Theo Hiddema is niet onder de indruk van Antifa-protest, legt uit wat écht fascisme is

Amsterdam was gisteren een decor van een demonstratie door zelfbenoemde ‘anti-fascisten’. Zij marcheerden in solidariteit met de Antifa-betogers in Charlottesville, maar richtten hun pijlen vooral op Forum voor Democratie. 

De demonstranten droegen borden waarop “Forum voor Democratie” werd betiteld als “Schorem voor Demagogie”. Als je het oneens bent met extreem-links, dan ben je dus kennelijk een fascist aldus deze betogers. Een nog belachelijkere beschuldiging is nauwelijks denkbaar: Forum zet zich immers in voor méér democratie, terwijl het fascisme zich juist verzet tegen democratie.

Maar dat feiten niet uitmaken voor extreem-links, dat wisten we natuurlijk al. FVD-Kamerlid Theo Hiddema was dan ook totaal niet onder de indruk van het protest. In een interview met Geenstijl-verslaggever Tom Staal legt hij fijntjes uit wat fascisme wél is.

De Hiddemeister omschrijft de betogers als een pure vorm van “anti-fascistisch fascisme”.

“Ze dragen zelfs dezelfde kleding: zwart. Laarzen, venijnige blikken, agressief. Onverdraagzaamheid spat uit de ogen. Vijandbeelden, ‘mores leren’, ‘sla d’r op’… Het ziet er heel onguur uit.”

En dat de betogers inderdaad een stel ongure activisten zijn, blijkt wel uit hoe ze vervolgens omgaan met Tom Staal. De verslaggever wordt het werk compleet onmogelijk gemaakt en de demonstranten worden zelfs een aantal keer fysiek. Zó fanatiek zijn deze ‘anti-fascisten’. Geen enkele tolerantie voor andere denkbeelden dan de hunne. Als je hen niet steunt, dan ben je een nazi.

Veel totalitairder wordt het niet. Gelukkig zien de meeste Nederlanders dit extremistische zooitje voor wat het is: een verzameling extreem-linkse activisten met een hekel aan vrijheid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Ni28

  Deze zogenaamde antifascisten zijn het schorem van het laagste niveau. Het zijn de nieuwe fascisten die een totalitaire staat zonder enige vrijheid als voorbeeld hebben. Zelf hebben zij niets in het leven meegemaakt en zijn tegen de vrede in welke zij zelf opgegroeid zijn. Zij haten eigen cultuur en zijn vooral heel erg dom.

  1. K.Dopper

   De Antifascisten hebben in Nederland bij mijn weten nog nooit een dodelijk slachtoffer gemaakt. Daarmee zijn de activiteiten van dit tuig wat mij betreft niet goedgepraat maar enige relativering is ook op zijn plaats; ze zijn niet zo levensgevaarlijk als extreemrechts.

   1. swetsnek

    Dat jij niet mee moest lopen fascist

    1. K.Dopper

     Trol alert !!

    2. Mart

     is lastig lopen met zo’n enkelband…..en de actiradius (schrijf ik dat wel correct als ongeletterde?)is ook beperkt voor geestelijk gestoorden.

   2. sjun

    Het had met Wil Schuurman weinig gescheeld. De internationale antifa laat zich in elk geval kopen voor stoottroep activiteiten door George Soros. Zo zijn er nogal wat overeenkomsten te spotten tussen de destabilisatie van de Oekraïne, opmerkelijk gewelddadige tegendemonstraties zodra bezorgde burgers wat organiseren in Europa en hetgeen er momenteel in de VS plaatsvindt aan onderdrukking van de vrijheid van meningsuiting. Het kan interessant zijn om te onderzoeken of er geen soortgelijke destabilisatie van het Duitse keizerrijk plaatsvond met als doel heel Europa gedestabiliseerd te krijgen om daar goed aan te kunnen verdienen.

    1. K.Dopper

     Sjun kan ook niet meer geweld ophoesten dan het (overigens tragische) incident in Kedichem van 30 jaar geleden waar iemand haar been brak met nare medische gevolgen.

     Een betere illustratie van mijn stelling had ik echter niet kunnen geven.

