Thierry Baudet is witheet over de referendummoord door Rutte III: ‘De burger staat buitenspel!’

Zeg maar dag tegen echte democratie in Nederland.

Forum voor Democratie zet zich al sinds haar oprichting in voor het doorbreken van de indirecte democratie waarin alleen partijen wat voor het zeggen hebben. Idealiter vertegenwoordigen die partijen immers de gedachten van hun achterban die via hen spreekt, maar in de praktijk wordt de communicatie tussen partijelite en kiezers al een dag na de verkiezingen verbroken. Vier jaar lang trekt men zich terug in achterkamertjes, waar vaak vanalles besloten wordt waar Nederlanders die hen hun vertrouwen schonken nou juist niét op zaten te wachten. Het partijkartel is er maar wat blij mee, de Nederlander niet.

Nou, die macht van de gewone Nederlander – voor zover we die al hadden – wordt nog meer ingeperkt, zoals we eerder vandaag al mochten meekrijgen van de heren formateurs. Het raadgevend referendum, wat er na jaren dan eindelijk was gekomen, gaat namelijk al na één keer gebruikt te zijn de prullenbak in. Verrassend is dat niet: het Oekraïne-referendum leverde immers niet de uitslag op waar men in Den Haag zo op gehoopt had, en zelfs D66 – dat vanaf het begin juist wél referenda wilde – is toen opeens toch overstag gegaan. Gek hè?

Nou, Thierry Baudet verbaast het weinig. Hij doet naar aanleiding van deze smerige mes in de rug van ons land zijn verhaal in EenVandaag, en kan daarbij zijn woede moeilijk verhullen. Gek is dat ook niet als je je bedenkt dat het enige miniskule machtsmiddel dat we hadden ons wordt afgenomen:

Ik vind het een heel duidelijke boodschap opnieuw dat de gevestigde politiek geen boodschap heeft aan de wensen van de bevolking. Men doet wel alsof in de aanloop naar de verkiezingen.. daarna in de maandenlange formatie zie je dat de bevolking geen enkele invloed meer heeft. Dan hadden we één ding waarmee we direct iets konden zeggen, dat referendum, en dat wordt ons ook afgepakt.

Nou, geen woord daarvan is natuurlijk gelogen: “afpakken” is hier meer dan de juiste term, zeker als je ziet wat voor verraad hier door Alexander Pechtold en zijn zogenaamde ‘democraten’ gepleegd is. Baudet bevestigt daarnaast de logische reden voor deze knieval van D66 luid en duidelijk:

Het lijkt erop dat D66 zoals zo vaak weer totaal slappe knieën heeft en hier gewoon in meegaat. (…) Wanneer de bevolking het goede antwoord had gegeven in het Oekraïne-referendum, waren de partijen wel enthousiast geworden over referenda. De formerende partijen zijn bang voor de stem van het volk.

Niet zo gek, want soms is de stem van het volk gewoon hartstikke duidelijk: we wilden geen verdrag met Oekraïne, wat de heren in Den Haag zelf ook vonden, en Nederland zit ook absoluut niet te wachten op deze gruwelcoalitie. Laten we dan ook hopen dat uiteindelijk toch één van de partijen aan tafel bedenkt dat het nog ergens principes had liggen op een oude zolderkamer, en de stekker eruit haalt. Destemeer omdat we dan vrijwel zeker nieuwe verkiezingen zullen moeten hebben, en Forum voor Democratie dan op een aardige winst kan rekenen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

72 reacties

 1. Ni28

  Na de Oekraïne referendum keren de politici zich tegen de burger. Zij voelen zich nu oppermachtig maar zonder het steun van het volk hebben zij uiteindelijk niets. Dus is het een kwestie van tijd.

  1. Floris

   Het volk (in ieder geval de meerderheid) zal ook dit weer gelaten accepteren.

   Kijk nu eens naar de situatie in Duitsland: wat valt er te kiezen? Het is Merkel of Schulz. Lood om oud ijzer.

