Angela Merkel en Mark Rutte beide enthousiast over Europese plannen van eurofederalist Macron

Mark Rutte was er al duidelijk over, dat die positieve beelden had over de federale plannen van de Franse president  Emmanuel Macron. Hij begon wel over dat die niet zo snel zo veel wil veranderen, maar het is dan ook vooral afhankelijk van de plannen van het komende kabinet. Nu heeft niet alleen Rutte staan glimlachen om Macron zijn plannen, maar ook opperbazin Angela Merkel

Dit is erg belangrijk, aangezien de Frans-Duitse as binnen Europa altijd op een lijn moet zijn, anders gaat er niet zo veel gebeuren binnen de Europese Unie. Hoe machtig Angela Merkel ook is, ze moet het ook met haar Franse collega’s doen. Dus het feit dat zij an sich al erg positief is over de plannen, zegt al heel veel over de bereikbaarheid van de doelen die er achter staan.

Het baart zorgen dat de plannen van Macron ver gaan. Veel meer Europese integratie, een Minister van Financiën, een gemeenschappelijke begroting voor de Eurozone, of een Europees leger. Dit zijn niet zomaar voorstellen, deze zijn fundamenteel ingrijpend. Het is bijzonder dat Mark Rutte en Angela Merkel positief zijn over de voorstellen van de Franse president.

Op deze manier wordt het steeds duidelijker dat de komende jaren de Europese integratie tot een federale superstaat steeds sneller zal vormgeven, tot het niet meer kan. Nu de belangrijkste verkiezingen zijn geweest binnen de Europese naties, hebben de regeringen ongeveer vijf jaar om alles vorm te geven en te duwen naar federalisering. Hoe diepgaander de Europese integratie, hoe groter het eurosceptische sentiment. Ze hebben dus niet veel tijd en wij, als burgers, moeten democratisch gezien ervoor zorgen dat de Europese integratie de komende jaren niet zal plaatsvinden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Obiwokekenobie

  Dan snap ik wel dat je niet nog een referendum wilt hebben.

 2. fusilier

  1 groot Europees leger met soldaten met dubbele paspoorten en Duitse generaals.
  Bijna al onze eigen kazernes zitten vol ,met gelukzoekers . Nog even en Nederland is reddeloos verloren. Merkel kan dan zeggen Ich habe das geschaft .

  1. Bloem

   Of wir haben es nicht gewüßt.

 3. Ali Yas

  “wij, als burgers, moeten democratisch gezien ervoor zorgen dat de Europese integratie de komende jaren niet zal plaatsvinden.”

  Hoe dan, Lars?

 4. Albert Egberts

  De Europese kiezers kozen in groete meerderheid pro-Europese politici als Macron, Merkel en Rutte. Dat deden ze omdat ze een pro-Europees beleid wensen en deze politici worden dus geacht deze wens uit te voeren.
  Ik verwacht dat ze dat zullen gaan doen, de EU gaat de komende jaren flinke stappen zetten in de richting van een federale staat.
  Dat lijkt me vanuit democratisch oogpunt zowel gewenst als logisch.

  1. trampoline

   Democratisch oogpunt? U bedoelt dat we dan helemaal niets meer te zeggen hebben. Gewoon doen wat er gezegd wordt, toch?
   Dat stelletje lamzakken dat namens ons in het EP zit en braaf meeholt met de ongekozen EC om zijn baantje te houden, kun je met de beste wil van de wereld geen democratisch gekozen parlement noemen.

   Als het aan mij ligt komen er opstanden tegen de EU!

   1. Nico Dorlas

    We hebben als kiezer juist alles te zeggen, trampoline. We kozen pro-Europese politici en we kregen pro-Europese politici die doen wat ze beloofden.
    Hoe kun je daar als democraat bezwaar tegen maken?

  2. Dubbele Komma

   Ja die kiezer koos deze partijen. Ondanks liegen,bedriegen, referendums negeren.

   Misschien als we de burgers puur over europa laten stemmen ziet de uitslag er misschien heel anders uit.

   Jullie soort gaat over lijken. Kijk wat jullie in Amerika teweeg brengen als de verkiezingsuitslag jullie niet aanstaat. Kijk naar de Engelse referendum uitslag.

   Helemaal krankzinnig worden jullie…

   Nazi!

  3. DolleDries

   Zet er gewoon tussen haakjes Dopper achter.

