Anne Fleur Dekker wil rechts de mond snoeren: “verdedig universiteit tegen Baudet!”

Thierry Baudet geeft vanavond een lezing aan de Universiteit Leiden – waar hij een paar jaar geleden zelf promoveerde. De lezing leidt tot hysterische reacties van linkse activisten, die vinden dat de FVD-voorman “racistische” en “xenofobe” denkbeelden heeft. Uiteraard doet ook Anne Fleur Dekker een duit in het zakje.

Anne Fleur schaart zich vierkant achter de activisten die stellen dat Thierry Baudet geen lezing mag geven op de universiteit. De ideeën van de FVD-voorman zouden haaks staan op het “bastion van vrijheid” dat de Universiteit Leiden is. Dat beweert de uit Blaricum afkomstige activiste op Twitter:

De universiteit moet worden verdedigd tegen Baudet, meent Anne Fleur. Dat is natuurlijk bijzonder ironisch: de extreemlinkse querulante vindt dat het “bastion van vrijheid” moet worden verdedigd en wil daarvoor de vrijheid van meningsuiting uit het raam gooien. Wie is er nu werkelijk voor vrijheid?

Bovendien slaat het plaatje dat Anne Fleurs tweet begeleidt helemaal nergens op. De meningen van Baudet worden hier afgezet tegenover uitspraken van de Leidse grootheden Cleveringa, Barge en Holk. Er klopt echter niets van de tegenstelling die wordt gesuggereerd.

Het bovenste plaatje zet Baudet tegenover de Leidse hoogleraar Cleveringa. Baudet wordt afgeschilderd als een tegenstander van internationaal recht omdat hij tegen het Internationaal Strafhof en het Europese Mensenrechtenhof is. Dat is onzin – Baudet is tegen de moderne internationaalrechtelijke instituties die de soevereiniteit van landen aantasten, maar heeft zich nooit uitgesproken tegen internationaal recht in het algemeen. Daarnaast bestonden het Internationaal Strafhof en het Europese Mensenrechtenhof nog helemaal niet in de tijd van Cleveringa. Het is dus nogal raar om te doen alsof de mening van Baudet tegengesteld is aan de mening van Cleveringa.

Het volgende plaatje toont de Leidse professor Barge, die tegenstander was van de rassenleer en eugenetica. Baudet is voorstander van “integratie tussen de lakens”, stelt de afbeelding. Dat klopt, maar het is totaal onduidelijk waarom dat standpunt niet samengaat met de anti-racistische standpunten van Barge. “Integratie tussen de lakens” ligt juist volledig in lijn met een verzet tegen rassenleer en eugenetica.

De derde beschuldiging laat professor Holk zien, die zich uitsprak tegen godsdienstvervolging. Ernaast staat de opmerking van Baudet dat de islam een gevaar voor Nederland is. Ook hier ontbreekt de tegenstelling. De opmerking dat de islam gevaarlijk is, is geen pleidooi voor godsdienstvervolging. Je kunt prima kritiek hebben op een religie zonder dat je die wilt vervolgen.

De drie beschuldigingen uit het plaatje van Anne Fleur slaan dus helemaal nergens op. Het laat zien hoe weinig deze extreemlinkse activisten heeft begrepen van de standpunten van Cleveringa, Barge en Holk, en hoe weinig zij snapt van de ideeën van Baudet. Ze roept maar wat, zonder acht te slaan op de feiten. De Leidse hoogleraren zouden zich in hun graf omdraaien als ze wisten als hun nagedachtenis door Anne Fleur Dekker wordt misbruikt om tégen vrijheid te strijden, in plaats van vrijheid te beschermen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. trampoline

  Opnieuw laat de anarchistische terroristenknuffelaar Ane Fleur Dekker zien dat ze schijt heeft aan de vrijheid van meningsuiting; die is volgens haar alleen van toepassing op mensen die het met haar eens zijn. De rest moet monddood gemaakt worden en desnoods bedreigd en aangevallen. Dat ken ik uit de vroegere communistische staten en andere dictaturen als Turkije en noord Korea.

  Wat een stuk tuig is Anne Fleur Dekker! Als zei op dezelfde manier zou worden aangepakt als Baudet, zul je mij niet horen.

  1. K.Dopper

   Anne Fleur spreekt nergens over monddood maken of het beperken van de vrijheid van meningsuiting van Baudet. Het enige wat ze doet is gebruik maken van haar vrijheid van meningsuiting en die impliceert kritiek op Baudet, kritiek waar ik het overigens van harte mee eens ben.