   Zolang de media en het partijkartel elkaar overeind houden is wezenlijke verandering bijna onmogelijk.

   De afstand tussen de burger en de politiek wordt evenwel met de dag groter. Eens zal de bom barsten.

   1. Ni28

    Gelatenheid is helaas goed geworteld in Nederland. Wat heeft men voor nodig om wakker te worden? Echte ellende. Wordt aan gewerkt.

    1. Floris

     Dat is van alle tijden. Ook de Franse revolutie kwam er pas nadat de mensen honger leden.

     Er is heel wat voor nodig om mensen zover te krijgen dat ze massaal in opstand komen. De dames en heren in Brussel en Den Haag weten dat ook. Anders zouden ze dit niet durven.

     1. corfo

      @ Floris.
      Wachten tot de mensen honger lijden ? Komt in dit “rijke” landje óók op grote schaal voor ! Velen die eigenlijk zijn aangewezen op de Voedselbank krijgen van de gemeente géén toestemming om daar gebruik van te gaan maken omdat………….de Voedselbanken TEVEEL afnemers krijgen en het niet meer aan kunnen ! Vraag leraren/leraressen naar de hoeveelheid kinderen in hun klas die honger lijden. Wát een schandalige toestand in zó’n “rijk” landje.

 2. Punt50

  De kaasstolpmensen willen helemaal niet dat het gepeupel meer te zeggen krijgt/heeft dan eens in de 4 jaar een hokje aankruisen.

 3. ayreonaut

  Er komt eerst nog een referendum over dit onderwerp. Deze zal snel beoordeeld worden, waarna ze het naast zich neer kunnen leggen.

  Let op deze gaat heel snel.

 4. DolleDries

  Nog maar een keer.
  Brussel treedt in voetsporen van Napoleon en Hitler
  Als men in Brussel en andere Europese hoofdsteden ook maar iets van de geschiedenis had geleerd, dan had men kunnen weten dat het streven naar één groot Europees rijk, waarin de grenzen zijn uitgewist en een centrale regering alles bepaalt, in alle gevallen op een compleet drama met veel bloedvergieten uitloopt (denk aan Napoleon en Hitler).
  Desondanks denken de eurofielen in Brussel dat het hen wèl zal gaan lukken. Veel analisten en historici waarschuwen al jaren tegen dit van ieder realiteitsbesef gespeende megalomane streven, omdat hierdoor een nieuw tiranniek bewind in Europa zal ontstaan, dat alle oppositie met almaar harder worden maatregelen de mond zal snoeren – iets dat overigens al aan het gebeuren is.
  Het uiteenvallen van de EU kan voor iedere vrijheidslievende burger, die nog enige waarde hecht aan soevereiniteit en zelfbeschikkingsrecht, dan ook niet snel genoeg komen. Want de hoop dat men in Brussel tot bezinning komt, kunnen we gezien de almaar totalitairder optredende Europese Commissie definitief laten varen.

  1. Punt50

   @ DolleDries

   Klopt. Alleen EU Brussel doet het middels de salami tactiek. Dat gaat steeds meer mensen opvallen.

 5. Henk-Jansen

  Ik stel voor om de tweedekamerverkiezingen in ieder geval om de twee jaar te gaan houden. De elite houdt blijkbaar niet van referenda maar misschien dat dit idee dan wel het systeem ten goede kan veranderen.

  1. Punt50

   Eigenlijk is het wel lekker rustig zo, zonder echt kabinet. Misschien moeten we deze toestand wel houden zo, in eeuwige formatie-fase. Kan de samenleving ook eens opgelucht adem halen.

  2. K.Dopper

   Ook dat zou, evenals het referendum, de representatieve democratie uithollen. Bestuurders hebben een periode van vier jaar nodig om een kans te hebben hun verkiezingsbeloften uit voeren. Dit Kabinet had deze enorme klus ook niet kunnen klaren als ze na twee jaar al weer hadden moeten opstappen.

