Video! Dit is wat Palestijnse kinderen leren op zomerkamp in Gaza: ‘Schiet de zionistische zwijnen dood’

Terwijl kinderen Europa voetballen, met hun PlayStation in de weer zijn of rondhangen in het zwembad, houden ze er op de Palestijnse enclave Gaza zo hun eigen ideeën op na wat betreft vrijetijdsbesteding. Liever oefenen kinderen daar hoe ze later Israëlische soldaten gaan vermoorden. Terwijl ze ook nog wat nieuwe scheldwoorden krijgen aangeleerd.

Dat de verering van geweld een bijzonder plek inneemt in de Palestijnse maatschappij – en dan zeker in de door Hamas geregeerde Gazastrook – is iets wat we helaas maar al te goed weten. Maar hoe die verering eruit ziet, is iets wat we slechts zelden te zien krijgen. Op het internet zijn er dankzij Memri nu filmpjes opgedoken van de indoctrinatie van kinderen. Bij zomerkampen van de terroristische Izz al-Din al-Qassambrigade leren kinderen namelijk al van jongs af aan dat joden slecht zijn, de vijand van alle moslims zijn, en wat enkele goede tactieken zijn om deze mensen te vermoorden.

De scène hierboven stamt van midden afgelopen maand, toen de rellen over de Rotskoepel-moskee op z’n hoogtepunt liepen. Izz al-Din al-Qassam liet kinderen ‘naspelen’ hoe zogenaamd trotse Palestijnen met deze situatie zouden moeten omgaan. Je loopt af op checkpoints van het Israëlische leger, je vermoordt de solaten die daar zijn, en vervolgens kan je bidden in de al-Aqsamoskee.

Simpel, toch? Ja: enorm simpel als je zoveel mogelijk bloed wil vergieten en een duurzame vrede zo lang mogelijk wil uitstellen. Niet zo simpel als je wil dat Palestijnse kinderen gewoon normaal kunnen opgroeien zonder te worden geïnjecteerd met haat en een voorliefde voor geweld. Zoals Golda Meir, een overleden oud-premier van Israël, dat zo prachtig pleegde te zeggen: “We zullen pas vrede hebben met de Arabieren als zij meer houden van hun eigen kinderen, dan dat ze ons haten.” Waarvan akte.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Ritter

  Daarom word het nooit vrede tussen Israël en de Palestijnen; de Palestijnen zijn niet uit op duurzame vrede maar zijn uit op vernietiging van Israël. Dat is het uiteindelijk doel.

  Veertien leugens die de vrede blokkeren in het Midden-Oosten
  https://brabosh.com/2009/08/19/veertien-leugens/

 2. Nasrani

  Islamieten willen nergens vrede, alleen met hen die ook islamiet zijn. En zelfs dat is al uiterst moeilijk. Kortom, een verdorven ideologie.

  1. poldi

   De “vredelievende” islam.

   Soennieten haten sjiieten,
   Alewieten haten…,
   Moslimbroeders haten…,
   …ieten haten … ieten.

   Maar bovenal haten islamieten niet-islamieten en zulen zij zich nooit aanpassen aan onze westerse normen en waarden.

   Daarom stoppen met de voortetterende islamisering, de islamscholen, moskeeën, kopvodden, boerka’s en dubbele paspoorten.

 3. Ali Yas

  Er is volgens mohammedaans onderwijs maar één manier om met garantie de hemel van Allah te betreden: door op jihad te gaan. Een overtuigde mohammedaan vindt altijd wel een reden.

  1. Kodi

   Agressie zit gewoon in het DNA van de Islam. De Islam heeft agressie van nature.

   Interessant artikel: Agressie van de Islam vergt geen verklaring > http://www.dbnl.org/tekst/dijk012raso01_01/dijk012raso01_01_0003.htm

 4. van Urk

  Inderdaad. Mensen die nog geloven in een twee staten oplossing zijn naieve dromers. Zelfs als de Palestijnen een eigen staat zouden hebben is de opgevoede afgunst en jaloezie tegen de Joodse Israeliers nog steeds bestaande groot.

  1. K.Dopper

   De tweestatenoplossing is inderdaad ver weg omdat Israel veel teveel profijt heeft van het uitblijven ervan. Het, in strijd met het volkenrecht, voortschrijdende proces van sluipende landroof zou erdoor moeten stoppen en willen de Israëliërs onder geen beding. Daarom wordt dit al decennia effectief door Israel geblokkeerd.

