VIDEO Truckers luiden de noodklok aangaande gevaar door migranten: agressie wordt steeds groter

Truckers uit Nederland hebben door een petitie de bellen gerinkeld in Brussel. Ze geven aan dat er veel te weinig is gedaan aan de onrust die veroorzaakt wordt door migranten bij truckers. De migranten willen meereizen om zo naar Engeland te kunnen vluchten. Geweldig wordt Zo eisen ze veel meer bescherming en een noodnummer om naar te bellen.

Landen zoals Frankrijk, België, maar ook Nederland doen volgens de chauffeurs te weinig. Er zijn 8000 handtekeningen verzameld om de problematiek aan te kaarten:

De chauffeurs klagen over onveilige aanrijroutes naar Calais en Duinkerken en over de haven van Calais, vanwaaruit de boot of trein naar Engeland wordt genomen. Illegalen proberen in hun wagen te klimmen, waarbij de chauffeurs soms worden belaagd. FNV-bond Transport en Logistiek adviseert de leden zelfs om niet in België te stoppen omdat er te weinig veilige plekken zijn. De situatie breidt zich volgens hen uit naar Hoek van Holland en IJmuiden. Als chauffeurs ongemerkt toch een verstekeling meenemen die wordt betrapt in Engeland, krijgen ze een fikse geld- of zelfs celstraf.

Dus er is niet alleen fysieke overlast, maar de chauffeurs krijgen ook nog eens een geldboete, zonder dat ze verstekelingen mee willen nemen. De Europese migratiepolitiek komt met deze petitie bij nieuwe problemen, namelijk dat overheden nauwelijks iets doen aan deze situaties, die al maanden gelden.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Ritter

  Jaren terug is hiervoor gewaarschuwd…………het zal alleen maar erger worden want half Afrika wil naar Noord/West Europa.

  De ruime uitkeringen hebben een sterk aanzuigende werking en daarom zullen veel Afrikanen (vooral jongeren) naar Noord/West Europa te komen.

  Zo krijgt een vrouw in Mozambique gemiddeld tussen de vijf en zes kinderen. Somalische vrouwen krijgen gemiddeld 6 a 7 kinderen. Niger heeft een van de hoogste geboortecijfers op aarde; aldaar krijgt de gemiddelde vrouw tussen de zeven en acht kinderen.

  Velen van deze jongeren zullen proberen de “honingpot” te bereiken. (lees Noord/West Europa.)

  1. Floris

   Een kind kan begrijpen dat de buitengrenzen gesloten moeten worden.

   Anders worden we onder de voet gelopen. En reken maar dat de meeste van die lui barbaren zijn.

   Ben ik nu een racist?

   1. Kodi

    Iemand die de dingen juist beziet is geen racist, maar een realist. En realisme is iets totaal anders dan racisme, net zoals presteren iets totaal anders is dan parasiteren. Je moet al een woordblinde dyslect zijn dit verschil niet te kunnen zien.

 2. Lex

  Oppakken voor straf een jaar werken in een werkkamp. waarna ze terug gestuurd worden naar het land van herkomst.

  Dat leert ze heel snel af. Nu blijven ze het net zolang proberen totdat het ze lukt om naar Engeland te sluipen waarna de kans groot is dat ze een verblijfsvergunning krijgen.

  1. Floris

   Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

 3. marco1

  Bij Calais is het al jaren bezig , dat het de laatste 2 jaar een ander soort(agressiever) vluchteling is dat er staat is al zo vaak aangegeven door de truckers en de transportbedrijven. Dat het nu verspreid naar Hoek van Holland, IJmuiden, Zeebrugge etc. is ook al langer bekend. Dat chauffeurs boetes kunnen krijgen(het bedrijf waar hij in dienst is ook) of zelfs veroordeeld kunnen worden voor mensensmokkel is ook bekend. Dus aangezien dat dit alles allang bekend is kunnen we de conclusie trekken er toch geen zak aangedaan word en de chauffeur vogelvrij verklaard is.

  1. Peter Selie

   Het zijn géén vluchtelingen, ze verdommen het om in het land van binnenkomst asiel aan te vragen, ze willen rechtstreeks door 5 veilige EU lidstaten naar de honingpotten, ze hebben hun bescheiden weggeflikkerd op weg naar Groot Brittannië. Het belangrijkste in deze is dat de Franse regering in feite deze chaos gedoogd, Macron heeft geen antwoord op het migratie probleem omdat het een EU probleem is.