   1. Kodi

    Wordt het niet tijd dat we die kop van die trol eens een paar minuten onder de waterrand van een vijvertje gaan drukken? Dat doen ze in Sofia bij de gevangenisvijver bij veroordeelde kinderverkrachters ook.

  4. swetsnek

   trol alert doppertje is terug

   1. corfo

    De figuur die zich Albert Egberts noemt, maar in feite Goebbels zou moeten heten, weet niet waarover hij praat als hij ’t over “democratie” heeft. Een EU, “geleid” door zuipers en graaiers die niet door de bevolking zijn gekozen; een NL-“regering” die geen referendum meer wenst( omdat ze wel weet dat zij tegen de wil v.d. bevolking “regeert”).
    De “democratie” in dit landje bestaat enkel uit het één keer in de 4 jaren een kruisje zetten en verder moet (bijna) iedereen z’n mond houden.
    “Democratie” is hier ook het feit, dat een z.g. klokkenluider, nadat hij een zaak terecht heeft aangekaart, wordt ontslagen vernederd en tot de bedelstaf wordt gebracht, door mensen die de daders zijn, meestal “zéér bekwame bestuurders”!
    “Democratie” bestaat niet meer in dit “rijke” landje.

  5. HW

   AE – Welke fascist is hier weer bezig.
   Wie werd er gekozen met grote meerderheid?
   Merkel 32 % = is nog steeds maar 1/3 van de kiezer.
   Rutte – 32 zetels = 21 % van de te verdelen zetels.
   Macron kreeg in de eerste ronde ook 24 % van de stemmers achter zich.

   Waarom noem je jezelf niet Joseph Goebbels, die wist ook alles recht te praten wat krom was.

   1. van Urk

    Zo veel houdt Albert Egberts alias Doperwt van ons land om alles af te staan aan buitenlandse mogendheden. Onze voorouders die zich verzet hadden tegen de Romeinen, Hunnen, Franken, Spanjaarden, Fransen en Duitsers etc. zouden zich in hun graf gaan omdraaien. http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/10/wat-is-landverraad/

    1. Molly Bloom

     Als we dat niet willen kunnen we toch allemaal op de PVV stemmen?

     Waarom doen we dan niet?

   2. Ernst Quispel

    @HW, De pro-Europese partijen zijn in Nederland veruit in de meerderheid. Alleen de PVV wil dat we uit de EU stappen maar die krijgt voor dat idee weinig steun.
    Nederlanders zijn niet gek en weten hoe belangrijk de EU is voor o ze veiligheid en welvaart. Je bent wel van lotje getikt als je de EU niet koestert en sterk maakt.

    1. corfo

     @ EQ.
     Welke veiligheid dan wel ? Welke welvaart dan ?
     Aanslagen volgen elkaar in rap tempo op.
     Militairen worden gedood door EIGEN munitie nadat ze op missie zijn gestuurd door een aantal “zéér bekwame bestuurders”.
     Vóórdat de EU er was, bestond er méér welvaart, sinds de EU er is, is het aantal Voedselbanken drastisch gestegen, ouderen worden niet meer verzorgd en kinderen gaan zónder eten naar school. Voorstanders van z.g. handelsverdragen (hetgeen zo ontzettend goed voor de EU-landen zou zijn), denken vermoedelijk dat er zónder handelsverdragen géén handel meer zou zijn ?! Wat een armoedige gedachte. Handel is er altijd geweest, óók zonder EU, en handel zal er altijd blijven, óók zonder verdragen.

     1. Ernst Quispel

      We hadden in Europa in 70 jaar geen onderlinge oorlogen. Dat is voor Europa een ongekend lange periode van vrede en veiligheid, Corfo.

  6. Ni28

   Rot op naar Joop, Dopper!

   1. corfo

    Ni28.
    hahahaha, de figuur Dopper, die onder wéér een andere naam “optreedt”, weet absoluut niet waarover hij praat.
    Sinds 30 jaar geen onderlinge oorlogen meer gehad in Europa, zegt de dwaas.
    Hij heeft last van selectieve vergeetachtigheid, een veel voorkomende kwaal bij extreem linkse uitkeringstrekkers.
    Hij vergeet o.a. de Balkanoorlog, waar -tig NL-militairen omkwamen.
    Maar let op, de gek zal dat vast anders benoemen : dat was volgens hem vast geen oorlog, hij bedenkt wel wat in z’n benepen geest.
    Zou de minkukel soms i.o.v. Joop hier provoceren ?