   1. Kodi

    Palestijnse staat is er al lang: Jordanië
    https://www.volkskrant.nl/archief/palestijnse-staat-is-er-al-lang-jordanie~a1072980/

    14 december 2010, 00:00

    In mei 1948 woonden er bijna één miljoen Joden in de Arabische wereld. Tegenwoordig zijn er minder dan 8.000 over. Toen de staat Israël in mei 1948 werd gesticht, namen de Arabische regimes wraak op de Joden. Er vluchtten méér Joden uit de Arabische landen dan de 710.000 Arabieren die uit Israël vluchtten. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog waren er wereldwijd 50 miljoen vluchtelingen. Vandaag zijn alle vluchtelingenproblemen van vóór de jaren 1950 opgelost. Allemaal, behalve één – het Palestijnse. De 1 miljoen Joodse vluchtelingen uit de Arabische wereld deden wat miljoenen vluchtelingen doorheen de hele geschiedenis hebben gedaan. Ze begonnen elders een nieuw leven. Er zijn geen joodse vluchtelingenkampen. De VN beweren dat er 4,7 miljoen Palestijnse vluchtelingen zijn. Volgens de internationale definitie wordt de status van een vluchteling slechts toegepast op de eerste generatie vluchtelingen. De VN maken echter een uitzondering voor één groep: de Palestijnen. Nakomelingen van Palestijnse vluchtelingen krijgen dezelfde status als hun voorouders. Daarom steeg het aantal zogenaamde Palestijnse vluchtelingen van 710.000 in 1950 naar meer dan 4,7 miljoen in 2010. De VN gebruikt deze vluchtelingen als demografisch wapen tegen Israël. Die VN-politiek heeft ook nare gevolgen voor ons. De Palestijnen zijn de enige vluchtelingengroep die een speciaal VN-agentschap heeft dat zich enkel met hen bezighoudt: de UNRWA. Dit agentschap is het grootste van alle VN-instellingen en stelt liefst 25.000 mensen tewerk. Nederland draagt dit jaar 20 miljoen euro bij aan het UNRWA-budget. De Europese Unie en Amerika geven elk ongeveer 200 miljoen euro per jaar. Zo wordt er al meer dan een halve eeuw westers geld in het Palestijnse vluchtelingenprobleem gepompt, zonder dat er uitzicht is op een oplossing. De strijd in het Midden-Oosten is geen territoriale, maar een ideologische strijd. De islam predikt Jodenhaat. Israël moet vernietigd worden, omdat Israël het thuisland is van de Joden. Israël is niet verantwoordelijk voor de situatie in het Midden-Oosten. Het probleem is dat de islam het bestaansrecht van Israël verwerpt. Vorige maand nog nam Fatah op zijn conventie in Ramallah een verklaring aan waarin het weigert Israël als Joodse staat te erkennen. Zolang het Westen weigert te begrijpen dat de Palestijnse vluchtelingen als wapen tegen Israël worden gebruikt, zal het niet begrijpen dat het niet de plicht van Israël is om de Palestijnen een staat ter beschikking te stellen – omdat er reeds een Palestijnse staat bestaat. Historisch hebben het gebied ten westen en ten oosten van de Jordaan altijd tot dezelfde staat behoord. Van het Britse mandaatgebied Palestina maakten zowel het huidige Israël als Jordanië deel uit.In 1922 splitsten de Britten Palestina op in Cisjordanië en Transjordanië. Joden kregen het verbod zich te vestigen in Transjordanië, dat 78 procent van Palestina omvatte. De Britten schonken het aan hun bondgenoot, de Hasjemitische leider Abdullah. In november ’47 stelden de VN een opdeling voor van de resterende 22 procent van Palestina. Cisjordanië werd verdeeld in een Joods en een Arabisch deel. De Joodse vertegenwoordigers accepteerden het VN-delingsplan, maar de Arabieren niet. Ze begonnen een oorlog met als doel ‘de Joden in de zee te drijven’. De Arabieren verloren de oorlog, maar namen wraak in Oost-Jeruzalem en in Judea en Samaria – de gebieden van Cisjordanië die in Arabische handen bleven. Dit gebied werd etnisch gezuiverd van alle Joden. De diaspora van de Joden, na hun nederlaag tegen de Romeinen in 70 na Chr., leidde niet tot het vertrek van alle Joden uit hun historische thuisland. Er hebben daar altijd Joden geleefd, tot ze in 1948 werden verdreven. Judea en Samaria werden bezet door Transjordanië, dat zijn naam in 1950 tot Jordanië verkortte. Tot 1967, toen Israël, na een Jordaanse aanval, Oost-Jeruzalem, Judea en Samaria veroverde, heeft niemand ooit geëist dat er op de zogenaamde West Bank een onafhankelijke Palestijnse staat moest komen. Omdat het conflict vooral ideologisch is, zijn territoriale concessies gevaarlijk. Concessies stemmen totalitaire ideologen niet milder, maar moedigen hen integendeel aan. Noch Hamas noch Fatah is bereid het recht van de Joden op een eigen staat te erkennen. Ook om strategische redenen, heeft Israël nederzettingen in Judea en Samaria nodig. Zonder deze provincies is Israël slechts 15 kilometer breed. Niettemin moet er een oplossing worden gevonden voor de Palestijnse vluchtelingen. Van de 4,7 miljoen bij de UNRWA geregistreerde Palestijnse vluchtelingen leven er 2 miljoen in kampen in Jordanië, 700 duizend op de zogenaamde West Bank en 2 miljoen elders. Het is onmogelijk om 4 miljoen vluchtelingen naar een nieuw te vormen Palestijnse staat in Judea, Samaria en Oost-Jeruzalem te laten komen. Deze kleine provincies hebben momenteel 2,3 miljoen inwoners en kunnen een bijna verdrievoudiging van de bevolking niet aan. Jordanië heeft 6,4 miljoen inwoners, onder wie reeds 2 miljoen Palestijnse vluchtelingen. 2,7 miljoen vluchtelingen bijkomend toelaten, zal voor problemen zorgen, maar het is niet onmogelijk. Dit vereist echter dat Jordanië zich openstelt voor alle Palestijnse vluchtelingen die zich in dat land willen vestigen. De Jordaanse koningen hebben tot 1988 nooit ontkend dat Jordanië Palestina is. Nog in 1981 herhaalde koning Hussein: ‘Jordanië is Palestina en Palestina is Jordanië.’ Pas tijdens de eerste intifada in 1988 gaf Jordanië elke aanspraak op de zogenaamde West Bank op. Indien men werkelijk vrede wil in het Midden-Oosten zal men de waarheid moeten durven spreken – de waarheid dat het conflict in het Midden-Oosten een ideologisch conflict is, en dat er al een Palestijnse staat bestaat: Jordanië. Of de Jordaanse koning mag aanblijven of zijn koffers moet pakken, zal moeten blijken uit nieuwe democratische verkiezingen in het nieuwe Palestina.

