Als een raket! FVD in nieuwe Peilingwijzer op 7 tot 9 zetels!

Thierry Baudet en Theo Hiddema stijgen maar door. Nog even en FVD heeft de PvdA bijgehaald. 

Op deze Prinsjesdag heeft de Peilingwijzer zijn nieuwe peiling online gezet. Het resultaat van de peiling zal als een enorme schok komen voor het partijkartel. Volgens de peiler, die samenwerkt met de ultralinkse staatsomroep de NOS, blijft Forum voor Democratie namelijk maar stijgen. Op dit moment zou zo’n 5 procent van de stemgerechtigden op Baudet en Hiddema stemmen. Dat komt neer op ergens tussen de 7 en 9 zetels.

Bij de verkiezingen van maart kwam FVD de Tweede Kamer binnen met twee zetels. Je hebt het dus over een verviervoudiging.

Screen Shot 2017-09-19 at 09.24.23

Uit de peiling blijkt dat steun voor alle partijen nagenoeg hetzelfde blijft (vergeleken met de vorige peiling). Het enige “substantiële verschil” is dus de stijging van Forum voor Democratie. Die blijft maar doorgaan. En doorgaan. En doorgaan. Hierdoor is FVD nu virtueel de achtste partij van het land. Baudet en Hiddema laten de ChristenUnie (coalitiepartner!), de Partij voor de Dieren, 50Plus, de SGP én DENK al achter zich.

En de rek is er nog lang niet uit. Ook de PvdA (9 tot 11 zetels) en de SP (10 tot 12 zetels) zijn in zicht voor FVD. Nog even en ook die partijen worden ingehaald waardoor FVD officieel een speler van formaat is geworden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. marco1

  Zodra ze zetels weghalen bij met name D66 en PVDA zal ik er blij van worden.

  1. Kodi

   En de PVV levert geen ene zetel in. Daar worden de zetels dus niet weggehaald.

 2. Obiwokekenobie

  Peilingen uit het verleden bieden geen enkele garantie voor de toekomst

  1. DolleDries

   Het stemmen op een partij ook niet.

 3. Kodi

  Lijkt me een leuk stuivertje wisselen met de PvdA: FvD van 2 naar 9; PvdA van 9 naar 2

  1. marco1

   Dat zou idd mooi zijn nog mooier als zowel PVV en FVD samen rond de 50zetels zouden krijgen. Nog mooier zou zijn als 1van beide partijen meer zetels als de VVD zou krijgen , zolang dat niet is vrees ik dat er weinig gaat veranderen.

 4. corfo

  Voorlopig zit Nederland opgezadeld met Rubberen Rutte en consorten !
  Voor het land is ’t een grote ramp, voor de EU en alle parasieten is “gelukje”.
  Maar er is licht aan het einde van de tunnel : de FvD.
  Voorlopig nog maar peilingen, maar : you never know !!

 5. RobertMarsman

  Vroeg of laat zal het Forum gewoon zijn plafond bereiken. Dit zullen ze niet volhouden tot aan de nieuwe verkiezingen die pas over 3 en half jaar zullen plaatsvinden. Op een gegeven ogenblik zal hun piek bereikt zijn en kunnen ze eigenlijk niet meer winnen maar alleen nog maar verliezen.

  Het komt vaker voor dat partijen gaan pieken zoals de PVV maar ook de SP. die vier jaar geleden ook op 25 stond maar een paar weken later werd het vlak voor de verkiezingen leeg gevreten door de PVDA die 2e partij van Nederland werd.

  Uiteindelijk kan je beter vlak voor de verkiezingen pieken als vlak na de verkiezingen. Grote kans dat ook het forum zijn virtuele zetelwinst straks als we gaan stemmen als sneeuw voor de zon zien verdwijnen. En zullen ze er niet veel van overhouden.

  Mits we binnen binnenkort weer mogen stemmen dan kunnen ze er van profiteren.

  1. Punt50

   @ RobertMarsman

   In wat u schrijft zit zeker een kern van waarheid. Verschil is wel dat FvD erg bezig is met ledenaantallen. Als het er in slaagt een brede basis te bouwen kan het weleens anders lopen.

   1. RobertMarsman

    Misschien wie zou het zeggen. Ik denk wel dat het Forum een blijvertje is. Eenmaal in de kamer zal je er niet meer snel uit verdwijnen. Maar de groei kan ook te snel gaan. Als een partij als een raket kan stijgen dan kan het ook dalen als een raket.

