Terreur in Marseille: idioot rijdt met opzet in op twee bushaltes. Minstens één dode!

De politie gaat uit van opzet.

Het blijft maar doorgaan. Onlangs werd Barcelona opgeschrikt door een vreselijke terreuraanslag waarbij terroristen onder meer met een busje inreden op onschuldige burgers, vandaag gebeurde datzelfde in de Franse stad Marseille. En dan niet één keer, maar twee keer.

De eerste ‘aanrijding’ (lees: aanslag) vond plaats rond de klok van negen in de wijk Croix Rouge. Een 29-jarige vrouw raakte daarbij gewond. De tweede aanrijding was nog erger. Daarbij werd namelijk een 42-jarige vrouw vermoord.

Het goede nieuws? De 35-jarige man die de auto bestuurde is gearresteerd. Hij reed in een witte bestelwagen, een Renault Master. Eerder vanmorgen had hij — of een medeplichtige — die wagen gestolen.

Vooralsnog weigert de politie informatie te geven over het motief van de man. Hij is een bekende van de autoriteiten wegens diefstal en drugshandel, maar hij zou geen bekende zijn van de inlichtingendiensten. Natuurlijk betekent dat helemaal niets. De imam die de leider was van de terreurcel in Barcelona was ook een keer opgepakt vanwege de handel in drugs. Het is dus niet heel gek dat Twitteraars het één en ander vermoeden.

Het is triest, maar dit soort aanslagen zullen we ongetwijfeld nog veel meer zien in Europa. De enige manier om terug te vechten is om nu eindelijk eens te accepteren dat we in staat van oorlog verkeren met radicale ideologieën… en navenant te handelen. En wel meteen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Ritter

  Weet u nog die Imam in Denemarken die precies de juiste politiek correcte antwoorden gaf tegen de media?

  Maar toen ze die Imam met een verborgen camera filmden zei hij totaal andere dingen tegen zijn mede moslims. Dingen die tegen de Deense wetgeving ingingen.

  Kortom, moslims weten vaak precies wat ze moeten zeggen tegen niet-moslims. Maar ze denken vaak heel anders. Maar dat word alleen onder elkaar met mede moslims gedeeld.
  —————–

  “Akkari vertelde aan de schrijver dat imams in Denemarken twee gezichten hebben en dat ze adviezen geven die tegen de Deense wetten ingaan.

  Op tv horen we imams zeggen dat ze bruggenbouwers zijn en dat ze voor de integratie van moslims in de Deense samenleving zijn. We spraken afvallige moslimjongeren, in safehouses, die uit hun gemeenschap zijn gevlucht uit angst voor geweld. Zij vertelden ons over de grote invloed die imams hebben op de ideeën van hun ouders.””

  https://www.nrc.nl/nieuws/2016/05/31/denemarken-in-de-ban-van-moslimdocumentaire-a1406862

 2. Ritter

  Ondertussen blijkt dat Engelse bedrijven die opgericht zijn door moslims ISIS hebben gefinancierd.

  Islamic State Used British Companies to Finance Terrorist Attacks Against West
  http://www.breitbart.com/london/2017/08/21/islamic-state-british-companies-finance-terrorist-attacks-west/

 3. Marija

  Helemaal met je eens.
  Wij verkeren in staat van oorlog en dienen daarnaar te handelen.
  Altijd onschuldige burgers die het slachtoffer zijn.
  Moeders, vaders, kinderen…………..
  Vanaf nu graag: DE GOEDE MOSLIMS…. (ja die van het vriendelijke, mens- en vredelievende *geloof*) MOETEN dan maar met de kwade meelijden.
  Zolang er geen massale protestdemonstraties komen van moslims tégen deze aanslagen, zijn ze wat mij betreft mede schuldig daaraan.
  De eerste stap moet m.i. zijn: geen dubbele paspoorten.

  1. Mart

   Dubbele paspoorten handhaven is het stomste wat een land kan bedenken.Hooguit nacionaliseren na lange teid en goedbevinding.

   1. Digiboy073

    Ik heb vroeger ook altijd geleerd, een snoepje geen twee. maar de tijd is veranderd zeggen ze dan maat we zien wat er van komt.

