Bam! Commandant Zeestrijdkrachten Verkerk pakt premier Sint-Maarten keihard hard aan, verdedigt zijn mensen

Daar kan de politiek het één en ander van leren.

Niets dan respect voor Rob Verkerk, onze commandant Zeestrijdkrachten en admiraal Benelux. Anders dan het politiekcorrecte, halfzachte gajes dat het voor het zeggen heeft in Den Haag staat Verkerk namelijk wél pal voor de Nederlandse strijdkrachten. Ja, ook als ze bekritiseerd worden door, zeg, de premier van Sint-Maarten.

Tienduizend maal respect voor deze tweet van de commandant. In plaats van met zijn beschuldigende vinger naar onze mariniers te wijzen moet de premier van Sint-Maarten maar eens een goed gesprek hebben met zijn mensen. Zij zijn het namelijk die na de orkaan helemaal losgingen en alles plunderen dat los (vooral dat) en vastzat. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het gajes dat met kapmessen over het eiland trok. Ook dat waren zijn mensen.

Onze mariniers hebben alles gegeven om de bevolking van Sint-Maarten te helpen. Dat die bevolking zich vervolgens zelf misdraagt en de verschrikking van orkaan Irma aangrijpt om er lekker op los te stelen is hun probleem. Niet dat van de dappere jongens en meisjes van onze zeekrachten die willens en wetens hun leven riskeren om ons, onze belangen, én die van de bevolking van Sint-Maarten te beschermen.

Pak ze aan, commandant Verkerk! Dit hoeven de Nederlandse zeestrijdkrachten niet over hun kant te laten gaan!

Oh, en wat zo’n politiekcorrecte linkse hork als Jos Heymans (RTL Nieuws) daarvan vindt is verder volstrekt irrelevant. Laat die mafketel lekker in zijn eigen sop gaar koken. Het valt te hopen voor hem dat hij onze mariniers nooit nodig heeft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Punt50

  Deze man, Rob Verkerk, krijgt van mij een pluim! Staat achter zijn mensen. Hadden we in Nederland maar echte politici die ook achter hun eigen mensen staan..

  1. Blue monday

   Mooi hoor, een generaal die eens met de vuist op tafel slaat.

   Echter een kinderhand is weer snel gevuld hier met één stevige uitspraak.

   Denk dat hij in de politiek overigens, net als bij de marine, helemaal geen problemen heeft met moslims.

   1. Obiwokekenobie

    Waarom begin je nou over moslims?

    1. Punt50

     Sorry we hadden dezelfde gedachte…

   2. Punt50

    @ Blauwe maandag

    Fijn dat je het met me eens bent. Wat heb je met kinderhanden? En vreemder nog, waarom begin je over moslims??

    1. corfo

     @ Punt50/obiwokekenobie.
     hahahaha, de gek ligt uitgeteld in de hoek waarin hij thuis hoort.

 2. Guus Geluk

  Het is goed als een officier eens losgaat op de politiek. Als Middendorp dat hier ook had gedaan, was er vermoedelijk minder bezuinigd op Defensie dan we nu zien.

  Waarom gaan de commandanten niet eens keihard tegen de beslissingen van het kabinet in? Vooral Middendorp lijkt steeds meer een trekpop van Hennis te wezen. Hij mag af en toe een speeche houden, maar verder moet hij zich maar niet teveel met politieke besluitvorming bemoeien.

  Dus: go mensen. Het is absoluut geen bewijs van een gebrek aan professionaliteit! Het is noodzakelijk!

  1. hans-e-pans

   Guus Geluk, wat een leuke woordspeling in uw artikel “vooral Middendorp lijkt steeds meer een trekpop van Hennis te zijn”.

   Meneer Middendorp zal natuurlijk zijn opgevoed met het gezegde/of spreekwoord dat je “de hand die je voed niet moet bijten”.

 3. mening66

  Hiermee blijkt wel weer dat we een onderdanig zwak volkje zijn.
  We geven hulp we sturen de marine we houden hier weer een inzameling en het is niet goed en niet genoeg.
  En wat deed de PM zelf?
  Die was de eerste dagen zoek.
  Maar dit is wat je krijgt als je jezelf als land als de underdog gedraagt!
  Wat een opluchting eens een uitspraak te horen v Verkerk.
  En dan de tweet van Jos Heymans!?
  De lullo en tasjes drager van Hennis, walgelijk.

 4. DolleDries

  Het wel zo dat Nederland slecht tegen kritiek kan wat betreft wijzen we liever naar het buitenland bv Trump.