   1. Punt50

    Doperwt, de Belgische economie kwam helemaal tot rust tijdens hun langste formatie ooit. Het bleek een zegen.

    1. K.Dopper

     De Belgische economie staat er op alle kengetallen een stuk slechter voor dan Nederland. De belangrijkste oorzaak is het zwakke bestuur.

     1. nogmaals

      Ook dit zal wel niet kloppen, want het wordt gezegd door onze pathologische leugenaar Dopper!

     2. Bloem

      De Belgische economie heeft er sinds de 1e wereld oorlog altijd slechter voor gestaan. De Nederlandse economie heeft decennia haar succes ontleend aan het aardgas in Groningen. Wanneer we afhankelink worden van de import daarvan, valt te bezien hoe het met onze economie loopt

     3. Scaldis

      Inderdaad is het zwakke bestuur één van de oorzaken. De hardnekkige ouderwetse klassenmaatschappij, en de achterhaalde hiërarchie in het bedrijfsleven in België echter staat alle ontwikkelingen en vernieuwingen in de weg. Hierdoor blijft de economie achter. Nederland profiteert daar weer van doordat Belgische talenten hier hun heil zoeken om zich te kunnen ontwikkelen en krijgen hier ook de kans daarvoor. In de grensstreek zijn opvallend veel Belgische medisch specialisten, ingenieurs, ict’ers en veel andere vakgebieden.

     4. K.Dopper

      Jawel, heer Urk, dat kan wel kloppen, ook met zwakke economieën kan het even beter gaan dan verwacht.

     5. Guus Geluk

      Bloem, de Nederlandse economie leunt in het bijzonder op handel.

     6. Punt50

      @ Doperwt

      En toch kunnen de Belgen veel ruimer leven dan wij. Leg dat eens uit dan met die “kengetallen”.

     7. K.Dopper

      Met welke kengetallen kan Punt50 illustreren dat de Belgen veel ruimer leven dan wij?

   2. toetssteen

    Vandaar dat Zwitserland zo’n uitgeholde democratie is…. ja toch??

    De rest van uw betoog gaat over heel wat anders, maar blijkbaar beseft u dat niet eens. Zolang een kabinet een meerderheid houdt, blijft het kabinet aan. Onderlinge verdeeldheid waardoor de meerderheid wegvalt, kan leiden tot een val.

   3. glazenbol

    Jeetje mina bokkenlul het niveau van de door jouw verzonnen onzin word met de dag erger! Onbegrijpelijk dat men jouw keer op keer weer een podium geeft

 6. Tinneke

  Na het NEE bij het Oekraïnereferendum schrokken veel partijen van de uitslag. Dan ben je een slechte verliezer, om na een keer ‘nee’ gelijk ermee te stoppen.Het verzet tegen Europa groeit enorm, en dit is de voornaamste reden dat deze viezeriken het referendum willen afschaffen!

 7. swetsnek

  IK snap niet dat jullie hier nog reageren lees de rubrieken denk er het jouwe van en plaats niets dat vinden onze linkse vriendjes niet leuk en DDS gaat zich ook achter de oren krabben .
  Misschien dat het helpt en anders ook goed hoef je je nergens aan te ergeren

  1. K.Dopper

   Swetsnek reageert ook nooit inhoudelijk, daarmee denkt hij het goede voorbeeld te geven.

   1. swetsnek

    ik denk er het mijne van

    1. corfo

     @ swetsnek.
     hahahaha !!
     Ik ook; die vent is nog véél gekker als dat ik in eerste instantie heb gedacht ! Weet kennelijk álles over de Belgische economie, de Zwitserse economie én de Nederlandse economie !! Vermakelijk maar ook wel een tikkeltje aandoenlijk. En dat allemaal zónder bron !!