 4. Ritter

  Niall Ferguson schrijft:

  ‘Islam is belangrijkste bron politiek geweld in afgelopen 20 jaar’

  ‘Als Silicon Valley ‘censureer alles wat links haattaal noemt’ roept, dreigt er een groter gevaar’

  ““Er is maar één kant als het over nazisme gaat: je moet ertegen zijn. Maar er is meer dan één kant die politiek geweld gebruikt.

  bij de tegenbetogers in Charlottesville waren vertegenwoordigers van de antifascistische beweging Antifa. In Duitsland, waar die beweging wortels heeft in de communistische paramilitaire groepen van de jaren 20, worden Antifa-groepen door de binnenlandse veiligheid in de gaten gehouden als ‘extremistische organisaties’.

  Dat houdt ook politiek geweld in. Het uiterst linkse Redneck Revolt werft via het ‘John Brown Solidarity Fund’ centen voor hun schietclub. Leden van die club kwamen gewapend naar Charlottesville.

  Laat de fascisten en antifascisten ons niet afleiden van de belangrijkste bron van politiek geweld in de jongste twee decennia: sinds 1992 hebben islamitische extremisten in de VS meer dan tien keer zoveel mensen om het leven gebracht als uiterst rechts. De meeste doden vielen inderdaad bij de aanslagen van 11 september 2001, maar hoe je het ook bekijkt, de islamisten leiden zonder meer.”

 5. poldi

  Geen aanslag nu, maar nader onderzoek zal uitwijzen dat het hier wel degelijk om een aanslag gaat. Evenzo is de aanslag vorige week ook gedownplayed. Nu blijkt het toch een aanslag, weliswaar van een psychiatrisch gestoorde moslim, maar dat dat zijn alle aanslagplegers.

 6. poldi

  Plagiaat
  ———-
  Segers van de ChristenUnie, en iedereen die meent dat Islam hier kan wortelen. Begint het nu een keer door te dringen? De Islam is niet vredelievend. Het is een regelrechte bedreiging voor Nederland en eigenlijk alle westerse landen.

  Verbied de Islam. Verander de wet. Jullie kinderen zullen je dankbaar zijn.

  07-?? Londen diverse aanslagen met vele gewonden en doden
  09-08 Auto rijdt in op mensen bij Parijs, 6 militairen gewond, 2 ernstig
  14-08 Auto rijdt in op restaurant nabij Parijs, een dode
  17-08 Bestelbus rijdt in op publiek in Barcelona
  17-08 Finland, 6 gewonden en 2 doden na een aanval met een mes
  19-08 Auto rijdt in op voetgangers Australië
  20-08 Auto rijdt opzettelijk in op mensen tijdens dancefeest in Wallonië
  21-08 Auto ramt bushokjes in Marseille

  1. K.Dopper

   Het verbieden van de islam kan pas na het aanpassen van de Grondwet. Daarvoor is een tweederdemeerderheid nodig in twee lezingen door de beide Kamers der Staten Generaal.

   Poldi kan vast wel begrijpen dat het verbieden van de islam daardoor geen eenvoudige zaak is. Een verstandig mens piekert er ook niet over en de meerderheid van de Tweede en Eerste Kamer bestaat uit verstandige mensen.

   Poldi verkoopt hier dus slechts een islamofobe fantasie,

   1. Viertel

    @Dopper: Het verbieden van het salafisme kan wel. Daar was zelfs een Kamermeerderheid voor. Maar het kabinet (lees: Minister Asscher en MP Rutte) weigerde de aangenomen motie uit te voeren.

    Salafisme is de bron van het jihadisme en daarmee indirect de oorzaak van alle aanslagen. Verbieden dus, hoe eerder hoe liever. Andere meer vredelievende vormen van islam, zoals de alawieten die belijden, hoeven voor mij niet te worden verboden.