   1. Roughwood

    Joh!

   2. trampoline

    Thierry Baudet spreekt vandaag op Universiteit Leiden (‘Libertatis Praesidium’) als ‘voorbeeld’ – Bastion van Vrijheid -> verdedig het! pic.twitter.com/Qv7rrm6hGl

    — Anne Fleur Dekker (@annefleurdd) September 22,

    Hoe moet ik deze tweet anders interpreteren? Begrijpend lezen kun je ook al niet Dopper! Niet goed opgelet op school?

    1. Floris

     Dopper is autistisch.

     1. K.Dopper

      Floris heeft daarentegen een goede psychische gezondheid. Het enige probleem is dat hem obsessief het schuim op de lippen vliegt als hij kennisneemt van een bijdrage van een andersdenkende. In die kwaal staat hij hier echter niet alleen.

      🙂

     2. Floris

      Dopper heeft een levendige fantasie, dat moet je hem nageven.

     3. Punt50

      @ Floris

      Doperwt is dol op NH3-gleuven zoals SS en AFD. Hij weet niet beter…

     4. K.Dopper

      Troll alert !!

     5. Bloem

      Beste Floris, Dhr. dopper is als de pot die de ketel verwijt dat ie zwart ziet

    2. Dubbele Komma

     Hey hypocriet dhimmy dorpsgekje doppertjeeee,….
     hahahaha.

     Nee,de kwaal waar jij hem van beticht kub je vooral waarnemen bij de linksmens. je kan ze niet betrappen op argumenten want die hebben ze niet,jij ook niet dhimmie doppertje,hahahah je lult regelrecht uit je nek. Wat zegt Baudet verkeerd dan? Baudet is natuurlijk een vent.dat kunnen jullie niet handlen. als Baudet iets over moslims zegt dan is Baudet het probleem. dat moslims pas 1400 jaar hele volksstammen uitroeien komt echt niet door Baudet dom doppertje,echt niet. ga je eens informeren voor de gein.

     hilarisch ben je.hahahaha

 2. Obiwokekenobie

  Iedere keer als AfD dr snavel opentrekt heeft het FvD er een stem bij…

 3. marco1

  Jaja het is een aandachtsgeil , narcistische hockeytrutje met niet alles op een rijtje in de bovenkamer. Maar moet er nu echt bijna dagelijks een artikel aan gewijd worden?

 4. Roughwood

  AFD veegt haar Gooische r**t af met de beginselen van democratische NL rechtstaat. Precies zoals we van die links fascistische schreeuwhordes gewend zijn. Iemand met een mening anders dan de hunne moet kapot. Tip van de dag: boek een enkeltje Pyongyang.

 5. sjun

  AFD doet het alweer uitstekend als electorale magneet voor het FvD.

 6. Ni28

  Het probleem met linkse mensen is dat zij democratie als linkse dictatuur zien. Terwijl democratie debat is tussen de groepen. A.F.D. is net als onze eigen trollen op DDS die ook maar linkse propaganda spuiten en noemen dat argument.

 7. HaZ

  Ze heeft weer last van “opoe”….

 8. Floris

  Dit soort dingen zijn al veel langer gaande. Koenraad Elst schreef al in de jaren 90 dit:

  “Talloze keren ben ik als spreker “gedisinviteerd”. Dat gaat zo : de vereniging of school wijst iemand aan om een programma voor het volgende jaar samen te stellen, die kontakteert mij, maar wanneer hij of zij dan het voorlopig programma aan het bestuur voorlegt, zit daar wel iemand die mijn naam kent en weet dat ik op de zwarte lijst van de multikulturele staatsideologie sta. En zo’n tegenstem is doorgaans voldoende om de hele groep brave burgers de daver op het lijf te jagen, en dus word ik afgebeld, meestal zonder opgave van reden, en ook volkomen ongeacht het (vaak neutrale, geenszins de islam betreffende) onderwerp. Via dezelfde kontakten die eerst mijn naam voor de sprekerslijst hadden voorgesteld, kom ik dan meestal toch wel de ware toedracht te weten. Hier hebben we meteen een objektief kriterium om te testen in welke mate een opinie het mikpunt van een hetze is : professor Van der Veer mag mij eens vertellen hoe vaak hij al gedisinviteerd is wegens zijn pro-islamitische standpunten.