 8. fusilier

  K Dopper wat hebben ze dan geklaard , meer voedselbanken ,of de eindeloze migranten stroom . Of die mensen in Groningen wie hun woning onverkoopbaar is. Werken tot 67 . De instandhouding van de euro . Wat miljarden kost. De ouderenzorg .Zo kan ik nog wel even doorgaan . De V.V.D zag vroeger het liefst God zij met ons op een gulden en daarin is niets veranderd. Ikke ikke en de rest kan stikke

  1. K.Dopper

   Fusilier, de Nederlandse economie staat er op alle kengetallen beter voor dan de ons omringende landen en uit enquêtes blijkt dat Nederlanders zich ook gelukkiger voelen dan inwoners van vergelijkbare landen.

   Je kunt van dit Kabinet zeggen wat je wilt maar niet dat ze al deze zeer positieve ontwikkelingen hebben kunnen tegenhouden.

  2. van Urk

   “Een vol land is nu eenmaal een duur land”. Vooral als je als politici de merkwaardige Nederlandse traditie in ere houdt door migranten binnen te halen met gemiddeld weinig of geen bruikbare kwalificaties, een grote afstand qua taal, cultuur en geringe verdiencapaciteit.

 9. Robert Leiden

  Beter. Tijdens verkiezingen kan je afrekenen met de prestaties van de afgelopen 4 jaar en kan je een nieuwe lichting een mandaat geven.
  Een referendum is hartstikke leuk, maar alleen voor kleine overzichtelijke lokale zaken.
  Zoals het behoud van een theater of tegen de bezuiniging op een buslijn of het veiliger maken van een fietspad voor scholieren.
  Dat soort zaken.
  Maar de grote internationale politiek moet je overlaten aan diegenen die daar thuis in zijn.
  De vanuit de onderbuik schreeuwende populist is dat niet.

  1. toetssteen

   @Robert Leiden
   Dus als men beslist tot een Marxistisch beleid, moet de burger lekker buigen, immers: u mag alleen stemmen over een boom in het park.
   Ga toch weg met die term ‘populist!’ Elke politicus is een populist.

   1. Beukman

    @Steen
    Als men beslist tot een marxistisch beleid, gebeurt dit via verkiezingen van de TK, en dan is het inderdaad – gecharcheerd – de wil van het volk.

  2. Beukman

   @Robert
   Eindelijk een verstandig woord.

  3. K.Dopper

   Dat is zeer raak geformuleerd. Het is niet voor niets dat referenda de laatste tijd vooral worden gepropageerd door populisten en weinig professionele politici.

   D66 lijkt het inmiddels het ook als een te weinig doordachte jeugdzonde te beschouwen. Alleen dwazen veranderen nooit van mening.

  4. Kodi

   Een referendum is juist bij uitstek een aanvullend democratisch handvat welke de manco’s van de particratie (achterkamertjespolitiek, metersdikke dichtgetimmerde regeerakkoorden, fractiediscipline) teniet kan doen.

 10. Obiwokekenobie

  Wat denkt die Baudet wel niet?! Beetje de burgers inspraak willen geven…

  HET IS GEWOON EEN VUILE FASJIST !!!1!

  1. toetssteen

   @Obi
   Jah, te erg toch! Al die politicologen en nog wat fancy vakken weten het veel en veel beter dan ICT’ers en wiskundigen. Echt waar.

 11. Peter Selie

  Onbegrijpelijk dat er veel partijen zijn die de ‘D’ van democratie in de naam voeren.

  1. sjun

   Het kan ook om de D van demagogie gaan.

   1. Beukman

    Net als die partij die de V van Vrijheid in de naam voert.
    Of was het de V van Verbieden?

    1. sjun

     Ik het het op de V van vrijmoedig duiden van verschillen.

     1. toetssteen

      @Sjun
      Die is mooi!