   2. Chauvinist

    Een verbod op de islam kan vrij eenvoudig. Godsdienstvrijheid is niet van toepassing op islam. Islam is een totalitaire ideologie vermomd als godsdienst. Artikelen in onze grondwet verbieden o.a. het oproepen tot haat en geweld. Ook zegt de grondwet dat discriminatie verboden is. Al deze zaken worden juist massaal vanuit de islam gepredict en uitgevoerd: het oproepen tot haat, geweld, zelfs het doden van ongelovigen (lees: iedereen die geen moslim is)! Daarnaast ziet de islam (en dus elke moslim) zich verheven boven een ieder die geen islam aanhangt, dat is een vorm van discriminatie. Zolang ‘we’ ons politiek correct blijven gedragen en ‘we’ de islam blijven zien als godsdienst en daarbij als excuus godsdienstvrijheid blijven aanhalen, zolang houden we deze kwaadaardige totalitaire ideologie de hand boven het hoofd en dat moet heel rap stoppen! Hoe naïef (lees: achterlijk) is het om vast te houden aan godsdienstvrijheid wanneer een totalitaire ideologie vermomd als godsdienst als doel heeft ons uit te roeien en dat velen blijven roepen dat godsdienstvrijheid een groot goed is? In de politiek wordt gepraat over een verbod op motorclubs terwijl de islam toch een stuk gevaarlijker is maar willens en wetens de vrije hand krijgt, beetje vreemd, nietwaar? Er bestaat ook geen gematigde islam, islam is islam dus radicaal, altijd! Daarom een algeheel islamverbod, NU! Geen plaats meer in Nederland en Europa voor aanhangers van deze wrede kwaadaardige totalitaire ideologie! Wie besluit toch moslim te blijven moet per direct worden gedeporteerd. Nederland en alle andere Europese landen moeten worden verlost van de islam, alleen dan hebben toekomstige generaties Europeanen een toekomst.

    1. Marija

     Goed gezien en geschreven +++++

     1. van Urk

    2. Guus Geluk

     De islam is een godsdienst en is als zodanig erkend. Derhalve valt deze godsdienst onder de grondwettelijke Vrijheid van Godsdienst, evenals de Vrijheid van Meningsuiting. De wetgeving stelt dat een ieder zijn/haar godsdienst in het openbaar mag belijden en dat geldt ook voor de moslims.

     Bovendien is een islamverbod helemaal niet noodzakelijk. Er is een scheiding van kerk en moskee, een Nederlandse en Europese wetgeving, waaraan moslims zich moeten houden. Ook als moslims over de schreef gaan, worden zij daarvoor veroordeeld. De islamisering op zichzelf bestaat niet, wel een grote toename van migranten. Immigratie is een zaak voor de politiek. Zij kan beslissen of de grenzen wel of niet dicht gaan.

     Aanvullend: van deportaties en eventuele detentiekampen, is geen enkel land beter geworden. Integendeel, deportaties leveren veelal onveilige situaties op.

     1. nogmaals

      @guus
      Door wie en waarom is de islam als een godsdienst erkend?

     2. Guus Geluk

      Alleen de meest extreme islamcritici beschouwen de islam als een politieke ideologie. Het volk erkent de islam als een religie, een monotheïstische godsdienst.

     3. Augustinyak

      De gereformeerde natte dweil Guus Gelul is als de dood dat na de islam zijn sprookjes religie wordt aangepakt, daar offert hij graag heel Nederland voor aan die islam barbaren.

     4. Nasrani

      Ik erken de islam echt niet als een godsdienst hoor. Het is in mijn ogen een verderfelijke, duivelse ideologie welke uit is op wereldoverheersing. Nog erger dan het nationaal socialisme. Dus, verbieden die ellende.

     5. Guus Geluk

      Rechtsconservatief Nederland, de achterban van de partijen VVD, CDA, SGP, VNL en Forum voor Democratie, hebben de islam altijd als een religie erkend. Enkel de meest extreme vorm van islamcritici beschouwen de islam als een verderfelijke ideologie.

      http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/02/de-islam-is-een-godsdienst-geen-ideologie/

     6. Guus Geluk

      Augustinyak, de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het christendom eveneens niet altijd prettig verhaalt. Hoewel het christendom inhoudelijk vele malen vredelievender is dan de islam, brengt het christendom een bepaalde levenswijze met zich mee. Evenals de islam, wordt het christendom als een godsdienst erkent. Evenals de islam, kent het christendom een beschermde status in de wet.