    Even ter vergelijking de PVV heeft het een jaar volgehouden. Die bleven een jaar lang pieken tot het zelfs op 40 zetels stond zoiets. Maar tijdens de verkiezingen is het gehalveerd. Wilders stond een paar maanden voor de verkiezingen nog op 40 maar was de helft binnen een paar weken kwijt. Wilders heeft misschien nog wel mazzel gehad dat we gingen stemmen. Als de verkiezingen een maand later zouden zijn geweest had hij helemaal niets over gehouden.

    Zoiets kan ook met het Forum gebeuren. Laten ze het een jaar volhouden dan moeten ze nog 3 jaar voor we gaan stemmen. Dan zijn ze het allemaal weer kwijt met een beetje pech.

    1. Punt50

     @ RobertMarsman

     Tja het is gewoon koffiedik kijken voor gevorderden. Er zit een plafond aan de ruimte voor FvD. Misschien als ze het deel van de bevolking aan kunnen boren dat nu géén interesse heeft in politiek? Moeten ze wel met innovatieve dingen komen om dat deel aan boord te krijgen.

 6. Two Ravens Black Kettle

  NL zou pas een kans maken wanneer FvD ook de islam-organisaties van GL, CDA en D’66 zouden inhalen. Tweede plek veroveren, de PVV niet onder de 15 zetels duikelt en ze bijelkaar opgeteld ruimschoots groter worden dan de ontstellende leegte van de Verlichtings haters van de VVD-Judas partij.

  Maar het is inmiddels tien over twaalf en ik vrees -gezien de apathie van de Kaaskop- dat het voor West-Europa (wellicht muv. van het belegerde, omsingelde, tijdens de Deense cartoon-crisis door ons verraden Denemarken) over-en-uit is.

  De cultuur-marxisten, de islamisten en de zombie horde genaamd stemvee zullen dit moegestreden decadent continent dat op haar laatste benen loopt het finale zetje geven.
  Van de drie hierboven genoemde groepen zijn de islamisten hiervoor nog het minste verantwoordelijk. Het waren de cultuur-marxisten die Europa vernietigden en het zombiestemvee die het toestond (en toestaat). De islamisten sloegen louter de laatste gaten in de zinkend schip.
  We zijn Rome in het jaar 475.

 7. Ben Zine

  Baudet’s grootste potentieel zit bij de VVD. Die NSB-partij van liegers, bedriegers, oplichters en zwendelaars moet hij helemaal leegtrekken.

  1. Guus Geluk

   Nazivergelijking alert.

   1. Blue monday

    Het potentieel van FvD zit voornamelijk bij studenten, libertariërs en VVD’ers die eigenlijk liever op de ondernemerspartij stemmen.

    Volk dus dat het zich kan permitteren om bij een peiling te zeggen dat ze FvD stemmen.

    Zodra de verkiezingen komen en de VVD niet de grootste dreigt te worden, hoppen ze zo weer terug.

    1. Guus Geluk

     Of bij het CDA.

     1. henkie

      Beste,
      ik vind je opsomming accuraat, de VVD wordt ook wel de “firma list, leugen en bedrog” genoemd.

      Hoe bedoel je de verwijzing naar de NSB? Misschien zit daar ook een kern van waarheid?

   2. Punt50

    Godwin alert!

    1. Guus Geluk

     De godwin die ik zie is de vergelijking tussen de nationaal-socialistische partij en de VVD. Het slaat nergens op.

     1. Punt50

      Komt omdat jij de vergelijking niet snapt.

     2. Seneca

      @gg
      U denkt dat vvd met nsb wordt vergeleken. U dient te bedenken dat de manier van werken van beide lichamen identiek zijn. het feit dat vvd zich verlaagt tot de nsb politiek is uitsluitend en alleen de vvd te verwijten en niet de reaguurder inzake.

     3. Guus Geluk

      De VVD is niet nationaal-socialistisch en je bewering dat zij op diezelfde wijze functioneren, is flauwe kul.

      Nazi-vergelijkingen noemen ze hier geloof ik demonisering.

     4. K.Dopper

      Er is alleen sprake van demonisering als de kritiek zich richt op Wilders en Baudet.

     5. Guus Geluk

      Kennelijk.

 8. Rex Gildo

  Ondanks het feit, dat Thierry in navolging van Theo zich voorstander heeft getoond van rassenvermenging, zou het FvD kunnen rekenen op gemiddeld 8 zetels in de peilingen.
  Het is echter niet te hopen, dat de heer Baudet zijn (eventuele) dochter ooit ziet thuiskomen met een Marokkaan of een andere kansenparel, want dan zou hij er ongetwijfeld anders over gaan denken. Voorlopig moet Jan Roos het echte conservatieve geluid blijven verkondigen, want de PVV/Wilders is wat rechts betreft afgehaakt, omdat men voor de sleepwet heeft gestemd.