     2. Beukman

      Dat klinkt natuurlijk heel politiek correct, “vrijmoedig duiden van verschillen”, ik hoor het een omroepster van de VARA zo zeggen.
      De werkelijkheid is echter dat de partij van alles wil verbieden, van boeken tot kledingstukken, en van torens tot scholen.
      Handhaving? Daarover rept de Geertbeweging niet, maar je kan er donder op zeggen dat de belastingbetaler ervoor kan opdraaien.

      Derhalve: de V van Volksverlakkerij.

 12. Dollaert

  Geachte heer Baudet,

  Zet die AOW leeftijd nou toch eens op 65 jaar en niet 66 zoals nu. Doe het desnoods op maat. Bijvoorbeeld voor iedereen geboren voor 1965. Denk er in ieder geval over. Ik weet zeker, dat dit zeer veel stemmen gaat opleveren. Nu, stemmen mensen , die dit belangrijk vinden op de SP , PVV (overigens ook niet slecht), Denk.., of 50 Plus.

  Ik mis echt een degelijk ouderenbeleid voor de sociaal zwakkere oudere (60 +) in FVD.

  1. toetssteen

   @Dollaert
   Eens. Mijn vrouw stopte met werken om voor mij te zorgen toen ik hulp nodig had. Dat gat naar haar AOW kan ze niet vullen omdat lolbroeken even besloten de AOW datum op te schuiven. Nou ben ik niet armlastig en we kommen er wel, maar mijn schoonzus, inmiddels weduwe, moet zien hoe ze erdoor komt en idem mijn zus die van dezelfde leeftijd is. Meer dan 35/40 jaar op de teller, maar hé, lekker korten!

 13. EllyD19

  Toch zijn er pas verkiezingen geweest in Nederland en heeft de kiezer toch weer voor Rutte gekozen.
  Ook in Frankrijk en ook in Duitsland kiest men toch weer voor Merkel.
  Democratische landen die koste wat kost bij de EU willen blijven.

  1. toetssteen

   @Elly
   Mhhh en hoe reageert men als andere landen anders stemmen? Zie IJsland en nu Hongarije?

 14. SlimK1nd

  Je wist dat het kwam. De uitkomst van het Oekraine referendum beviel onze Eurofielen niet en het beviel Brussel niet en het beviel de BV Nederland niet. Dus: einde referendum. Als je niet stemt hoe “WIJ” willen? Dan mag je niet meer stemmen.

 15. Domtoren52

  Het is 1 grote strontbak daar op het Binnenhof. Ons de mond snoeren omdat wij als volk niet de antwoorden geven die ZIJ willen horen. En dat komt die schele Eurofiele dwaas van D(ictatuur)66 om de hoek zetten en wilt ons wel de Burgemeestersverkiezing geven.
  Nou das ook kiezen uit 2 lakens van hetzelfde pak, zoals we al eens zagen hier in Utrecht. De favorieten worden vooruitgeschoven vanuit Binnenhof en daar mag je uit gaan kiezen.
  Ook dat is aan alle kanten dichtgetimmerd en voorgekauwd. SMEERLAPPEN !!

  1. corfo

   @ Domtoren52.
   Dat álles aan alle kanten is dichtgetimmerd en alleen toegankelijk blijft voor “vriendjes van Den Haag” is volkomen juist.
   D(waas)’66 is een clubje van EU-geile niksnutten dat al eerder streefde naar een z.g. gekozen burgemeester, maar als je dan de keuze krijgt uit 2 “afgekeurde politici” dan schiet de burger er niks mee op, en dat weet D(waas)’66 ook wel, maar ze geven de burger het idee dat zij (de burger) kan meebeslissen ! Laat u niet beetnemen, we worden op groot schalige wijze bedonderd door deze non-democraten.

