Terreurdreiging In Frankrijk en dus Europa nog hoger: 271 jihadi’s ‘teruggekeerd’

In Nederland doen we, geheel terecht, moeilijk over een aantal teruggekeerde jihadi’s, maar in Frankrijk tikt de terreurklok een stuk sneller door. Van de 700 jihadi’s zijn er 271 teruggekeerd. Daarvan zijn er 54 minderjarig.

Dit heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Frankrijk aangegeven. Momenteel worden ze in de gaten gehouden en onderzoek naar hen gedaan. Het land lijkt dus geen noodzaak te zien in het direct oppakken van de personen. Om deze reden vormen de teruggekeerde jihadi’s dus niet alleen een gevaar voor Frankrijk, maar ook voor de rest van Europa.

Deze mensen zijn naar het Midden-Oosten gegaan om IS te helpen. Een buitenlandse ‘leger’ die openlijk aangeeft aanslagen te plegen tegen het thuisland. Dat zou al genoeg reden moeten zijn om iemand op te pakken als zo een persoon weer terug in het land is. Dat is dus schijnbaar niet het geval.

Met de open grenzen in Europa, hoeven deze personen maar even onder de radar te verdwijnen en dan is het gedaan. Frankrijk is de afgelopen jaren al opgeschrikt door een aantal heftige aanslagen en pogingen tot aanslagen. Het land vecht mee tegen IS en in Mali tegen islamitische terroristen. Dat de autoriteiten schijnbaar niet begrijpen wat voor risico’s het land loopt en daardoor ook de rest van Europa, is zorgwekkend. Wat voor reden ze er ook voor denken te hebben. Deze mensen vrij rond laten lopen is een gevaar voor de Franse en Europese veiligheid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. buitenbeentje

  Een buitenlandse ‘leger’ die openlijk aangeeft
  Dat meen je toch niet hè, gaan we hier nou ook al straattaal spreken?

 2. nienke

  Het is toch diep en diep triest dat deze geschifte figuren zomaar weer Frankrijk kunnen binnen komen en lekker hun gang kunnen gaan.
  Als er weer aanslagen komen zijn de eigenlijke schuldenaars de politici die dit dat op hun geweten hebben door dit gespuis niet onmiddellijk achter slot en grendel te zetten of direct terug te sturen daar waar ze vandaan komen.
  Het zijn zij die straks verantwoordelijk gesteld moeten worden als er weer een aanslag gepleegd wordt met zovele slachtoffers.
  Zij verzaken hun plichten om de burgers te beschermen tegen dit soort moordenaars.
  Frankrijk NOOIT meer binnen laten dit tuig van de richel, stelletje barbaren, die horen niet in een fatsoenlijk beschaafde maatschappij met hun achterlijke religie, terug naar de woestijn daar horen zij thuis.

  1. Steve Van der Vekens

   Mooi gezegd.

 3. fusilier

  Laat het leger maar ingrijpen,en schoon schip maken .Zij worden daarvoor betaald om hun Vaderland te beschermen.

  1. K.Dopper

   Welke militaire acties heeft fusilier in gedachten?

 4. HaZ

  Het Franse volk heeft gekozen. Macron waakt over u en de uwen, slaapt u rustig verder.

 5. Ben Zine

  271 apothekers, cardiologen en kernfysici kunnen toch geen kwaad ? Dat is een verrijking voor onze maatschappij, we moeten gebruik maken van al dat talent ! Het moet maar eens afgelopen zijn met al die xenofobie ! Komt allemaal door Wilders… Dat is een extreem rechtse populist ! O ja, en het is ook nog een racist !

 6. Ni28

  Jeugdige onbezonnenheid zullen ze in Frankrijk maar denken wetende dat de IS kinderen trainde en inschakelde om mensen te vermoorden. Het Westen wilt met zijn naïeve goedheid mensen veranderen maar kinderen die in hun vroege jeugd de verkeerde pad opgegaan zijn worden nooit meer leuke mensen. Daar zult je levenslang last van hebben. Parijs kent al zoveel no go areas, straks is Frankrijk er een in het geheel.

  1. Ni28

   Al deze mensen zouden niet meer Frankrijk binnen mogen komen met Franse paspoort.

 7. Fred Schuit

  Verbanning was vroeger een goed en afdoend middel om je samenleving veilig te houden en te ontdoen van gevaarlijke elementen. Dus, als men met zulke exacte cijfers naar buiten kan komen weet men ook wie het zijn. Dus in mijn optiek kan men deze gasten dan oppakken en preventief interneren in afwachting van uitzetting, het liefst met hele familie. Is de wet en regelgeving hier niet toereikend genoeg voor? pas die wet en regelgeving dan aan, tijden veranderen dus wetten ook.