  Soms kan men door omstandigheden niet anders dan het verhaal van het besluit tot disinvitatie doen. Zo deelde de Antwerpse Volkshogeschool mij heel recent mede dat twee afgesproken lezingen over religie in India niet konden doorgaan omdat de stuurgroep op aangeven van Mon Detrez en Frans Boenders zijn veto daartegen stelde. Van Mon Detrez verbaasde mij dat niet : iemand die regelmatig de lof van het Ottomaanse rijk op de Balkan zingt, heeft er alle belang bij om de feiten betreffende de islam buiten beeld te houden, en het is maar te verwachten dat zulke mensen hun invloed gebruiken om overtreders van het taboe op islamkritiek te treffen.”

  http://koenraadelst.bharatvani.org/articles/dutch/islamvoorongel1.html

  1. K.Dopper

   Koenraad Elst is verbonden aan het Vlaams Belang en een fel anti moslim. Zijn wetenschappelijke werk is omstreden.
   Ik kan me heel goed voorstellen dat zijn optreden bij sommigen de wenkbrauwen doet fronsen.

   1. Floris

    “Koenraad Elst is verbonden aan het Vlaams Belang”
    ————————————————————-
    Bron?

    Een van de vuile streken van links is wetenschappers die openlijk islamkritisch zijn “omstreden” te noemen. Dat zijn je reinste Sowjet-methoden.

    1. Floris

     Waar blijft die bron, Dopper?

     1. Floris

      Dopper kan geen bron leveren, dus reageert hij niet meer. De wegloper.

      Uit mijn link: “De zegsvrouw van de Antwerpse Volkshogeschool checkte ook of ik niet “van het Vlaams Blok” was. Nee, zei ik, ik ben lid van een andere partij, dat moet een kwakkel zijn. Jamaar, ze had daar een artikel voor zich liggen (er houdt blijkbaar iemand een dossier over mij bij) waarin ik beweerde dat de enige oplossing voor het samenlevingsprobleem met moslims bestaat in hun volledige assimilatie. Nou, zei ik, dat is toch het diametraal tegendeel van het VB-standpunt ? Maar toch was het niet aanvaardbaar, zei ze, “want wij zijn voor het pluralisme”. Natuurlijk, ik ben ook voor het pluralisme, en daarom juist bekritizeer ik de vijanden van het pluralisme; tot voor kort was dat vooral het kommunisme, vandaag is dat vooral de islam.”

    2. K.Dopper

     Koeraad werkte als onderzoekeer voor Jurgen Ceder, een politicus van het Vlaams Belang.

     Waarom weet je dit soort essentiële feiten niet, Floris?

     1. Floris

      Dat zijn geen essentiële feiten en dat wist jij ook niet, Wikipediaridder. Maar volgens datzelfde Wikipedia deed hij onderzoek voor de ONAFHANKELIJK zetelende senator Jurgen Ceder. Ceder verliet het VB in 2011.

      Onderzoek doen voor iemand is trouwens gewoon wetenschappelijk werk en niet persé politiek.

     2. K.Dopper

      Hij werkte al eerder voor Ceder, Floris, en google even door op de Jurgen Ceder in plaats van door te wrijven in deze zelfgemaakte vlek.

     3. K.Dopper

      En toen viel Floris stil.

      I rest my case.

     4. Floris

      Nee, ik ga daar niet naar googlen, trollemans. Je stelde onomwonden dat Elst verbonden was aan het VB, maar het enige dat je kon vinden was dat hij weleens onderzoek deed voor deze Ceder.

      Voorwaar een zwaktebod.

      Zeker nadat ik een citaat gaf waarin Elst aangaf geen lid van het VB te zijn maar van een andere partij.

      Je bent een parmantige loser, die o zo graag een winnaar wil zijn maar daar de capaciteiten voor mist.

   2. toetssteen

    Dop
    Doe me een lol en bestrijd een veteraan als van Elst met argumenten.

 9. Floris

  Nog meer censuur:

  “KPFA cancels Richard Dawkins’ speech because of his tweets about Islam”

  http://www.berkeleyside.com/2017/07/21/kpfa-cancels-richard-dawkins-speech-tweets-islam/

 10. K.Dopper

  Anne Fleur stelt nergens dat Baudet geen lezing mag geven. Het artikel is misleidend.

  1. Henk-Jansen

   Ik vat de uitspraak ‘verdedig de universiteit tegen Baudet’ op als een oproep aan studenten om Baudet te toegang te ontzeggen. Maar daar ben jij het dus niet mee eens?