 16. Guus Geluk

  Thierry Baudet doet aan stemmingmakerij. De man weet drommels goed dat het parlement wel degelijk om de mening van het volk geeft. Een referendum behoort simpelweg niet thuis in een krachtige representatieve democratie

  https://www.sgp.nl/standpunten/r/referendum#standpunt-referendum

  “…representatieve democratie waarin gekozen volksvertegenwoordigers namens het volk de regering controleren. Burgers geven voor een periode van vier jaar de bevoegdheid aan de politieke partij van hun voorkeur om op basis van het programma invloed uit te oefenen op het regeringsbeleid. Bij een volgende verkiezing kunnen burgers opnieuw aan een politieke partij de bevoegdheid geven om keuzes te maken. Ook kunnen politici die hun beloften niet waargemaakt hebben, worden weggestemd. Referenda ondergraven dit systeem. Ook lijken referenda te suggereren dat een politieke keuze is samen te vatten in een eenvoudige vraag waarop ja of nee kan worden geantwoord. Referenda houden daarom geen rekening met complexiteit van de problematiek.”

  Wanneer houden populisten nu eens op met dit soort gebrul?

  Nooit, vrees ik.

 17. corfo

  Enige tijd geleden las ik een reactie van ene Dopper betr. een topic over referenda.
  De figuur Dopper noemde dat de “hoogste vorm van democratie”, hetgeen m.i. volkomen juist is.
  In déze topic lees ik van dezelfde Dopper dat “referenda de democratie uithollen”.
  Dopper weet duidelijk niet waarover hij spreekt, kán ook niet want hij noemt zijn bronnen nóót; eigenlijk komt e.e.a. wel vermakelijk over maar ook wel aandoenlijk van iemand die denkt álles te weten over bijv. de Belgische, Franse, Zwitserse, Duitse en Nederlandse economie !! Beetje zielig.

  1. Guus Geluk

   K.Dopper heeft gelijk, referenda ondermijnen onze representatieve democratie. De hoogste vorm van democratie bestaat al: de door ons democratisch gekozen bestuurders in de Tweede Kamer (want in dat instituut ligt de werkelijke macht).

   Iedereen die weleens een krant leest of het journaal beziet, weet dat de Nederlandse economie er beter voorstaat dan de Belgische economie. Niet voor niets mocht Rutte aanschuiven bij de G20. Michel kon thuis blijven.

   1. poison

    Onze democratie is allang niet meer representatief. Kijk naar uitsluiten van de PVV, Het tegenwerken van de PVV en FvD en nu het om zeep helpen van de referendumwet. Hoezo representatief???

    1. corfo

     @ poison.
     Helemaal met u eens.
     Het ging mij om het volgende :
     een reaguurder die in eerste instantie het referendum het “toppunt van democratie” noemt om een poos later hetzelfde referendum een “uitholling van de democratie” te noemen. Dezelfde reaguurder die anderen verwijt dat ze geen “bron” vermelden. Dat is pas zielig.
     Democratie in óns landje is reeds lang verleden tijd.

    2. Guus Geluk

     Poison, het kenmerk van onze representatieve democratie is dat de verantwoordelijkheid van coalitievorming bij het parlement ligt. De PVV en haar kiezers worden niet uitgesloten, de bestuurderspartijen vertikken het simpelweg met hem te regeren. De reden is eenvoudig: de PVV is ernstig geradicaliseerd en heeft akelige plannen.

     1. poison

      Guus Geluk@.

      Onze pinokkio Rutte heeft diverse malen het cordon sanitaire bevestigd naar de PVV Buma en Pechthold en zowat de hele tweede kamer volgen hem hierin, behalve FvD en SGP. (Partijkartel). U kunt dan niet stellen dat de PVV niet word uitgesloten want cordon sanitaire = uitsluiten. Als u dit democratisch vind bent u even erg als het partijkartel.

     2. Guus Geluk

      Poison, er is geen cordon sanitair. Elke partij in het parlement, op enkele kleine na, heeft zich beraadt over een samenwerking met de PVV. Afzonderlijk van elkaar. En elk van de partijen kwam tot de conclusie dat een samenwerking met de PVV ondoenlijk was.

      (En passant constateerde de SP geen samenwerking te willen aangaan met de PVV.)