     7. HaZ

      „Totdat de godsdienst geheel voor Allah is”
      Leidraad voor verreweg de meeste moslims in alle tijden zijn de Koran en de soenna – de overleveringen van de profeet Mohammed. Vooral de soera’s –hoofdstukken– 8 en 9 uit de Koran kennen verzen die in verband kunnen worden gebracht met actieve pogingen om een islamitische heilsstaat op aarde te vestigen. Onderdeel van de soenna is de Hadith. Dat zijn specifieke uitspraken en gedragingen van Mohammed, overgeleverd door tijdgenoten. De Hadith is in veel verschillende uitgaven verkrijgbaar.

      Soera 5:44
      „En wie niet oordeelt (rechtspreekt) met wat Allah geopenbaard heeft: zij zijn de ongelovigen!”

      Soera 8:12
      „Gedenk toen jouw Heer aan de Engelen openbaarde: „Voorwaar, Ik ben met jullie, versterkt daarom degenen die geloven. Ik zal angst werpen in de harten van degenen die ongelovig zijn. Slaat dan hun hoofden af en slaat al hun vingers en tenen af.””

      Soera 8:39
      „En bevecht hen (de ongelovigen) totdat er geen fitna (beproeving) meer is en de godsdienst geheel voor Allah is.”

      Soera 9:29
      „Doodt hen dan die niet in Allah en het hiernamaals geloven en die niet voor verboden houden wat Allah en zijn Boodschapper verboden hebben verklaard; en zij die de godsdienst van de Waarheid niet als godsdienst nemen, van hen aan wie de Schrift is gegeven, totdat zij het bescherm­geld betalen, naar vermogen, terwijl zij onderdanigen zijn.”

      Soera 9:41
      „Rukt uit, licht of zwaar, en strijdt met jullie bezittingen en jullie levens op de Weg van Allah, dat is beter voor jullie, als jullie het weten.”

      Hadith
      „Ik heb de opdracht gekregen de mensen te bestrijden totdat ze getuigen dat er geen god is dan Allah en dat Mohammed de boodschapper van Allah is, totdat ze de gebeden verrichten en de zakat (armenbelasting) betalen. Als ze dat doen, dan zullen ze van mij bescherming krijgen voor wat hun leven en hun eigendom betreft.” (Citaat van Mohammed, overgeleverd door de negende-eeuwse Hadithverzamelaars Buchari en Muslim.)

      Ik zie toch wel wat verschillen met de 10 geboden………

     8. van Urk

      “Alleen de meest extreme islamcritici beschouwen de islam als een politieke ideologie” Guus heeft waarschijnlijk nooit naar het land geweest waar de islam werd geboren? In dat land kan men de islam in zijn gehele totaliteit in levende lijve ondervinden. Net als het nazisme niet prettig dus.

     9. Guus Geluk

      Van Urk, lees het artikel van Van Baar eens. Hij geeft aan waarom de islam zijns insziens een religie is en hij onderbouwt dat ook.

     10. van Urk

      Guus Geluk@ “De islam is een volledige ideologie, gericht op aardse macht” Nee, dat zijn niet de woorden van een islamcriticus, maar van een orthodoxe moslim. http://www.rd.nl/vandaag/binnenland/islam-ideologie-of-religie-1.566752

     11. sjun

      Het Spanje van 1492 is anders enorm beter geworden van deportaties…

  2. meijer61200

   Jeetje wat een lijst! Hebben ze wel tijd over over uitkeringen,huursubsidie, wao uitkeringen op te halen??

 7. Ni28

  Het probleem moet eerst benoemd worden om hem te kunnen oplossen. Dat is nog steeds niet gebeurd. In plaats van dat moeten wij nu extra letten op vrachtauto’s en bestelwagens.

 8. Ni28

  Dopper denkt dat als zij het voor de moslims opneemt door politieke correctheid dat ie ontzien wordt. Ongeacht uw mening bent u voor hun net zo varken als wij.