  7. sjun

   Ik ben van mening dat gewone burgers door prachtige verhalen en angstvisioenen via de massamedia werden aangezet tot een stem ter bevordering van de carriere van Eurocraten. Nu er echter alternatieve media aan zitten te komen en het narratief verschuift krijgen burgers de gelegenheid om verschillende verhalen te wegen. Tel hierbij op dat de idylle van de multikul zichtbaar wordt in de stadsbuurtjes en het sprookje van integratie met behoud van eigen identiteit dat uitmondt in het overzetten van normen en waarden uit de landen van herkomst naar het land waar men graag de eigen problemen parkeert ook al in de uithoeken van de samenleving doordringt. En dan zit er nog een grote toestroom aan te komen van mensen die de mooiste verhalen horen over hoe hier alles voor ze betaald wordt terwijl het EU-project van degenen die daarvan profiteren de grensbewaking verwaarloost en haar burgers niet beschermt maar vooral financieel afroomt terwijl het hun oikos doet verdwijnen.

   Er valt in de toekomst dus een politieke voorkeur te verwachten die de belangen van de stemmers meer zal dienen omdat zij die domweg beter afwegen doordat ze zicht krijgen op gevolgen van voorgespiehgeld en gepraktiseerd beleid. De koers van de Visegradlanden geeft alvast een kijkje in wat er over heel Europa te verwachten valt als de horde van het politiekcorrectisme dat de mensen vrijheid van denken en spreken belet genomen is.

   1. Thjum

    Het interessante is dat, nadat in de afgelopen jaren alternatieve media en rechts-populistische partijen het eurosceptische ‘narratief’ van de daken konden schreeuwen, de steun voor pro-Europese politici feitelijk toenam en de voorspelde rechts-populistische lente uitbleef.

    Het resultaat is bekend: de komende jaren zal de EU worden versterkt richting federale staat.

 5. corfo

  Rubberen Rutte is het met Mutti Merkel eens; ja natuurlijk, die vent loopt achter iedereen aan waarvan hij denkt dat die hem meer “eer en glorie” kan brengen. Hij laat zich zelfs aflebberen door Korsakov Juncker, fraai stelletje.
  Macron die z’n eigen land alleen maar nóg meer ellende bezorgt, en daar loopt de goegemeente achteraan ? Kun je nagaan hoe Markje en Angela in elkaar steken !
  Trots als een aap met 7 lullen staat Rutte te oreren over een belastingverlaging die de rijken nóg rijker maakt, maar de ouderen laat bloeden.
  Deze Rutte, die een z.g. minister van Defensie, met héél veel bloed aan haar handen, blijft steunen, ook dát maakt helemaal duidelijk dat deze man totaal geen geweten heeft. Ik kots van de hele z.g. “elite”, ze gedragen zich n.l. helemaal niet als zodanig, maar als een stelletje verachtelijke dictators.

 6. joost2

  Moeten wij Rutte zo zijn gang laten gaan?
  Zijn jullie nu zo stekeblind en niet in de gaten , dat deze altijd glimlachende joker uit is op een topbaan in Europa.

  Hebben Nederlanders nu niet in de gaten dat wij onze cultuur, identiteit, geschiedenis,
  pensioenspot, wetgeving , in casu dus Nederland volkomen aan het inleveren zijn bij die EU van zetbaas Juncker, met als toekomstige eigenaren Duitsland ~( Merkel~) en Frankrijk ( Macron).
  Macron is een klein omhoog gevallen ambtenaartje, die bij volgende verkiezingen het loodje legt.
  De sluwe Merkel krijgt dan toch voor elkaar dat de duitsers wel alsnog over ons de baas worden.

  Hoe lang pikken wij dit wanbestuur nog van die Rutte en zijn kompaan ~Pechtold./

  1. Kodi

   Het wordt zo langzamerhand tijd voor een Neurenberg 2.0 voor deze landverraders.

 7. joost2

  DDS:
  Inderdaad het ergert mij ook, dat sommige reageerders vele identiteiten gebruiken en telkens onder een andere schuilnaam reacties inzenden.
  Je kunt immers aan hun opvatting en schrijfstijl zien dat het een en dezelfde persoon is.
  Zij bevuilen deze reactie site.

  DDS kan dit voorkomen door het IP adres structureel te controleren.
  ( Er is daar een eenvoudig computer programma voor~).