 8. Fred Schuit

  Ik blijf er bij! Zo lang de diverse politiek “leiders” NIETS doen aan de toestroom van terroristen kleeft er bloed aan de handen van deze wegkijkende en bagatelliserende politici.

  1. Marija

   Dat tuig mag gewoon terug komen, er zal hen weinig in de weg gelegd worden,
   want islam he, moet gedoogd worden en gepamperd.
   Het volk moet *omgevormd* worden en dat gaat vanzelfsprekend levens kosten.
   So what? Gewoon ff incalculeren.

 9. fusilier

  K.Dopper . De grenzen bewaken, iedereen controleren, ook het verkeer . Terreur verdachten of terugkerende I.S tuig, gelijk vastzetten op de kazernes.En isoleren. En natuurlijk alles afpakken.

  1. K.Dopper

   Een beetje simpele redenering, fusilier, maar je hebt er mogelijk niet zo lang over nagedacht.

  2. Ali Yas

   We moeten het Dopper maar niet kwalijk nemen. Hij heeft ooit wel geschiedenis gehad, maar de kennis die hij daaruit opdeed is inmiddels volledig weggedrukt door postmodern wensdenken. Volgens hem komt het allemaal echt goed, het is een kwestie van ernstig genoeg geloven in de utopische beloften van een wereld waarin niemand nog zelfbeschikkingsrecht nodig heeft omdat de overheid alles perfect regelt. Ook de jihadi’s zullen dankzij voortvarend overheidsingrijpen binnen onze grenzen een braaf burgerlijk leven gaan leiden, slechts gemotiveerd door het diepe verlangen de overheid en daarmee ons allemaal zo goed mogelijk te dienen.

 10. Vit

  Doppert verkondigd een andere gedachte dan die van hemzelf, dat kan niet anders.

  1. K.Dopper

   Kun je dat toelichten, Vit?

   1. Vit

    Zoals je al ooit hebt toegegeven wordt je ervoor betaald, maar ik kan het mis hebben wat betreft jouw eigen mening, wat vind jij er zelf van dat Jihadisten weer terugkeren?

    1. Vit

     Ps, ik zal je vanavond eventueel antwoorden, nu druk druk druk.

    2. K.Dopper

     Ik heb dat nooit ‘toegegeven’, Vit, het is belachelijke onzin en dat weet je zelf ook wel.

     1. Vit

      Voor sommige mensen is het zeer vervelend dat ik zo’n goed geheugen heb ondanks mijn leeftijd, die help ik dan parmantig herinneren.

     2. K.Dopper

      Als Vit zo’n goed geheugen heeft zal hij vast wel een citaat kunnen geven waarin ik ‘toegeef’ dat ik betaald word voor mijn bijdragen hier.

      Dat zal hem echter niet lukken, dus hij zet zich hier behoorlijk voor gek.

 11. Steve Van der Vekens

  Ik kan niet anders meer dan zuchten…
  Tegen wie zijn schenen moeten we schoppen? Volgens mij is Guy Van Rompuy de grote mol.
  Die heeft veel weg van Mr Burns van The Simpsons.

  1. Ali Yas

   Van Rompuy is een nar. Die man gedraagt zich zó enorm raar dat hij in elk serieus parlement al lang door de zijdeur was weggestuurd. De werkelijke bazen vind je trouwens in de Commissie. De mensen daar werken graag in de schaduw van de aandacht.

 12. fusilier

  K.dopper. Daar hoef ik niet lang over na te denken. Weet je wat simpel is ? Dat bij de volgende aanslag , jij toevallig op vakantie bent in Frankrijk,en toevallig op de verkeerde plek. Dan hoef je nooit meer na te denken.

 13. meijer61200

  Welkom thuis “verloren zonen” Staan huis,uitkering, en baan al klaar voor deze misdeelde stakkers die in Aleppo waren met een EHBO koffertje om de zieken en gewonden te helpen?? We zien het binnenkort graag terug bij de extreem linkse tuig-media als JOOP, NPO, NSB handelsblad en Allah”s Dagblad. Fijn hoor jullie weer in ons midden te hebben, we maakten ons zal zorgen!!!

 14. Vit

  @ K.Dopper
  Nou weet ik nog niet wat jij er zelf van vind dat Jihadisten terugkeren.

 15. Burgermans

  Als je miljoenen Moslims uit landen waar ze de Verlichting hebben overgeslagen naar Europa haalt kun je op je vingers narekenen dat daar vele duizenden potentiële terroristen bij zullen zitten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.