  1. Blue monday

   Jan Roos? conservatief?

   Jan Roos is een non-conformist, met de inslag van een rechtse marktkoopman.
   Zo min mogelijk belasting en iedereen voor zich…je kent dat type wel, barst het van bij de VVD.

 9. Tinneke

  Goed nieuws…..leuker kunnen we niet maken toch?

  1. corfo

   @ Dopper.
   blablabla !!!

   1. K.Dopper

    Troll alert !!

    1. Punt50

     Kap daar nou eens mee autist.

 10. K.Dopper

  Je wordt geen speler van formaat als je in peilingen stijgt, dat wordt je pas als men na verkiezingen niet meer om je heen kan bij regeringsvorming.
  Als Baudet nog even doorgaat met zijn rassenvermenging en homeopatische verdunning wil over vier jaar niemand met hem samenwerken en dat staat hij buitenspel.

  1. Punt50

   Onzin. De PVV is een speler van formaat en toch sluit het partijkartel de PVV telkens buiten. Bron? Zie de realiteit.

   1. K.Dopper

    De PVV is geen speler van formaat omdat geen hond met de club wil samenwerken.
    Zo ingewikkeld is dat toch niet?

    1. Punt50

     Je bent erg voorspelbaar.

     1. K.Dopper

      Ik zou het liever consistent willen noemen.

     2. Punt50

      Ach laat maar, je bent niet wijzer.

 11. nimos

  De geschiedenis heeft zich herhaald!!! In mijn optiek,zijn we net als toen:40-45 door slechts een paar machtswellustelingen,een nieuwe NAZISTAAT,met ditmaal de slogan Een EUROPA,ingerommeld!
  Werkelijk de meest misdadige geurtenis,sinds WO2, tegen de burgers in europa!
  Nu geen miljoenen dodelijke slachtoffers,maar miljoenen economische slachtoffers,zie de gevolgen van het beleid,door de gestapo die nu in Brussel zit!
  Ook toen profiteerde aleen zij en hun nazi vriendjes van hun beleid!
  En de gewone burgers moest de boer op om voedsel te verkrijgen.
  En vergeet niet: De oprichters van deze Nazi staat,vermoorden hiermee,figuurlijk,opnieuw alle bevrijders,alle onschuldigen,alle JODEN,en een ieder die gevallen is OPNIEUW!!!!
  Vooral al die jonge Amerikanen bij NORMANDIE,die moesten,de EERSTEN die slechts kogelvoer waren,
  man denk je eens in,dat je daarzelf had gestaan,19,20,21 jaren jongEEN VOLKTRIBUNAAL vind ik bij deze gedachte te weinig,voor deze gasten!
  Zo denk ik erover,de geschiedenis heeft zich HERHAALD,en een ieder die dit niet vind,mag dit zelf weten,maar voor mij is dit een voldongen feit!!!!

  1. Blue monday

   warrig verhaal, geen touw aan vast te knopen.

  2. henkie

   Je hebt helemaal gelijk,
   De VVD (en CDA en D66 en PvdA) coryfeeën staan voor de volle 100% achter het voortdenderen van de EU trein en veinzen op te komen voor onze democratie. In werkelijkheid streven ze een dictatuur na.
   Maar dat is ook terecht want het volk, het gepeupel, de plebs, de minderwaardigen hebben toch eigenlijk niet verdiend dat hun stem volwaardig meeteld.
   Laat besluitvorming over aan onze notabelen; politici, rechters en juristen.

 12. Ben Zine

  @Henkie
  Ik maak een vergelijking tussen de VVD en de NSB omdat de VVD, net als indertijd de NSB, kennelijk bereid is om ons land zonder slag of stoot uit te leveren aan een buitenlandse grootmacht. Indertijd was dat uiteraard de megalomane Hitler en zijn Nationaal-Socialistische boevenbende in Berlijn, zij wilden één groot Duits rijk. Nu is dat de megalomane Juncker en zijn eurofiel-multiculturalistische boevenbende in Brussel, zij willen één groot Europees rijk. In tegenstelling tot wat Guus ons wil doen geloven, is die vergelijking dus helemaal zo gek nog niet.

  1. Guus Geluk

   De vergelijking raakt kant noch wal en je weet het. Het was toch zo’n kwalijke zaak Baudet te vergelijken met een nazi? En bij de VVD mag dat wel?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.