     1. Sjorsensjimmie

      “Een betere illustratie van mijn stelling had ik echter niet kunnen geven”

      Dat je een overbeterlijke rukhersus bent die vanuit de bijstand de hele dag de tijd hebt om hier te bliven rondklooien is nog daar aan toe, dat je volkomen uit je nek loopt te kletsen de hele tijd geeft aan dat je beter gewoon naar Joop kunt verhuizen, pas je veel beter thuis echter pas op, als je daar een kritische noot plaatst op het zelfde nivo als je hier schint te mogen heb je meteen een ban aan je broek,………wat maar meteen het verschil aan geeft tussen “rechts en links”……..vond nog wat info trouwens……….
      Revolutionaire Anti-Racistische Actie

      Acties die zijn opgeëist door de Revolutionaire Anti-Racistische Actie (RaRa) (tenzij anders vermeld):

      11 september 1984: bomaanslag bij het van Heutsz-monument in Amsterdam, die wordt opgeëist door de groep ‘Koetoh Reh’ (naar de versterkte kampong Kuta Reh in Atjeh (Alaslanden) waar onder verantwoordelijkheid van Heutsz in 1904 een bloedbad onder de bevolking plaatsvond), maar later wordt toegeschreven aan RaRa. Een 12-jarige jongen raakt hierbij gewond.
      5 januari 1985: bomaanslag op het huis van John Deuss (een oliehandelaar die zaken deed met Zuid-Afrika) in Berg en Dal door de terreurgroep Pyromanen tegen Apartheid, waarover vermoeden van gelieerdheid aan de RaRa bestaan. Het huis brandt deels af.
      17 september 1985: eerste van enkele aanslagen op Makrovestigingen.
      18 december 1986: brandbom bij Makro-vestiging in Duivendrecht.
      10 januari 1987: brandbom bij Makro-vestiging in Nuth vermoedelijk (niet bekend of deze is opgeëist) door RaRa.
      juni 1987: brandaanslagen bij een Shellstation in Nieuwegein en garagebedrijven in Alphen aan den Rijn die Shellproducten verhandelen.
      18 maart 1990: brandaanslagen bij de Marechaussee-kazernes in Oldenzaal en Arnhem.
      25 maart 1990: bomaanslag bij het Ministerie van Justitie in Den Haag.
      12 november 1991: bomaanslag op het woonhuis van de toenmalige staatssecretaris van Justitie Aad Kosto en tevens op het Ministerie van Justitie in Den Haag.
      1 juli 1993: bomaanslag op Dienst Inspectie Arbeidsverhoudingen (DIA) van het ministerie van Sociale Zaken.

     2. K.Dopper

      @sjorsensjimmie,

      Ik heb geen enkele behoefte het op te nemen voor het extreem-linkse tuig dat criminele acties pleegde (de laatste jaren hoor je er niet zoveel meer van) maar ook in jouw opsomming zie ik geen enkel dodelijk slachtoffer.

      Dat is heel wat anders dan de honderden dodelijke slachtoffers die extreem-rechts maakte. Naast Breivik waren er met name in Duitsland schokkend veel dodelijke slachtoffers.

      https://www.volkskrant.nl/buitenland/niet-63-maar-849-racistische-moorden-in-duitsland~a3558296/

     3. Sjorsensjimmie

      Buiten onderstaand, je bent werkelijk en misselijk figuur als je zegt met
      “nare medische gevolgen”, GVD door een raam moeten springen om niet levend te verbranden en daardoor een been moeten missen. Nare medische gevolgens……………het klinkt als het alweer moeten goedpraten van een aanslag door een moslim…….tegen beter weten in. Dat dan weer wel…

     4. K.Dopper

      Nee, sjorsensjimmie, wat mevrouw Schuurman in Kedichem overkwam was afschuwelijk en wat antifa-tuig daar uitvrat was crimineel.
      We praten hier echter al weer over een incident van meer dan 30 jaar geleden en het betrof geen dodelijk slachtoffer. Die relativering leek me in het licht van het grootschalig dodelijk geweld van extreemrechts wel op zijn plaats.

     5. Floris

      @ Sjorsensjimmie:

      Ter info, Dopper is een psychopaat die geen enkele relatie met de waarheid heeft. Het is een querulant. Als jij zegt dat iets blauw is zegt hij dat het geel is (bij wijze van spreken).