      En er zijn goede redenen voor. Wilders’ plannen de godsdienstvrijheid de nek om te draaien, in te zetten op re-immigratie, minder, minder marokkanen, nepparlement, ballentent (over het EP), zijn eigen stelling niet met Rutte te willen regeren. Neem me niet kwalijk, maar dan vráág je er gewoon om aan de kant te worden gezet.

      https://opiniez.com/2017/06/19/hoezo-cordon-sanitaire-tegen-de-pvv/

     3. poison

      Typisch een links verhaal en goedpraterij, heb ik geen boodschap aan.

  2. K.Dopper

   @Corfo,

   Ik herinner me niet ooit het referendum het toppunt van democratie te hebben genoemd. Ik vind dat in elk geval niet, integendeel, het referendum is per definitie een uitholling van de (representatieve) democratie en de perverse referenda die we in Nederland zagen waren helemaal bizarre waanzin en oplichterij.

   Kun je een citaat c.q. bron geven?

   1. K.Dopper

    Ik zie dat corfo het hazenpad heeft gekozen.

 18. john1952

  Bij het Oekraïne-referendum is pijnlijk duidelijk geworden dat de mening van de Nederlander er niet meer toe doet, zeker niet als daardoor niet meer voldaan kan worden aan de niet aflatende eisen vanuit Brussel. Zeker voor Rutte is de EU een heilig huisje dat gekoesterd moet blijven worden.
  Om diezelfde reden moest de PVV uitgesloten worden van regeringsdeelname, en entameerde onze ‘rubberen Mark’ maar een cordon sanitair, om diens door de EU beperkte zeggenschap over Nederland, te maskeren. Wilders zou immers nimmer naar de pijpen van de EU dansen, als dat onvoordelig voor ons land zou zijn.
  We kunnen alleen maar hopen op spoedige herverkiezingen, en het Nederlandse volk méér wijsheid toe te wensen als zij tot nu toe heeft laten zien. U krijgt de leiders die u verdient immers.

 19. Blue monday

  Simpel voorbeeld referendum:

  Moet de moskee in uw dorp weg?
  Ja of Nee
  Uitslag: 51% zegt weg…..

  Tegenreactie:
  De kerk moet weg uit het dorp
  Ja of Nee
  Uitslag 51% zegt weg….

  Ik weet alleen dat er hele “leuke” tijden aan zullen breken in dit dorp.

 20. Kodi

  Een veelzeggend plaatje wat meer zegt dan woorden
  https://pbs.twimg.com/media/C5gt3DEWcAAGsn0.jpg

 21. corfo

  Ik zit eigenlijk te wachten op ’t moment dat de VVD als “criminele organisatie” wordt verboden.
  Ik hoorde n.l. dat Robin Linschoten is veroordeeld wegens belastingfraude. U kent hem vast nog wel : de vent die steeds met veel bla bla, poeha én bombarie op t.v. verscheen; de man die z’n invalide echtgenote in de steek liet voor z’n chauffeuse; dus géén frisse jongen. Dit is de -tigste van de VVD die wegens criminele activiteiten is veroordeeld. Hem gingen voor o.a. : Jan Houwers (veroordeeld wegens hypotheekfraude), Henry Keizer (onderzoek naar fraude); het zijn er inmiddels zóveel dat ik ze niet meer weet. Als een voetbalclub een dergelijk aantal criminele leden zou hebben werd het een “criminele organisatie” genoemd.

  1. poison

   @corfo

   Narcistische egoisten zijn het.

  2. Ecoshaarlem

   Zo langzamerhand is die hele partij over genomen door oplichters, en de verantwoordelijke van deze partij respecteren niet de beslissing van de diverse rechters, opheffen!

 22. Ecoshaarlem

  Tot op heden is hij slechts een roepende in de woestijn!
  Hopelijk zijn de ogen van de kiezers wat open gegaan, maar ik heb zo mijn twijfels!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.