 5. dark hole

  !!Gaan we weer met de selectieve verontwaardiging!!

  Aangezien deze website het niet voor elkaar krijgt om aangaande dit thema ook maar enigins de schijn te wekken van enige objectiviteit…..een korte boodschap van een joodse professor

  https://www.youtube.com/watch?v=Jfjsq587alY

  met name zijn boodschap vanaf circa 2 minuten [ totale duur circa 3 minuten ]

  Volgens mij wordt het voor de redactie ook eens tijd verder te kijken dan de lengte van hun neus…een advies die ze andere redacties maar al te vaak geven

  1. Floris

   Dat is Finkelstein die daar uit z’n dak staat te gaan. Een zeer omstreden Israëlhater die het in z’n krankzinnige hoofd haalde om Hezbollah te prijzen.

   En dat noem jij objectief? Laat me niet lachen, man.

 6. K.Dopper

  Dit kan ons moeilijk verbazen. Het Palestijnse volk wordt onderdrukt door Israel die hun grondgebied bezet en rooft.
  Dat zet kwaad bloed.

  1. Kodi

   1. Wanneer werd het land “Palestina” opgericht en door wie?
   2. Welke waren zijn buurlanden?
   3. Wat was zijn hoofdstad?
   4. Wat waren zijn belangrijkste steden?
   5. Noem tenminste één “Palestijnse leider” voor Arafat.
   6. Wat was de taal van het “land Palestina”?
   7. Welke was de belangrijkste religie in het “Antieke land Palestina”?
   8. Hoe heette de munteenheid van het land?
   9. Kies een willekeurig datum in de geschiedenis en zeg wat ongeveer de wisselkoers van de “Palestijnse” munteenheid tegenover de Amerikaanse dollar, de Duitse Mark, het Britse Pond, de Japanse Yen of de Chinese Yuan was op die datum.
   10. Aangezien er nu niet zo´n land “Palestina” bestaat, wat veroorzaakte zijn ondergang en wanneer gebeurde dit?
   11. Waarom probeerden de “Palestijnen” nooit onafhankelijk te worden vóór de vernietigende nederlaag van de invasielegers van Arabische landen in de Zesdaagse Oorlog van 1967?