  1. Ernst Quispel

   Aan de nickname te zien is Joost ook aan zijn zoveelste nickname toe.

   1. Kodi

    Met dezelfde nick Ernst Quispel waarmee El Trollo Pinochhio dit blog stalkt en hier als zwerfvuil dit blog volschijt met zijn verbale drek trolde hij ook in februari 2015 ook al op De Nieuwe Realist. Meelezen warm aanbevolen trouwens!
    Meer info vanaf hier: http://uitingsvrij.net/viewtopic.php?f=29&t=269&p=31679&hilit=quispel#p31639

    1. Kodi

     Chapiro schreef:
     23 FEBRUARI 2015 OM 09:07
     Ik denk dat cypres/bolhaar/GerritB/Abrander/Wuss etc. Weer aan het uitlokken is. Zijn favoriete spelletje om fora naar de duvel te helpen door iedereen tegen elkaar op te zetten.
     Daarbij liegt hij alsof het gedrukt staat en beschuldigt hij, zeer onterecht per pb, debaters die van toeten noch blazen weten. Ik weet daar alles van.

     Gielah schreef:
     22 FEBRUARI 2015 OM 17:44
     Heeft meneer Quispel tegen de zojuist op DDS gebande @Jacobus aangeschurkt?
     Dat hoop ik niet voor De Nieuwe Realist.

     Nederlander1965 schreef:
     22 FEBRUARI 2015 OM 19:57
     Ik zie dat Jacobus aka Graatsma aka Ernst Quispel zich nu weer hier ophoudt?
     Eens zien hoelang het duurt voordat hij hier weer over de schreef gaat.

     http://uitingsvrij.net/viewtopic.php?f=29&t=269&hilit=quispel&start=390#p31753

    2. Baaz

     Dank voor de link, goed om te lezen met wie we van doen hebben.

  2. Kodi

   Voor het indienen van een verzoek tot het verwijderen van trollenvuil en hun verbale diarree kan men zich wenden tot de redactie.
   http://www.dagelijksestandaard.nl/contact/

   Ik zeg: Massaal doen!

 8. Ni28

  De trekpop Rutte is enthousiast want zijn toekomstige baantje in Brussel komt steeds dichterbij. Hij liegt ons voor dat ie minder Europa wilt maar eenmaal bij zijn bazen Merkel en Macron piept ie wel zijn toekomst in. Macron wilt het geld van het Noorden hebben en een Europese staat biedt dat in. Wij blijven geld leveren aan het Zuiden die weet het heel snel uit te geven. Rutte zou straks samen met Hennis moeten ophoepelen als verantwoordelijke voor zijn ministers en zeker die van eigen partij. Dat deze criminele bende in de volgende regering gaat zitten is onverteerbaar.

  1. Ecoshaarlem

   Geheel mee eens, in 40/45 noemde wij dat nog landverraders!

 9. Guus Geluk

  Den Haag was niet enthousiast over de State of the Union en over Macrons ambitieuze agenda evenmin. Dat is dus allemaal kort door de bocht.

  1. Thjum

   Macron en Juncker liepen, goed gecoördineerd, net voldoende ver voor de troepen uit. De bedoeling is dat ongeveer de helft van hun plannen wordt gerealiseerd.
   Zo gaat dat in Europa. Men doet ferme voorstellen voor een verdere stap naar een federale staat zodat iedereen ruimte heeft om eurosceptische emoties en reflexen te tonen om vervolgens deels mee te gaan.
   De weg naar een federaal Europa is die van een gestaag voorttrekkende karavaan die doortrekt terwijl de honden blaffen.

   1. Guus Geluk

    “De weg naar een federaal Europa is die van een gestaag voorttrekkende karavaan die doortrekt terwijl de honden blaffen.”

    Daar lijkt het op, maar ik denk niet dat het zo ver komt.

 10. Stanly2000

  Ernst Quispel
  We hadden in Europa in 70 jaar geen onderlinge oorlogen. Dat is voor Europa een ongekend lange periode van vrede en veiligheid, Corfo.

  Fout, dat is dankzij de NATO. Trouwens de Balkanoorlogen willen we wel eens vergeten.

  1. corfo

   @ Stanly2000.
   Helemaal juist.
   Ik had eenzelfde reactie als die van u willen plaatsen maar werd verhinderd, helaas.
   Figuren als Ernst Q. hebben last van selectieve vergeetachtigheid.