  1. meanstreak2099

   wees eerlijk, dit is kritiek die onterecht is, onze strijdkrachten hebben alles gedaan wat ze konden en krijgen stank voor dank

 5. Peter Loosduinen

  100 % respect voor de commandant !!
  Rob Verkerk staat achter zijn personeel dat goed werk verricht.
  Chapeau !!

 6. Pedrito

  Kijk dit bevestigd de reden dat ik mijn portemonnee niet heb getrokken voor het pirateneiland St. Maarten onder leiding van Premier Piraat en Roverhoofdman William Marlin. Het zijn de door het volk gekozen leiders op deze klip die altijd een grote bek opzetten tegen Nederland en hun kiezers voortdurend ophitsen. Maar als er geld nodig is dan schieten ze in de jankerige bedelstand. Ze wilden toch zo graag een zelfstandig land in het koninkrijk zijn …………….. ? Nou dan………ga je gang! O ja, er is niemand die zegt dat je móét blijven in het Koninkrijk de Nederlanden.

 7. Nederlandse_Patriot

  Even off-topic, maar kijk eens even naar de nieuwste Pownews-video over de demonstraties in Enschede. WTF man, de moslims staan “takbir, allahu akbar!” te schreeuwen op straat (en in het gezicht van de politie) en de AFA doet gewoon vrolijk mee. Waarom laten ze dit soort shit nooit zien op het journaal?? Het is 5 voor 12, nog even en we moeten de fakkels en hooivorken weer tevoorschijn halen.

  1. Punt50

   @ Nederlandse_Patriot

   U kent het antwoordtoch? Het linkse gutmensch policor journaal laat heel bewust nooit zien hoe de vork in de steel zit. Stel dat het klootjesvolk onrustig zou worden, dat willen we niet hebben…

 8. Nederlandse_Patriot

  Sint-Maarten is een onderdeel van ons koninkrijk, mag een continentale Nederlander daar dan ook geen premier worden?

 9. meanstreak2099

  is die premier soms familie van de jongen die zei dat marine mensen uit het hotel gooide om daar zelf te vestigen?

 10. Ruud562

  Heel goede reactie van die commandant!
  Zijn personeel heeft gehandeld binnen het mandaat wat zij hadden.
  Hadden ze dat overschreden stonden ze nu hier voor de rechter wegens machtsmisbruik of koloniaal gedrag.

 11. Ruud562

  En verder, Nederland moet dat eiland of onder blank bestuur zetten, jawel blank! of zich er geheel van losmaken! Want dat gajes dat er nu zit, zal nimmer integer worden, zit nu eenmaal niet in hun genen!

 12. trampoline

  Feit is, dat volgens het koninkrijksstatuut 2010 ons land alleen verantwoordelijk is voor de verdediging en buitenlandse zaken van dit zelfstandige land. Ordehandhaving is hun eigen pakkie aan. Ik sta achter onze marine.

  En dan was er ook nog een daar wonende advocaat die het bedrag van de inzamelingsactie schandalig weinig vond; een fooi. Wat we vrijwillig als burger geven bepalen wij zelf. Een volgende keer krijgen ze niets meer.

 13. dark hole

  oproep aan iedereen die hier reageert….artikeltje even massaal spammen op alle bekende account van Silly Simons…want volgens haar grote wijsneus werd/wordt er niet geplunderd….zal ze vast waarderen!

 14. corfo

  T.v.-verslag over de toestand op dat eiland.
  Stond één van die negers bij een watertappunt, hij klaagde, hij klaagde héél erg !
  Wat was het geval ? Hij klaagde over het feit dat hij, als eilandbewoner, zélf z’n water naar z’n huis moest brengen ! Bij een vorige ramp hadden militairen dat voor hem gedaan !! Gelukkig dat ik niks gedoneerd heb, anders had ik ’t subiet terug gevraagd.
  De wereld is vergaan van de klaagnegers !!

  1. Mart

   Tja en dat zijn nog cristelijk georienteerde negers.

  2. van Urk

   corfo@ Inderdaad. De neger moet gaan werken om zijn jerrycan of emmer met water te vullen om daarna het zware gevaarte naar huis te gaan slepen. Bang dat ze te moe worden om het nog op te kunnen gaan drinken of ermee te gaan wassen. Ik begin nu wel te begrijpen wat een strijd de Nederlandse kolonisten hadden met dit soort mensen waarvan hun nazaten in ons land ook nog niet uit gejammerd zijn.

 15. Babaji538

  One Way Street.
  All kinds of ways.
  Since the good old days, of Pearl Harbour!

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.