   1. K.Dopper

    Nee, ik hoor haar niet letterlijk zeggen, wel dat men de waarden van de Universiteit moet verdedigen. Daar is bij een bedenkelijke figuur als Baudet alle reden toe.

    1. buitenbeentje

     Je kan volgens de dopper alleen woorden nemen die letterlijk geschreven staan: zoals de woorden van K.Dopper over babyboomers: “Nee, het structurele herstel kan pas komen …………: tegen het neo-liberalisme, afscheid van de babyboom-generatie ………… . Dopper wil dus ruim 2 miljoen mensen buitenspel zetten omdat ze een bepaalde leeftijd hebben.

     1. K.Dopper

      Nee, buitenbeentje, zoals je al eerder is uitgelegd bedoelde ik slechts dat de sociaal-economische voorkeurspositie van de babyboomers ten opzichte van jongeren correctie behoeft.

     2. nogmaals

      Doppertrol is een pathologische leugenaar en draaikont. Nu hij door buitenbeentje wordt aangesproken op zijn eigen woorden dat het erom gaat wat er letterlijk wordt gezegd, komt hij met een smoesverhaaltje dat het bij hemzelf niet gaat om wat hij letterlijk zei, maar om wat hij (achteraf volgens hemzelf) bedoelde. Over liegen en draaien gesproken !

     3. K.Dopper

      Doe niet zo idioot, nogmaals, denk je werkelijk dat ik bedoelde dat alle babyboomers moeten worden vermoord?

    2. Henk-Jansen

     Op een universiteit horen allerlei verschillende denkbeelden, waarna studenten hun eigen mening daarover kunnen vormen. Oproepen tot een opstand hoort daar niet bij en is in strijd met de vrijheid van meningsuiting.

 11. Floris

  Maar het is alleen maar goed dat het lelijke, totalitaire smoelbakkes van links steeds zichtbaarder wordt. Er zullen nog vele ogen open gaan.

 12. DolleDries

  De winter violen staan er ook weer in.

 13. buitenbeentje

  Het geeft aan dat afd dom is en dat het daarom nog veel dommer is zoveel aandacht aan dat (lichtge)wicht te besteden.

 14. Paaldanseres

  Schele oproerkraaier… of is het kraaister… of genderneutraal… kraai… hehe….lastig allemaal in 2017… okay gewoon…. schele linkse dweil. (m/v/x)

 15. Nasrani

  Een echte fascist, eigen mening eerst en vooral het meest belangrijk. Daarnaast de andere mening het liefst uit de samenleving weren op een geweldadige manier. Gaat niet lukken.

 16. Dubbele Komma

  Moet er nou echt een foto bij dit artikel van haar?

  Haar grote voorbeeld Adolf Hitler kwam sympathieker over op fotos

  Om haar kun je toch alleen maar meewarig lachen?

  deze vrouw gaat er nooit voor zorgen dat de vrouwen voor wie ze het opneemt de hoofddoek af kunnen gooien zonder,gestenigt,verkracht,vermoord te worden.
  Deze vrouw die zo hard van de toren blaast gaat er nooit en te nimmer voor vechten dat er geen genitale mutaties worden gedaan bij kleine meisjes Deze vrouw vind het prima dat kleine meisjes worden uitgehuwelijkt aan oude vieze mannetjes,nee dat gaat ze niet doen.

  Ze wil de geschiedenis in als de grote bevechter van Baudet! want die is pas erg! Die heeft een roman geschreven! Bij de moslims die ze zo adoreert gaan romanschrijvers ook op de brandstapel namelijk! en zo hoort het!

  Als we met zn allen een beetje romans gaan zitten schrijven gaat de wereld ten onder aan haat!

  1. Dubbele Komma

   Mag ik haar eigenlijk een vrouw noemen? kan dat nog?
   Ik wacht wel tot peter r de vries zegt wat hij er van vind voor ik een mening vorm,…

 17. LieverKipsLeverworst

  Mevrouw Dekker is gek. Maar dan ook echt heel knettergek. En ze stinkt. Ze wil zich meten aan en lijken op Femke Halsema. Want die is ook gek. Knettergek.
  Gek hoor. Ze zijn allebei knetter. Gek.
  Toch?

 18. nienke

  Zij leeft alleen maar om te haten, geweld te gebruiken tegen een ieder die een ander mening heeft vrijheid van meningsuiting geldt alleen maar voor haar en haar boevenbende en zal alles in het werk stellen om een ieder die anders denkt een kopje kleiner te maken.
  Een rasechte PSYCHOPAAT!!!