  2. Thjum

   Behoren de Balkanlanden tot de EU?

   1. corfo

    Jij had het over Europa en niet over de EU, wéér zo’n smerig links trucje : verdraaien en liegen.
    Rot toch op, stinkdier met nazi sympathieën !

    1. Thjum

     Aan de orde was de stelling dat een lidmaatschap van de EU leidt tot vrede en veiligheid. Het is dan niet logisch om deze stelling te willen ontkrachten door te verwijzen naar oorlogvoerende landen die nu juist geen lid van de EU zijn, het lijkt me eerder een bevestiging van de stelling.

     1. corfo

      Je begint geestelijke tekortkomingen te vertonen Tumtum.
      Je blijft glibberen en draaien.
      Je zei dat in EUROPA géén oorlog meer zou zijn geweest sinds de oprichting van de EU, volkomen vals !!
      De Balkanoorlog was er; ja ’t zou nog kunnen dat jij denkt dat de Balkan ergens in zuid Afrika ligt, dan kun je er écht niks aan doen. Sorry Tumtum, neem je pilletje, raadpleeg je psychiater en ga lekker slapen. Dombo.

 11. Ecoshaarlem

  Natuurlijk werkt die gladjanus van een Rutte samen met de fuhrer van Duitsland, zijn toekomst moet binnen Brussel veilig gesteld worden, daar verkwansel je gewoon je land voor.
  Het is toch duidelijk Macron moet geld van Brussel hebben net als de Grieken, daar is zijn gehele beleid in Frankrijk op gericht, en ons schoothondje praat hier anders dan in Brussel!
  Hij is nu muisstil, bij al die VVD ellende!

  1. corfo

   @ Ecoshaarlem.
   Natúúrlijk is het bij de VVD muisstil, die gasten hebben ook geen enkele reden om hun mond open te doen met zóveel interne problemen.
   ’t Is een criminele organisatie, dat is nu wel duidelijk; met hún aantal bajesklanten steken zij “Satudarah” naar de kroon. Bovendien hebben zij een aantal “zéér bekwame bestuurders” binnen hun gelederen, échter wel met veel bloed aan hun handen.
   Rubberen Rutte is eigenlijk geen reactie waard, nog nóóit zo’n waardeloze figuur meegemaakt, die, zoals u terecht zegt : “Zijn land verkwanselt .”
   In ’40-’45 had men voor zulke minkukels een speciale naam.

 12. Kodi

  De VVD vóór de verkiezingen:
  https://pbs.twimg.com/media/DKwyS7ZWAAI6IYv.jpg

  Trap er niet in!

  De VVD gaat nog eens bezwijken onder het gewicht van hun eigen leugens.

 13. Domtoren52

  Heel veel mongolen hebben helaas gekozen voor een pro-Europees beleid en naast deze domme keuze waren de kopstukken uit de diverse regeringen al bezig met het uitvouwen en realiseren van een plan uit 1923,

 14. Kodi

  Zomaar een gezellig berichtje uit Canada. Fijn hè die Wilkommenskultur voor Moslims..?

  Terror attack horror in Canada as driver with ISIS flag deliberately rams pedestrians
  http://www.dailyrecord.co.uk/news/uk-world-news/terror-attack-horror-canada-driver-11268739

 15. Bes Tolen

  Als er één persoon in Nederland rondloopt, die niet van de geschiedenis lijkt te hebben geleerd, is het nota bene Rutte wel. De macht in Frankrijk is niet bepaald democratisch verdeeld. Dat komt omdat Napoleon de Franse bevolking kon bedriegen. Dat gaat en dat is het probleem heden ten dage nog door. Napoleon namelijk wilde Europa veroveren en had daarvoor permanent heel veel geld nodig. Daartoe sloot N. met het Vaticaan een verdrag af om de financiering te regelen. Het Vaticaan zorgde daarop voor joodse bankiers waaronder Rothschild, de bank die wel de bankier van het Vaticaan wordt genoemd. Het Vaticaan vroeg wel om forse tegenprestaties, waaronder voorrechten of te wel invloed en macht. Laat nu Macron waarneembaar uit die hoek komen… Van Merkel (en Kohl) is bekend, dat ze ook veelvuldig contacten had met die bepaalde kringen.

 16. Babaji538

  Thomas Mann – Der Zauberberg.
  Ik gaf hier de voorkeur aan.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.