  2. Kodi

   Hoek van Holland soort van nieuwe Calais
   Nu wachten op soort van nieuwe kamp Jungle

   Illegale migranten zetten vaker hun leven op het spel om via Hoek van Holland naar Engeland te reizen. Ze zwemmen nu zelfs via de Nieuwe Waterweg naar het ferryterrein, waar vrachtwagens wachten om te worden ingescheept naar het Verenigd Koninkrijk. De Koninklijke Marechaussee uit zijn zorgen over deze nieuwste trend tegenover het AD.

   In de eerste helft van dit jaar pakte de marechaussee 580 zogenoemde inklimmers op, mensen die zich verstoppen in trucks.

   De afgelopen maanden is het meerdere keren voorgekomen dat immigranten via het water de vrachtwagens proberen te bereiken, bevestigt ook ferrymaatschappij Stena Line. De mannen springen buiten het vrachtwagenterrein in het water en zwemmen om het hek heen, dat ongeveer twee meter de Nieuwe Waterweg insteekt. De parkeerplaats grenst aan het water en is aan de overige drie kanten omheind.

   Het zwemmen is een gevolg van verscherpte veiligheidsmaatregelen. Zo is de omheining recentelijk deels met schrikdraad uitgerust en patrouilleert de marechaussee regelmatig met speurhonden.

   https://t.co/PtGd4ZteV1

   Anp

 4. Obiwokekenobie

  Dit probleem is zo opgelost hoor… gewoon weigeren via Calais te rijden. Niet die route pakken tot Frankrijk zijn verantwoordelijkheid neemt. Als je werkgever je veiligheid niet kan garanderen dan mag hij je niet te werk stellen.
  Gewoon je vrachtwagen midden op de snelweg parkeren… mijn zege heb je.

  1. marco1

   Dat is makkelijker om te zeggen dan te doen.

   1. HaZ

    @marco1.
    Misschien een domme vraag, maar waarom kunnen die gasten zo makkelijk in die aanhangers kruipen ?

    1. marco1

     Dat doen ze bij stilstaande file.1 slaat de spiegels dicht zodat de chauffeur geen zicht op de achterkant heeft een ander opend de deuren zodat zijn vriendjes erin kunnen en sluit deze weer. Mensensmokkelaars laten ze snachts erin als de chauffeur slaapt. Deze zijn erg goed in het verbreken van zegels en weer heel maken zonder dat het te zien is de zegel verbroken is geweest. Ze snijden ook wel gaten in het dak trailer on er zo in te kunnen. Het is zeker niet makkelijk om erin te konen en meeste chauffeurs treffen zoveel mogelijk maatregelen om het te voorkomen. Maar net zo goed het niet makkelijk is een kluis open te breken zijn er toch die het kunnen zo ook met in een trailer konen.

 5. Punt50

  De EU heeft het niet zo op truckers. Ze hebben liever kansenparels.

 6. Peter Selie

  Bijna iedereen gaat voorbij aan het feit dat de EU besloten heeft om voor het jaar 2050 zo’n slordige 60 miljoen migranten binnen ‘Ford’ Europa te halen.

  Als oplossing voor de zogenaamde “vergrijzing” wil de EU tot 2050 in totaal 60 miljoen migranten afkomstig uit Afrika en het Midden Oosten naar Europa te halen. Zie hieronder de uitgebreide ontwerpresolutie van het Europees Parlement over een gemeenschappelijk immigratiebeleid.

  https://gerard1945.wordpress.com/2017/08/07/eu-wil-60-miljoen-migranten-naar-europa-halen/

 7. corfo

  Potverdikkeme, nog steeds géén “reactie” van de beruchte extreem linkse reaguurders !!

 8. Kodi

  Barbaren moet je nou eenmaal aanspreken in de taal die deze minder aanspreekbaarderen wel verstaan. Het aanbrengen van kanonnen bleek in de VOC-tijd effectief te zijn tegen zeepiraten. Wellicht dienen de truckers zich ook maar eens te gaan bewapenen tegen deze landpiraten indien men een veilig transport wenst.

 9. glazenbol

  Truckersmoeten niet zeuren maar massaal weigeren nog door oorlogsgebied te rijden maar ja, de meeste trucker zijn van die generatie welke dacht slim te zijn en hun stem uit te moeten brengen op rechts, geen vakbond meer nodig had, voor ieder wissewasje een lening af dacht te moeten sluiten waardoor ze nu niet eens meer bij machte zijn om te staken aangezien de aflossing van de caravan, de koelkast, de laatste vakantie, de keuken, de badkamen etc, etc, etc gewoon aan het eind van de maand weer betaald moet worden dus staken beteken binnen no time een deurwaarder voor de deur!

  1. marco1

   Lening?deurwaarder?hahaha uw reaktie moet wel de domste van de maand zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.