” kijkt hij nog naar de mogelijkheden. Volgens RTL Nieuws ligt er “een stapeltje op zijn bureau.”

Wat? Wat doet dat stapeltje daar? Houd eens op met vakantievieren en ga aan het werk man! Vandaag kun je dat stapeltje prima doorwerken. En dan, jawel, vervolgens alle namen op de lijst uit het burgerbestand van ons land flikkeren. Zo moeilijk is dat niet. Een beslissing, een bevel en klaar is kees.

Volgens experts zitten er nog steeds zo’n 190 Nederlandse jihadisten in Irak en Syrië. Een deel van die gekken heeft alleen het Nederlandse paspoort, maar er zitten ook nogal wat malloten bij die twee paspoorten hebben. Je mag het paspoort van iemand met slechts één nationale identiteit niet wegnemen, maar iemand met een dubbel paspoort mag prima op deze wijze bestraft worden.

Laten dat er eens, zeg, 125-150 zijn. Er is werkelijk geen enkel excuus dat Blok al deze extremisten hun Nederlanderschap nog niet heeft afgenomen. Geen enkel. Zoals PVV-leider Geert Wilders terecht tweet:

Maar ja, daar heb je een minister met ballen voor nodig. Dat is natuurlijk veel te veel gevraagd van een medewerker van Mark Rutte.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. HaZ

  De eerste zin in de kabinetsonderhandelingen was er een van Rutte :” De VVD neemt het Ministerie van Veiligheid & Justitie “! Over de rest valt te onderhandelen.

  1. Bloem

   Natuurlijk, dhr. Rutte is als de dood dat er nog meer bonnetjes boven tafel komen 🙂

 2. Ni28

  Laten wij hopen dat dit een opening is en vooral kentering in de omgang met jihadisten is. Met deze en de mogelijk aanstaande regering is het alleen moeilijk te geloven. Zij krijgen eerder een mooie de radicaliserende functie voor de gemeente Amsterdam. Onze leiders maken zich totaal ongeloofwaardig. De VVD spreekt ook steun voor Israël maar financiert Palestijnse terrorisme. Laten wij hopen dat uiteindelijk verstand zegeviert.

  1. Marija

   Dat hoopt ieder weldenkende Nederlander, maar dat gaat jammer genoeg echt niet gebeuren.

 3. poldi

  Dit is een probleem in Nederland.
  Mannen die Nederland haten en stukje bij beetje willen ontregelen en afbreken. De kranten uit Zweden en Finland melden hetzelfde. In Duitsland ook met verkrachtingen die in de doofpot gestopt werden. In Berlijn worden een paar onschuldige mensen doodgereden. Parijs heeft een monument voor 139 vermoorde mensen. In Londen worden mensen platgereden en in Barcelona wonnen blijkbaar ook een paar mannen van het zelfde kaliber.
  50 % van de moslims in Denemarken willen de sharia.
  In Rotterdam dansen moslims om de overwinningen van dictator Erdogan.

  Kinderen van 4 en 5 jaar worden in België gehersenspoeld.

  Het wordt steeds leuker in Europa, toch !

 4. Ben Zine

  Zoiets noemt men symboolpolitiek. Typisch VVD. Beetje stoer doen voor de bühne, maar problemen doelgericht en daadwerkelijk oplossen ? Vergeet het maar. Niet met koorknaapjes als Blok en Rutte en Peggel. De VVD staat al decennia lang voor leugens, manipulatie, list, manipulatie, bedrog, manipulatie en volksverlakkerij. Een hele FOUTE partij dus. Denk aan lieden als Loek Hermans, Fred Teeven, Ivo Opstelten, Henny Keizer, Ard van der Steur, Robin Linschoten… Allemaal VVD-ers die de boel hebben gefopt, en die dachten ermee weg te kunnen komen, met hun gladde praatjes. En Rutte altijd maar de mond vol over “fatsoenlijk” en “verstandig”. Alsof hij daar het monopolie op bezit, met zijn geforceerde grimas. Wat een k..volk.

 5. Punt50

  When push comes to shove krijgt de VVD altijd slappe knieën.

 6. Neworder

  De beste stuurlui staan aan wal.
  Geert zal voor altijd aan de zijlijn staan en daar gedijt hij het beste.
  Mee regeren betekent het sluiten van compromissen en dat wil hij niet…
  Met 20 zetels van de 75 zal hij altijd moeten inleveren met zijn strijd tegen de islam.
  ..
  Zo verraadt je de kiezer.

  1. Neworder

   Taalnazi ik weedt het..

 7. hans-e-pans

  Alles begint met een (1), daarom noemen we deze ook de eerste.

  Nederland is een land van spreekwoorden en gezegden.

  Als er een schaap over de dam is volgen er meer.

  Hopelijk, maar in Nederland weet je dit soort dingen nooit zeker.

 8. Duckday

  In dit kabinet e het kabinet wat op stapel zou staan Hebt je geen mensen met ballen Likkers zijn het volkomen onbekwaam levert ons uit aan de vijand

 9. Mart

  Volgens mij schijt de hele linkse elite in hun broek voor de islam.Niemand wil op hun zwarte lijst komen te staan als een hardcore politiekus;Anders kan ik de softheid van deze kliek niet vberklaren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.