   http://i68.tinypic.com/f9pdhu.jpg

  2. van Urk

   K.Dopper@ Blijven gaan volhouden met zulke onzinnige beweringen. Gaza is niet bezet en de Westbank is een betwist gebied dat door Israel terug veroverd werd van de Jordaniers. En over onderdrukking gesproken, waar blijft dat sympathieke geluid voor die andere Palestijnen? En weet u wel wie de echte vijanden van de Israelische Palestijnen zijn?

    1. K.Dopper

     Gatestone.

     I rest my case.

     1. van Urk

      U heeft daar niks op te zeggen!? Natuurlijk ook niet. Over de andere Palestijn geeft u net als die andere linkse papegaaien totaal geen zier om.

    2. Zwarte band

     No Jews no news. Zo zie je maar weer: Het gaat hen niet om die Pallestijnen; Het gaat hen om hun virulente haat en agitprop jegens Israël vanwege hun Joodse bewoning.

 7. corfo

  Als de Palestijnen eens zouden gaan doen wat de Joden deden en nog steeds doen : gewoon werken om hun land bewoonbaar te maken én te houden, hun grond vruchtbaar te maken enz. dan hadden ze geen reden meer om zo ongelooflijk jaloers op de Joden te zijn, maar ja, dan moeten ze wérken en dat is niet hun sterkste punt. Verder is hun “geloof” een “sta-in-de-weg” voor hen, ze móéten moorden, staat in de Koran, en zullen nóóit vrede gaan kennen; zelfs islamieten “onder elkaar” moorden elkaar nog uit; voor mij een stel verwilderde ongeletterden.

  1. dark hole

   Lees dan voor de broodnodige spijsvertering ook eens de Talmoed bijvoorbeeld…Je zult dan één op één overeenkomsten vinden met de Koran. Of is dat teveel moeite om een beetje objectief te blijven?!

   1. K.Dopper

    Als je de Christelijke Bijbel er naast legt zie je dat de monotheïstische godsdiensten meer met elkaar gemeen hebben dan dat ze verschillen.

    Voor racisten maakt het niet uit: die richten zich op Joden, moslims of christenen. Racisten met specifieke doelgroepen voor vervolging hebben overigens ook meer gemeen dan dat ze verschillen.

    1. van Urk

     K.Dopper@ Geef aan op welke punten ze gemeen hebben en of dat relevant is om te zeggen dat beide drie dezelfde pad van God volgen.

     1. K.Dopper

      Van Urk waant zich een christen en meent mogelijk dat zijn god, Allah en Jahweh verschillende goddelijke personages betreffen.

      In dat geval van bigotterie gooi ik de handdoek in de ring.

     2. van Urk

      Natuurlijk gooit u uw handdoek in de ring omdat u er gewoon geen verstand van hebt of er totaal niets van begrijpt als niet-religieus. De Koran is voornamelijk een stuk knip en plakwerk uit die twee andere heilige boeken met een eigen sausje erom heen. De islam is een pseudo-religie waar oudere godsdiensten (afgoderij) nog aan toegevoegd zijn. Denk maar aan Baal of door de Arabieren gebeden oude God Hubal de maangod (vandaar de islamitisch symbool van de wassende maan). Het woord Allah werd in Jemen en in Nabate voor maangoden gebruikt. Ook het verhaal van Abraham klopt niet met die van de Thora en de Bijbel wat eigenlijk de belangrijkste link is. Daarnaast het niet erkennen van christus als de Zoon van God. Terwijl de islamitische God zeer afstandelijk is en een eigen wil heeft, is de Bijbelse God een liefdevolle, barmhartige en persoonlijke God. De verschillen zijn tussen beide Goden veel groter dan alleen maar een ander manier van bidden. Dus is er wel sprake van twee verschillende Goden. De God van de bijbel is een heilige God die zondaars lief heeft en Allah is dat niet. De manier van vergevingsgezindheid van Allah gaat ten koste van zijn heiligheid. Omdat hij meer waarde hecht aan de goede daden van mensen dan dat hij boos is over de slechte daden. (daarom is het voor moslims makkelijker om aanslagen te plegen zonder over hun daden in te gaan zitten) De Koran presenteert een heel andere beeld over de redding van de mensen. De islam is een religie van werken, terwijl het christendom verlossing komt door genade door het geloof. De koran ontkent dat er verlossing van zonden noodzakelijk is en gaat daarmee in tegen de essentie van de Bijbel. allah is onkenbaar terwijl de Bijbelse God zijn ware gezicht liet zien via zijn Zoon.