      Eén van z’n trucjes is dat hij anderen volgens zijn spelregels wil laten spelen en dat doet hij vrij sluw. Velen trappen er in.

      Zo probeert hij het aantal doden als criterium voor gewelddadigheid in z’n totaliteit te poneren. Hij doet dit omdat hij weet dat extreemrechts in Europa meer doden op z’n conto heeft dan extreemlinks. Nou, dat klopt voor de laatste decennia zeker (in de naoorlogse periode daarvoor is het andersom). Alleen Breivik heeft al meer doden veroorzaakt dan extreemlinks.

      Maar dat was een eenling. En als we even de Nederlandse situatie bekijken dan is extreemrechts een lachertje. Totaal geen factor van belang en ik kan me geen enkele naoorlogse gewelddaad van die kant voor de geest halen.

      Van de kant van extreemlinks zijn vele gewelddaden te noteren, waaronder jouw opsomming, ook al is daar maar één dode bij gevallen (Pim Fortuyn). En het mag dan al lang geleden zijn, dat gebeuren in Kedichem is typerend voor de mentaliteit van extreemlinks en daar is nog geen spat aan veranderd.

      In Nederland is dus duidelijk dat extreemlinks veel groter en gewelddadiger is en dat zal voor de meeste westerse landen wel gelden. Mogelijk is Duitsland een uitzondering, met name in de voormalige DDR, maar in dat land is ook zeer veel extreemlinks geweld.

     6. K.Dopper

      ….

     7. K.Dopper

      @Floris,

      Het is toch niet zo idioot om het aantal dodelijke slachtoffers als maat te nemen voor de beoordeling van het veiligheidsrisico? Als extreem-rechts honderden mensen vermoordde en extreem-links geen enkele is de conclusie toch wel gewettigd dat extreem-rechts veel gevaarlijker is dan extreem-links?

      Daarmee is het geweld van extreem-links overigens niet goedgepraat.

     8. Floris

      De extreemrechtse dodenlijst is het gevolg van één Noorse gek en een aantal voorvallen in de voormalige DDR, waarvan in veel gevallen niet eens bewezen is dat er politieke motieven achter zaten. Je zal toch echt met meer moeten komen om je punt te maken.

      Ertegenover staat evenwel een ellenlange waslijst van geweld van de kant van extreemlinks. De geweldbalans slaat duidelijk door naar extreemlinks, zeker in Nederland.

     9. K.Dopper

      Het is een lange lijst maar geen dodelijke slachtoffers.

      In Amerika zie je overigens hetzelfde patroon.

     10. swetsnek

      TROLL ALLERT TROLL ALLERT TROL ALLERT

      DROL ALLERT DROL ALLERT

    2. Zwelbast

     Dopper lijkt de moord der moorden, Fortuyn, voor het gemak te vergeten. Of had dat niets met de linkse ideologie te maken?

   3. Verwarde man

    “ze zijn niet zo levensgevaarlijk als extreemrechts”

    Bedoel je soms extreemrechtse nazies, nationaal socialisten, zijn die niet levensgevaarlijk extreemlinks.

 2. Ni28

  Extreem links wordt altijd goedgepraat door wegkijkers. Hoe weinig vragen zijn ontstaan rondom G20 net of men dat niet eens erg vindt. Zolang men blijft verschil maken tussen de linkse en rechtse tuig zal het nooit eindigen. En dat wilt de hier sprekende heer waarschijnlijk.

 3. Ritter

  Het is onvoorstelbaar.

  Europa word geteisterd door een golf van aanslagen door islamitische terroristen die helaas veel slachtoffers veroorzaken maar daar zal je de z.g antifascisten niet over horen.

  De islam is een soort extreem rechtse ideologie met een religieus sausje. Maar kritiek daarop is taboe in de kringen van deze antifascisten. Dus zwijgen over de aanslagen die in Europa door moslims worden uitgevoerd en ondertussen gebruikelijk zijn geworden.