  1. HaZ

   Klown Doppie is de lijkenteller en vervolgens indeler op categorie op dit blog. In welke categorie gaat u deze plaatsen ?

 9. Nasrani

  Weer een moslim? Zal toch niet.

 10. Ruud562

  Waar de moslim verblijft is het de vrede, veiligheid én vrijheid die verdwijnt!

  Een gedeeltelijk gezegde van een oud-reageerder van DDS dat meer en meer een voldongen feit wordt én al is!!

 11. Ni28

  Ik begin mij echt zorgen te maken voor de groeiende aantal psychisch gestoorden, verwarde mensen en diabetici in West Europa.

 12. poldi

  Doppertje. lees de uitstekende en goed geschreven reactie van @Chauvinist.

  De verderfelijke islam met al zijn boosaardige gedragingen verbieden kan wel degelijk.
  Nog even, dan zal de anti-islam wal de islam met harde hand keren.
  Waar een wil is een weg !

 13. Punt50

  Er bestaat geen vredelievende Islam, dus moet het totaal verboden worden in Europa. Al die knakkers eruit.

 14. nogmaals

  Guus geluk heeft op dit forum al tig keer mensen die stellen dat de islam geen religie maar een ideologie is, voor leugenaar gezet door pertinent te beweren dat de islam wel degelijk een erkende godsdienst is. En dus vroeg ik hem zojuist om te zeggen door wie en waarom die erkenning is verleend in de verwachting dat hij met een keihard antwoord, op basis van een wet of een erkenningsregeling voor godsdiensten, komt, en dan blijkt dat hijzelf steeds maar een eind weg heeft zitten liegen hierover, want er is totaal geen sprake van een erkenning.

  1. Guus Geluk

   Het enige argument wat ik uit jouw commentaar kan opmaken, is dat er geen erkenningsregeling voor de islam als godsdienst is. Dat klopt, die is er niet. Daarom heb ik voortdurend benadrukt dat de islam door de Europeanen is erkent als een wereldgodsdienst, niet als een ideologie.

   Heb je eigenlijk het artikel van Dirk-Jan van Baar al gelezen? Waarom ga je daar niet op in?

   1. nogmaals

    @guus geluk
    Als jij stelt dat de islam is erkend als een godsdienst, dan lieg je!!!
    In feite heb je jezelf al klem gezet met je omstandige praatjes en eromheen draaierij.
    Wat je wel zou kunnen zeggen, is dat de meeste policor eu-verdwaasden jouw mening delen. Wellicht een van de vreselijkste gevolgen van de oliebenauwde onderwerping van al die, in jouw ogen zo keurige en beschaafde, europese regeringen in Straatsburg in de zeventiger jaren vorige eeuw.

    1. Guus Geluk

     Ik draai nergens omheen en ik lieg niet. Het Europese volk heeft de islam erkend als een godsdienst. Wat is daar precies zo moeilijk aan te begrijpen?

     Kennelijk heb je ook de link nog niet aangeklikt die ik, ter ondersteuning van mijn standpunt, aanleverde. Het is alternatieve media dus dat zal jou wel moeten aanspreken.

     Wat Straatsberg en de EU hier in ’s hemelsnaam mee te maken heeft, is me niet duidelijk.

     1. nogmaals

      @guus geluk
      Wanneer heeft “het Europese volk” de islam als een godsdienst erkend?
      En geef eens wat bijzonderheden over die stemming, of tv-programma of zoiets, of hoe die erkenning door het volk precies is verlopen.

     2. Guus Geluk

      Nogmaals, van meet af aan heeft men de islamitische cultuur als een religie geaccepteerd. Althans, een meerderheid van het Nederlandse volk. Daarom heeft de islam altijd onder de vrijheid van Godsdienst gevallen – en werd de PVV in 2010 in de gedoogrol gemanouvreerd.

      http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/02/de-islam-is-een-godsdienst-geen-ideologie/

  2. K.Dopper

   Geen enkele serieuze godsdienstwetenschapper beschouwt de islam als een politieke ideologie. Dat is een waanidee van islamofoben.

   Het is eigenlijk zonde van de tijd er meer over te zeggen.

 15. Parestado4

  Sahoud ha Amalek!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.