     3. K.Dopper

      De Bijbel is evenzeer knip- en plakwerk, met name vanuit Soemerische bronnen.

      De zogenaamd heilige boeken betreffen een permanente recycling van mythes uit eerdere beschavingen.

      Ik vrees dat u meent dat we de Bijbel van kaft tot kaft als historisch betrouwbaar moeten opvatten. In dat geval kunt u veel moslims een hand geven, die huldigen die overtuiging ook maar dan met betrekking tot hun gebundelde knip- en plakwerk.

      Waarom maken gelovigen zich altijd zo belachelijk? De Bijbel is een schitterend boek met mooie mythologische verhalen en in Urk maken ze er politiek van.

     4. van Urk

      Daarom zeg ik u geef daar dan voorbeelden van hoe dat tot zich gepresteerd heeft? Natuurlijk zitten er andere elementen aan. Hoe vaak heeft God zich moeten bewijzen tegen andere goden waar de Joden (ook) voor geknield hebben? De Bijbel is niet alleen een religieus boek maar ook een historisch boek en ja dan zijn er Soemerische of andere elementen hier in terug te vinden. En er staat ook in waar de personen vandaan komen,waar ze gestorven zijn en wie hun familieleden waren. Dat is allemaal geen geheim. De Bijbelse geschriften vertellen wie de ware God is en zeggen ook welke Goden het niet zijn. De vraag is altijd wat er nou het eerst was. De kip of het ei?

     5. van Urk

      En hoezo is de Bijbel onbetrouwbaar? De meest bekendste figuren uit de Bijbel hebben bestaan. (David,Salomo,Jozef etc.)Dat is een bewezen feit. De zondvloed is ook bewezen net zoals alle volksstammen van de hele wereld het soortgelijke verhaal van Noach kennen. Net als de torenbouw van Babel geen mythe is maar een feit omdat het buiten de Bijbel ook in andere bronnen wordt verteld. (Tot aan China aan toe). Op alle fronten (of het nou wetenschappelijk of historisch is) heeft de Bijbel gelijk gekregen.

     6. van Urk

      Vele archeologen geloven dat de uittocht van Egypte een mythe is. dat komt omdat zij de uittocht plaatsten in de tijd van Ramses II bekend om zijn grote bouwwerken. In het nieuwe rijk vindt je inderdaad geen sporen van Hebreeuwse slaven. Maar die zijn wel te vinden in het Middenrijk! Dus voor de tijd van RamsesII . Er zijn Semitische huizen en nederzettingen inclusief de namen van deze volkeren en zelfs een verslag van de Egyptische schrijver Ipuwer dat overeenkomsten toont met de tien plagen. De geest dat Hebreeuwers grote stenen moesten gaan slepen is ook niet wat de Bijbel namelijk geschetst heeft. De Israelieten moesten namelijk bakstenen maken.

    2. sjun

     Laat mij eens zien waar je de gouden regel in de koran vindt.

     1. Floris

      De arabische bedriegers hebben veel geplagieerd maar de gouden regel zijn ze vergeten.

      De islam claimt dat het om dezelfde god gaat, maar meer dan een claim die deel is van het plagiaat is dat niet. Het staat bovendien in schril contrast met de islamitische ontkenning dat Jezus de zoon van god was. Daarmee plaatst de islam zich lijnrecht tegenover het christendom. Ook tegenover het jodendom trouwens.

      Ze hebben niet dezelfde god, ze hebben de god van de bijbel proberen te STELEN.

      Mede daarom zullen islam en de andere twee monotheïsmen nooit door één deur kunnen, hoezeer linkse naïeve protestantse eikels zoals we die aantreffen binnen de PKN daar ook over dromen.

 8. nogmaals

  Is die doppertrol nu vooral een Jodenhater en daarvandaan een islamfan , of is hij een islamfan en daarvandaan een Jodenhater?

 9. Adriaan

  Hier kan ik maar één reactie op geven: uitroeien dat tuig.

  1. K.Dopper

   Welkom op DDS, Adriaan, je zult hier veel vrienden vinden die, net als jij, genocide zien als een voor de hand liggende oplossing voor volken waar je het niet mee eens bent dan wel anderszins als inferieur beschouwt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.