  Ze maken zich liever druk om Trump en wat er in een klein stadje in de Zuiden van de VS is gebeurt. Daarbij negeren ze natuurlijk, net als de meeste media, het geweld wat door extreem links en de islam word uitgevoerd.
  ———————–

  7 Things You Need To Know About Antifa
  http://www.dailywire.com/news/19717/7-things-you-need-know-about-antifa-michael-qazvini

 4. meijer61200

  Leuk gedaan, en wijs gezegd Hiddema!

 5. Ben Zine

  Het valt inderdaad op dat deze jongens en meisjes zo agressief zijn, en zo onverdraagzaam. Wat zou dat toch zijn ? Wellicht maatschappelijk mislukt en seksueel gefrustreerd, en dat geprojecteerd op een gemeenschappelijke “fascistische” vijand ? Al die negatieve energie moet toch ergens vandaan komen ? Ik weet het ook niet hoor, dat is maar een beetje psychologie van de koude grond, maar ik zou geen andere verklaring kunnen bedenken. Of het is inderdaad niet meer dan een stelletje dorpsgekken waar je slechts medelijden voor kunt voelen. Diep van binnen zijn deze schreeuwers waarschijnlijk ongelukkig en lijden zij aan het leven. Maar het creëert natuurlijk wel een groepsgevoel, een soort sociaal vangnet, zodat ze zich niet helemaal alleen hoeven te voelen. Zoiets als collega’s in de ellende. Het is tenslotte gezelliger om met een hele groep “racisme !” en “fascisme !” te schreeuwen dan dat je dat zielig in je eentje staat te schreeuwen. Triest volk hoor… Echt kansloos.

 6. Nasrani

  Echt eng volk die anderen niet de vrijheid van meningsuiting gunt. Waar komt dat in de geschiedenis ookal weer voor? Dit fenomeen is al een tijdje bezig en is gevaarlijk voor de democratie. Waarom mag je niet voor een islamvrij europa zijn en dat hardop roepen? Persoonlijk vind ik de islam minstens zo gevaarlijk zo niet gevaarlijker dan het nationaal socialisme in de jaren 30 vorige eeuw!

  1. mening66

   Gelukkig zie ik hier veel mensen die de realiteit goed doorgronden.
   K. Dopper is zo,n man die alles achterna loopt wat tegen de gevestigde orde en maatschappij is, dat is extreem links.
   Neem er een paar Gr-links voortkomend uit ra-ra, en het liefst zien ze een islamitisch NL.
   Eerst was het Pol-Pot, dan Mao en Dan Stalin en noem de communistische systemen maar op.
   Dat en nu de liefde voor islam. Als het maar tegen eigen volk en cultuur is.
   Chaos scheppen en de zogenaamde guttmensch zijn is een beroep geworden betaald door de uitkering instantie,s.

 7. Bes Tolen

  In de DDR werden tot het laatste moment van dit regime mensen door extreem links vermoord. Elke maand kwam het voor dat simpele tegenstanders van het regime dood in een doodkist naar de eigen woning werden gebracht. De nabestaanden moesten wel de doodskist betalen. Aantal politieke moorden in vredestijd boven de 300.000 op conto van het regime.
  Het communisme, mee in de afgeleide vormen neo marxisme en multiculturalisme en in uitingsvormen zoals van links feminisme, heeft nota bene alleen maar grotere invloed gekregen in het Westen. Het heeft ondertussen ander links, het sociaal democratische, wel weggevaagd. Ook al willen veel linkse mensen dat niet zien. [Vroegere linksen dus wel. Waaronder dus indertijd ook Pim Fortuyn.]. Sterker, de erfgenamen van het communisme hebben in bijna alle politiek invloed gekregen. Ze zijn ook in alle openbare functies benoemd. Zo ook in Nederland.
  Grote criminele organisaties vanaf de Romeinen leven onder ons voort. We worden tot op de dag van vandaag gedwongen ze te accepteren. Maar ondertussen zetten ze ieder op achterstand, vergallen het leven van velen en hebben dood en verderf gezaaid. Dat onder de titel godsdienstige en politieke overtuiging van velen. Beschermd tot en met.
  Wordt eens wakker.

 8. Domtoren52

  Antifa….werkschuwe flapdrollen meer niet !

 9. Babaji538

  Ik zit er verder niet op te wachten.

  Het wachten is het altijd waard.
  Het wachten is het waard.

  Er is één verschil.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.