 19. sjun

  Iemand zou dit kind tegen zichzelf in bescherming moeten nemen. Voortdurend uitventen van de eigen intellectuele achtergeblevenheid werkt bepaald niet bevorderlijk voor de eigen sociale en maatschappelijke carriere. Zodra ze wat ouder wordt zal ze wel merken dat ze als postermeisje is misbruikt door mensen die zelf niet voor rede vatbaar zijn. En als die waarde voorbij gegaan is rest haar weinig anders dan als een Sylvia Simons of Joke Kaviaar door het leven te gaan. Sneu omdat zo’n lot nu nog gekeerd kan worden.

  1. K.Dopper

   Ik zie hier slechts hysterische woede van oudere mannen. Het ontroerende is dat ze slechts zichzelf laten kennen. Deze intelligente vrouw steekt ze allemaal intellectueel in haar zak.

   1. sjun

    Misschien toch de oogkleppen maar eens afdoen om geen in omkeringen zwelgend karikatuur van je digitale identiteit te maken. Maar laat ik niet enkel vanuit eigen schoenen praten. Intelligentie wordt door beoordelaars doorgaans beoordeeld aan de hand van wat er zoal in het eigen mentale rugzakje aan bagage verzameld is en daarmee is het ook wel weer voorstelbaar dat een matig havist AFD voor intelligent verslijt.

    1. Feit

     Idd, Dopper schiet zich wel heel vaak in zijn eigen voet met zijn commentaren. Nu ook weer. Als hij stelt dat AFD intellectueel is….. tja, dan heeft de rest van wat hij zegt ook niet veel waarde meer.

     Maar hij blijft vermakelijk met zijn gelieg. Een charlatan met een hoog clowngehalte.

 20. DennisEijs

  Iedereen die het niet met haar eens is hoor.
  Welke politieke gezinte ze ook hebben.

 21. Carolina

  Grappig, van vrijheid van meninguiting genieten, madammeke Fleurtje. En dat gebruiken om op te roepen tot vrije toegang van iemand. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn. Of dat snap je niet?

  Doorgedlagen linkse rakkers even erg al het andere wat doorslaat
  Idiote tijd leven we, ik ga lekker slapen

 22. meanstreak2099

  dat mens word echt met de dag gekker

 23. nogmaals

  Als je doppers eigen woorden letterlijk neemt, wat hij bij Dekker wel graag wil omdat dat beter past in zijn trolstraatje, vindt hij je een idioot. Maar omdat sommige reageerders (mogelijk getergd door hiertoe uitlokkende reacties van dopper c.s.) ooit een keer iets hebben geschreven over het afrekenen met moslims of het interneren in kampen, heeft doppertrol al tig keer bloedserieus beweerd dat deze reageerders alle moslims de keel willen afsnijden of naar concentratiekampen willen sturen.

  1. K.Dopper

   Ik begrijp uit de reactie van nogmaals dat we alle beweringen hier over het doorsnijden van kelen of het opsluiten van moslims in concentratiekampen niet serieus moeten nemen.

   Ik hoop dat hij gelijk heeft.

   1. toetssteen

    En nu gaat doperwt me het laatste cut throat accident geven….
    Nee geen IS movie!

 24. Ritter

  AFD roept maar wat.

  De enige grote religieuze (gewelddadige) ideologie die een gevaar voor de vrijheid is , zoals wij die in het Westen kennen, is de islam. En daar zwijgt AFD natuurlijk over. Dus kan ik haar niet serieus nemen.

  Onderstaande feministe neem ik serieus omdat ze echt opkomt voor vrouwenrechten en het gevaar benoemt.
  ——

  Iraanse mensenrechtenactiviste: ‘Vrouwen, pas op voor het islamisme!’

  “17 jaar geleden vluchtte mensenrechtenactiviste Darrya Safaj uit Iran voor de onderdrukking van het islamisme. Na al die jaren in België is ze bang voor hetzelfde in Europa. En daarom doet ze een oproep aan Europeanen op zich daar tegen te verzetten.”

  http://www.nporadio1.nl/homepage/4604-iraanse-mensenrechtenactiviste-vrouwen-pas-op-voor-het-islamisme

 25. Ecoshaarlem

  Ook op dit mens reageer ik niet, zonder van mijn tijd!

 26. corfo

  Heerlijk weertje vandaag; heerlijk de bossen in geweest en tevens genoten van de zon.
  Natúúrlijk ging m’n hond, Ismaël, ook mee, vindt tie ook fijn, in t bos, m’n hond Ismaël.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.